kukkakaali

heippa

joo-o eli napostelin tuossa kokonaisen kukkakaalin tv:n ääressä..ei se nyt suuri ollu mut kuitenkin mietityttää ku sanotaan et vihanneksii saa vetää niin paljo ku menee mut paljon tuosta huvista kaloreita napaan hujahti? kai siinäkin joku raja on noissa vihanneksissaki..? =) parempi kuitenkin ku karkkipussi... ;)

17

4698

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noin

      11 kaloria.

    • Kiril

      Siinä on hiilihydraatteja vain 2,2 grammaa/100g kun esim perunassa on 17 grammaa/100g. Kukkakaalista tulee aivan mainio muusi perunan tapaan eikä ole lainkaan perunan tärkkelystä eli sokeria mukana. Kukkakaalia on ihan kiva napostella sellaisenaan tai käyttää salaattiin tai vaikkapa yleiskoneella silputtuna jauhelihapihveihin.

      • Anni

        Venäläiset balettitanssijatkin saa syödä kukkakaalia rajattomasti (oli muutama vuosi sitten yhdessä dokkarissa telkkarissa) joten syö sinäkin huoletta niin paljon kuin napa vetää!


      • kukkakaali...

        kunhan vaan ei sotke sinne kermoja, juustoja tai muita rasvoja. Siinä on sitten se keveys mennyttä.

        Mutta sinällänsä, napakaksi keitettynä (ei siis mössöksi) mitä parhainta :)


      • Kiril
        kukkakaali... kirjoitti:

        kunhan vaan ei sotke sinne kermoja, juustoja tai muita rasvoja. Siinä on sitten se keveys mennyttä.

        Mutta sinällänsä, napakaksi keitettynä (ei siis mössöksi) mitä parhainta :)

        kukkakaalimuusiin nokareen voita ja lorauksen kermaa. Silti se on kevyttä, koska lihottavien hiilihydraattien määrä ei ole yhtään lisääntynyt.


      • Tepi
        Kiril kirjoitti:

        kukkakaalimuusiin nokareen voita ja lorauksen kermaa. Silti se on kevyttä, koska lihottavien hiilihydraattien määrä ei ole yhtään lisääntynyt.

        Mutta lihottavan rasvan monikertaistu ja kukkakaaliruoka muuttui epäterveelliseksi.


      • AloittajaTuliTakaisin
        Tepi kirjoitti:

        Mutta lihottavan rasvan monikertaistu ja kukkakaaliruoka muuttui epäterveelliseksi.

        maku on pilalla. Miksi pilata hyvä kukkakaalin maku voilla ja kermalla? No, jokainen tyylillään, mutta kyllä suomalainen kukkakaali (luomua, tietenkin) on minun suuni ja pääni mielestä parasta ihan sellaisenaan, kesäillan naposteltavana.


      • Tepi
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        maku on pilalla. Miksi pilata hyvä kukkakaalin maku voilla ja kermalla? No, jokainen tyylillään, mutta kyllä suomalainen kukkakaali (luomua, tietenkin) on minun suuni ja pääni mielestä parasta ihan sellaisenaan, kesäillan naposteltavana.

        koti-ikkunan alla oleva tori on todella hyvä ostopaikka kesäaikaan, saa tuoreet salaatit, porkkanan ja myös kukkikset ja muut kasvikset.

        Kiril sanoo galleriassa olevansa hyvä kokki, mutta joka paikkaan tunkemassa voita ja kermaa, niin aika huonolta ja yksitoikkoiselta vaikuttaa minusta hänen kokkauksensa.


      • Asafoetida
        Tepi kirjoitti:

        Mutta lihottavan rasvan monikertaistu ja kukkakaaliruoka muuttui epäterveelliseksi.

        Kyllä Kiril nyt tällä kertaa on minusta oikeassa: tillivoi (hitunen valkosipulia myös) ja 'al dente'-höyrytetty kukkakaali on helposti parsan veroista herkkua! (En puhu Suomen ruokakaupoissa myynnissä olevasta nahistuneesta 'parsasta'!)

        Ja muistakaas, lapset: sitä rasvaa pitää olla ainakin 25% energiansaannista. Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio.

        Rasva EI lihota, eivätkä hiilihydraatit. Vain liika syöminen suhteessa kulutukseen lihottaa.

        Anteeksi että katkaisin useammankin taikasauvan yhdellä kertaa. Taidan olla ilkeä kummihaltija.

        (Mahtaako kukkakaaliin päteä sama kuin valkokaaliin, että sen sulattaminen kuluttaa enemmän energiaa kuin siinä on? Joskus oli kaalikeittodieetti, joka perustui tälle. Pitääkö tässä mikään paikkansa?)


      • AloittajaTuliTakaisin
        Asafoetida kirjoitti:

        Kyllä Kiril nyt tällä kertaa on minusta oikeassa: tillivoi (hitunen valkosipulia myös) ja 'al dente'-höyrytetty kukkakaali on helposti parsan veroista herkkua! (En puhu Suomen ruokakaupoissa myynnissä olevasta nahistuneesta 'parsasta'!)

        Ja muistakaas, lapset: sitä rasvaa pitää olla ainakin 25% energiansaannista. Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio.

        Rasva EI lihota, eivätkä hiilihydraatit. Vain liika syöminen suhteessa kulutukseen lihottaa.

        Anteeksi että katkaisin useammankin taikasauvan yhdellä kertaa. Taidan olla ilkeä kummihaltija.

        (Mahtaako kukkakaaliin päteä sama kuin valkokaaliin, että sen sulattaminen kuluttaa enemmän energiaa kuin siinä on? Joskus oli kaalikeittodieetti, joka perustui tälle. Pitääkö tässä mikään paikkansa?)

        Kysymys onkin siitä, että ihan kaikki eivät halua lorauttaa kaikkeen voita ja kermaa, varsinkaan jos ei kummankaan mausta pidä.

        Itse otan rasvani mieluiten öljystä (kylmäpuristetut neitsytöljyt, nami nam) sekä avokadoista, joita menee ainakin pari päivässä kun hyvin sattuu.

        Minun uskoakseni nuo "kuluttaa enemmän kuin tuo" puheet ovat aika lailla kukkua, ja toisaalta kenenkään ei pitäisi aina miettiä vain kaloreita ja prosentteja, vaan löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta.
        Kalorimääriin voisi näin laskea myös ruoanvalmistuksessa käytetyn energian, esim. ruispastan veivaaminen on aikamoista urheilua, puhumattakaan karjalanpiirakoista, joita tämä väsynyt kokki jaksaa tuoreena ehkä yhden, eli miinuskaloreille jäädään takuulla. Huokaus.

        Höyrystetty kukkakaali on hyvää silloin kun se, kukkakaali siis, ei ole parhaimmillaan. Paras aika kukkakaalista kannatta käyttää niin, että sen syö raakana, siis jos hyvää sattuu saamaan.

        Minun suuri herkkuni talvella on höyrystettyjen kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanan sekoitus, jonka nautin mustien oliivien, oliiviöljyn sekä valkosipulilla maustetun kermaviili-raejuustokastikkeen kera.

        Äläkä huoli, et sinä mitään taikasauvoja riko. Makuasioitahan nämä ovat, kuten jo aiemmin totesin. Itse en voi sietää voita - paitsi taikinoissa - eikä minusta saa hyvänkään tillivoin ystävää. Mutta voin ystävät nauttikoot rauhassa! Enkä muuten erityisen paljon pidä minkään maan parsasta, varsinkaan kun se niin usein sotketaan siihen voihin tai voikastikkeeseen. Keitettynä sellaisenaan tai oliiviöljyn ja parmesaanin kera ihan ookoo.


      • Kiril
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        Kysymys onkin siitä, että ihan kaikki eivät halua lorauttaa kaikkeen voita ja kermaa, varsinkaan jos ei kummankaan mausta pidä.

        Itse otan rasvani mieluiten öljystä (kylmäpuristetut neitsytöljyt, nami nam) sekä avokadoista, joita menee ainakin pari päivässä kun hyvin sattuu.

        Minun uskoakseni nuo "kuluttaa enemmän kuin tuo" puheet ovat aika lailla kukkua, ja toisaalta kenenkään ei pitäisi aina miettiä vain kaloreita ja prosentteja, vaan löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta.
        Kalorimääriin voisi näin laskea myös ruoanvalmistuksessa käytetyn energian, esim. ruispastan veivaaminen on aikamoista urheilua, puhumattakaan karjalanpiirakoista, joita tämä väsynyt kokki jaksaa tuoreena ehkä yhden, eli miinuskaloreille jäädään takuulla. Huokaus.

        Höyrystetty kukkakaali on hyvää silloin kun se, kukkakaali siis, ei ole parhaimmillaan. Paras aika kukkakaalista kannatta käyttää niin, että sen syö raakana, siis jos hyvää sattuu saamaan.

        Minun suuri herkkuni talvella on höyrystettyjen kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanan sekoitus, jonka nautin mustien oliivien, oliiviöljyn sekä valkosipulilla maustetun kermaviili-raejuustokastikkeen kera.

        Äläkä huoli, et sinä mitään taikasauvoja riko. Makuasioitahan nämä ovat, kuten jo aiemmin totesin. Itse en voi sietää voita - paitsi taikinoissa - eikä minusta saa hyvänkään tillivoin ystävää. Mutta voin ystävät nauttikoot rauhassa! Enkä muuten erityisen paljon pidä minkään maan parsasta, varsinkaan kun se niin usein sotketaan siihen voihin tai voikastikkeeseen. Keitettynä sellaisenaan tai oliiviöljyn ja parmesaanin kera ihan ookoo.

        löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta. Makuasiat ovat siinä kuviossa toisarvoisia. Olen myös samaa mieltä siinä, että on niin helppo sanoa että kuluta enemmän kuin syöt. Tilanne on vähän sama kuin ennen Neuvostoliitossa. Sosialisimi oli loistava teoriassa mutta käytännössä mahdoton. Se on kenelle tahansa vaikeaa laskea joka päivä syömisensä ja kulutuksensa. Stressihän siitä tulee jos joutuu koko ajan miettimään tällaisia asioita.


      • Asafoetida
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        Kysymys onkin siitä, että ihan kaikki eivät halua lorauttaa kaikkeen voita ja kermaa, varsinkaan jos ei kummankaan mausta pidä.

        Itse otan rasvani mieluiten öljystä (kylmäpuristetut neitsytöljyt, nami nam) sekä avokadoista, joita menee ainakin pari päivässä kun hyvin sattuu.

        Minun uskoakseni nuo "kuluttaa enemmän kuin tuo" puheet ovat aika lailla kukkua, ja toisaalta kenenkään ei pitäisi aina miettiä vain kaloreita ja prosentteja, vaan löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta.
        Kalorimääriin voisi näin laskea myös ruoanvalmistuksessa käytetyn energian, esim. ruispastan veivaaminen on aikamoista urheilua, puhumattakaan karjalanpiirakoista, joita tämä väsynyt kokki jaksaa tuoreena ehkä yhden, eli miinuskaloreille jäädään takuulla. Huokaus.

        Höyrystetty kukkakaali on hyvää silloin kun se, kukkakaali siis, ei ole parhaimmillaan. Paras aika kukkakaalista kannatta käyttää niin, että sen syö raakana, siis jos hyvää sattuu saamaan.

        Minun suuri herkkuni talvella on höyrystettyjen kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanan sekoitus, jonka nautin mustien oliivien, oliiviöljyn sekä valkosipulilla maustetun kermaviili-raejuustokastikkeen kera.

        Äläkä huoli, et sinä mitään taikasauvoja riko. Makuasioitahan nämä ovat, kuten jo aiemmin totesin. Itse en voi sietää voita - paitsi taikinoissa - eikä minusta saa hyvänkään tillivoin ystävää. Mutta voin ystävät nauttikoot rauhassa! Enkä muuten erityisen paljon pidä minkään maan parsasta, varsinkaan kun se niin usein sotketaan siihen voihin tai voikastikkeeseen. Keitettynä sellaisenaan tai oliiviöljyn ja parmesaanin kera ihan ookoo.

        Ehkä yrität jatkossa muistaa sen!

        Tietysti minäkin puutun makuasioihin aina silloin tällöin, mutta se on tietenkin aina sitten se ehdottomasti oikea mielipide.

        No, enhän minä taida juurikaan sanoa 'miksi pilata x laittamalla siihen y', joskin saatan hyvinkin sanoa 'aito vanilja on parempaa kuin vanilliini'.

        (On siinä ero!)


      • AloittajaTuliTakaisin
        Asafoetida kirjoitti:

        Ehkä yrität jatkossa muistaa sen!

        Tietysti minäkin puutun makuasioihin aina silloin tällöin, mutta se on tietenkin aina sitten se ehdottomasti oikea mielipide.

        No, enhän minä taida juurikaan sanoa 'miksi pilata x laittamalla siihen y', joskin saatan hyvinkin sanoa 'aito vanilja on parempaa kuin vanilliini'.

        (On siinä ero!)

        vitsi meni siis ohi.
        Tarkoitus oli siis matkia erästä rakasta vihollista :-)

        No, ei se mitään, mä en ole koskaan ollut kauhean hyvä kettuilussa.


      • Tepi
        Asafoetida kirjoitti:

        Kyllä Kiril nyt tällä kertaa on minusta oikeassa: tillivoi (hitunen valkosipulia myös) ja 'al dente'-höyrytetty kukkakaali on helposti parsan veroista herkkua! (En puhu Suomen ruokakaupoissa myynnissä olevasta nahistuneesta 'parsasta'!)

        Ja muistakaas, lapset: sitä rasvaa pitää olla ainakin 25% energiansaannista. Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio.

        Rasva EI lihota, eivätkä hiilihydraatit. Vain liika syöminen suhteessa kulutukseen lihottaa.

        Anteeksi että katkaisin useammankin taikasauvan yhdellä kertaa. Taidan olla ilkeä kummihaltija.

        (Mahtaako kukkakaaliin päteä sama kuin valkokaaliin, että sen sulattaminen kuluttaa enemmän energiaa kuin siinä on? Joskus oli kaalikeittodieetti, joka perustui tälle. Pitääkö tässä mikään paikkansa?)

        "Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio. "

        Aivot toimii hiilareilla, siitä johtuu vhh-ihmisten tyhmeneminen.


      • Asafoetida
        Tepi kirjoitti:

        "Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio. "

        Aivot toimii hiilareilla, siitä johtuu vhh-ihmisten tyhmeneminen.

        Aivojen painosta suurin osa on rasvaa. Tietysti kriittiset vaiheet ovat vauvaikä yhtäältä ja vanhuus toisaalta, mutta kyllä aivot tarvitsevat rasvoja kaiken aikaa.

        Ja kroppa muutenkin. 'Täysin' rasvaton ruokavalio on suorastaan vaarallinen. Onneksi mikään ei ole aivan rasvatonta, mutta esim. valkoisessa riisissä vain 1-2% (tummassa 6-7%) energiasisällöstä tulee rasvasta.

        Se, tuleeko rasva erikseen lisättynä vai ruoka-aineista itsestään on sitten toinen tarina.


      • kaaleista
        Asafoetida kirjoitti:

        Aivojen painosta suurin osa on rasvaa. Tietysti kriittiset vaiheet ovat vauvaikä yhtäältä ja vanhuus toisaalta, mutta kyllä aivot tarvitsevat rasvoja kaiken aikaa.

        Ja kroppa muutenkin. 'Täysin' rasvaton ruokavalio on suorastaan vaarallinen. Onneksi mikään ei ole aivan rasvatonta, mutta esim. valkoisessa riisissä vain 1-2% (tummassa 6-7%) energiasisällöstä tulee rasvasta.

        Se, tuleeko rasva erikseen lisättynä vai ruoka-aineista itsestään on sitten toinen tarina.

        Ois ihanaa jos vois syödä kaaleja! Rakastan niiden makua ja ovat kevyitä, MUTTA vatsa turpoaa ja ilmaa tulee niin et luulen räjähtäväni. Siis kysymys, millä ilma pois??? Joku muu keino kuin "piereskeleminen" kiitos!


      • Anonyymi
        Asafoetida kirjoitti:

        Aivojen painosta suurin osa on rasvaa. Tietysti kriittiset vaiheet ovat vauvaikä yhtäältä ja vanhuus toisaalta, mutta kyllä aivot tarvitsevat rasvoja kaiken aikaa.

        Ja kroppa muutenkin. 'Täysin' rasvaton ruokavalio on suorastaan vaarallinen. Onneksi mikään ei ole aivan rasvatonta, mutta esim. valkoisessa riisissä vain 1-2% (tummassa 6-7%) energiasisällöstä tulee rasvasta.

        Se, tuleeko rasva erikseen lisättynä vai ruoka-aineista itsestään on sitten toinen tarina.

        Aivan, välttelemällä rasvaa sitä tulee kuitenkin esim ruoanvalmistusprosesseissa sekä kastikkeissa, suklaassa, maidossa, lihassa, pähkinöissä, lisätyissä öljyissä sinne ja tänne jne. kysymys onkin usein siitä miten vältellä liikaa rasvaa. Rasvaa tulee mitä lukuisimmissa muodoissa taviksille. Anorektikot on sitten erikseen ja niitä en noteeraa ollenkaan tähän luetteloon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marja sulkee liikkeen

      Nyt lähtee kylän ainoa kello ja kultaliike ja kenkäkauppa
      Oulainen
      31
      5753
    2. Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      13
      5175
    3. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      197
      2449
    4. Olen rakastunut sinuun mies edelleen

      Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍
      Ikävä
      166
      1820
    5. Yh:n pihalla aina eri auto

      Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan
      Suomussalmi
      80
      1813
    6. Kyläyhdistyksen tuho, kiitos sääntöukon

      Hyrynsalmen kyläyhdistyksen yleinen keskustelutilaisuus ja ylimääräinen kokous alkoi hyvin. Siellähän keskusteltiin oike
      Hyrynsalmi
      36
      1509
    7. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      76
      1457
    8. Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua

      Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais
      Ikävä
      14
      1395
    9. viekää miehet naiset kunnon treffeille

      Ja käyttäytykää hyvin. Niin tehdään vaikutus. Miehen kuuluu tarjota naiselle.
      Ikävä
      224
      1234
    10. Oletko loukannut

      Oletko loukannut tarkoituksella kaivattuasi?
      Ikävä
      94
      1205
    Aihe