jauheliha

so-stupid

teemme usein niin että ostamme sikanautaa ja laitamme sitä pakastimeen sellaisenaan
kuinka kauan se säilyy syömäkelpoisena?

4

616

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • google kätevä

         Pakastimessa -18 asteessa lihassa ei tapahdu bakteeripilaantumista, mutta lihan rasvan härskiintyminen huonontaa makua jo muutaman kuukauden pakkasvarastoinnin aikana.

    • Tepi

      Kaupassa itse jauhettu jauheliha on seuraavana päivänä jääkaapissa säilytettynä piloilla (kissat ei syö), suojakaasuun pakattu sen sijaan kelpaa parasta ennen päivänäkin. Pakkasessa 3kk ollut sikanauta ei kelpaa (piloilla), mutta 1.5kk ollut maistuu. Itsestäkin se 3kk ollut tuoksui hieman eltaantuneelle.

      • Chi

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).


      • Tepi
        Chi kirjoitti:

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).

        Tarkoitin näitä kaupan kylmäaltaassa olevia kaupassa jauhettuja, alusta elmukelmu päällä olevia jauhelihoja. Varmaankin on jauhettu jo pitkään tiskillä maanneesta lihasta ja jauhaminen tuo lisää pintaa bakteerien kasvulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe