Jogurtissa liivatetta?

YÖK

Ällöttävää että jogurteissa on Brasilialaisten ja Argentiinalaisten nautojen tai sikojan nahasta tehtyä liivatetta? Siis kun syöt olevinasi jogurttia, syötkin samalla teurasjätettä. Hyi helvetti. Todella ällöttävää.


Onneksi en ole syönyt jogurttia enää pariin vuoteen.

33

3163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Low-Fat tuotteiden

      ongelma. Ja kenties eräiden ei lisättyä sitä ja tätä tuotteiden. Jos purkin kyljessä lukee 0%, niin kannatta todellakin ottaa selvää mistä se on tehty.

    • geleetä

      Kyllä kotimaisestakin teurasjätteestä tehdään liivatetta. Ei se ole yhtään huonompaa kuin tuontitavara.

      • näin!

        Kotimaisesta teurasjätteestä ja rehujätteestä tehdään myös kotimaisia valmisruokia kaupan hyllylle, ja eineksiä kouluruokaloihin! Lisäksi niihin laitetaan väriaineita ja happamuudensäätöaineita, sekä muita lisäaineita, sokeria, suolaa, maitoproteiinia, puhdistettua jauhoa, perunajauhoa, kovetettua kasvirasvaa ja kaikenlaista muuta, jotta ulkonäkö olisi parempi, ja tuo maitoproteiini ja sokeri tuovat lähinnä samaa makua kuin pikaruoissa, sellaista koukuttavaa ja lamaannuttavaa paskaa. Tätä sitten mainostetaan terveelliseksi suomalaiseksi ruoaksi.


      • vaan se liivate

        Ei se suomalaisuus/ulkomaisuus ollut se pointti, vaikka ulkomainen on varmasti halvempaa ja siksi sitä esim. Valio käyttää. Ylipäätään on ällöttävää että jogurtteihin tarvitsee laittaa teurasjätettä. Hyh.


      • tarvii laittaa
        vaan se liivate kirjoitti:

        Ei se suomalaisuus/ulkomaisuus ollut se pointti, vaikka ulkomainen on varmasti halvempaa ja siksi sitä esim. Valio käyttää. Ylipäätään on ällöttävää että jogurtteihin tarvitsee laittaa teurasjätettä. Hyh.

        mutta näihin nykyisiin "jugurtteihin" varmaan tarviikin laittaa.


      • eivät säily
        tarvii laittaa kirjoitti:

        mutta näihin nykyisiin "jugurtteihin" varmaan tarviikin laittaa.

        joten ainahan niihin on jotain laitettava.
        Luonnojogurtin säilymisaika kun lasketaan päivissä, ilman säilöntäaineita. Jos on hyvänmakuista, niin turhaa sitä pönkii mitä ne sisältää. Tässäkin tapauksessa, tieto selvästi lisää tuskaa, ainakin aloittajalle.


      • kysymys ole
        eivät säily kirjoitti:

        joten ainahan niihin on jotain laitettava.
        Luonnojogurtin säilymisaika kun lasketaan päivissä, ilman säilöntäaineita. Jos on hyvänmakuista, niin turhaa sitä pönkii mitä ne sisältää. Tässäkin tapauksessa, tieto selvästi lisää tuskaa, ainakin aloittajalle.

        "Tieto lisää tuskaa" on aivan liian voimakas ilmaisu tälle pointille,jota mielestäni aloittaja yritti esittää.Ja ilman muuta AINA tulee lukea mitä tuote sisältää.


      • Pirjo
        kysymys ole kirjoitti:

        "Tieto lisää tuskaa" on aivan liian voimakas ilmaisu tälle pointille,jota mielestäni aloittaja yritti esittää.Ja ilman muuta AINA tulee lukea mitä tuote sisältää.

        Elintarvikemyymälässä myytävistä tuotteista ainoastaan tupakkapakkauksissa lukee, että tuote tappaa, ja sekin kovin hitaasti. Joten miksi pitäisi lukee sitä pikkupränttiä mitä tuotteeseen on käytetty? Jos maku mielyttää, eikö se ole pääasia?
        Tuo terveellisyys hömppä on mennyt useilla liian pitkälle, mikään ei ole terveellistä liikaa käytettynä, mutta sopivassa määrin melkein kaikki. Elämässä on varmaa sen päättyminen, ja huomattavan tärkeää osaa elämän laadussa on kuitenkin ne geenit jotka saamme syntyessämme.
        Pitkää elämää tavoitellaan nykyään melkeinpä vaistomaisesti, tai ainakaan liiemmin ajattelematta. Kun sitten katsoo elämänsä ehtoopuolella vanhuksia saattokodeissa, panee ihmettelemään MIKSI? Itse olenkin tuon työnkuvan vuoksi, alkanut ajattelemaan ettei pitkä ikä sinänsä ole elämän itseisarvo, vaan parempi olisi päästä pois jo melko varhain, koska suvun geeneissä olisi parantamisen varaa, kaikilla alkaa pää pehmetä jo 70;n jälkeen tosi pahasti.


      • säilöntäaine
        eivät säily kirjoitti:

        joten ainahan niihin on jotain laitettava.
        Luonnojogurtin säilymisaika kun lasketaan päivissä, ilman säilöntäaineita. Jos on hyvänmakuista, niin turhaa sitä pönkii mitä ne sisältää. Tässäkin tapauksessa, tieto selvästi lisää tuskaa, ainakin aloittajalle.

        Liivatteella ei ole mitään tekemistä säilymisajan kanssa. Luonnonjogurtissakaan ei ole liivatetta, jos se ei ole vähärasvaista. Vain vähärasvaiset tuotteet tarvitsevat liivatetta hyytyäkseen jogurtin muotoon. Rasva kun hyydyttää tarpeeksi jo ihan luonnostaan. Joissain vähärasvaisissa on käytetty myös pektiiniä yms., joten kannattaa tosiaan aina lukea se ainesosaluettelo. Itseäni liivate ei häiritse, mutta ymmärrän että joitain se voi häiritä. Meitä kun on moneksi.


      • jugurtti
        eivät säily kirjoitti:

        joten ainahan niihin on jotain laitettava.
        Luonnojogurtin säilymisaika kun lasketaan päivissä, ilman säilöntäaineita. Jos on hyvänmakuista, niin turhaa sitä pönkii mitä ne sisältää. Tässäkin tapauksessa, tieto selvästi lisää tuskaa, ainakin aloittajalle.

        ei nähdäkseni sisällä säilöntäaineita ja siitä huolimatta säilyy avattunakin viikon.


      • hömppä...
        Pirjo kirjoitti:

        Elintarvikemyymälässä myytävistä tuotteista ainoastaan tupakkapakkauksissa lukee, että tuote tappaa, ja sekin kovin hitaasti. Joten miksi pitäisi lukee sitä pikkupränttiä mitä tuotteeseen on käytetty? Jos maku mielyttää, eikö se ole pääasia?
        Tuo terveellisyys hömppä on mennyt useilla liian pitkälle, mikään ei ole terveellistä liikaa käytettynä, mutta sopivassa määrin melkein kaikki. Elämässä on varmaa sen päättyminen, ja huomattavan tärkeää osaa elämän laadussa on kuitenkin ne geenit jotka saamme syntyessämme.
        Pitkää elämää tavoitellaan nykyään melkeinpä vaistomaisesti, tai ainakaan liiemmin ajattelematta. Kun sitten katsoo elämänsä ehtoopuolella vanhuksia saattokodeissa, panee ihmettelemään MIKSI? Itse olenkin tuon työnkuvan vuoksi, alkanut ajattelemaan ettei pitkä ikä sinänsä ole elämän itseisarvo, vaan parempi olisi päästä pois jo melko varhain, koska suvun geeneissä olisi parantamisen varaa, kaikilla alkaa pää pehmetä jo 70;n jälkeen tosi pahasti.

        on tosiaan mennyt liian pitkälle, ja nimenomaan väärällä tavalla. Kaikenlaiset light tuotteet on nykyään "terveellisiä" monen mielestä, vaikka sisältäisivät mitä lisäaineita. Kaikenmaailman pillereitä haetaan kaupasta ja syödään monenlaista valmista ruokaa ja herkkua. Tosiasiassa pitäisi kaikki ne jättää kauppaan ja valita tilalle tuoreita raaka-aineita ja tehdä ruokansa itse, mutta tämä on vähenemään päin kokoajan.
        Mistä mahtaakaan johtua lisääntyvä lihavuus ja sairaudet...


      • ....
        säilöntäaine kirjoitti:

        Liivatteella ei ole mitään tekemistä säilymisajan kanssa. Luonnonjogurtissakaan ei ole liivatetta, jos se ei ole vähärasvaista. Vain vähärasvaiset tuotteet tarvitsevat liivatetta hyytyäkseen jogurtin muotoon. Rasva kun hyydyttää tarpeeksi jo ihan luonnostaan. Joissain vähärasvaisissa on käytetty myös pektiiniä yms., joten kannattaa tosiaan aina lukea se ainesosaluettelo. Itseäni liivate ei häiritse, mutta ymmärrän että joitain se voi häiritä. Meitä kun on moneksi.

        On noita myrkkyjä myös normaalirasvaisissa luonnonjogurtissa. Mikäli oikein muistan rainbow'n (laatumerkki!?) luonnonjogurtissa on ainakin maitojauhetta, säilöntäainetta, hapatetta, liivatetta, happamuudensäätöainetta, yms.

        Itse teen jogurttini täysmaidosta lisäämällä edellisestä jogurttierästä lusikallisen ja annan hapantua 12 tuntia. Tällä tavalla tehty jogurtti säilyy ainakin kymmenisen päivää hyvänä, ja saattaa kauemminkin säilyä, mutta minulla litra jogurttia ehtii loppua jo viikossa joten kymmentä päivää kauemmin ei ole edes koskaan tarvinnutkaan säilyä. Jatkossa tulen tekemään jogurttini lampaan tai vuohenmaidosta.


      • eihän kai?
        eivät säily kirjoitti:

        joten ainahan niihin on jotain laitettava.
        Luonnojogurtin säilymisaika kun lasketaan päivissä, ilman säilöntäaineita. Jos on hyvänmakuista, niin turhaa sitä pönkii mitä ne sisältää. Tässäkin tapauksessa, tieto selvästi lisää tuskaa, ainakin aloittajalle.

        Ei käsittääkseni liivate vaikuta säilyvyyteen? Sitä käytetään tekemään ligh-jogeista paksumpaa ja töpäkämpää, muuten ne olisivat ihan litkua.

        Maistuukin pahalta ne light juget.


      • vielä...
        .... kirjoitti:

        On noita myrkkyjä myös normaalirasvaisissa luonnonjogurtissa. Mikäli oikein muistan rainbow'n (laatumerkki!?) luonnonjogurtissa on ainakin maitojauhetta, säilöntäainetta, hapatetta, liivatetta, happamuudensäätöainetta, yms.

        Itse teen jogurttini täysmaidosta lisäämällä edellisestä jogurttierästä lusikallisen ja annan hapantua 12 tuntia. Tällä tavalla tehty jogurtti säilyy ainakin kymmenisen päivää hyvänä, ja saattaa kauemminkin säilyä, mutta minulla litra jogurttia ehtii loppua jo viikossa joten kymmentä päivää kauemmin ei ole edes koskaan tarvinnutkaan säilyä. Jatkossa tulen tekemään jogurttini lampaan tai vuohenmaidosta.

        Alunperin oli kai kyse "vaan" liivatteesta, mutta toki niitä muitakin myrkkyjä jogurteista löytyy niin kuin melkein kaikista valmistuotteista nykyään. Varsinkin halpamerkeistä jollaiseksi itse ainakin Rainbown lasken.

