Hukkaanheitettyä aikaa

KPy

Vaikka valtiolla olenkin töissä niin kehityskeskustelut tunkivat meillekin muutama vuosi sitten. Totaalisen hukkaan heitettyä aikaa. Jos esimies ei kykene keskustelemaan alaistensa kanssa muuten kuin lomakkeen kanssa, on aika vahtaa esimiestä.

Laskimme kerran 150 hengen yksikössä kehityskeskusteluihin käytetyn ajan. Alaiselta ja esimieheltä pari tuntia valmisteluihin ja vaikkapa tunti keskusteluun. Yhteensä viisi tuntia eli laskutavasta riippuen käytännössä tuossa pienessäkin yksikössä meni melkein yhden ihmisen todellinen työpanos kehityskeskusteluihin. Tuon atk-yksikön vahvuus oli muuten työmäärälaskenta, joka siellä oli kehitetty. Suunnittelijoista saatiin kaikki irti, koska kuorma osattiin laskea melkotarkkaan jo ennakkoon.

Tämän kaiken voisi hyväksyä, jos siitä olisi oikeasti hyötyä. Omakokemukseni on, että en kertaakaan ole tehnyt niitä hommia, mistä kehityskeskustelussa on sovittu. Nykypäivän työympäristö on valtiollakin sen verran dynaaminen, että tehtävät muuttuvat tarpeen mukaan.

3

1010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omat kokemukset

      Olen myös valtiolla töissä ja byrokratian nimissä kehityskeskustelut oli käytävä tiettyyn päivämäärään mennessä. Aja haaskausta, juttutuokio ilman kahvia! Parempi olisi ollut kun senkin ajan olisi voinut käyttää työntekoon eikä olla päivärahan maksamisen väline niin sanotulle esimiehelle, joka on 400 kilometrin päässä eikä tiedä tuon taivallista töistäsi vaikka ne on kuvattuna hänellä nenän edessä. Kuinka jaksat, kuinka voit? Höpö, höpö. Ei muuta kuin rahaa peliin ja töistä palkka! Ja ns esimiehet eli suojatyöpaikkaesimiehet koulutukseen ja liukuhihnalle. Kahdeksasta varttia yli neljään ja palkka juoksee. Se siitä.

    • duunari

      Jos ei työpaikka miellytä, hommaa uus.
      Jos ei duunari miellytä, potki se ulos.

      Vitun yksinkertasta ja toimivaa.

      Jos ei ittestään osaa tehdä tarpeellista, ja tasapainottaa omaa elämää duunin kanssa, voikin samantien kävellä hautaan, jos ei tänä päivänä sen vertaa muuntautumiskykyä löydy -töitä kun tarjotaan hopealautasella, niin ei sitten.

      Ei kun kortistoon valittamaan ja antaa muiden maksaa oma olemassaolonsa.

      Ihankuin meidät laitettaisiin kersana jonkun vitun pitkän rullaportaan päähän,
      Tuupataan portaat liikkeelle,
      istut koko elämäs niillä portailla ja kaikki tuodaan nenän eteen.
      -kaverit
      -ruoka
      -Vaimo/mies
      -Kaljatkin kaadetaan suuhun
      -Mitään ei tarvi itse tehdä eikä ajatella.

      Jos joku viereisellä liukuportaalla huikkaa jotain niin ei vahingossakaan hypätä toiselle puolelle vaan jökötetään siinä omalla, kun se on turvallinen ja taattu.

      Siinähän sitten ajellaan lopun elämää alas asti ja kun loppu häämöttää niin valkenee, oliskohan sittenki pitäny...

      Meniköhän tää nyt yli...?

    • njm

      Ainakin minun kanssani pomoni kävi vajaan 10 min kehityskeskustelun: ilmoitti asian ja sitten häipyi! Vaikka etukäteen oli ilmoitettu, että käydään kehityskeskustelu. Entisen pomoni kanssa käytiin tunnin verran asioita läpi, katsottiin yhdessä lomaketiedot, josta sain kopion ja muutenkin juteltiin. Nykyinen pomo ei edes piittaa ja välttää kahdenkeskisiä keskusteluja. Muutkin työkaverini ovat kertoneet samaa, ei piittaa alaistensa työhyvinvoinnista, ei kiinnosta alaisten työkohteiden asiat jne... Aina on kiire, ei ole aikaa - on selitys. Ihmettelen että tällaisia pomoja on- täysin piittaamattomia alaistensa työasioista. Ei ihme, että alaiset ovat jatkuvasti sairaslomalla. Kerrankin oli puolet työntekijöistä yhtä aikaa sairaana kaksi päivää! Joten kyllä tällaiseen asiaan pitäisi jo pomon ja hänen esimiehensä reagoida - vaan eipä! Homma jatkuu entiseen tapaan ja "inha" pomo jatkaa edelleen tehtävässään. Kyllä esimiehen tulee olla empaattinen ja järjestää aikaa alaisilleen ja olla myös kiinnostunut heidän työasioistaan ja kunnolla myös keskustella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3544
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1598
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1435
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1129
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      101
      1093
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe