Mitä ruokaa 3 vuotiaalle?

kukka

Mitä teen 3 vuotta täyttävän ruokailun kanssa? Tyttö
ei suostu aamupalalla syömään puuroa. Jugurtit menee joskus. Syötin rahkoja eri marjojen kanssa, mutta nyt ei kelpaa. Sama juttu päivällä. Pitääkö tehdä omat ruoat lapselle? Jos aamulla tyttö juo mehua niin nälkä on koko aamupäivän. Maitoa ei ole suostunut juomaan sen jälkeen, kun tuttipullosta luovuttiin. Kalkkia saa ja D- vitamiinia. Mitä pitäisi tehdä?

10

5051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs vaan

      Lapsi ei itseään nälkään tapa. Joten tee perheeseen selkeät ruoka-ajat jotka kerrot lapselle. Pidä niistä kiinni minuutilleen ensimmäiset pari viikkoa (sen jälkeen käyttäen tervettä järkeä vartti ei kaada maailmaa ja joukossa saa olla poikkeus päiviä). Missän tapauksessa ei kannata tehdä lapselle omia ruokia, samaa ruokaa koko perheelle. Se ei syö jolle ei maistu. Seuraavalla ruualla syö sitten enemmän. Pieni nälkä ei ole pahasta.


      Aamupalaa kannattaa miettiä. Joillekkin ruoka ei kertakaikkiaa maistu heti aamutuimaan, jos olet lapsen kanssa kotona vit miettiä sopisiko teille paremmin vähän toisenlainen ruokarytmi (pääasia, että on säännöllinen) esim. heräämisen jälkeen pieni haukkapala (pätkä banaania, täysjyväkeksi tms.), siitä tunnin päästä varsinainen aamupala ja sitten lounas vähän tavallista myöhemmin.

    • kun...

      muullekin perheelle. Jos ei syö, ei sitten syö. Vaihtoehtoisesti voit tarjota kahta vaihtoehtoa, ja jompaa kumpaa on syötävä. Jos ei syö niin ei syö, seuraavalla aterialla sitten. Ei sitä kannata lapsen antaa pomputtaa itseään tolkuttomasta. Tietysti on jotain ruokia, mitkä ei ole lasten makuun. Ehkä sellaista ei kannata tyrkyttää, mistä lapsi selvästi ei yhtään tykkää.

    • ei kuulu

      3-vuotiaan juomiin.

      • Aaria

        mitäköhän teidän lapset juo "herkkuhetkinä" jos ei edes mehua saa juoda? mun lapsi on saanut juoda mehua ja limpparia rajoitetusti karkki tai herkkuhetkenä. janojuoma vesi, ruokajuoma maito. kyllä esim limpsat ja mehut saa sokerittominakin.......


    • Nimetön 222

      Mutta mihin jäi leipä aamupalapöydästä? Monia ihmisiä inhoittaa syödä tyhjään vatsaan jotain "nestemäistä"(jugurtit, rahkat jne.), esim. mieheni ei suostu aamulla syömään kuin leipää tai puuroa. Kokeiles hedelmiä, pilko valmiiksi jos jaksat! Jos tyttö syö edes yhdellä aterialla jotain, olet jo voittanut. Mutta: älä ala liikaa pomppimaan hänen makunystyröidensä mukaan... Jos juo vain mehua aamupalalla, sitten odottaa lounaaseen/välipalaan nälkäisenä. Pari kertaa kun tämä toistuu, lapsi oppii mistä on kyse; "jos en syö aamulla, koko päivän on paha olo ja nälkä".

      Kesän tullessa monille ei maistu ruoka, kuumuudesta johtuen. Nestettä pitäisi kuitenkin saada ja vähän suolaistakin. Kokeile kylmiä ruokia; sandwichit, tortillat jne. sekä mehujäitä, jos tyttö ei suostu juomaan.

      • sitten

        murot aamupalalla silloin tälloin? Niiden mukanahan menisi maitoakin... Meidän kolmevuotias on usein hyvin pieniruokainen aamupalalla,mutta pieni pala leipää tai murot joskus maistuu.


      • Nimetön 222
        sitten kirjoitti:

        murot aamupalalla silloin tälloin? Niiden mukanahan menisi maitoakin... Meidän kolmevuotias on usein hyvin pieniruokainen aamupalalla,mutta pieni pala leipää tai murot joskus maistuu.

        Muroissa on kauhea määrä sokeria ja lisäaineita. Yksi annos muroja voi vastata kalorimäärältään pientä suklaalevyä(!), mysli olisi parempi vaihtoehto tai sitten ihan puuro.


      • Aatu11
        Nimetön 222 kirjoitti:

        Muroissa on kauhea määrä sokeria ja lisäaineita. Yksi annos muroja voi vastata kalorimäärältään pientä suklaalevyä(!), mysli olisi parempi vaihtoehto tai sitten ihan puuro.

        Muroja on monentyyppisiä. On niitä sokeroituja herkkumuroja, joita ei kannata alkaa ostamaan. Sitten on esimerkiksi Elovena-kauratyynyjä, jotka on meillä ollut käytössä.

        Itse olen sitä mieltä, että lapsella ei kannata niitä kaloreita liikaa tuijottaa. Ainakin meillä lapsi liikkuu luonnostaan niin valtavasti, että suklaalevyllinen energiaa palaa helposti (en toki suklaata normaalisti syötä). Kun koko valveilloloajan on vauhti päällä ja juoksennellaan sinne-tänne, niin ravintoa kuluu. Meillä aika hyvin säätyy ruokahalu kulutuksen mukaan, jos on ollut vähän rauhallisempi päivä, niin sitten syödään vähemmän. En ole alkanut väkisin tuputtamaan jotain vakioannosta. Jos ei maistu, niin sitten seuraavalla kerralle enemmän. Tärkeintä on, että ruoka-ajat on säännölliset ja ruokailu on rauhoitettu muulta hälinältä mikäli mahdollista.

        Olen myös huomannut, että ruuan maulla ei kovin paljon ole tekemistä sen menekin kanssa. Jos ei maistu, niin ei sitä herkkuruokaakaan kovin paljoa mene. Ja vastaavasti jos on nälkä, niin mikä tahansa ruoka uppoaa hyvin. Meidän tyttö muuten syö mämmiä ja hapankaaliakin ihan vapaaehtoisesti. Tarjottiin kun pyysi ja yllättäen maittoi hyvin. Eli kannattaa olla ennakkoluuloton lapsen maun suhteen ja tarjota joskus outojakin ruokia.


    • syö

      kun tarpeeksi nälkä tulee.Mikäli opetat hänet eri ruualle,saat olla tekemässä sitä aina.
      Lapsi ei todellakaan nälkään kuole ja jos ei halua syödä aamulla,niin anna olla maistuupa päivällä paremmin.

      • Anonyymi

        Nyt jäitä hattuun, niin suomalainen Neuvola ja vanhemmat. Vedetön alkuvuosi, rinta riittää??? Puurot valmiita kuumaan veteen sekoitettuja. Zeesus???? Alle vuoden vanhalla Coliittisoireita!!! Nämä puolivalmiit ruuat hevon kuuseen... Suolella ei mitään työtä... Leipää, puuroo, itsetehtyä hilloa. Lukekaa nyt ne tiedot, mitä aineita riittää. Koneet, vehkeet ja velttoja ruuan laittaja. VAI OSATAANKO enään mitään... Lukeneita, uranaisia... Miehet hellan ääressä... Ei ihme, että kts. onko isi äiti vai... Mutta ei niistä uranaisista ole niitten öljyjen, renkaiden vaihtoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe