wallenberg pihvi

Akutius

Olisiko jollain antaa reseptiä ym. ruoklajille. Kiitos jo näin etukäteen.

15

11837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • goooglaaja
      • googlettajiin kyllästynyt

        Taidat olla tyhmä. Samalla tavalla kuin kaikki muutkin googlen tyrkyttäjät.

        Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea.

        Tämä on keskustelupalsta missä keskustellaan ruoasta ja resepteistä. Jos luet tarkkaan aloittajan viestin, niin huomaat, että hän ei kysynyt miten käyttää googlea. Lisäksi tuolla googlen hakutuloksella löytyy runsaasti sivuja, joissa esitellään ruokalistoja. Niitäkään alkuperäinen kysyjä ei kysynyt.

        Alkuperäiselle kysyjälle Turun sanomien sivuilta resepti:

        Wallenbergin pihvi ja perunamuusia

        600 g vasikanpaistia jauhettuna

        3 keltuaista

        noin 3 dl kermaa

        suolaa ja mustapippuria myllystä

        korppujauhoja leivitykseen

        Laita jauhettu vasikanliha kulhoon, sekoita joukkoon keltuaiset ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massa pihveiksi ja leivitä korppujauhoilla. Paista pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi ja jatka paistamista 160- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (pihvin tulee olla sisältä mehukas). Tarjoile pihvi perunamuusin, herneiden ja puolukkasurvoksen kera.


      • myös googlettava
        googlettajiin kyllästynyt kirjoitti:

        Taidat olla tyhmä. Samalla tavalla kuin kaikki muutkin googlen tyrkyttäjät.

        Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea.

        Tämä on keskustelupalsta missä keskustellaan ruoasta ja resepteistä. Jos luet tarkkaan aloittajan viestin, niin huomaat, että hän ei kysynyt miten käyttää googlea. Lisäksi tuolla googlen hakutuloksella löytyy runsaasti sivuja, joissa esitellään ruokalistoja. Niitäkään alkuperäinen kysyjä ei kysynyt.

        Alkuperäiselle kysyjälle Turun sanomien sivuilta resepti:

        Wallenbergin pihvi ja perunamuusia

        600 g vasikanpaistia jauhettuna

        3 keltuaista

        noin 3 dl kermaa

        suolaa ja mustapippuria myllystä

        korppujauhoja leivitykseen

        Laita jauhettu vasikanliha kulhoon, sekoita joukkoon keltuaiset ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massa pihveiksi ja leivitä korppujauhoilla. Paista pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi ja jatka paistamista 160- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (pihvin tulee olla sisältä mehukas). Tarjoile pihvi perunamuusin, herneiden ja puolukkasurvoksen kera.

        "Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea."


        Jospa hän ei itse ole maistanut eri respeteillä tehtyjä Wallenbergejä, niin ei voinut suositella niistä mitään. Eikö pitäisi olla kuitenkin kiitollinen, kun saa useita reseptejä eikä alkaa haukkumaan ja tekemään asiattomia ja perusteettomia arviointeja?

        Voisit sinäkin opetella käytöstapoja! Osaatko edes hävetä?


      • goglettajiin kyllästynyt
        myös googlettava kirjoitti:

        "Ihan tiedoksi. Jos olisit ameebaa viksumpi, niin olisit laitanut linkin suoraan johonkin reseptiin, jonka tiedät hyväksi etkä ehdottanut googlea."


        Jospa hän ei itse ole maistanut eri respeteillä tehtyjä Wallenbergejä, niin ei voinut suositella niistä mitään. Eikö pitäisi olla kuitenkin kiitollinen, kun saa useita reseptejä eikä alkaa haukkumaan ja tekemään asiattomia ja perusteettomia arviointeja?

        Voisit sinäkin opetella käytöstapoja! Osaatko edes hävetä?

        Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".

        Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.

        Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille.


      • Nimi-Erkki
        goglettajiin kyllästynyt kirjoitti:

        Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".

        Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.

        Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille.

        ...pelle huomata, että se googlettaja tarjosi valmiita linkkejä googletuskehotuksen sijasta?

        Kaiva se herne pois nenästäsi! Vapustasi tulee tylsä tuollaisella asenteella.


      • kos
        goglettajiin kyllästynyt kirjoitti:

        Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".

        Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.

        Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille.

        tylsää tyrkyttää googlea..mistä sitä tietää onko ne ohjeet maukkaita..mut toisaalta voishan sen nätimminkin sanoa...


      • elämää...
        goglettajiin kyllästynyt kirjoitti:

        Häpeä itse. Googlen tyrkyttäminen ei todellakaan ole mitään keskustelua. Se on typeryyttä. Nykyään neuvotaan joka palstalla "käytä googlea", "kuuklaa" ja paras kaikesta "etkö osaa käyttää googlea!".

        Kysymys ei ole osaamisesta vaan siitä, että tuollaisen hakukoneen tyrkyttäminen on yksinkertaisesti typerää. Palstan tarkoituksena on keskustella ruoasta ja keskustella resepteistä. Nuo lainausmerkeissä olevat esimerkit kertovat lähinnä vähämielisyydestä ja siitä että tämä palsta ei ole oikea paikka ko. henkilöille.

        Googleta niin paljon kuin haluat, mutta älä tyrkytä sitä muille.

        ...hei hanki isompi pipo tai jätä tietokoneet ja keskustelut ym. googlejen seuraaminen pois ja mene
        vaikka metsätöihin ja pura tuota sisäistä viha-energiaa pois..ja palaa sitte kokeilen kestätkö
        googlettamisen tai sitten ei googlettamiset.. joo-o...ota rennosti ja kiitti niille tai hälle henkilölle ,jolla pipo ei kiristä ja sai hienon yhteystiedo n ja ohjeenkin...elämää...elämää...dididii..dididii..jauheliha ja siitä valmistus..oi,kun on...monimutkaista:)hih.


    • ei Marcus

      Juottovasikkaa on vaikea saada, mutta nuoren eläimen lihasta syntyy hyvä. Itse käytän peuran vasan paistia, mutta naudan paisti käy myös.
      500g paistia, 2-3 munankeltuaista, 2-3dl kermaa, raastettua ranskanleivän sisusta, valkopippuria, meiramia ja suolaa sekä voita paistamiseen.
      Jauha tai jauhata paisti j-lihaksi, hyvin hienorakeiseksi. Pane liha jääkaappiin tunniksi, aineksien pitää pysyä kylminä käsittelyn ajan.
      Sekoita taikinaan ensin mausteet ja munankeltyaiset yksitellen. Sen jälkeen sekoita kerma vähitellen, vaikkapa lusikallinen kerrallaan ja hämmennä tasaisesti, jos taikina lämpenee pane vähäksi aikaa j-kaappiin, muutoin kerma voi leikata kiinni. Kun homma kasassa niin pane taikina taas tunniksi j-kaappiin. Taputtele kostutetuilla käsillä taikinasta pyöreitä, noin parin sentin paksuisia pihvejä. Leivitä pihvit raastetulla ransakanleivän sisuksella. Sen tulee olla päivän vanhaa, jotta saat sopivia murusia, joissa pihvit pyöräytetään.
      Paista pihvit runsaassa kirkastetussa voissa, varo ettei leivitys pääse ruskistumaan liikaa. Pane pihvit vielä uunipellille 5-8min. 150-asteiseen uuniin. Nosta pihvit suoraan lautaselle ja kaada hieman ruskistettua voisulaa päälle. Ohessa tarjoile perunakreemiä ja vihreitä herneitä, sekä puolukkasurvosta.

      • tyhymä

        Kertoisitko tyhmälle mitä tarkoittavat termit...

        a) "kerma voi leikata kiinni"
        b) "perunakreemi"


        kiitos

        nimim. tiedonhaluinen


      • A&m Wallenberg
        tyhymä kirjoitti:

        Kertoisitko tyhmälle mitä tarkoittavat termit...

        a) "kerma voi leikata kiinni"
        b) "perunakreemi"


        kiitos

        nimim. tiedonhaluinen

        Kun ja jos "leikkaa" niin tarkoitetaan ettei kerma ole sekoittunut taikinaan sisään, vaan antaa maun väärin kypsennettyyn tuotteeseen.
        Itse laitan aina isoon kulhoon jääpaloja ja pienempään jauhelihatainan jonka sitten ison kulhon päälle, näin varmistan taikinan kylmänä pysymisen työskentelyn ja maustamisen aikana.

        Perunakreemi taas on kansanomaisesti muusia joka on tehty hyvin notkeaksi. Wallenbergiin teen seuraavan kreemin.
        Kymmenkunta jauhoista perunaa, keitetään suolavedessä joka saa vain poreilla hiljalleen jotta säilyy kirkkaana. Lisätään joukkoon kaksi muserrettua valkosipulin kynttä sekä hiukan silputtua tuoretta timjamia. samaan aikaan keihautetaan 2dl kermaa johon myös valkosipulin kynsi sekä timjamia hiukan. Otetaan perunat keitinliemestä ja muhennetaan sekä lisätään joukkoon kerma, niin että muusista tulee notkeaa, voi myös lisätä tilkan keitinkientä mikäli ei tarpeeksi juoksevaa, siitä pitäisi saada melkein lusikalla syötävää tavaraa. Maustetaan suolalla ja ripauksella sokeria, muskottipähkinää ja valkopippuria

        Herneet teen seuraavasti
        Pakestehernepussi ja salottisipuli. Pilkottu salottisipuli saa pehmetä voi-oliiviöljy seoksessa, sitten pussi herneitä ja tilkka vettä tai lihalientä. Hämmennellään kunnes neste on haihtunut pannulta. Maustetaan kevyesti sokerilla suolalla ja mustapippurilla.

        Wallenbergin pihvi sai alkunsa 1930-luvulla ruotsalaisen miljonäärin Marcus Wallenbergin vaimon Amalian kehittämänä, lievittämään herran vatsavaivoja, mitä ne sitten olivatkaan. Amalia taas oli tunnetun gastronomin tri Ch.Em. Hagdahlin tytär. Marcus-herra mieltyi pihviin niin että se siirrettiin hänen kantapaikkansa, ravintola Cecilin listoille. Pöydässä numero 37 nautittiin toisenkin kerran jauhetusta juottavasikasta valmistettua pihviä. Se saavutti suuren suosion, ja on näin siirtynyt jälkipolvienkin makunautinnoksi. Ei ne herrojen herkut aina niin monimutkaisia ole, kunhan on hyvät raaka-aineet ja valmistustekniikka niin hyvää tulee helpolla.


    • Ruotsikin
    • piffi?

      Kyseessä on siis periaatteessa paremmanpuoleinen, leivitetty jauhelihapihvi?

      • niin selviää tuokin

        Ja näkyypä olevan ihan piffin historiakin selvitetty.


      • näin...
        niin selviää tuokin kirjoitti:

        Ja näkyypä olevan ihan piffin historiakin selvitetty.

        Jauhettua lihaa mausteita munaa ~ jauhelihapihvi


    • Cook til u drop

      (tää tulee vähän vaiheessa, vaan tulkoon)
      Wallenbergit on aika simppeliä kotiruokaa noin loppupelissä. Vie kyllä kielen mennessään. Ja kuten arkiruoka yleensä, minkä enemmän teet, sen parempaa tulee.

      800g paistijauhelihaa (tai siis _oikeesti_ vasikan fileestä raaputtamalla tehtyä jauhelihaa)
      4 munankeltuaista
      3dl (kuohu)kermaa
      3rkl nelimaustetta
      eilistä ranskanleipää (tai mitä tahansa vehnästä) panerointiin.
      voita.

      Pidä kaikki raaka-aineet kylminä (jopa jäähaudetta joku suositteli astian ympärille) taikinaa tehdessäsi. Sekoita liha, keltuaiset ja mausteet. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Paneroi pihvit, paista miedolla lämmöllä kirkastetussa voissa pinnalta rapeaksi. Voit halutessasi jättää sisältä roosaksi.

      "perinteisesti" pihvit tarjoillaan kuullotettujen sipulien ja perunamuhennoksen kanssa.

      Halutessasi voit käyttää hieman kapriksia ja anjovista koristeluun tai lisää makua antamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      120
      1767
    2. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1588
    3. Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä

      Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy
      Maailman menoa
      48
      1099
    4. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      43
      984
    5. Multa sulle

      Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M
      Ikävä
      29
      929
    6. Nainen, olen tutkinut sinua paljon

      Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm
      Ikävä
      50
      856
    7. Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?

      Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s
      Ikävä
      44
      822
    8. Olet myös vähän ärsyttävä

      Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.
      Ikävä
      37
      780
    9. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      778
    10. Onko sulla empatiakykyä?

      Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet
      Ikävä
      37
      760
    Aihe