jauheliha

so-stupid

teemme usein niin että ostamme sikanautaa ja laitamme sitä pakastimeen sellaisenaan
kuinka kauan se säilyy syömäkelpoisena?

4

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • google kätevä

         Pakastimessa -18 asteessa lihassa ei tapahdu bakteeripilaantumista, mutta lihan rasvan härskiintyminen huonontaa makua jo muutaman kuukauden pakkasvarastoinnin aikana.

    • Tepi

      Kaupassa itse jauhettu jauheliha on seuraavana päivänä jääkaapissa säilytettynä piloilla (kissat ei syö), suojakaasuun pakattu sen sijaan kelpaa parasta ennen päivänäkin. Pakkasessa 3kk ollut sikanauta ei kelpaa (piloilla), mutta 1.5kk ollut maistuu. Itsestäkin se 3kk ollut tuoksui hieman eltaantuneelle.

      • Chi

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).


      • Tepi
        Chi kirjoitti:

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).

        Tarkoitin näitä kaupan kylmäaltaassa olevia kaupassa jauhettuja, alusta elmukelmu päällä olevia jauhelihoja. Varmaankin on jauhettu jo pitkään tiskillä maanneesta lihasta ja jauhaminen tuo lisää pintaa bakteerien kasvulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      84
      6605
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3591
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      44
      3148
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2372
    5. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      28
      2211
    6. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      120
      2123
    7. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      200
      2116
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2039
    9. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      40
      1942
    10. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1668
    Aihe