Pääsekö kuntosaleista ikinä eroon liityttyä?

NiNa_

Liityin vuodenvaihteessa kuntosaliin nimeltä Elixia. Eräs kunto-ohjaaja puhui minut ympäri "kokeilemaan" tätä kuntosalia, ja se kuulosti aluksi tosi hyvältä, ja ajattelin, että 58e/kk ei ole paha hinta kaikkeen tarjontaan nähden. Minulle kerrottiin kymmenen päivän takuuajasta, jonka luulin tarkoittavan, että jos ei ole tyytyväinen, saa rahansa takaisin. En tietenkään olisi liittynyt kokeilematta ensin kuntosalia, joten kirjoittaessani vuoden sopimuksen minulle sanottiin, että voin vielä perua sen, ja ajattelin, että mitään sitovaa ei ole vielä tapahtunut.
Maksoin ensimmäisen kuukausimaksun etukäteen, koska se piti maksaa, ennen kuin aloittaa. Kun sitten yritin erota Elixiasta, se ei ollutkaan niin helppoa. Soitin moneen numeroon ja minulle sanottiin, että minun pitää tulla paikan päälle irtisanomaan sopimus ja että irtisanomiset hoidetaan jyväskylän kautta, siis tosi monimutkaista. En sillä hetkellä ehtinyt mennä paikan päälle ja puhelimessa asiaa ei voinut hoitaa. Takuu aikani meni siis umpeen. Jatkoin harjoittelua muutaman kuukauden. Sitten olinkin pitkän ajanjakson kipeä tai flunssassa, enkä käynyt kuukauteen ollenkaan. Kuukausimaksu piti silti maksaa, ja vaikka kuinka purnasin asiasta, minulle sanottiin suoraan näin: tämä on sama asia, kun jos tilaisit hesaria, mutta jättäisit sen lukematta, ja tämän takia vaatisit lehdentilauksesta rahasi takaisin. Eihän Elixiassa muka tiedetä, olenko käynyt siellä, vaikka magneettikortiltahan he oikeasti pystyvät seuraamaan kuinka usein käyn.
Tässä vaiheessa halusin taas erota. No, vuoden sopimus on vuoden sopimus! Ja sitä ei pureta ilman hyvää syytä, joka on: pysyvä liikuntakyvyttömyys/raskaus/muutto toiselle paikkakunnalle.
Käyn tällä hetkellä töissä samalla kun opiskelen, ehdin siis hyvin harvoin käydä salilla jos ollenkaan ja toiseksi rahantilanteeni ei todellakaan ole niin hyvä, että maksaisin 58 euroa kuussa tyhjästä.
Se ei ole kuitenkaan heidän ongelmansa käynkö salilla vai en, kunhan maksan vuoden harjoitusmaksut! Taloudelliset ongelmat eivät ole irtisanomisen syy, esim. jos ihminen jää yllättäen työttömäksi, tämä ei ole pätevä syy.
Minulle ei sanottu missään vaiheessa sopimusta tehtäessä, että sitä ei voi irtisanoa! Päinvastoin minulle sanottiin että se ei ole vielä sitova, tosin olisi voinut tarkentaa, että vain kymmenen päivän ajan.
Kun jälkeenpäin käänsin sopimuspaperin toisen puolen esiin, missä on pienellä kirjoitettua tekstiä, tajusin vasta miten kusessa olen sopimuksen kanssa! Ainoa keino päästä tästä eroon on siirtää se toiselle henkilölle, mutta minulla ei todellakaan ole kavereita jotka haluaisivat tämän sopimuksen itselleen.
Onko tämä laillista? Onko kenelläkään muulla vastaavia kokemuksia ja onko tämä kaikkien kuntosalien käytäntö?
Aina pitäisi katsoa, mihin nimensä pistää ja lukea pienellä präntätyn tekstin, mutta turha sitä on jälkeenpäin harmitella.
Kumpa keksisin keinon tähän ongelmaan, koska jäsenyyttä on jäljellä vielä 8kk! En ole nyt käynyt kahteen kuukauteen salilla, enkä haluakkaan käydä koska henkilökunta on niin törkeää eikä halua auttaa asiassa yhtään.

29

12546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfhgdf

      ...mutta kyllä tässä tapauksessa oikeus on kuntosalin puolella. sopimus on sopimus eikä siinä napinat auta. jos et halua mitään maksuhäiriömerkintää tms niin ei auta kuin maksaa kiltisti ja niellä kiukku :/ tosin sinuna kävisin kyllä siellä salilla, ettei ihan tyhjästä tarvitse maksaa.

    • pääkaupunkiseudulla

      ei tarvitse roikkua jäsenenä voit ostaa juuri sen verran kuntosaliharjoittelua kun haluat/tarvitset. Ärsyttää ihan suunnattomasti kun on kaikkialla mennyt tähän että on pakko olla jäsen ennenkuin saa käydä. Minullekin eräällä kuntosalilla sanottiin, että sitten käyttäjät ovat paremmin motivoituneita kun maksavat joka kuukausi niin on pakko käydä. Entäs sellaiset ihmiset joilla kyllä riittää motivaatiota mutta eivät vuorotyöltä ja lasten hoidolta pääse niin usein että jäsenyys kannattaisi. Tälläisiä ihmisiä eivät kuntosalit ilmeisesti kaipaakaan jäsenikseen.

      • NiNa_

        Kyllä mullekkin kelpais sellanen kymmenen kerran kortti, mutta niinkuin sanoit, niitä on enää harvassa. Asiakkaat halutaan sitoa kuntosaliin pidemmäksi aikaa muka asiakkaan oman edun nimissä, mutta kyllä ne kuntosalit siinä enemmän omaa etua havittelee ja kanta-asiakkaita tietysti, eikä sellaisia muutaman kerran kuussa kävijöitä, joita ovat juuri äidit ja opiskelijat.
        Ei mulla motivaatio ainakaan ole kasvanut tuolla Elixiassa, päinvastoin. Mutta asiat osataan esittää aina niin, että hyvältä kuulostaa.


      • invis

        Motivus rulaa! Sinne maksetaan kertajäsenyys (joka on noin 60e) ja sen jälkeen saa lunastaa kortille aikaa joko kuntosalille tai ohjatuille tunneille taikka molempiin jos mieli tekee. Onneksi en mennyt Satsiin silloin kun aioin! Huh. Motivuksella on vielä tarjouksiakin, että jäsenyyden saa puoleen hintaa ym.

        Plus tunneilla/salilla käynti ei edellytä jäsenyyttä. Ainoa "miinus" on, että ohjatut tunnit pitää varata netissä ja keskus ei ota varauksia vastaan. Mutta tuo nyt on aika pientä, varsinkin kun ottaa huomioon että tosi monella on netti kotona/koulussa/työpaikalle jne.


    • weider---

      Tämä on juuri sitä mistä ihmisiä varoittelen. Nämä "jäsenyyskuntosalit" ovat sellaisia rahastus laitoksia että oksat pois! Ketään ei ole kiinnostunut asiakkaan tarpeista ym vaan käytetään häikäilemättömästi hyväksi ja rahat pois meninkiä. Reiluudesta nyt on turha mainita mitään. Kuntosaleilla on usein sellainen meininki, että asiakas on aina väärässä.

      Ota kuluttaja asiamieheen yhteyttä ja kysele onko toiminta laillista ja minkälaisiin asioihin kannattaisi vedota. Tästä lähtien tajuat varmaan ihan kehottamattakin pysytellä kaukana "jäsenyyskuntosaleista".

      Kokemuksesta voin sanoa, että kuntosaleja on rehtejä ja reilujakin.

      Lopuksi tarina ahneiden ja epärehellisten kuntosalien toiminnasta: esimerkkinä toimii Soittamani puhelut kuntosaleille ELIXIA ja SATS jossa vastasivat puhelimessa hintoja kysyttäessä tähän tyyliin:

      "On parempi, että tulet paikan päälle katsomaan ja mitä palveluihimme sisältyy sillä meidän on sitten helpompi yhdessä kartoittaa mitä sinä henkilökohtaisesti tarvitset ja mitä palveluja tarjoamme juuri sinulle"

      Ja kun yritin selittää, että en tarvitse muuta kuin monipuolisen kuntosalin,kunnon välineistön sekä hyvät aukioloajat ja lukollisen kaapin.

      Tarina jatkuu:

      "Mutta meillä on myös ryhmäliikuntapalveluja, ohjausta,hierontaa plaa plaa"

      Minä siihen:Etkö nyt voi sanoa, mitä harjoittelu kuukaudessa maksaa?!

      "on parempi että selvitämmen hinnaston paikan päällä sillä plaa pllaaa"


      Antaa olla sitten! Valitsen sellaisen kuntosalin mieluummin jossa ollaan rehellisiä.

      Menin myös ELIXIAAN ilmaiselle tutustumiskäynnille ihan mielenkiinnosta ja eikö täti rupea lykkäämään paperia paperin päälle: "plaa plaa ja meillä on tälläinen jäsenyys johon pitää sitoutua vuodeksi ja kuukausimaksu voidaan maksaa suora veloituksella tai käteisellä, jos maksat erissä tai kerralla plaa plaaa plaaa ja tiistaisin meillä on bodypumppia ja keskiviikkoisin aerobiccia ja plaa plaa"

      Olin suorastaan järkyttynyt siitä miten hankalaksi kaikki asiakkaalle tehdään. Yritin sanoa, että en tarvitse mitään ryhmäliikunta tunteja tai ohjaajia tekemään ohjelmaa! Olen harrastanut kehonrakennusta 5 ja fitness urheilua 4 vuotta ja osaan kyllä tehdä ohjelmani itse!

      Ainoa syy miksi olisin salia harkinnut oli se että asun n.50 metrin päässä paikasta ja sijainti olisi ollut hyvä. Hinnat ja palvelut eivät. Lisäksi tuli selväksi, että kyseisellä salilla ei ollut edes kaikkea tarvitsemaani välineistöä.

      Se siitä, nykyään harjoittelen kahdella salilla: toinen on ei kaupallinen uimahallin sali joka on hyvä eikä vaadi jäsenyyksia ja toinen on kaupallinen sali jossa toimitaan rehdisti asiakkaita kohtaan. Esimerkiksi kk kortin voi "jäädyttää" niin pitkäksi aikaa kun tarve vaatii jos en halua tai pysty käymään salilla.

      • NiNa_

        Jos olisin tän etukäteen tienny niin en olis nimeä paperiin pistäny. Menin Elixiaan silloin ihan vaan tutustumaan myös uteliaisuudesta, ei aikomustakaan sitoutua tai liittyä tähän.
        No, ne myyntimiehet osaa hommansa, niin ne kerto mullekkin kaikista hienouksista mitä jäsenyydellä saa, ja jätti faktat niiden varjoon.
        Sopimusehdoista ei sanaakaan, ja mitään "peruuttamatonta" ei tehty, ei..
        Tuli kyl niin kusetettu olo! Mut sitähän se on.


      • örkkimörkö
        NiNa_ kirjoitti:

        Jos olisin tän etukäteen tienny niin en olis nimeä paperiin pistäny. Menin Elixiaan silloin ihan vaan tutustumaan myös uteliaisuudesta, ei aikomustakaan sitoutua tai liittyä tähän.
        No, ne myyntimiehet osaa hommansa, niin ne kerto mullekkin kaikista hienouksista mitä jäsenyydellä saa, ja jätti faktat niiden varjoon.
        Sopimusehdoista ei sanaakaan, ja mitään "peruuttamatonta" ei tehty, ei..
        Tuli kyl niin kusetettu olo! Mut sitähän se on.

        Oon kuullu samanlaisia tarinoita muistakin kuntosaleist. Itse en sellaseen liittyis, ihmettelen ettei laki ole vielä puuttunut tälläiseen ongelmaan ja kieltänyt koko mainoskikkaa.

        Asiakkaan täytyy myydä kortti seuraavalle, tai ei voi erota jne.
        Eihän millään muullakaan alalla asiakas joudu hankkimaan yritykselle uusia asiakkaita.
        Tämähän se varsinainen näkemys on:D


      • weider---
        örkkimörkö kirjoitti:

        Oon kuullu samanlaisia tarinoita muistakin kuntosaleist. Itse en sellaseen liittyis, ihmettelen ettei laki ole vielä puuttunut tälläiseen ongelmaan ja kieltänyt koko mainoskikkaa.

        Asiakkaan täytyy myydä kortti seuraavalle, tai ei voi erota jne.
        Eihän millään muullakaan alalla asiakas joudu hankkimaan yritykselle uusia asiakkaita.
        Tämähän se varsinainen näkemys on:D

        vuoden sopimus! kun sopimus päättyy niin ilmoittaa että uutta ei tule.


      • fbsådnbsdåänmeå
        weider--- kirjoitti:

        vuoden sopimus! kun sopimus päättyy niin ilmoittaa että uutta ei tule.

        Luulisi aikuisen ihmisen ymmärtävän, että mikä tahansa sopimus pitää lukea ennen allekirjoittamista.
        Jos liittymis- taikka eroamissysteemejä ei viitsi kunnolla selvittää, oma vika.
        Tyhmyydestä sakotetaan.
        Elixiasta ei ole kokemusta, mutta Satsin hinnat ovat kyllä netissä.


      • weider---
        fbsådnbsdåänmeå kirjoitti:

        Luulisi aikuisen ihmisen ymmärtävän, että mikä tahansa sopimus pitää lukea ennen allekirjoittamista.
        Jos liittymis- taikka eroamissysteemejä ei viitsi kunnolla selvittää, oma vika.
        Tyhmyydestä sakotetaan.
        Elixiasta ei ole kokemusta, mutta Satsin hinnat ovat kyllä netissä.

        Täällä haisee kuntosalin työntekijälle ehkä jopa yrittäjälle! (Ehkä jopa satsin!)

        Luulisi kauppaiden ja yrittäjien tajuavan sen, että pitkää asiakas suhdetta ja tyytyväisiä asiakkaita ei hankita epärehellisellä tai muuten peittelevällä toiminnalla.

        On henkilökunnan tehtävä selvittää asiakkaalle missä mennään ja mikä on sitovaa ja miksi aikaa. Ei se voi olla kuntosaliharrastusta aloittelevan ihmisen käsissä. Hieman palveluasennetta.

        Onkos nyt niin, että sats on peräti panostanut informaatioon ja laittanut hintansa esille. Puhelimessa niitä oli kuitenkin hirvittävän hankala aikaan kertoa. ;)


      • erki
        örkkimörkö kirjoitti:

        Oon kuullu samanlaisia tarinoita muistakin kuntosaleist. Itse en sellaseen liittyis, ihmettelen ettei laki ole vielä puuttunut tälläiseen ongelmaan ja kieltänyt koko mainoskikkaa.

        Asiakkaan täytyy myydä kortti seuraavalle, tai ei voi erota jne.
        Eihän millään muullakaan alalla asiakas joudu hankkimaan yritykselle uusia asiakkaita.
        Tämähän se varsinainen näkemys on:D

        Pitää myydä kortti jollekin, että voi erota?? :D
        Eikö tollanen ole jo laitonta..


      • larppaliini
        fbsådnbsdåänmeå kirjoitti:

        Luulisi aikuisen ihmisen ymmärtävän, että mikä tahansa sopimus pitää lukea ennen allekirjoittamista.
        Jos liittymis- taikka eroamissysteemejä ei viitsi kunnolla selvittää, oma vika.
        Tyhmyydestä sakotetaan.
        Elixiasta ei ole kokemusta, mutta Satsin hinnat ovat kyllä netissä.

        Mutta tässähän oli nimenomaan kyse siitä, että oli mahdollista irtisanoutua 10 päivän kuluessa...
        Eli sillon kun nimen kirjoitti papreriin, luvattiin että on mahdollista vielä perua!
        Lukekaa viestit kunnolla ennen kun alatte motkottamaan!

        Jälkiviisaus on paras viisaus!


    • Bicca

      Kuntosalit, joiden tarjonnasta täytyy maksaa, vaikkei edes kävisi, ovat koko ajan lisääntymässä, mutta onneksi on Motivus, jossa voi hankkia 10 kerran kortin tai kuukausikortin (myös koko vuoden voi maksaa etukäteen, muttei mikään pakko).

      Jos ei ole varma, käykö aktiivisesti vuoden ajan kuntoilemassa, kannattaa kääntyä Motivuksen puoleen, jossa on loistava valikoima erilaisia aerobicceja yms, joissa voi käydä ilman suunnatonta sitoutumista. Ja varmasti tulee halvemmaksi, kun ei tarvitse maksaa kahtakymppiä siitä, että on ollut kaksi viikkoa flunssassa eikä ole päässyt kuntoilemaan.

    • kjgldfkjas

      Kannattaa siirtää osoitetiedot jonkun kaverin/vanhempien/sukulaisen luokse, paikkakunnalle jossa ei kyseistä salia ole. Näin minä pääsin eroon jäsenyydestäni. Olla sen aikaa kirjoilla jossain muualla, että voit näyttää maistraatista tulleen muuttoilmoituksen ja näin pääset jäsenyydestä eroon!!!

    • Asiakas007

      Bisnes on bisnestä. Liity klubiin, kun on pakko maksaa motivoidut, -sanottiin. Multa myös kyllä motivaatiot katosi, kun rahatilanne meni huonoksi. Ryöstölafka!

      • Poppamie

        Mene maistraattiin hyvissä ajoin ennen sulkeutumista ja tee väliaikainen muuttoilmoitus mieluiten vielä paikkakunnalle missä ei ole kyseisen lafkan salia. 2 kk riitti mulla. Sitten pyydä siihen kopioonkin leiman ja kävelet jäljennöksen kanssa punttisalin tiskille ja sanot muuttavasi. Irtisanouduttuasi menet takaisin maistraattiin ja sanot että se muutto ei näköjään toteudukkaan, heittäkää se paperi vaikka roskiin.

        Lähtökunnassa ei tehdä noita muutoksia vaan ne postitetaan muuton kohdekuntaan missä se kirjataan, joten jos teet tämän samana päivänä, on mahdollisuudet hyvät, että mitään muuta ei tapahdu kuin että pääset sopimuksesta irti!

        Ei ehkä mikään etiikan oppitunti, mutta ei mielestäni salien sopparitkaan.


    • Uimahalliasiakas

      Uusimmassa Kuningaskuluttaja -ohjelmassa neuvottiin, että on olemassa sivusto, missä voi MYYDÄ jäsenyytensä haluavalle. En tosin muista koko saitin osoitetta, mutta kannattaa googlettaa. Tämän saitin on perustanut kai joku joka on kyllästynyt Elixian asiakaskäytäntöihin.

      • 299

        vaihtoehto on, että jos sulla on joku kaveri joka haluaa käydä salilla niin käyttäkää samaa korttia ja maksakaa puoliksi.


    • plaplapla

      kaikkihan tietää, et jos ei aijo vuodeksi sitoutua ei tee vuoden sopimusta. satsista sen verran et ulkomaille muutto ei riittänyt syyksi jäädyttää sopimusta ja kun heille on suoraveloitus sopimus niin ne nostaa niin paljon kun huvittaa. elixiassa kans kun muuttaa ulkomaille joutuu maksaa jäsenyydestä..oliko kymppi /kk. et näin. tilat on kyllä hienot ja laitteet uudet, mut aina kun itse käynyt on ollut niin täyttä, et joko ei oo päässyt haluamalleen tunnille tai jotunut töniskelemään muita..kyllä siinä kunto kasvaa kun liikkuu millin oikealle ja toisen vasemalle.
      saleja löytyy joihin pystyy tekee sopparin vaikka kuukaudeksi jos huvittaa.

      • ellaz

        hei niin, ulkomaille muutto käy kyllä SATSilla syyksi jäädyttää/irtisanoa sopimus. Pyydäpä päästä vaikka kuntokeskusvastaavan juttusille, on ilman muuta mahdollista.


    • UH/FIX Rocks!

      Hei sinä (ja kaikki muutkin) Elixian uhrit!

      Oman jokapäiväisen toimintanne ja yleissivistyksen kannalta kannattaa perehtyä kuluttajansuojalakiin. KSLia sovelletaan yrityksen ja kuluttajan välisessä kaupassa. Laki löytyy mm. finlexin tietokannasta.

      Lähtökohtaisesti määräaikainen sopimus sitoo ostajaa. On se sitten nettiliittymä tai kuntosalijäsenyys. Lain mukaan sopimus voidaan purkaa, jos tuote/palvelu poikkeaa sovitusta tai siinä on jokin oleellinen virhe jne. loput voit lukea KSLsta.

      Lähestulkoon kaikilla yrityksillä on jonkinnäköiset kuluttajankauppaa koskevat vakiosopimusehdot. LUE AINA ensin, KYSY jos et ymmärrä ja ennen kaikkea LUE LAKIA edes sen verran, että tiedät omat oikeutesi ja ettei kukaan myyjä-ihminen voi VIILATA LINSSIIN!

      Olen itse liikunta-alalla töissä, ja olen kuullut etteivät edes kuntosaliketjujen työntekijät ole tyytyväisiä itsekään. Elixia, Sats jne ketjut palkkaavat usein liikunnanohjaajat tuntityöläisiksi, joten sopimusehdot on heikommat kuin kokoaikaisilla,

      Taas kerran - Urheiluhallit oy toimii Helsingissä, tarjoaa kaikkea mahdollista uinnista kuntosaliin ja ryhmäliikunnasta pallopeleihin. www.urheiluhallit.fi
      Urheiluhallit ei edes tunne sanaa jäsenmaksu - sellaista ei ole. Hinnat ovat edullisia ja kaikki on vapaaehtoista - Sinulla ei ole pakko yhtään mihinkään.

      • salihemmo66

        Vain kuolema kuittaa kaikki velvoitteet,,, kannattaa perehtyä sopimuksiin, ennenkuin pistää mihinkään nimeään.


      • --------------------

        KUNTOSALIJÄSENYYDET


      • lamenta
        -------------------- kirjoitti:

        KUNTOSALIJÄSENYYDET

        Tuohan on nykyaikana vähän niin, että jos haluat olla sitoutumatta niin maksat hävyttömiä hintoja esim. kuukautsikortista TAI 10 kerran kortista. Eli käytännössä ihmisen pitää sitoutua pidemmäksi aikaa jos vaihtoehtona on maksaa yli 100 euroa/kk pelkästä salista tai maksaa 60 euroa/kk kaikista mahdollisista "palveluista" ja sitoutua. No, huono juttu tietysti sitoutua jos ei ole 101% varma motivoituneisuudesta ja näin, mutta toisaalta pitää miettiä kahdesti ennen nimen lyömistä paperiin. Aina ei vaan voi tietää mitä elämä tuo tullessaan, mutta onneksi itsestä täysin riippumattomiin syihin vedoten saa monissa paikoissa jäsenyyden katkaistua tai ainakin tauolle.

        Helsingissä hyvä paikka on Silver Gym, siellä saa esimerkiksi laitettua kortin tauolle esim. kuukaudeksi jos tietää, että ei pääse/ei huvita treenailla. Tosin, paikka ei noin muuten ole kovin hehkeä eikä tarjonta laajaa, mutta antavat kuitenkin jopa alennuksia (opiskelijat).

        Motivuksenhan joku täällä jo mainitsikin, että siellä voi ostaa ainaisjäsenyyden ja käy sitten latailemassa kortille rahaa ja aikaa, kun huvittaa. Miinuspuolena tuossa se, että hinta on epäsäännöllisesti treenaavalle aika suolainen. Tosissaan liikkuva ei kostu 10 kerran kortista kuukautta kohden ja taas kuukausikortti epäsäännöllisesti ostettuna on kallis!

        Pitää vaan jotenkin löytää se oma paikkansa ja oma firmansa. Itse vaihdoin Finnbodylta pois, enkä tiedä syytä oikein itsekään. Hinta oli vähintäänkin kohtuullinen (jotain 40-45 e alennuksen kanssa per kk). Oli vaan aika hankalassa paikassa ja silloin huonoilla valikoimilla.

        Nyt käyn vähän siellä täällä, mutta kalliiksihan tämä tulee, kun juoksen nimenomaan ohjattujen tuntien perässä (kuntosalille pääsen maksutta) ja vaatimuksia löytyy paljon. Ja kuitenkaan ei tunnu löytyvän sellaista paikkaa, että haluan sitoutua esim. kahdeksi vuodeksi. SATSilla kävin hetken, mutta sekään ei oikeastaan tarjonnut ihan sitä kaikkea, mitä halusin..


    • hyvin pyyhkii :D

      ja kierommaksi vaan menee. allekirjotin elixian vuosi sopparin mutta en pienessä päässäni ajatteluut että hei, mähän saatan olla koulussa tammikuussa enkä ehdi töiden ja koulun ohella salille! no mullon tää 10 päivän irtisanomisoikeus jonka meen hoitaan huomenna.. MUTTA sopparis lukee "elixia veloittaa kyseisessä tapauksessa aina yhden kuukauden harjottelumaksun sekä käsittelykulun" !! eli toi saatanan allekirjotus makso mulle lähes sata euroa. =) luin palstoilta että rahat ois saanu takas jos ton peruutuksen tekee 10 päivän sisää, mutta nyt ovat vissiin muuttaneet tänkin.

      • sama henkilö

        ja vituttaa kun tili menee nollille tän takia. onneks oon alottamassa työt ens kuussa nii saa rahaa, mut nyt oon sellases tilantees ettei voi hurrata. vittujen vittu ku joskus ihminen on tyhmä ja ku jo peruuttamisestaki peritään maksut saatana. lukeehan tossa vielä että voin hyödyntää elixian palveluita vielä kuukauden, mut tuli nii paha maku suuhun tästä paikasta että ei pahemmin kiinnosta. varsinkin kun ens kuu elixialla oli ilmanen muutenki vittu.


    • refdsfds

      Kannattaisi ehkä lukea se sopimus ennen kuin menee sen allekirjoittamaan. Ainoa asia mitä en ymmärrä on se, että pitää mennä paikan päälle. Miksi allekirjoituksellinen paperi sähköpostilla lähetettynä ei kelpaisi? Uskon, että kelpaakin.

    • Anonyymi

      Pitääkö Elixia yhä asiakkaitaan vankinaan?

    • Anonyymi

      Valitsee salin jossa ei liittymispakkoa jäseneksi, sillähän siitä pääsee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe