kukkakaali

heippa

joo-o eli napostelin tuossa kokonaisen kukkakaalin tv:n ääressä..ei se nyt suuri ollu mut kuitenkin mietityttää ku sanotaan et vihanneksii saa vetää niin paljo ku menee mut paljon tuosta huvista kaloreita napaan hujahti? kai siinäkin joku raja on noissa vihanneksissaki..? =) parempi kuitenkin ku karkkipussi... ;)

17

4760

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noin

      11 kaloria.

    • Kiril

      Siinä on hiilihydraatteja vain 2,2 grammaa/100g kun esim perunassa on 17 grammaa/100g. Kukkakaalista tulee aivan mainio muusi perunan tapaan eikä ole lainkaan perunan tärkkelystä eli sokeria mukana. Kukkakaalia on ihan kiva napostella sellaisenaan tai käyttää salaattiin tai vaikkapa yleiskoneella silputtuna jauhelihapihveihin.

      • Anni

        Venäläiset balettitanssijatkin saa syödä kukkakaalia rajattomasti (oli muutama vuosi sitten yhdessä dokkarissa telkkarissa) joten syö sinäkin huoletta niin paljon kuin napa vetää!


      • kukkakaali...

        kunhan vaan ei sotke sinne kermoja, juustoja tai muita rasvoja. Siinä on sitten se keveys mennyttä.

        Mutta sinällänsä, napakaksi keitettynä (ei siis mössöksi) mitä parhainta :)


      • Kiril
        kukkakaali... kirjoitti:

        kunhan vaan ei sotke sinne kermoja, juustoja tai muita rasvoja. Siinä on sitten se keveys mennyttä.

        Mutta sinällänsä, napakaksi keitettynä (ei siis mössöksi) mitä parhainta :)

        kukkakaalimuusiin nokareen voita ja lorauksen kermaa. Silti se on kevyttä, koska lihottavien hiilihydraattien määrä ei ole yhtään lisääntynyt.


      • Tepi
        Kiril kirjoitti:

        kukkakaalimuusiin nokareen voita ja lorauksen kermaa. Silti se on kevyttä, koska lihottavien hiilihydraattien määrä ei ole yhtään lisääntynyt.

        Mutta lihottavan rasvan monikertaistu ja kukkakaaliruoka muuttui epäterveelliseksi.


      • AloittajaTuliTakaisin
        Tepi kirjoitti:

        Mutta lihottavan rasvan monikertaistu ja kukkakaaliruoka muuttui epäterveelliseksi.

        maku on pilalla. Miksi pilata hyvä kukkakaalin maku voilla ja kermalla? No, jokainen tyylillään, mutta kyllä suomalainen kukkakaali (luomua, tietenkin) on minun suuni ja pääni mielestä parasta ihan sellaisenaan, kesäillan naposteltavana.


      • Tepi
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        maku on pilalla. Miksi pilata hyvä kukkakaalin maku voilla ja kermalla? No, jokainen tyylillään, mutta kyllä suomalainen kukkakaali (luomua, tietenkin) on minun suuni ja pääni mielestä parasta ihan sellaisenaan, kesäillan naposteltavana.

        koti-ikkunan alla oleva tori on todella hyvä ostopaikka kesäaikaan, saa tuoreet salaatit, porkkanan ja myös kukkikset ja muut kasvikset.

        Kiril sanoo galleriassa olevansa hyvä kokki, mutta joka paikkaan tunkemassa voita ja kermaa, niin aika huonolta ja yksitoikkoiselta vaikuttaa minusta hänen kokkauksensa.


      • Asafoetida
        Tepi kirjoitti:

        Mutta lihottavan rasvan monikertaistu ja kukkakaaliruoka muuttui epäterveelliseksi.

        Kyllä Kiril nyt tällä kertaa on minusta oikeassa: tillivoi (hitunen valkosipulia myös) ja 'al dente'-höyrytetty kukkakaali on helposti parsan veroista herkkua! (En puhu Suomen ruokakaupoissa myynnissä olevasta nahistuneesta 'parsasta'!)

        Ja muistakaas, lapset: sitä rasvaa pitää olla ainakin 25% energiansaannista. Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio.

        Rasva EI lihota, eivätkä hiilihydraatit. Vain liika syöminen suhteessa kulutukseen lihottaa.

        Anteeksi että katkaisin useammankin taikasauvan yhdellä kertaa. Taidan olla ilkeä kummihaltija.

        (Mahtaako kukkakaaliin päteä sama kuin valkokaaliin, että sen sulattaminen kuluttaa enemmän energiaa kuin siinä on? Joskus oli kaalikeittodieetti, joka perustui tälle. Pitääkö tässä mikään paikkansa?)


      • AloittajaTuliTakaisin
        Asafoetida kirjoitti:

        Kyllä Kiril nyt tällä kertaa on minusta oikeassa: tillivoi (hitunen valkosipulia myös) ja 'al dente'-höyrytetty kukkakaali on helposti parsan veroista herkkua! (En puhu Suomen ruokakaupoissa myynnissä olevasta nahistuneesta 'parsasta'!)

        Ja muistakaas, lapset: sitä rasvaa pitää olla ainakin 25% energiansaannista. Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio.

        Rasva EI lihota, eivätkä hiilihydraatit. Vain liika syöminen suhteessa kulutukseen lihottaa.

        Anteeksi että katkaisin useammankin taikasauvan yhdellä kertaa. Taidan olla ilkeä kummihaltija.

        (Mahtaako kukkakaaliin päteä sama kuin valkokaaliin, että sen sulattaminen kuluttaa enemmän energiaa kuin siinä on? Joskus oli kaalikeittodieetti, joka perustui tälle. Pitääkö tässä mikään paikkansa?)

        Kysymys onkin siitä, että ihan kaikki eivät halua lorauttaa kaikkeen voita ja kermaa, varsinkaan jos ei kummankaan mausta pidä.

        Itse otan rasvani mieluiten öljystä (kylmäpuristetut neitsytöljyt, nami nam) sekä avokadoista, joita menee ainakin pari päivässä kun hyvin sattuu.

        Minun uskoakseni nuo "kuluttaa enemmän kuin tuo" puheet ovat aika lailla kukkua, ja toisaalta kenenkään ei pitäisi aina miettiä vain kaloreita ja prosentteja, vaan löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta.
        Kalorimääriin voisi näin laskea myös ruoanvalmistuksessa käytetyn energian, esim. ruispastan veivaaminen on aikamoista urheilua, puhumattakaan karjalanpiirakoista, joita tämä väsynyt kokki jaksaa tuoreena ehkä yhden, eli miinuskaloreille jäädään takuulla. Huokaus.

        Höyrystetty kukkakaali on hyvää silloin kun se, kukkakaali siis, ei ole parhaimmillaan. Paras aika kukkakaalista kannatta käyttää niin, että sen syö raakana, siis jos hyvää sattuu saamaan.

        Minun suuri herkkuni talvella on höyrystettyjen kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanan sekoitus, jonka nautin mustien oliivien, oliiviöljyn sekä valkosipulilla maustetun kermaviili-raejuustokastikkeen kera.

        Äläkä huoli, et sinä mitään taikasauvoja riko. Makuasioitahan nämä ovat, kuten jo aiemmin totesin. Itse en voi sietää voita - paitsi taikinoissa - eikä minusta saa hyvänkään tillivoin ystävää. Mutta voin ystävät nauttikoot rauhassa! Enkä muuten erityisen paljon pidä minkään maan parsasta, varsinkaan kun se niin usein sotketaan siihen voihin tai voikastikkeeseen. Keitettynä sellaisenaan tai oliiviöljyn ja parmesaanin kera ihan ookoo.


      • Kiril
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        Kysymys onkin siitä, että ihan kaikki eivät halua lorauttaa kaikkeen voita ja kermaa, varsinkaan jos ei kummankaan mausta pidä.

        Itse otan rasvani mieluiten öljystä (kylmäpuristetut neitsytöljyt, nami nam) sekä avokadoista, joita menee ainakin pari päivässä kun hyvin sattuu.

        Minun uskoakseni nuo "kuluttaa enemmän kuin tuo" puheet ovat aika lailla kukkua, ja toisaalta kenenkään ei pitäisi aina miettiä vain kaloreita ja prosentteja, vaan löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta.
        Kalorimääriin voisi näin laskea myös ruoanvalmistuksessa käytetyn energian, esim. ruispastan veivaaminen on aikamoista urheilua, puhumattakaan karjalanpiirakoista, joita tämä väsynyt kokki jaksaa tuoreena ehkä yhden, eli miinuskaloreille jäädään takuulla. Huokaus.

        Höyrystetty kukkakaali on hyvää silloin kun se, kukkakaali siis, ei ole parhaimmillaan. Paras aika kukkakaalista kannatta käyttää niin, että sen syö raakana, siis jos hyvää sattuu saamaan.

        Minun suuri herkkuni talvella on höyrystettyjen kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanan sekoitus, jonka nautin mustien oliivien, oliiviöljyn sekä valkosipulilla maustetun kermaviili-raejuustokastikkeen kera.

        Äläkä huoli, et sinä mitään taikasauvoja riko. Makuasioitahan nämä ovat, kuten jo aiemmin totesin. Itse en voi sietää voita - paitsi taikinoissa - eikä minusta saa hyvänkään tillivoin ystävää. Mutta voin ystävät nauttikoot rauhassa! Enkä muuten erityisen paljon pidä minkään maan parsasta, varsinkaan kun se niin usein sotketaan siihen voihin tai voikastikkeeseen. Keitettynä sellaisenaan tai oliiviöljyn ja parmesaanin kera ihan ookoo.

        löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta. Makuasiat ovat siinä kuviossa toisarvoisia. Olen myös samaa mieltä siinä, että on niin helppo sanoa että kuluta enemmän kuin syöt. Tilanne on vähän sama kuin ennen Neuvostoliitossa. Sosialisimi oli loistava teoriassa mutta käytännössä mahdoton. Se on kenelle tahansa vaikeaa laskea joka päivä syömisensä ja kulutuksensa. Stressihän siitä tulee jos joutuu koko ajan miettimään tällaisia asioita.


      • Asafoetida
        AloittajaTuliTakaisin kirjoitti:

        Kysymys onkin siitä, että ihan kaikki eivät halua lorauttaa kaikkeen voita ja kermaa, varsinkaan jos ei kummankaan mausta pidä.

        Itse otan rasvani mieluiten öljystä (kylmäpuristetut neitsytöljyt, nami nam) sekä avokadoista, joita menee ainakin pari päivässä kun hyvin sattuu.

        Minun uskoakseni nuo "kuluttaa enemmän kuin tuo" puheet ovat aika lailla kukkua, ja toisaalta kenenkään ei pitäisi aina miettiä vain kaloreita ja prosentteja, vaan löytää ilo ruoasta, sen laittamisesta ja nauttimisesta.
        Kalorimääriin voisi näin laskea myös ruoanvalmistuksessa käytetyn energian, esim. ruispastan veivaaminen on aikamoista urheilua, puhumattakaan karjalanpiirakoista, joita tämä väsynyt kokki jaksaa tuoreena ehkä yhden, eli miinuskaloreille jäädään takuulla. Huokaus.

        Höyrystetty kukkakaali on hyvää silloin kun se, kukkakaali siis, ei ole parhaimmillaan. Paras aika kukkakaalista kannatta käyttää niin, että sen syö raakana, siis jos hyvää sattuu saamaan.

        Minun suuri herkkuni talvella on höyrystettyjen kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanan sekoitus, jonka nautin mustien oliivien, oliiviöljyn sekä valkosipulilla maustetun kermaviili-raejuustokastikkeen kera.

        Äläkä huoli, et sinä mitään taikasauvoja riko. Makuasioitahan nämä ovat, kuten jo aiemmin totesin. Itse en voi sietää voita - paitsi taikinoissa - eikä minusta saa hyvänkään tillivoin ystävää. Mutta voin ystävät nauttikoot rauhassa! Enkä muuten erityisen paljon pidä minkään maan parsasta, varsinkaan kun se niin usein sotketaan siihen voihin tai voikastikkeeseen. Keitettynä sellaisenaan tai oliiviöljyn ja parmesaanin kera ihan ookoo.

        Ehkä yrität jatkossa muistaa sen!

        Tietysti minäkin puutun makuasioihin aina silloin tällöin, mutta se on tietenkin aina sitten se ehdottomasti oikea mielipide.

        No, enhän minä taida juurikaan sanoa 'miksi pilata x laittamalla siihen y', joskin saatan hyvinkin sanoa 'aito vanilja on parempaa kuin vanilliini'.

        (On siinä ero!)


      • AloittajaTuliTakaisin
        Asafoetida kirjoitti:

        Ehkä yrität jatkossa muistaa sen!

        Tietysti minäkin puutun makuasioihin aina silloin tällöin, mutta se on tietenkin aina sitten se ehdottomasti oikea mielipide.

        No, enhän minä taida juurikaan sanoa 'miksi pilata x laittamalla siihen y', joskin saatan hyvinkin sanoa 'aito vanilja on parempaa kuin vanilliini'.

        (On siinä ero!)

        vitsi meni siis ohi.
        Tarkoitus oli siis matkia erästä rakasta vihollista :-)

        No, ei se mitään, mä en ole koskaan ollut kauhean hyvä kettuilussa.


      • Tepi
        Asafoetida kirjoitti:

        Kyllä Kiril nyt tällä kertaa on minusta oikeassa: tillivoi (hitunen valkosipulia myös) ja 'al dente'-höyrytetty kukkakaali on helposti parsan veroista herkkua! (En puhu Suomen ruokakaupoissa myynnissä olevasta nahistuneesta 'parsasta'!)

        Ja muistakaas, lapset: sitä rasvaa pitää olla ainakin 25% energiansaannista. Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio.

        Rasva EI lihota, eivätkä hiilihydraatit. Vain liika syöminen suhteessa kulutukseen lihottaa.

        Anteeksi että katkaisin useammankin taikasauvan yhdellä kertaa. Taidan olla ilkeä kummihaltija.

        (Mahtaako kukkakaaliin päteä sama kuin valkokaaliin, että sen sulattaminen kuluttaa enemmän energiaa kuin siinä on? Joskus oli kaalikeittodieetti, joka perustui tälle. Pitääkö tässä mikään paikkansa?)

        "Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio. "

        Aivot toimii hiilareilla, siitä johtuu vhh-ihmisten tyhmeneminen.


      • Asafoetida
        Tepi kirjoitti:

        "Laihduttaessa enemmänkin, koska esim. aivosolujen rasvantarve on vakio. "

        Aivot toimii hiilareilla, siitä johtuu vhh-ihmisten tyhmeneminen.

        Aivojen painosta suurin osa on rasvaa. Tietysti kriittiset vaiheet ovat vauvaikä yhtäältä ja vanhuus toisaalta, mutta kyllä aivot tarvitsevat rasvoja kaiken aikaa.

        Ja kroppa muutenkin. 'Täysin' rasvaton ruokavalio on suorastaan vaarallinen. Onneksi mikään ei ole aivan rasvatonta, mutta esim. valkoisessa riisissä vain 1-2% (tummassa 6-7%) energiasisällöstä tulee rasvasta.

        Se, tuleeko rasva erikseen lisättynä vai ruoka-aineista itsestään on sitten toinen tarina.


      • kaaleista
        Asafoetida kirjoitti:

        Aivojen painosta suurin osa on rasvaa. Tietysti kriittiset vaiheet ovat vauvaikä yhtäältä ja vanhuus toisaalta, mutta kyllä aivot tarvitsevat rasvoja kaiken aikaa.

        Ja kroppa muutenkin. 'Täysin' rasvaton ruokavalio on suorastaan vaarallinen. Onneksi mikään ei ole aivan rasvatonta, mutta esim. valkoisessa riisissä vain 1-2% (tummassa 6-7%) energiasisällöstä tulee rasvasta.

        Se, tuleeko rasva erikseen lisättynä vai ruoka-aineista itsestään on sitten toinen tarina.

        Ois ihanaa jos vois syödä kaaleja! Rakastan niiden makua ja ovat kevyitä, MUTTA vatsa turpoaa ja ilmaa tulee niin et luulen räjähtäväni. Siis kysymys, millä ilma pois??? Joku muu keino kuin "piereskeleminen" kiitos!


      • Anonyymi
        Asafoetida kirjoitti:

        Aivojen painosta suurin osa on rasvaa. Tietysti kriittiset vaiheet ovat vauvaikä yhtäältä ja vanhuus toisaalta, mutta kyllä aivot tarvitsevat rasvoja kaiken aikaa.

        Ja kroppa muutenkin. 'Täysin' rasvaton ruokavalio on suorastaan vaarallinen. Onneksi mikään ei ole aivan rasvatonta, mutta esim. valkoisessa riisissä vain 1-2% (tummassa 6-7%) energiasisällöstä tulee rasvasta.

        Se, tuleeko rasva erikseen lisättynä vai ruoka-aineista itsestään on sitten toinen tarina.

        Aivan, välttelemällä rasvaa sitä tulee kuitenkin esim ruoanvalmistusprosesseissa sekä kastikkeissa, suklaassa, maidossa, lihassa, pähkinöissä, lisätyissä öljyissä sinne ja tänne jne. kysymys onkin usein siitä miten vältellä liikaa rasvaa. Rasvaa tulee mitä lukuisimmissa muodoissa taviksille. Anorektikot on sitten erikseen ja niitä en noteeraa ollenkaan tähän luetteloon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tulipalossa henkilövahinkoja, itsenäisyyspäivä alkoi huonosti, poliisi tiedottaa lisää

      Savonlinna https://www.como.fi/uutiset/savonlinna-henkilovahinkoja-tulipalossa-poliisi-tiedottaa-lisaa/
      Savonlinna
      114
      12106
    2. Ennen ei ollut persuja ja työttömyyttä, lääkäriinkin pääsi

      Ennen oli kaikilla töitä Kauppiaille kelpasi kun saivat voittoa Yritystukia ei ollut Lääkäriin pääsi kaikki haluklaat Nu
      Maailman menoa
      150
      4396
    3. Somali ei kätellyt Stubbia Linnan juhlissa

      Miksei somali osaa noudattaa hyviä käytöstapoja. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/563a3dea-fa3f-41f3-b64f-406d2
      Maailman menoa
      461
      4144
    4. Millaista läheisyyttä

      Toivoisit ikävästi kohteesi kanssa?
      Ikävä
      117
      4102
    5. 20v on otettu kiinni

      Tulipalo oli sytytetty joten murhasiko ex omat lapsensa ja heidän Äidin. Tuskin sitä kukaan ohikulkijakaan sytytti.
      Savonlinna
      53
      3717
    6. 69
      3695
    7. Antifasismi - mitä se on?

      Se on äärivasemmistolaista anarkistista toimintaa joka käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena oikeuttaakseen toimint
      Maailman menoa
      54
      2838
    8. Kuka on menehtynyt?

      https://yle.fi/a/74-20198293 Kuulemani mukaan ryyppyporukka ollut hapualla ja kuolemanenkeli (F.G) eli mies jonka seuras
      Kankaanpää
      21
      2699
    9. Heräsin taas ikävään

      Ja aivan valtavaan haluun. Tahdon sinua R. ❤️
      Ikävä
      57
      2059
    10. Kauhea ikävä iski

      Mietin vain, mitä olet juuri nyt tekemässä. Mietin myös, välittyykö se sinulle, kun olet koko ajan mielessäni, tunnetko
      Ikävä
      19
      1632
    Aihe