maksaruokia

nälkä__piinaa__

ONko kenelläkään hyviä maksaruokaohjeita takataskussa. Itse pidän maksasta, mutta en osaa laittaa siitä mitään, tai en ole vielä uskaltanut yrittää. Onko maksan käsittelyssä ruuanlaiton yhteydessä jotain omia tärkeitä tapoja, joilla sen saa maistuman?
Entä broilerin maksa, onko hyvää ja mitä siitä tekisi?

16

13577

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • namiskukkelis

      Maksa on hyvää, kunhan on tuoretta. Ota maksata ensin kalvo pois, ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, suonet pois myöskin. Laita se maitoon likoomaan j-kaappiin vaikka yön yli. Sitten paista sipulia voissa,jauhota maksa viipaleet vehnäjauhoissa lisää maksasuikaleet ja käännä ne kerran. Älä paista kauaa, lisää joukkoon kapriksia ja sitruunan mehua ja nekka kermaa, kääntele vähän ja anna kerman saostua---syö.

      Broilerin maksa on myös herkullista, siitä voi tehdä pateeta ja myös ylläoleva ohje käy siihen. Putsaa broilerin maksan niin että leikkaat kummankin "lehdykän" keskustasta irti.

    • Liverpool Lasse

      Itse marinoin ohuita naudan maksaviipaleita oliiviöljyn ja soijakastikkeen seoksessa, jossa voi olla myös timjamia. Pariloin kevyesti pannulla ja rouhin päälle vähän pippuria. Raaka maksa ei ole hyvää, mutta älä missään nimessä paista sitä myöskään kengänpohjaksi. Mitä ohuemmat viipaleet, sitä helpompi on arvioida, milloin ne ovat valmiit.

    • tämäkin.

      Pyörittele maksaviipaleita vehnäjauhoissa,ruskista kevyesti ja lisää joukkoon melkein kypsää sipulia vähän.Sitten kermaa tai ruokakermaa,soijaa,rakuunaa,pikkusen sokeria,suolaa ja hetken kuluttua herkku onkin jo valmis.Riisin kera hyvää.

      • Kiril

        miksi paistettavia tuotteita pyöritellään vehnäjauhoissa ei sen paremmin maksaa kuin leikkeitäkään


      • Tepi
        Kiril kirjoitti:

        miksi paistettavia tuotteita pyöritellään vehnäjauhoissa ei sen paremmin maksaa kuin leikkeitäkään

        Kaikki valmiiksi leivitetyt ja marinoidut lihat tarkoittaa sitä, että sinne saa kätkettyä kaikki moskat sekaan. Minä haluan ainakin nähdä lihan mitä syön.


      • Kiril kirjoitti:

        miksi paistettavia tuotteita pyöritellään vehnäjauhoissa ei sen paremmin maksaa kuin leikkeitäkään

        ...vaan sillä estetään maksan käyristely, kipristely yms. Et edes huomaa jauhotusta paistetussa maksapihvistä! Selviät todella vähällä rasvalla pensselöimällä jauhotetun maksapihvin öljyllä ja paistamalla ne kuivalla pannulla. Tämän minulle opetti aikanaan Veijo Vanamo kädestä pitäen.


    • Olli

      Jeps
      Naudan tai vasikanmaksaa, herkkua pariloituna.
      Eli leikkaa maksa ( kalvot ensin pois ) noin 0.5-1 cm siivuiksi. Hiero pintaan hieman suolaa, öljyä ja valkopippuria.

      Paista huoneenlämpöinen maksa kuumahkolla parilapannulla noin 2-3 min puoletaan niin, että pinta saa kauniin värin ja sisältä jää roseeksi.
      Pinnalle hieman meiramia ja valmista on.

      Lisukkeesi esim kuullotettua sipulia ja pekonia, sekä perunamuussia ja puolukkasuorvosta.
      Kesän tullen kannattaa kokeilla grillattua maksaa, toimii.
      Ainoa tapa pilata maksa on kypsentää se liiaan kylmällä pannulla läpikypsäksi, maku ja rakenne muuttuu koulusta tutuksi, yök.

      • jottei maksa sitkisty!


    • yxvaan

      ota nljänneskilo jauhettua maksaa yhtäpaljon raastettua perunaa ja jauhettuja haperoita/tatteja 1muna ja suolaa ,sekoita ja
      paista pihveiksi .TAI TEE MAKSALAATIKKO .2dl riisiä puuroutuvaa sellaista 4dl vettä 6dl maitoa 1sipuli hienonnettuna puoli rkl suolaa1dlrusinoita neljänneskilo jauhettua maksaa 1muna.Keitä melkein valmis riisipuuro lisää ,paistettu sipuli,maksa ,muna ,rusinat ,kaikki voideltuun uunivuokaaan ja paistan. tunti 185-200 asteessa .Anteeksi lukuisat virheet ,olen vasta opettelemassa tietsikan käyttöä

      • Ystävällisesti

        >Anteeksi lukuisat virheet ,olen vasta
        >opettelemassa tietsikan käyttöä

        =================

        Katsopa mallia osaavien kirjoittajien tekstistä (kirjoista tai sanomalehdistä, ei niinkään täältä netistä):

        Pisteen, pilkun ja vastaavien välimerkkien yhteyteen TULEE välilyönti, mutta ei ole suinkaan samantekevää, kummalle puolelle. Aloita myös virkkeet isolla alkukirjaimella! Yhteisten sääntöjen noudattaminen tekee lukemisesta miellyttävämpää.

        kun kirjoitat näin ,menee väärin.

        Kun kirjoitat näin, menee oikein.

        Opettele alusta lähtien kirjoittamaan oikein. Mielipiteillesi annetaan silloin paljon enemmän arvoa!


    • Sergio_Leone

      mutta erittäin ohuina siivuina, paistinpannulla oliiviöljyssä paistettuna,
      mukaan keitettyä punasta sipulia, keitettyä valkosipulia, ja puolukkahilloa (ei perunaa)
      päälle käristettyä pekonia, voita ja parsakaalia tehosekottimessa muhennettuna.

      mausteeksi sopii esim. basilika ja kurkuma.

      juotavaksi punaviiniä ja avot!=D

      • oliiviöljyä

        paistamiseen,se kun palaa helposti,muu ruokaöljy käy.
        Oliiviöljy muuten ok ruoan valmistuksessa.


      • parempaa
        oliiviöljyä kirjoitti:

        paistamiseen,se kun palaa helposti,muu ruokaöljy käy.
        Oliiviöljy muuten ok ruoan valmistuksessa.

        paistamisessa. Ja kyllä ihmettelen tuota sipulien keittämistä, voissa kuullotettuna ne on paljon parempia.


    • Sergio_Leone

      ei maitoa maksan kanssa! raudansaanti menee muuten pieleen.

    • zaatar

      ongelmana on, että kuuman pannun kohdatessaan se alkaa poksahdella ja heittää kuumaa öljyä ympäriinsä.
      Tämän voi välttää paahtamalla maksoja ennen paistamista hieman kaasuliekissä. Kätevämmin se käy tavallisessa kalahalstarissa.
      Esipaahdetut maksat onkin sitten helppo paistaa runsaan sipulin kera. Mausteita ei tarvita paljon, suola ja mustapippuri riittää.

      Broilerin maksat voi myös kypsentää uunissa, jolloin ne saavat kauniin punertavan pinnan (ja myös sisälmyksen).
      Kuullota ensin runsaasti sipulia pannussa ja levitä se uunipellille öljyineen. Järjestele maksat pellille ja kääntele niitä sipulissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmössä parikymmentä minuuttia kunnes ovat kauniin punertavia, mutteivat liian kuivia.

    • upotettuna

      Maksa kannattaa puhdistamisen jälkeen marinoida (rypsiöly-valkoviini-suola-mustapippuri-salvia)tunit-pari ja paistaa/grillata rivakasti. Jos haluaa sisältä punertavaa, pätee sama sääntö kuin pihviä paistettaessa: kun neste alkaa tihkua läpi, käännä pihvi. Maksan puhdistamisessa joutuu helposti epätoivoon, erityisesti suonireikien kanssa: jos yrität poistaa kaiken, tulee lähinnä maksahakkelusta. Olen todennut, että ihan pieniä "reikiä" ei tarvitse poistaa, ei ne kypsässä lihassa enää tunnu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      100
      2994
    2. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2624
    3. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      71
      2384
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      27
      2305
    5. Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi

      Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta
      Maailman menoa
      23
      2025
    6. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      86
      1837
    7. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1729
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      23
      1552
    9. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      31
      1412
    10. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      8
      1304
    Aihe