Sain käsiini kaksi keittobanaania. Nyt kaipaisin vinkkejä ja ohjeita, mitä niistä voi tehdä.
Keittobanaanit?
5
1974
Vastaukset
- zaatar
En ole koskaan keittänyt mitään banaaneista enkä edes maistanut mitään 'banaaniruokaa', mutta muuten vain udelluttaa, mitä tarkoitat keittobanaaneilla? Raakoja banaanejako?
Kaksi kappaletta tuntuu kuitenkin kovin pieneltä määrältä ateriaa varten.- neiti halla
Kaupassa oli nimellä keittobanaani, luulen että on sama asia kuin jauhobanaani, ja näillä palstoilla on joskus aiemminkin ollut puhetta niistä (en löytänyt nopsalla selauksella). Luulin, että nimenomaan sinulla tai Asafoetidalla olisi ollut tietoa.
Siis ne on sellaisia tavallista harmaampia ja tavattoman rumia banaaneja, pienellä tökkimisellä tuntuu aika koviltakin. Ja tuossa kuva http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/print/5AC0AAE3DFE9F47BC2256E0B0035520C?OpenDocument (tosi kotimainen kasvis, heh).
Ei se kauhean pieni määrä ole, kun on vain yksi syöjä. - zaatar
neiti halla kirjoitti:
Kaupassa oli nimellä keittobanaani, luulen että on sama asia kuin jauhobanaani, ja näillä palstoilla on joskus aiemminkin ollut puhetta niistä (en löytänyt nopsalla selauksella). Luulin, että nimenomaan sinulla tai Asafoetidalla olisi ollut tietoa.
Siis ne on sellaisia tavallista harmaampia ja tavattoman rumia banaaneja, pienellä tökkimisellä tuntuu aika koviltakin. Ja tuossa kuva http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/print/5AC0AAE3DFE9F47BC2256E0B0035520C?OpenDocument (tosi kotimainen kasvis, heh).
Ei se kauhean pieni määrä ole, kun on vain yksi syöjä.tuollaisia nähnyt, ainakaan vielä.
Ovat melko kookkaitakin, joten yhdelle syöjälle pari kappaletta varmasti riittää.
Toivottavasti löydät sopivan ohjeen, jotta pääset niistä nauttimaaan. - Asafoetida
neiti halla kirjoitti:
Kaupassa oli nimellä keittobanaani, luulen että on sama asia kuin jauhobanaani, ja näillä palstoilla on joskus aiemminkin ollut puhetta niistä (en löytänyt nopsalla selauksella). Luulin, että nimenomaan sinulla tai Asafoetidalla olisi ollut tietoa.
Siis ne on sellaisia tavallista harmaampia ja tavattoman rumia banaaneja, pienellä tökkimisellä tuntuu aika koviltakin. Ja tuossa kuva http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/print/5AC0AAE3DFE9F47BC2256E0B0035520C?OpenDocument (tosi kotimainen kasvis, heh).
Ei se kauhean pieni määrä ole, kun on vain yksi syöjä.Kyllähän niistä voi tehdä monenlaista ruokaa. Ohjeita löytyy hakusanalla 'plantain' - joka tosin myös on piharatamo eli Plantago major ettei vain olisi liian helppoa. ('Platano' toimii myös hakuna.)
Raa'at (vihreät) sopivat perunan tapaan käytettäväksi esim. etelä-intialaisissa/sri-lankalaisissa curryissa ja poriyaleissa - tai plantainsoseena, joka kyllä kaipaa hiukan maustamista. Niitä voi myös keittää öljyssä 'ranskalaisiksi; jos sen tekee kaksi kertaa (kuten pommes frites), tuloksena on Väli-Amerikassa suosittu 'tostones'.
Keltaiset ovat oivallisia chilipitoisissa, esim. etelä-amerikkalaisissa, laitoksissa, joihin haluaa myös hiukan makeutta.
Kypsät - eli mustat - voi joko käyttää jälkiruokiin tai grillata etenkin hiiligrillissä. Jaa, silloinkin ne ovat lähinnä jälkiruokaa - tai sitten hors d'oeuvre, jos pikantisti maustaa.
Mutta kerro toki, mikä se kauppa oli! En ole Suomessa nähnyt niitä missään, mutta Aussinmaalla asuessa tuli naapurin fidjiläis-intialaiselta kauppiaalta ostettua niitä aika usein. - neiti halla
Asafoetida kirjoitti:
Kyllähän niistä voi tehdä monenlaista ruokaa. Ohjeita löytyy hakusanalla 'plantain' - joka tosin myös on piharatamo eli Plantago major ettei vain olisi liian helppoa. ('Platano' toimii myös hakuna.)
Raa'at (vihreät) sopivat perunan tapaan käytettäväksi esim. etelä-intialaisissa/sri-lankalaisissa curryissa ja poriyaleissa - tai plantainsoseena, joka kyllä kaipaa hiukan maustamista. Niitä voi myös keittää öljyssä 'ranskalaisiksi; jos sen tekee kaksi kertaa (kuten pommes frites), tuloksena on Väli-Amerikassa suosittu 'tostones'.
Keltaiset ovat oivallisia chilipitoisissa, esim. etelä-amerikkalaisissa, laitoksissa, joihin haluaa myös hiukan makeutta.
Kypsät - eli mustat - voi joko käyttää jälkiruokiin tai grillata etenkin hiiligrillissä. Jaa, silloinkin ne ovat lähinnä jälkiruokaa - tai sitten hors d'oeuvre, jos pikantisti maustaa.
Mutta kerro toki, mikä se kauppa oli! En ole Suomessa nähnyt niitä missään, mutta Aussinmaalla asuessa tuli naapurin fidjiläis-intialaiselta kauppiaalta ostettua niitä aika usein.Kiitos kovasti! Nämä minun alkaa olla keltaisen ja mustan rajamailla, täytyy pistää toimeksi.
Ostin Tampereen Stockan Herkusta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 713105
- 922875
- 512115
Mietin että
Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin201575- 151349
Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon
Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..51338Aaamu on täällä taas!
Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa131301Tajusin vaan...
Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein131273- 181270
Noin ulkonäkö-jutut ei multa
Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin241232