        Meilläkin kuluu maustamatonta jogurttia yleensä vähintään litra viikossa lähinnä mieheni toimesta. Liivatetta hän ei syö, joten tarkkana pitää olla. Tuo alla jo kehuttu turkkilainen jogurtti on meilläkin havaittu erinomaiseksi syötävänä sekä myös ruuanlaitossa. Jogurtti ei muuten mene helpolla huonoksi. Maku saattaa hieman muuttua, mutta hometta se ei helpolla kerää, eikä laita vatsaa sekaisin vanhanakaan hyvien bakteeriensa takia. Mies on monesti syönyt monta viikkoa vanhaa jogurttia (joskus tulee ostettua liikaa kerralla vaikka sitä paljon kuluukin) ja hyvää on kuulemma ollut.

        Mitenkäs tuo jogurtin itse tekeminen käytännössä onnistuu? Laitatko koko litran punaista maitoa ja lusikallisen luonnon jogurttia vai miten? Millainen koostumus tuosta tulee? Onko yhtä kiinteää kuin kaupan (liivatteettomat) jogurtit vai tuleeko vetisempää?


      • Yöks
        säilöntäaine kirjoitti:

        Liivatteella ei ole mitään tekemistä säilymisajan kanssa. Luonnonjogurtissakaan ei ole liivatetta, jos se ei ole vähärasvaista. Vain vähärasvaiset tuotteet tarvitsevat liivatetta hyytyäkseen jogurtin muotoon. Rasva kun hyydyttää tarpeeksi jo ihan luonnostaan. Joissain vähärasvaisissa on käytetty myös pektiiniä yms., joten kannattaa tosiaan aina lukea se ainesosaluettelo. Itseäni liivate ei häiritse, mutta ymmärrän että joitain se voi häiritä. Meitä kun on moneksi.

        Hyi kamala kun se liivate maistuu ja tuntuu. Tästä syystä ei monikaan jogurtti kelpaa minulle, kun pitää olla vähärasvaista ja vähälaktoosista. Tästä syystä Creme Bonjourkaan ei käy leipäni päälle.


      • .......
        vielä... kirjoitti:

        Alunperin oli kai kyse "vaan" liivatteesta, mutta toki niitä muitakin myrkkyjä jogurteista löytyy niin kuin melkein kaikista valmistuotteista nykyään. Varsinkin halpamerkeistä jollaiseksi itse ainakin Rainbown lasken.

        Meilläkin kuluu maustamatonta jogurttia yleensä vähintään litra viikossa lähinnä mieheni toimesta. Liivatetta hän ei syö, joten tarkkana pitää olla. Tuo alla jo kehuttu turkkilainen jogurtti on meilläkin havaittu erinomaiseksi syötävänä sekä myös ruuanlaitossa. Jogurtti ei muuten mene helpolla huonoksi. Maku saattaa hieman muuttua, mutta hometta se ei helpolla kerää, eikä laita vatsaa sekaisin vanhanakaan hyvien bakteeriensa takia. Mies on monesti syönyt monta viikkoa vanhaa jogurttia (joskus tulee ostettua liikaa kerralla vaikka sitä paljon kuluukin) ja hyvää on kuulemma ollut.

        Mitenkäs tuo jogurtin itse tekeminen käytännössä onnistuu? Laitatko koko litran punaista maitoa ja lusikallisen luonnon jogurttia vai miten? Millainen koostumus tuosta tulee? Onko yhtä kiinteää kuin kaupan (liivatteettomat) jogurtit vai tuleeko vetisempää?

        >Mitenkäs tuo jogurtin itse tekeminen käytännössä
        >onnistuu?

        Maito lämmitetään purkissaan huoneenlämpöiseksi esimerkiksi kuumalla vedellä täytetyssä tiskialtaassa, jonka jälkeen nokka avataan, lisätään jogurttia ja ravistellaan. Purkki jätetään 12 tunniksi huoneenlämpöön ja siirretään tämän jälkeen jääkaappiin.

        >Laitatko koko litran punaista maitoa ja
        >lusikallisen luonnon jogurttia vai miten?

        Litran purkkiin lusikallinen tai pari jogurttia entisestä jogurttierästä. Ensimmäisellä kerralla voi käyttää vaikkapa Bulgarian jogurttia ja jatkossa omaa jogurttia.

        >Millainen koostumus tuosta tulee? Onko yhtä
        >kiinteää kuin kaupan (liivatteettomat) jogurtit
        >vai tuleeko vetisempää?

        En osaa verrata kun olen viimeksi nähnyt kaupan ei-valutettua-jogurttia joskus kauan kauan sitten, mutta mukavan paksua se minusta on. Helppohan se on itse kokeilla, kun ei tarvita erillisiä astioitakaan.


      • -ton -pellet
        Yöks kirjoitti:

        Hyi kamala kun se liivate maistuu ja tuntuu. Tästä syystä ei monikaan jogurtti kelpaa minulle, kun pitää olla vähärasvaista ja vähälaktoosista. Tästä syystä Creme Bonjourkaan ei käy leipäni päälle.

        Makuaistisi on tuhoutunut täysin -ton -tuotteista. Ala syödä vähän käsiteltyä ruokaa niin kyllä se makuaisti palaa pikkuhiljaa.

        Kaikki -ton -ruokavaliota noudattavat ovat poikkeuksetta suurimpia ahmatteja kesteilläni. Siellä kun tarjotaan maistuvaa ruokaa. -ton -ihmiset syövät mitä tahansa kun sen tarjoaa oikein. Muhamettilaisetkin syövät pekonia aivan sikana. Ja hakevat lisää. Saman tekevät -ton -ihmiset. Kaikki -ton -tuotteet pitäisi kieltää kuluttajansuojan nimessä.


      • ehheh
        Yöks kirjoitti:

        Hyi kamala kun se liivate maistuu ja tuntuu. Tästä syystä ei monikaan jogurtti kelpaa minulle, kun pitää olla vähärasvaista ja vähälaktoosista. Tästä syystä Creme Bonjourkaan ei käy leipäni päälle.

        kas kun ei vielä pidä olla maidotonkin.


      • mieltä
        -ton -pellet kirjoitti:

        Makuaistisi on tuhoutunut täysin -ton -tuotteista. Ala syödä vähän käsiteltyä ruokaa niin kyllä se makuaisti palaa pikkuhiljaa.

        Kaikki -ton -ruokavaliota noudattavat ovat poikkeuksetta suurimpia ahmatteja kesteilläni. Siellä kun tarjotaan maistuvaa ruokaa. -ton -ihmiset syövät mitä tahansa kun sen tarjoaa oikein. Muhamettilaisetkin syövät pekonia aivan sikana. Ja hakevat lisää. Saman tekevät -ton -ihmiset. Kaikki -ton -tuotteet pitäisi kieltää kuluttajansuojan nimessä.

        luonnolliset tuotteet kunniaan ja keinotekoisille monikertainen vero!


    • monissa

      kevytlevitteissä. Mitä kevyempää, niin sitä varmemmin liivate löytyy ainesosista.

      Pätee margariineihin, tuorejuustoihin jne.

      Lukekaa ainesosaluettelot!

      • karkit

        Myös monissa karkeissa on liivatetta. Siis sellasissa värikkäissä "kumimaisissa" karkeissa, esim. viinikumeissa. Joskus on myös kasvisperäistä hyytelöintiainetta, joten tosiaan pitää lukea siitä pussin kyljestä. Liivate on aina mainittava erikseen sanalla liivate, eikä e-numero riitä toisin kuin kasviperäisillä hyytelöintiaineilla. Irtokarkeissakin ainesosaluettelot ovat yleensä lootan kyljessä.

        Kaikki nykyään markkinoilla olevat 30 % margariinit KevytLeviä lukuun ottamatta sisältävät liivatetta. Tuorejuustoista useimmat kevytversiot.


      • korjausta edelliseen
        karkit kirjoitti:

        Myös monissa karkeissa on liivatetta. Siis sellasissa värikkäissä "kumimaisissa" karkeissa, esim. viinikumeissa. Joskus on myös kasvisperäistä hyytelöintiainetta, joten tosiaan pitää lukea siitä pussin kyljestä. Liivate on aina mainittava erikseen sanalla liivate, eikä e-numero riitä toisin kuin kasviperäisillä hyytelöintiaineilla. Irtokarkeissakin ainesosaluettelot ovat yleensä lootan kyljessä.

        Kaikki nykyään markkinoilla olevat 30 % margariinit KevytLeviä lukuun ottamatta sisältävät liivatetta. Tuorejuustoista useimmat kevytversiot.

        En muista mitä prosenttistä Keijun Kevyt laktoositon margariini on, mutta siinä ei ainakaan ole liivatetta.

        Suurimmassa osassa karkkeja tosiaan on liivatetta, jopa useissa lakritseissa ja joissain salmiakkikarkeissa, ja melkein kaikissa värillisissä hedelmäkarkeissa. Poikkeuksen tekee esimerkiksi Ässä Mix ja Missä Äx karkit. Irtokarkkivalikoimista esim. Candy King yleensä saattaa löytää enemmän liivatteettomia karkkeja. Marmeladikarkit on yleensä myös hyydytetty pektiinillä, ei liivatteella vaikka kyllä niitäkin välillä löytää.

        On tosi hämmentävää mitä kaikkea elintarvikkeisiin laitetaan. Jopa joissain hammastahnoissa on liivatetta.

        Ja kaikki kauppojen valmispullat on hyvä esimerkki siitä miten yksikertaiseen tuotteeseen saadaan tungettua aivan uskomaton määrä eri ainesosia, lisäaineita, säilöntäaineita ym.


      • vielä...
        korjausta edelliseen kirjoitti:

        En muista mitä prosenttistä Keijun Kevyt laktoositon margariini on, mutta siinä ei ainakaan ole liivatetta.

        Suurimmassa osassa karkkeja tosiaan on liivatetta, jopa useissa lakritseissa ja joissain salmiakkikarkeissa, ja melkein kaikissa värillisissä hedelmäkarkeissa. Poikkeuksen tekee esimerkiksi Ässä Mix ja Missä Äx karkit. Irtokarkkivalikoimista esim. Candy King yleensä saattaa löytää enemmän liivatteettomia karkkeja. Marmeladikarkit on yleensä myös hyydytetty pektiinillä, ei liivatteella vaikka kyllä niitäkin välillä löytää.

        On tosi hämmentävää mitä kaikkea elintarvikkeisiin laitetaan. Jopa joissain hammastahnoissa on liivatetta.

        Ja kaikki kauppojen valmispullat on hyvä esimerkki siitä miten yksikertaiseen tuotteeseen saadaan tungettua aivan uskomaton määrä eri ainesosia, lisäaineita, säilöntäaineita ym.

        Keijun kevyt laktoositon on 40 prosenttista. Noilla 30 prosenttisilla tarkoitin näitä ihan viime vuosina/kuukausina markkinoille tuotuja "vieläkin keveämpiä" margariineja. Keiju näyttääkin vaihtaneen 30 prosenttisen koostumusta, kun äsken tarkistin niin ei näy olevan enää siinä ainakaan liivatetta. Yleisimmissä 40 prosenttisissa ei yleensä ole liivatetta (keiju, flora), mutta kannattaa aina tarkistaa. Aika yllättävää minusta on, että näitä tuotteita sentään myydään KASVIrasvalevitteinä, joka tuo harhaluulon kasvisperäisistä tuotteista. Kuitenkin esim. Benecolin kasvisrasvalevitteessä (oli muistaaksen 30%) on liivatetta. Yllättäviin tuotteisiin lukeutuu mielestäni myös creme bonjourin normaalirasvaiset tuorejuustot.


    • jogurttia

      niin ei VARMASTI ole liivatetta tai muutakaan lihaan viittaavaa. Kosher-valvonta on näistä asioista hyvin tarkka. Liha- ja maitotuotteita ei sekoiteta keskenään.

    • Joku__

      Syöt tabletteja (kapseleita) niissä kuori liivatetta.

      Syöt juustoa, juoksute on naudan mahanestettä.

      Joten turhaa vouhottaa liivatteesta kun kuitenkin sitä syöt muuten.

      • gelatiinia

        Liivatteesta voi periaatteessa saada hullunlehmän taudin. Siis periaatteesa. Riski on äärimmäisen pieni, mutta on olemassa. Se on aika paha tikki. Sikaliivate on riskittömämpi mutta muhamettilaisten takia eurooppalaiset valmistajat suosivat nautaliivatetta.

        On olemassa myös synteettisiä kapseleita.

        Suurin osa Valion juustoista juoksutetaan nykyään geenimanipuloiduilla bakteereilla. Ei perinteisellä juoksuttimella, joka tehdään vasikan mahasta. Eron geenimanipuoloituun ruokaan huomaa mm. siitä että valmistusaineena on mainittu hapate eikä juoksute.


      • sinä tiedät

        mitä ihmiset syövät ja mitä eivät?


      • Vaimo*
        gelatiinia kirjoitti:

        Liivatteesta voi periaatteessa saada hullunlehmän taudin. Siis periaatteesa. Riski on äärimmäisen pieni, mutta on olemassa. Se on aika paha tikki. Sikaliivate on riskittömämpi mutta muhamettilaisten takia eurooppalaiset valmistajat suosivat nautaliivatetta.

        On olemassa myös synteettisiä kapseleita.

        Suurin osa Valion juustoista juoksutetaan nykyään geenimanipuloiduilla bakteereilla. Ei perinteisellä juoksuttimella, joka tehdään vasikan mahasta. Eron geenimanipuoloituun ruokaan huomaa mm. siitä että valmistusaineena on mainittu hapate eikä juoksute.

        "Sikaliivate on riskittömämpi mutta muhamettilaisten takia eurooppalaiset valmistajat suosivat nautaliivatetta."

        Nykyään Suomessa suositaan nimenomaan sikaliivatetta, muhamettilaisista piittaamatta. Ennen hullun lehmän tautia markkinoilla oli myös naudan liivatelehtiä, mutta nykyään yksikään valmistaja ei bse-taudin takia myy naudasta valmistettuja liivatelehtiä. Sika on sitä paitsi kai halvempaakin. Parasta olisi, jos tuoteluetteloissa kertoisivat myös mistä elukasta liivate on tehty, jotta jokainen voisi sitten valita makunsa ja vakaumuksensa mukaan. Ilokseni sain tänään huomata, että ainakin Candyking tekee nykyään näin. Suurin osa noista karkeistakin on tehty sikaliivatteesta. Yksi poikkeus kuitenkin löytyi, viinikumit. Kyllä oli mies iloissaan kun sai niitä taas vuosien tauon jälkeen maistaa :)


      • Mie .
        gelatiinia kirjoitti:

        Liivatteesta voi periaatteessa saada hullunlehmän taudin. Siis periaatteesa. Riski on äärimmäisen pieni, mutta on olemassa. Se on aika paha tikki. Sikaliivate on riskittömämpi mutta muhamettilaisten takia eurooppalaiset valmistajat suosivat nautaliivatetta.

        On olemassa myös synteettisiä kapseleita.

        Suurin osa Valion juustoista juoksutetaan nykyään geenimanipuloiduilla bakteereilla. Ei perinteisellä juoksuttimella, joka tehdään vasikan mahasta. Eron geenimanipuoloituun ruokaan huomaa mm. siitä että valmistusaineena on mainittu hapate eikä juoksute.

        *Liivatteesta voi periaatteessa saada hullunlehmän taudin. Siis periaatteesa. Riski on äärimmäisen pieni, mutta on olemassa. Se on aika paha tikki.*

        Niin no, ja sitten lihaa syödään huoletta?
        Taitaa olla ettei kukaan ole saanut hullunlehmän tautia syötyään liivatetta.

        Ja hullunlehmän tautin voi saada myös maidosta, ja mistähän sitä juustoa tehdään?


        *On olemassa myös synteettisiä kapseleita.*

        Joita ei monetkaan valmistajat käytä. Ja kun lääkäri määrää jotain lääkettä niin ei potilas silloin katsele tuoteselosteita tai kysy onko tuossa liivatetta vai ei.


        *Suurin osa Valion juustoista juoksutetaan nykyään geenimanipuloiduilla bakteereilla.*

        Noh geenimanipuloitu on sitten terveellisempää ja turvallisempaa?


      • niin suurta
        Mie . kirjoitti:

        *Liivatteesta voi periaatteessa saada hullunlehmän taudin. Siis periaatteesa. Riski on äärimmäisen pieni, mutta on olemassa. Se on aika paha tikki.*

        Niin no, ja sitten lihaa syödään huoletta?
        Taitaa olla ettei kukaan ole saanut hullunlehmän tautia syötyään liivatetta.

        Ja hullunlehmän tautin voi saada myös maidosta, ja mistähän sitä juustoa tehdään?


        *On olemassa myös synteettisiä kapseleita.*

        Joita ei monetkaan valmistajat käytä. Ja kun lääkäri määrää jotain lääkettä niin ei potilas silloin katsele tuoteselosteita tai kysy onko tuossa liivatetta vai ei.


        *Suurin osa Valion juustoista juoksutetaan nykyään geenimanipuloiduilla bakteereilla.*

        Noh geenimanipuloitu on sitten terveellisempää ja turvallisempaa?

        riskiä saada tautia,koska siinä ei ole sitä kuuluisaa luujauhetta,siksi liivate pahempi.


      • Tieto ei lisää tuskaa
        Vaimo* kirjoitti:

        "Sikaliivate on riskittömämpi mutta muhamettilaisten takia eurooppalaiset valmistajat suosivat nautaliivatetta."

        Nykyään Suomessa suositaan nimenomaan sikaliivatetta, muhamettilaisista piittaamatta. Ennen hullun lehmän tautia markkinoilla oli myös naudan liivatelehtiä, mutta nykyään yksikään valmistaja ei bse-taudin takia myy naudasta valmistettuja liivatelehtiä. Sika on sitä paitsi kai halvempaakin. Parasta olisi, jos tuoteluetteloissa kertoisivat myös mistä elukasta liivate on tehty, jotta jokainen voisi sitten valita makunsa ja vakaumuksensa mukaan. Ilokseni sain tänään huomata, että ainakin Candyking tekee nykyään näin. Suurin osa noista karkeistakin on tehty sikaliivatteesta. Yksi poikkeus kuitenkin löytyi, viinikumit. Kyllä oli mies iloissaan kun sai niitä taas vuosien tauon jälkeen maistaa :)

        http://www.shenet.se/ravaror/gelatin.html

        Kuten tuosta linkistä voi lukea, niin gelatiinia tehdään myös naudasta ja itsestään kuolleista elukoista. Ruokajätit ostavat gelatiinin hinnan perusteella ja ihan varmaa on, että sika- ja nautagelatiinia löytyy useista liivateruoista.


      • Anonyymi
        Mie . kirjoitti:

        *Liivatteesta voi periaatteessa saada hullunlehmän taudin. Siis periaatteesa. Riski on äärimmäisen pieni, mutta on olemassa. Se on aika paha tikki.*

        Niin no, ja sitten lihaa syödään huoletta?
        Taitaa olla ettei kukaan ole saanut hullunlehmän tautia syötyään liivatetta.

        Ja hullunlehmän tautin voi saada myös maidosta, ja mistähän sitä juustoa tehdään?


        *On olemassa myös synteettisiä kapseleita.*

        Joita ei monetkaan valmistajat käytä. Ja kun lääkäri määrää jotain lääkettä niin ei potilas silloin katsele tuoteselosteita tai kysy onko tuossa liivatetta vai ei.


        *Suurin osa Valion juustoista juoksutetaan nykyään geenimanipuloiduilla bakteereilla.*

        Noh geenimanipuloitu on sitten terveellisempää ja turvallisempaa?

        Hullunlehmäntaudin voi saada vaikka luomukasviksista jotka on lannoitettu luomulihaluujauholla, siis periaatteessa.


    • Anonyymi

      Vegaanit ei voi syödä,muslimit ei hoi syödä,punkin puremasta liha-allergian saaneet ei voi syödä,karkkia jukurttia ym.ym.mihin ruokateollisuus tunkee täyteaineeksi liivatetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2651
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1198
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      125
      979
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      921
    7. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    9. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      825
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe