jauheliha

so-stupid

teemme usein niin että ostamme sikanautaa ja laitamme sitä pakastimeen sellaisenaan
kuinka kauan se säilyy syömäkelpoisena?

4

599

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • google kätevä

         Pakastimessa -18 asteessa lihassa ei tapahdu bakteeripilaantumista, mutta lihan rasvan härskiintyminen huonontaa makua jo muutaman kuukauden pakkasvarastoinnin aikana.

    • Tepi

      Kaupassa itse jauhettu jauheliha on seuraavana päivänä jääkaapissa säilytettynä piloilla (kissat ei syö), suojakaasuun pakattu sen sijaan kelpaa parasta ennen päivänäkin. Pakkasessa 3kk ollut sikanauta ei kelpaa (piloilla), mutta 1.5kk ollut maistuu. Itsestäkin se 3kk ollut tuoksui hieman eltaantuneelle.

      • Chi

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).


      • Tepi
        Chi kirjoitti:

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).

        Tarkoitin näitä kaupan kylmäaltaassa olevia kaupassa jauhettuja, alusta elmukelmu päällä olevia jauhelihoja. Varmaankin on jauhettu jo pitkään tiskillä maanneesta lihasta ja jauhaminen tuo lisää pintaa bakteerien kasvulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe