Sokeriton täytekakku

Kuinka teen

Sain juuri tietää pääseväni ylioppilaaksi ja tuli hirveä stressi kakkukahveista. Suvussa on kauheasti allergioita ja haasteellisin kakku onkin täysin maidoton ja sokeriton(mm. diabeetikoille) kakku (gluteiiniton erikseen :D).

Etsin pari reseptiä, joissa käytettiin Canderel-makeutusainetta, mutta voisikohan kakut tehää muillakin makeutusaineilla, eli voiko muita makeutusaineita kuumentaa uunissa?

Muita vaihtoehtoja makeutusaineille olisi mukava saada, kunhan hinta pysyy suhteellisen alhaalla. Kiitos =)

9

13020

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diabeetikon vaimo

      Enpä usko diabeetikon tarjoilun ainakaan aiheuttavan ongelmia, sillä ei diabetes tarkoita täydellisen sokeritonta ruokavaliota. Diabeetkko voi syödä aivan samaa kuin "terveetkin", mutta he laskevat nautitut kalorit insuliinilääkitystä varten. Tietenkään ei ole sama, mistä kalorit tulevat, mutta periaate on tuo. Mieheni on sairastanut diabetesta 20 vuotta ja hän sanoo inhoavansa makeutusaineilla makeutettuja leivonnaisia ja juomia. Hän syö kahvipöydästä ihan samoja leivonnaisia kuin muutkin. Joko vähemmän tai sitten ottaa insuliinia enemmän.

      Maitoallergiat, keliakiat jne. ovatkin sitten aivan eri juttu.

      • itsekin diabeetikko

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa


      • Pörriäinen
        itsekin diabeetikko kirjoitti:

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa

        vastaajalle ohjeistuksesta...Tarvitsin tietoa juuri hedelmäsokerin käytöstä leivonnaisissa ja kuinka kestää uunissa lämpenemisen.Suuri kiitos!


    • Sid

      Kannattaa poiketa kirjastossa katsomassa leivontaohjekirjoja, joissa on erityisruokavalioiden ohjeita, niistä voi ainakin saada vinkkiä mitä voisi tehdä. Minulla on tuossa hyllyssä valittujen palojen Kodin suuri leivontakirja, jossa ainakin oli ohjeita sekä diabeetikolle että gluteenittomiin juttuihin.

      Kaikki makeutusaineet eivät kestä uunia, joten kannattaa katsoa mitä paketissa sanotaan. Diabeetikkojen leivonnassa on kai ainakin aiemmin käytetty jonkin verran myös hedelmäsokeria.

      Toivottavasti saat mukavat juhlat, onnea lakin johdosta!

      • Sid

        Tuli vielä tuossa mieleen, että esim. pirkan sivuilla voi reseptihakuun määritellä esim. sokerittoman/maidottoman/gluteenittoman ja etsiä reseptejä. Muutamia ainakin löytyi.

        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/


    • Anonyymi

      Jos sinulla on Diabetes niin vaihto ehdot on toistaiseksi rajalliset. Itse käytän Pure Via (stevia) joka on eritoteen suunniteltu juuri leivontaan. Hinta ei ole edullisin mutta tämä sokeri soveltuu hyvin uunissa paistamiseen. juuri kokeilen tehdä scaher kakkua sokerittomana 😊

      • Anonyymi

        Schaher kakun tekijä mistä saat keksällä sokeritonta suklaata kakun tekemiseen, kun kaupoista ei löydy ennen lokakuuta?


      • Anonyymi

        Minulla on viime vuosidalla todettu diabetes joka hoidetaan tableteilla. Sokeria voi syödä kun sitä ei käytä paljon. Kokonaisuus merkitsee.


    • Anonyymi

      Normaali stevia sopii leivontaan, kunhan itse etsii sopivan määrän kuhunkin haluamaansa leivonnaiseen. Toki esim munan ja stevian vaahdottaminen ei tee taikinasta yhtä isoa kuin sokerin kanssa eli voluumia ei tule samalla tavalla. Jos esim tekee muffinsseja joihin vatkataan 2 munaa 0,5 dl steviaa ja josta taikinasta on tullut sokerin kanssa 12 kpl tulee stevialla korkeintaan 10 kpl.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      40
      2740
    2. Yksi kuoli nokkakolarissa

      Asiasta YLEn verkkosivuilla uutinen klo 23.02. Oliko itsemurha?
      Oulainen
      17
      1575
    3. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      23
      1241
    4. Helvetistä ei ole paluuta

      Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku
      Idän uskonnot
      341
      1153
    5. Mikä on kaivattusi ammatti

      entäpä sinun? 💶
      Ikävä
      59
      1113
    6. Terveisiä vanhemmalle

      J-miehelle. Ehkä nähdään vielä 😉
      Ikävä
      45
      924
    7. Järjetön Topi-ilta

      Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan
      Ähtäri
      20
      909
    8. Halutaan toisiamme

      Mutta se on Salaisuus❤️
      Intohimo
      46
      818
    9. Niin siinä Kävi

      Ettemme koskaan saaneet toisiamme
      Ikävä
      45
      800
    10. Miksi nainen nukut huonosti

      Onko sulla jotakin huolia, vai jotakin miestäkö mietit? Vai tunnemaailmassako velloo? Ajatteletko koskaan minua? Paljo
      Ikävä
      61
      794
    Aihe