teemme usein niin että ostamme sikanautaa ja laitamme sitä pakastimeen sellaisenaan
kuinka kauan se säilyy syömäkelpoisena?
jauheliha
4
620
Vastaukset
- google kätevä
Pakastimessa -18 asteessa lihassa ei tapahdu bakteeripilaantumista, mutta lihan rasvan härskiintyminen huonontaa makua jo muutaman kuukauden pakkasvarastoinnin aikana.
- Tepi
Kaupassa itse jauhettu jauheliha on seuraavana päivänä jääkaapissa säilytettynä piloilla (kissat ei syö), suojakaasuun pakattu sen sijaan kelpaa parasta ennen päivänäkin. Pakkasessa 3kk ollut sikanauta ei kelpaa (piloilla), mutta 1.5kk ollut maistuu. Itsestäkin se 3kk ollut tuoksui hieman eltaantuneelle.
- Chi
Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.
Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys). - Tepi
Chi kirjoitti:
Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.
Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).Tarkoitin näitä kaupan kylmäaltaassa olevia kaupassa jauhettuja, alusta elmukelmu päällä olevia jauhelihoja. Varmaankin on jauhettu jo pitkään tiskillä maanneesta lihasta ja jauhaminen tuo lisää pintaa bakteerien kasvulle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023