Guacamolen maku

primrose_hill

Miltä maistuu quacamole-dippi? Osaisiko joku kuvailla? Muistuttaako jotain muuta syötävää?

8

2291

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sorkkis

      Sehän on avokadotahnaa, joten lähinnä se maistuu avokadolta. Muita guacamolesta erottuvia makuja ovat lime, korianteri, valkosipuli ja chili. Mielestäni todella hyvää ja raikasta viileänä.

      • Xama

        Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
        Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.


      • sorkkis
        Xama kirjoitti:

        Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
        Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.

        Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.


      • mesu
        sorkkis kirjoitti:

        Hyvää guacamolea saa Santa Maria-maustesarjan Guacamole Mix-jauhepussista. 2 kypsää avokadoa leikataan pieniksi kuutioiksi tai soseutetaan. Itse tykkään enemmän kun joukossa on paloja eikä kaikki ole ihan soosia. Maustepussi sekoitetaan joukkoon ja annetaan maustua ja viilentyä jääkaapissa n. puolen tunnin ajan. Jos haluat voimakkaampaa makua, voit ripotella joukkoon hiukan tabascoa ja/tai tuoreen limetin mehua.

        Avocadoa soseena
        Tuoretta sipulia kuutioina
        Sokeria
        Suolaa
        Limen mehua
        Salsa kastiketta

        Sekoitetaan maun mukaan ja annetaan maustua pari tuntia.


      • Asafoetida
        Xama kirjoitti:

        Olisko jollain toimivaan reseptiä tohon, koska aina kun itse olen tehnyt sitä niin puihin on mennyt.
        Santa Fessä (esim.), kun olen käynyt syömässä niin hyvää on, mutta miten vastaavan makuista saisi kotona tehtyä?? Kaupan Guacamole on kaameeta tököttiä.

        - 2 kypsää avokadoa
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
        - 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - 1 nippu korianteria, silputtuna
        - 1 tl suolaa
        - 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - ripaus mustapippuria

        Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)

        Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.

        Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.

        (Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)

        Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.

        Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä

        (Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!

        No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)

        pitäisi syödä vain silloin tällöin.


      • AloittajaTuliTakaisin
        Asafoetida kirjoitti:

        - 2 kypsää avokadoa
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 1 punasipuli, hyvin hienoksi leikattuna
        - 1-2 punaista 'pitkää' chiliä (serrano), siemenet poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - 1 nippu korianteria, silputtuna
        - 1 tl suolaa
        - 1 kypsä tomaatti, siemenet ja muu pehmeä sisus poistettuna ja hyvin hienoksi leikattuna
        - ripaus mustapippuria

        Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu (estää avokadoa mustumasta). Sitten sekoita joukkoon sipuli, chili, korianteri ja suola. Anna seisoa 15 min tai peitä kelmulla ja pane jääkaappiin odottamaan dippailua. Kiireinen, mutta suunnitelmallinen, henkilö on jäähdyttänyt avokadot (enintään työpäivän verran!)

        Juuri ennen tarjoilua kaada tomaatti päälle ja ripsauta siihen mustapippuri.

        Jos teet nachoja, sekoita tomaatti ja mustapippuri guacamoleen.

        (Nachos: maissilastuja, guacamolea ja juustoraastetta mikrossa sen verran lämmitettynä, että juusto juuri sulaa.)

        Avokadot saisivat mieluimmin olla sitä tummaa ja ryppyistä Hass-lajiketta; sileät vihreätkin menettelevät, mutta niille on muita, parempia käyttöjä.

        Vahvistaakseni ystävyyttäni Kiril-nimellä kirjoittelevan alter egoni kanssa: maissi on ravinto-opillisesti kenties kehnoin viljakasvi. Herkullisuudestaan huolimatta, sitä

        (Mitä mitä? Ei, Kiril, nyt on Asafoetida-persoonallisuuden vuoro! WHAM! BAM! BIFF!

        No niin. Saat koneen taas sitten illala, Kiril, kunhan syöt kaikki perunat lautaseltasi. Ei, et saa smetanaa.)

        pitäisi syödä vain silloin tällöin.

        Hmm, minulle ihan uutta.

        Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.

        Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?

        Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.

        Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado.


      • Asafoetida
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        Hmm, minulle ihan uutta.

        Toisaalta, olen oppinut oman guacani tekemään eräässä etelä-amerikkalaisessa maassa, joka ei ole Meksiko (joka ei edes kuulu Etelä-Amerikkaan) ja näin tottunut hyvin pelkistettyyn, joskin herkulliseen, versioon. Kyseisessä maassa sangriaankin tulee vain punaviiniä, sitruunaa ja sokeria.

        Suomalaiset neuvovat usein sekoittamaan mukaan ranskankermaa tai vastaavaa, mistähän sekin lienee peräisin?

        Nykyisin teen guacamoleni oman makuni mukaan Hass -avokadoista, limemehusta, valkosipulista ja chilistä. Joskus livautan sipulia mukaan. Ja tottakai siis suolaa ja pippuria.

        Maissista sellainen huomio vielä, että se on pirun hyvää, mutta pienikin määrä riittää. Grillattuna 1/3 tähkä riittää tyydyttämään himon ja salaatissa parikin lusikallista maistuu. Maissilastuista en niin välitä, ne eivät sula. Ennen luulin, että kyse oli avokadosta (kun sattuneesta syystä söin guacamolea ja nachoja usein yhdessä), mutta onnekseni vaivan aiheuttajia olivatkin pahvinmakuiset lastut eikä herkkuni avokado.

        Korianteri on Meksikossa hyvin yleisesti käytetty yrtti. Jotkut laittavat guacamoleen myös juustokuminaa, joka on sekin hyvin suosittua alueella.

        Mutta että kermaa? Ei kai sentään...

        Guacamolereseptisi vaikuttaa muuten oikein hyvältä - täytyypä kokeilla nimenomaan vain valkosipulista! Limetti on ilman muuta sitruunaa parempaa.

        Maissin sulavuus on kaikenkaikkiaan huono ja kokonaiset jyvät ovat vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivia. (Kelpaako nyt, Kiril, parahin sivupersoonani? Voisitko lakata pureksimasta nilkkojani? AUUUH! Enpäs sano, olet väärässä!)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      83
      7121
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7073
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      116
      6198
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5414
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5248
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5215
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5108
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4605
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      18
      3481
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3400
    Aihe