Olisiko jollain antaa reseptiä ym. ruoklajille. Kiitos jo näin etukäteen.
wallenberg pihvi
15
11841
Vastaukset
- goooglaaja
Tuolta niitä reseptejä löytyy, valitse mieleisesi Wallenbergare (minusta originaalein on Raholan esittelemä):
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=wallenbergin pihvi&btnG=Google-haku&meta=lr=lang_fi- googlettajiin kyllästynyt
Taidat olla tyhmä. Samalla tavalla kuin kaikki muutkin googlen tyrkyttäjät.
Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea.
Tämä on keskustelupalsta missä keskustellaan ruoasta ja resepteistä. Jos luet tarkkaan aloittajan viestin, niin huomaat, että hän ei kysynyt miten käyttää googlea. Lisäksi tuolla googlen hakutuloksella löytyy runsaasti sivuja, joissa esitellään ruokalistoja. Niitäkään alkuperäinen kysyjä ei kysynyt.
Alkuperäiselle kysyjälle Turun sanomien sivuilta resepti:
Wallenbergin pihvi ja perunamuusia
600 g vasikanpaistia jauhettuna
3 keltuaista
noin 3 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivitykseen
Laita jauhettu vasikanliha kulhoon, sekoita joukkoon keltuaiset ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massa pihveiksi ja leivitä korppujauhoilla. Paista pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi ja jatka paistamista 160- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (pihvin tulee olla sisältä mehukas). Tarjoile pihvi perunamuusin, herneiden ja puolukkasurvoksen kera. - myös googlettava
googlettajiin kyllästynyt kirjoitti:
Taidat olla tyhmä. Samalla tavalla kuin kaikki muutkin googlen tyrkyttäjät.
Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea.
Tämä on keskustelupalsta missä keskustellaan ruoasta ja resepteistä. Jos luet tarkkaan aloittajan viestin, niin huomaat, että hän ei kysynyt miten käyttää googlea. Lisäksi tuolla googlen hakutuloksella löytyy runsaasti sivuja, joissa esitellään ruokalistoja. Niitäkään alkuperäinen kysyjä ei kysynyt.
Alkuperäiselle kysyjälle Turun sanomien sivuilta resepti:
Wallenbergin pihvi ja perunamuusia
600 g vasikanpaistia jauhettuna
3 keltuaista
noin 3 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivitykseen
Laita jauhettu vasikanliha kulhoon, sekoita joukkoon keltuaiset ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massa pihveiksi ja leivitä korppujauhoilla. Paista pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi ja jatka paistamista 160- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (pihvin tulee olla sisältä mehukas). Tarjoile pihvi perunamuusin, herneiden ja puolukkasurvoksen kera."Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea."
Jospa hän ei itse ole maistanut eri respeteillä tehtyjä Wallenbergejä, niin ei voinut suositella niistä mitään. Eikö pitäisi olla kuitenkin kiitollinen, kun saa useita reseptejä eikä alkaa haukkumaan ja tekemään asiattomia ja perusteettomia arviointeja?
Voisit sinäkin opetella käytöstapoja! Osaatko edes hävetä? - goglettajiin kyllästynyt
myös googlettava kirjoitti:
"Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea."
Jospa hän ei itse ole maistanut eri respeteillä tehtyjä Wallenbergejä, niin ei voinut suositella niistä mitään. Eikö pitäisi olla kuitenkin kiitollinen, kun saa useita reseptejä eikä alkaa haukkumaan ja tekemään asiattomia ja perusteettomia arviointeja?
Voisit sinäkin opetella käytöstapoja! Osaatko edes hävetä?Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".
Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.
Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille. - Nimi-Erkki
goglettajiin kyllästynyt kirjoitti:
Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".
Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.
Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille....pelle huomata, että se googlettaja tarjosi valmiita linkkejä googletuskehotuksen sijasta?
Kaiva se herne pois nenästäsi! Vapustasi tulee tylsä tuollaisella asenteella. - kos
goglettajiin kyllästynyt kirjoitti:
Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".
Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.
Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille.tylsää tyrkyttää googlea..mistä sitä tietää onko ne ohjeet maukkaita..mut toisaalta voishan sen nätimminkin sanoa...
- elämää...
goglettajiin kyllästynyt kirjoitti:
Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".
Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.
Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille....hei hanki isompi pipo tai jätä tietokoneet ja keskustelut ym. googlejen seuraaminen pois ja mene
vaikka metsätöihin ja pura tuota sisäistä viha-energiaa pois..ja palaa sitte kokeilen kestätkö
googlettamisen tai sitten ei googlettamiset.. joo-o...ota rennosti ja kiitti niille tai hälle henkilölle ,jolla pipo ei kiristä ja sai hienon yhteystiedo n ja ohjeenkin...elämää...elämää...dididii..dididii..jauheliha ja siitä valmistus..oi,kun on...monimutkaista:)hih.
- ei Marcus
Juottovasikkaa on vaikea saada, mutta nuoren eläimen lihasta syntyy hyvä. Itse käytän peuran vasan paistia, mutta naudan paisti käy myös.
500g paistia, 2-3 munankeltuaista, 2-3dl kermaa, raastettua ranskanleivän sisusta, valkopippuria, meiramia ja suolaa sekä voita paistamiseen.
Jauha tai jauhata paisti j-lihaksi, hyvin hienorakeiseksi. Pane liha jääkaappiin tunniksi, aineksien pitää pysyä kylminä käsittelyn ajan.
Sekoita taikinaan ensin mausteet ja munankeltyaiset yksitellen. Sen jälkeen sekoita kerma vähitellen, vaikkapa lusikallinen kerrallaan ja hämmennä tasaisesti, jos taikina lämpenee pane vähäksi aikaa j-kaappiin, muutoin kerma voi leikata kiinni. Kun homma kasassa niin pane taikina taas tunniksi j-kaappiin. Taputtele kostutetuilla käsillä taikinasta pyöreitä, noin parin sentin paksuisia pihvejä. Leivitä pihvit raastetulla ransakanleivän sisuksella. Sen tulee olla päivän vanhaa, jotta saat sopivia murusia, joissa pihvit pyöräytetään.
Paista pihvit runsaassa kirkastetussa voissa, varo ettei leivitys pääse ruskistumaan liikaa. Pane pihvit vielä uunipellille 5-8min. 150-asteiseen uuniin. Nosta pihvit suoraan lautaselle ja kaada hieman ruskistettua voisulaa päälle. Ohessa tarjoile perunakreemiä ja vihreitä herneitä, sekä puolukkasurvosta.- tyhymä
Kertoisitko tyhmälle mitä tarkoittavat termit...
a) "kerma voi leikata kiinni"
b) "perunakreemi"
kiitos
nimim. tiedonhaluinen - A&m Wallenberg
tyhymä kirjoitti:
Kertoisitko tyhmälle mitä tarkoittavat termit...
a) "kerma voi leikata kiinni"
b) "perunakreemi"
kiitos
nimim. tiedonhaluinenKun ja jos "leikkaa" niin tarkoitetaan ettei kerma ole sekoittunut taikinaan sisään, vaan antaa maun väärin kypsennettyyn tuotteeseen.
Itse laitan aina isoon kulhoon jääpaloja ja pienempään jauhelihatainan jonka sitten ison kulhon päälle, näin varmistan taikinan kylmänä pysymisen työskentelyn ja maustamisen aikana.
Perunakreemi taas on kansanomaisesti muusia joka on tehty hyvin notkeaksi. Wallenbergiin teen seuraavan kreemin.
Kymmenkunta jauhoista perunaa, keitetään suolavedessä joka saa vain poreilla hiljalleen jotta säilyy kirkkaana. Lisätään joukkoon kaksi muserrettua valkosipulin kynttä sekä hiukan silputtua tuoretta timjamia. samaan aikaan keihautetaan 2dl kermaa johon myös valkosipulin kynsi sekä timjamia hiukan. Otetaan perunat keitinliemestä ja muhennetaan sekä lisätään joukkoon kerma, niin että muusista tulee notkeaa, voi myös lisätä tilkan keitinkientä mikäli ei tarpeeksi juoksevaa, siitä pitäisi saada melkein lusikalla syötävää tavaraa. Maustetaan suolalla ja ripauksella sokeria, muskottipähkinää ja valkopippuria
Herneet teen seuraavasti
Pakestehernepussi ja salottisipuli. Pilkottu salottisipuli saa pehmetä voi-oliiviöljy seoksessa, sitten pussi herneitä ja tilkka vettä tai lihalientä. Hämmennellään kunnes neste on haihtunut pannulta. Maustetaan kevyesti sokerilla suolalla ja mustapippurilla.
Wallenbergin pihvi sai alkunsa 1930-luvulla ruotsalaisen miljonäärin Marcus Wallenbergin vaimon Amalian kehittämänä, lievittämään herran vatsavaivoja, mitä ne sitten olivatkaan. Amalia taas oli tunnetun gastronomin tri Ch.Em. Hagdahlin tytär. Marcus-herra mieltyi pihviin niin että se siirrettiin hänen kantapaikkansa, ravintola Cecilin listoille. Pöydässä numero 37 nautittiin toisenkin kerran jauhetusta juottavasikasta valmistettua pihviä. Se saavutti suuren suosion, ja on näin siirtynyt jälkipolvienkin makunautinnoksi. Ei ne herrojen herkut aina niin monimutkaisia ole, kunhan on hyvät raaka-aineet ja valmistustekniikka niin hyvää tulee helpolla.
- Ruotsikin
- piffi?
Kyseessä on siis periaatteessa paremmanpuoleinen, leivitetty jauhelihapihvi?
- niin selviää tuokin
Ja näkyypä olevan ihan piffin historiakin selvitetty.
- näin...
niin selviää tuokin kirjoitti:
Ja näkyypä olevan ihan piffin historiakin selvitetty.
Jauhettua lihaa mausteita munaa ~ jauhelihapihvi
- Cook til u drop
(tää tulee vähän vaiheessa, vaan tulkoon)
Wallenbergit on aika simppeliä kotiruokaa noin loppupelissä. Vie kyllä kielen mennessään. Ja kuten arkiruoka yleensä, minkä enemmän teet, sen parempaa tulee.
800g paistijauhelihaa (tai siis _oikeesti_ vasikan fileestä raaputtamalla tehtyä jauhelihaa)
4 munankeltuaista
3dl (kuohu)kermaa
3rkl nelimaustetta
eilistä ranskanleipää (tai mitä tahansa vehnästä) panerointiin.
voita.
Pidä kaikki raaka-aineet kylminä (jopa jäähaudetta joku suositteli astian ympärille) taikinaa tehdessäsi. Sekoita liha, keltuaiset ja mausteet. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Paneroi pihvit, paista miedolla lämmöllä kirkastetussa voissa pinnalta rapeaksi. Voit halutessasi jättää sisältä roosaksi.
"perinteisesti" pihvit tarjoillaan kuullotettujen sipulien ja perunamuhennoksen kanssa.
Halutessasi voit käyttää hieman kapriksia ja anjovista koristeluun tai lisää makua antamaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053141Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391600Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus951462- 921369
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461324Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1561236Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121178Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231009Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803