Sokeriton täytekakku

Kuinka teen

Sain juuri tietää pääseväni ylioppilaaksi ja tuli hirveä stressi kakkukahveista. Suvussa on kauheasti allergioita ja haasteellisin kakku onkin täysin maidoton ja sokeriton(mm. diabeetikoille) kakku (gluteiiniton erikseen :D).

Etsin pari reseptiä, joissa käytettiin Canderel-makeutusainetta, mutta voisikohan kakut tehää muillakin makeutusaineilla, eli voiko muita makeutusaineita kuumentaa uunissa?

Muita vaihtoehtoja makeutusaineille olisi mukava saada, kunhan hinta pysyy suhteellisen alhaalla. Kiitos =)

9

13100

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diabeetikon vaimo

      Enpä usko diabeetikon tarjoilun ainakaan aiheuttavan ongelmia, sillä ei diabetes tarkoita täydellisen sokeritonta ruokavaliota. Diabeetkko voi syödä aivan samaa kuin "terveetkin", mutta he laskevat nautitut kalorit insuliinilääkitystä varten. Tietenkään ei ole sama, mistä kalorit tulevat, mutta periaate on tuo. Mieheni on sairastanut diabetesta 20 vuotta ja hän sanoo inhoavansa makeutusaineilla makeutettuja leivonnaisia ja juomia. Hän syö kahvipöydästä ihan samoja leivonnaisia kuin muutkin. Joko vähemmän tai sitten ottaa insuliinia enemmän.

      Maitoallergiat, keliakiat jne. ovatkin sitten aivan eri juttu.

      • itsekin diabeetikko

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa


      • Pörriäinen
        itsekin diabeetikko kirjoitti:

        Fruktoosi on sellainen makeutusaine, jota suositellaan diabeetikoille, sillä se ei osta verensokeria niin nopeasti kuin tavallinen (sillä fruktoosi pilkkoontuu hitaammin). Nyrkkisääntönä on, että KAIKKIEN tavallisten leivonnaistensokerin voi korvata fruktoosilla, munhan muistaa pari seikkaa
        1) Fruktoosi on hieman makeampaa kuin tavallinen sokeri, joten sen määrä on hieman pienempi esim ohjeessa lukee 2 dl sokeria, laita 1,5 - 1,75 dl fruktoosia (Hiivaleivonnaiset eivät fruktoosilla nouse kunnolla, sillä hiiva ei voi hyödyntää ravinnokseen fruktoosia yhtä hyvin kuin tavallista sokeria)
        2)Fruktoosilla makeutetut leivonnaiset ruskistuvat helpommin, joten laske paistolämpötilaa n. 25 astetta
        3) Leivonnaisista saattaaa tulla tiiviimpiä tai ne eivät nouse yhtä hyvin kuin sokerilla tehdyt, joten kannattaa lisätä hieman leivinjauhetta kakkujen resaptiin (tavallinen 2 tl --> fruktoosilla makeutettu 2,5 tl)

        Vanhemmat ihmiset ovat yleensä tarkkoja, mikäli sairastavat diabetesta, etteivät syö tavallista sokeria. Nuoremmilla (kuten itselläni tai edellisen kirjoittajan miehellä) on yleensä sen verran tietoa, että he osaavat arvioida syömänsä HIILIHYDRAATIT, jonka mukaan pistävät insuliininsa

        vastaajalle ohjeistuksesta...Tarvitsin tietoa juuri hedelmäsokerin käytöstä leivonnaisissa ja kuinka kestää uunissa lämpenemisen.Suuri kiitos!


    • Sid

      Kannattaa poiketa kirjastossa katsomassa leivontaohjekirjoja, joissa on erityisruokavalioiden ohjeita, niistä voi ainakin saada vinkkiä mitä voisi tehdä. Minulla on tuossa hyllyssä valittujen palojen Kodin suuri leivontakirja, jossa ainakin oli ohjeita sekä diabeetikolle että gluteenittomiin juttuihin.

      Kaikki makeutusaineet eivät kestä uunia, joten kannattaa katsoa mitä paketissa sanotaan. Diabeetikkojen leivonnassa on kai ainakin aiemmin käytetty jonkin verran myös hedelmäsokeria.

      Toivottavasti saat mukavat juhlat, onnea lakin johdosta!

      • Sid

        Tuli vielä tuossa mieleen, että esim. pirkan sivuilla voi reseptihakuun määritellä esim. sokerittoman/maidottoman/gluteenittoman ja etsiä reseptejä. Muutamia ainakin löytyi.

        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/


    • Anonyymi

      Jos sinulla on Diabetes niin vaihto ehdot on toistaiseksi rajalliset. Itse käytän Pure Via (stevia) joka on eritoteen suunniteltu juuri leivontaan. Hinta ei ole edullisin mutta tämä sokeri soveltuu hyvin uunissa paistamiseen. juuri kokeilen tehdä scaher kakkua sokerittomana 😊

      • Anonyymi

        Schaher kakun tekijä mistä saat keksällä sokeritonta suklaata kakun tekemiseen, kun kaupoista ei löydy ennen lokakuuta?


      • Anonyymi

        Minulla on viime vuosidalla todettu diabetes joka hoidetaan tableteilla. Sokeria voi syödä kun sitä ei käytä paljon. Kokonaisuus merkitsee.


    • Anonyymi

      Normaali stevia sopii leivontaan, kunhan itse etsii sopivan määrän kuhunkin haluamaansa leivonnaiseen. Toki esim munan ja stevian vaahdottaminen ei tee taikinasta yhtä isoa kuin sokerin kanssa eli voluumia ei tule samalla tavalla. Jos esim tekee muffinsseja joihin vatkataan 2 munaa 0,5 dl steviaa ja josta taikinasta on tullut sokerin kanssa 12 kpl tulee stevialla korkeintaan 10 kpl.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää syntymäpäivää Sanna 40 vee!!!!

      ᕼᗩᑭᑭY ᗷIᖇTᕼᗞᗩY Sister ❣️🥰 🎉🎂✨🍰🥳 🥳🎂🥂 🎉🎊🎁🎈🎂
      Maailman menoa
      108
      5541
    2. Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata

      Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai
      Maailman menoa
      95
      4821
    3. Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi

      Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas
      Maailman menoa
      139
      4762
    4. Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?

      Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san
      Ikävä
      368
      2215
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Miehille..
      Ikävä
      117
      2051
    6. 107
      1797
    7. Sulla on mies

      Aivan liikaa naisia.
      Ikävä
      256
      1577
    8. 371
      1318
    9. Pääsit koskettamaan

      Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.
      Ikävä
      59
      1151
    10. Kadutko mitään?

      Minä kadun ikävässä kirjoittamista, mutta en saa sitä tekemättömäksi.
      Sinkut
      221
      1123
    Aihe