Sain juuri tietää pääseväni ylioppilaaksi ja tuli hirveä stressi kakkukahveista. Suvussa on kauheasti allergioita ja haasteellisin kakku onkin täysin maidoton ja sokeriton(mm. diabeetikoille) kakku (gluteiiniton erikseen :D).
Etsin pari reseptiä, joissa käytettiin Canderel-makeutusainetta, mutta voisikohan kakut tehää muillakin makeutusaineilla, eli voiko muita makeutusaineita kuumentaa uunissa?
Muita vaihtoehtoja makeutusaineille olisi mukava saada, kunhan hinta pysyy suhteellisen alhaalla. Kiitos =)
Sokeriton täytekakku
5
12683
Vastaukset
- diabeetikon vaimo
Enpä usko diabeetikon tarjoilun ainakaan aiheuttavan ongelmia, sillä ei diabetes tarkoita täydellisen sokeritonta ruokavaliota. Diabeetkko voi syödä aivan samaa kuin "terveetkin", mutta he laskevat nautitut kalorit insuliinilääkitystä varten. Tietenkään ei ole sama, mistä kalorit tulevat, mutta periaate on tuo. Mieheni on sairastanut diabetesta 20 vuotta ja hän sanoo inhoavansa makeutusaineilla makeutettuja leivonnaisia ja juomia. Hän syö kahvipöydästä ihan samoja leivonnaisia kuin muutkin. Joko vähemmän tai sitten ottaa insuliinia enemmän.
Maitoallergiat, keliakiat jne. ovatkin sitten aivan eri juttu.- itsekin diabeetikko
Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)
Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa - Pörriäinen
itsekin diabeetikko kirjoitti:
Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)
Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsavastaajalle ohjeistuksesta...Tarvitsin tietoa juuri hedelmäsokerin käytöstä leivonnaisissa ja kuinka kestää uunissa lämpenemisen.Suuri kiitos!
- Sid
Kannattaa poiketa kirjastossa katsomassa leivontaohjekirjoja, joissa on erityisruokavalioiden ohjeita, niistä voi ainakin saada vinkkiä mitä voisi tehdä. Minulla on tuossa hyllyssä valittujen palojen Kodin suuri leivontakirja, jossa ainakin oli ohjeita sekä diabeetikolle että gluteenittomiin juttuihin.
Kaikki makeutusaineet eivät kestä uunia, joten kannattaa katsoa mitä paketissa sanotaan. Diabeetikkojen leivonnassa on kai ainakin aiemmin käytetty jonkin verran myös hedelmäsokeria.
Toivottavasti saat mukavat juhlat, onnea lakin johdosta!- Sid
Tuli vielä tuossa mieleen, että esim. pirkan sivuilla voi reseptihakuun määritellä esim. sokerittoman/maidottoman/gluteenittoman ja etsiä reseptejä. Muutamia ainakin löytyi.
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu4573908Tässä totuus jälleensyntymisestä - voit yllättyä
Jumalasta syntyminen Raamatussa ei tässä Joh. 3:3. ole alkukielen mukaan ollenkaan sanaa uudestisyntyminen, vaan pelkä3181662- 1161486
En kadu sitä, että kohtasin hänet
mutta kadun sitä, että aloin kirjoittamaan tänne palstalle. Jollain tasolla se saa vain asiat enemmän solmuun ja tekee n891454Noniin rakas
Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi991388Oisko mitenkään mahdollisesti ihan pikkuisen ikävä..
...edes ihan pikkuisen pikkuisen ikävä sulla mua??.. Että miettisit vaikka vähän missähän se nyt on ja oiskohan hauska n591346- 501276
Helena Koivu : Ja kohta mennään taas
Kohta kohtalon päivä lähestyy kuinka käy Helena Koivulle ? Kenen puolella olet? Jos vastauksesi on Helenan niin voisi931204- 441059
Au pair -työ Thaimaassa herättää kiivasta keskustelua somessa: "4cm torakoita, huumeita, tauteja..."
Au pairit -sarjan uusi kausi herättää keskustelua Suomi24 Keskustelupalvelussa. Mielipiteitä ladataan puolesta ja vastaa331047