Sokeriton täytekakku

Kuinka teen

Sain juuri tietää pääseväni ylioppilaaksi ja tuli hirveä stressi kakkukahveista. Suvussa on kauheasti allergioita ja haasteellisin kakku onkin täysin maidoton ja sokeriton(mm. diabeetikoille) kakku (gluteiiniton erikseen :D).

Etsin pari reseptiä, joissa käytettiin Canderel-makeutusainetta, mutta voisikohan kakut tehää muillakin makeutusaineilla, eli voiko muita makeutusaineita kuumentaa uunissa?

Muita vaihtoehtoja makeutusaineille olisi mukava saada, kunhan hinta pysyy suhteellisen alhaalla. Kiitos =)

9

12766

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diabeetikon vaimo

      Enpä usko diabeetikon tarjoilun ainakaan aiheuttavan ongelmia, sillä ei diabetes tarkoita täydellisen sokeritonta ruokavaliota. Diabeetkko voi syödä aivan samaa kuin "terveetkin", mutta he laskevat nautitut kalorit insuliinilääkitystä varten. Tietenkään ei ole sama, mistä kalorit tulevat, mutta periaate on tuo. Mieheni on sairastanut diabetesta 20 vuotta ja hän sanoo inhoavansa makeutusaineilla makeutettuja leivonnaisia ja juomia. Hän syö kahvipöydästä ihan samoja leivonnaisia kuin muutkin. Joko vähemmän tai sitten ottaa insuliinia enemmän.

      Maitoallergiat, keliakiat jne. ovatkin sitten aivan eri juttu.

      • itsekin diabeetikko

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa


      • Pörriäinen
        itsekin diabeetikko kirjoitti:

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa

        vastaajalle ohjeistuksesta...Tarvitsin tietoa juuri hedelmäsokerin käytöstä leivonnaisissa ja kuinka kestää uunissa lämpenemisen.Suuri kiitos!


    • Sid

      Kannattaa poiketa kirjastossa katsomassa leivontaohjekirjoja, joissa on erityisruokavalioiden ohjeita, niistä voi ainakin saada vinkkiä mitä voisi tehdä. Minulla on tuossa hyllyssä valittujen palojen Kodin suuri leivontakirja, jossa ainakin oli ohjeita sekä diabeetikolle että gluteenittomiin juttuihin.

      Kaikki makeutusaineet eivät kestä uunia, joten kannattaa katsoa mitä paketissa sanotaan. Diabeetikkojen leivonnassa on kai ainakin aiemmin käytetty jonkin verran myös hedelmäsokeria.

      Toivottavasti saat mukavat juhlat, onnea lakin johdosta!

      • Sid

        Tuli vielä tuossa mieleen, että esim. pirkan sivuilla voi reseptihakuun määritellä esim. sokerittoman/maidottoman/gluteenittoman ja etsiä reseptejä. Muutamia ainakin löytyi.

        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/


    • Anonyymi

      Jos sinulla on Diabetes niin vaihto ehdot on toistaiseksi rajalliset. Itse käytän Pure Via (stevia) joka on eritoteen suunniteltu juuri leivontaan. Hinta ei ole edullisin mutta tämä sokeri soveltuu hyvin uunissa paistamiseen. juuri kokeilen tehdä scaher kakkua sokerittomana 😊

      • Anonyymi
        UUSI

        Schaher kakun tekijä mistä saat keksällä sokeritonta suklaata kakun tekemiseen, kun kaupoista ei löydy ennen lokakuuta?


      • Anonyymi
        UUSI

        Minulla on viime vuosidalla todettu diabetes joka hoidetaan tableteilla. Sokeria voi syödä kun sitä ei käytä paljon. Kokonaisuus merkitsee.


    • Anonyymi
      UUSI

      Normaali stevia sopii leivontaan, kunhan itse etsii sopivan määrän kuhunkin haluamaansa leivonnaiseen. Toki esim munan ja stevian vaahdottaminen ei tee taikinasta yhtä isoa kuin sokerin kanssa eli voluumia ei tule samalla tavalla. Jos esim tekee muffinsseja joihin vatkataan 2 munaa 0,5 dl steviaa ja josta taikinasta on tullut sokerin kanssa 12 kpl tulee stevialla korkeintaan 10 kpl.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      70
      3560
    2. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      3543
    3. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3322
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      53
      2779
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      32
      2036
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      30
      1962
    7. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      42
      1714
    8. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1676
    9. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      96
      1635
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1400
    Aihe