Sokeriton täytekakku

Kuinka teen

Sain juuri tietää pääseväni ylioppilaaksi ja tuli hirveä stressi kakkukahveista. Suvussa on kauheasti allergioita ja haasteellisin kakku onkin täysin maidoton ja sokeriton(mm. diabeetikoille) kakku (gluteiiniton erikseen :D).

Etsin pari reseptiä, joissa käytettiin Canderel-makeutusainetta, mutta voisikohan kakut tehää muillakin makeutusaineilla, eli voiko muita makeutusaineita kuumentaa uunissa?

Muita vaihtoehtoja makeutusaineille olisi mukava saada, kunhan hinta pysyy suhteellisen alhaalla. Kiitos =)

9

12924

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diabeetikon vaimo

      Enpä usko diabeetikon tarjoilun ainakaan aiheuttavan ongelmia, sillä ei diabetes tarkoita täydellisen sokeritonta ruokavaliota. Diabeetkko voi syödä aivan samaa kuin "terveetkin", mutta he laskevat nautitut kalorit insuliinilääkitystä varten. Tietenkään ei ole sama, mistä kalorit tulevat, mutta periaate on tuo. Mieheni on sairastanut diabetesta 20 vuotta ja hän sanoo inhoavansa makeutusaineilla makeutettuja leivonnaisia ja juomia. Hän syö kahvipöydästä ihan samoja leivonnaisia kuin muutkin. Joko vähemmän tai sitten ottaa insuliinia enemmän.

      Maitoallergiat, keliakiat jne. ovatkin sitten aivan eri juttu.

      • itsekin diabeetikko

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa


      • Pörriäinen
        itsekin diabeetikko kirjoitti:

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa

        vastaajalle ohjeistuksesta...Tarvitsin tietoa juuri hedelmäsokerin käytöstä leivonnaisissa ja kuinka kestää uunissa lämpenemisen.Suuri kiitos!


    • Sid

      Kannattaa poiketa kirjastossa katsomassa leivontaohjekirjoja, joissa on erityisruokavalioiden ohjeita, niistä voi ainakin saada vinkkiä mitä voisi tehdä. Minulla on tuossa hyllyssä valittujen palojen Kodin suuri leivontakirja, jossa ainakin oli ohjeita sekä diabeetikolle että gluteenittomiin juttuihin.

      Kaikki makeutusaineet eivät kestä uunia, joten kannattaa katsoa mitä paketissa sanotaan. Diabeetikkojen leivonnassa on kai ainakin aiemmin käytetty jonkin verran myös hedelmäsokeria.

      Toivottavasti saat mukavat juhlat, onnea lakin johdosta!

      • Sid

        Tuli vielä tuossa mieleen, että esim. pirkan sivuilla voi reseptihakuun määritellä esim. sokerittoman/maidottoman/gluteenittoman ja etsiä reseptejä. Muutamia ainakin löytyi.

        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/


    • Anonyymi

      Jos sinulla on Diabetes niin vaihto ehdot on toistaiseksi rajalliset. Itse käytän Pure Via (stevia) joka on eritoteen suunniteltu juuri leivontaan. Hinta ei ole edullisin mutta tämä sokeri soveltuu hyvin uunissa paistamiseen. juuri kokeilen tehdä scaher kakkua sokerittomana 😊

      • Anonyymi

        Schaher kakun tekijä mistä saat keksällä sokeritonta suklaata kakun tekemiseen, kun kaupoista ei löydy ennen lokakuuta?


      • Anonyymi

        Minulla on viime vuosidalla todettu diabetes joka hoidetaan tableteilla. Sokeria voi syödä kun sitä ei käytä paljon. Kokonaisuus merkitsee.


    • Anonyymi

      Normaali stevia sopii leivontaan, kunhan itse etsii sopivan määrän kuhunkin haluamaansa leivonnaiseen. Toki esim munan ja stevian vaahdottaminen ei tee taikinasta yhtä isoa kuin sokerin kanssa eli voluumia ei tule samalla tavalla. Jos esim tekee muffinsseja joihin vatkataan 2 munaa 0,5 dl steviaa ja josta taikinasta on tullut sokerin kanssa 12 kpl tulee stevialla korkeintaan 10 kpl.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ihanasti alkoi aamu: SDP:n kaula kokoomukseen jo 6,9 %-yks

      Lindtmanin I hallitus on tukevasti jytkyttämässä laittamaan Suomi kuntoon Orvon täystuhohallituksen jäljiltä, jonka kann
      Maailman menoa
      310
      2423
    2. Olen niin kesken

      Omien asioiden suhteen etkä voi odottaa loputtomiin. Mun on muutenkin niin vaikea suhun luottaa vaikka joku ihme syvyys
      Ikävä
      16
      1830
    3. Teidän persujen pitäisi välillä miettiä kuinka Suomen talous saataisiin kuntoon

      Ja lopettaa tuo tyhjänpäiväinen maahanmuuttajista höpöttäminen. Teillä on sentään rahaministerin salkku tällä kierroksel
      Maailman menoa
      65
      1693
    4. Tietääkö joku ylläpidosta?

      Miten näillä palstoilla tomii tuo ylläpito, onko sitä yli päätään olemassa vai ovatko huhut totta että on palstan kirjoi
      Sinkut
      220
      1410
    5. Minkä ikäinen

      Minkä ikäinen on kaipauksesi kohde?
      Ikävä
      94
      1396
    6. Auttaja paikalla. Kerro huolesi. (Osa 2)

      Voin auttaa sinua näkemään tilanteesi uudesta näkökulmasta. Voin antaa lohtua, toivoa ja rohkeutta. Olen elänyt maan pä
      Ikävä
      186
      1180
    7. Martina ei mennyt naimisiin

      IS 17.9: Martinan häät peruuntui, tajusi, ettei ollut oikea aika. Rahat meni hevosiin. On edelleen parisuhteessa Yhdysva
      Kotimaiset julkkisjuorut
      143
      1023
    8. TTK:sta tippunut Sara Siipola rehellisenä Jurza-open kanssa: "Että jaa, siinäkö..."

      Tippuiko oikea TTK-pari ensimmäisenä? Joka tapauksessa iso kiitos tansseistanne Sara ja Jurza Tanssii Tähtien Kanssa -p
      Tanssii tähtien kanssa
      20
      1000
    9. Nainen olet ensimmäinen tarpeeksi vahva

      joka kestää tämän kokonaisuuden, minut. Persoonani, tunteeni, kipuni, pelkoni. Olen aina pidätellyt itseäni ja antanut v
      Ikävä
      60
      993
    10. Kaninkolojen vaikutus?

      Vinkki sinkkumiehille: jos haluatte kunnollisen täysijärkisen naisen, niin kaivautukaa ulos kaninkoloistanne ja parantak
      Sinkut
      168
      962
    Aihe