moi. oon alottanu työt paikassa jossa joudun tehdä ruuat 20-30 henkilölle joka päivä, käytössä on vain tavallinen kotihella uuni. voitteko kertoa mulle helppoja ruoka ohjeita ja ideoita, ja salaatti ja jälkkäri idiksii kanssa. kun tulee pyöritettyy aina vaan samoja sörsseleitä, ja suunnilleen tyyliin salaatti-kurkku-tomaatti salaattia.
eli teen ruuat (yksin) kahdessa kattilassa tai kahdessa vuoassa, ja paistinpannuki on, ja ideana on et kustannukset ei olis kovin suuret, eli en tartte hanhenmaksapalleroitten enkä mitään konjakilla höystettyjen tms juttujen ohjeita... jauhelihana on nautasika, kalana sei...eli halvemman mukaan... ja aika on rajallinen, alkaa klo 9.30 ja klo 11.30 pitää olla valmiiks katettuna. (perunat oon usein kuorinu jo edellispäivänä ym mitä voi etukäteen tehdä...)
leipä ohjeetki käy. jauhopussissa on ohje mut jos jotai hauskaa ja helppoo löytyis ni kertokkee mulle. myös käy ideat mitä laittaa mausteeks siihe taikinaan, esim valkosipulia, pestoa ym???
kiitos paljon!!! ja jos voisitte myös heittää jotain määriä, ni olis hyvä, tai vaikka kertoa kuinka monelle hengelle ohje on
kertokaa helppoja ruokaohjeita :)
12
3576
Vastaukset
- :DD
Kuinka noin kädetön ihminen on päässyt noin vaativaan työhön?? Olet hittovie vastuussa monen ihmisen ruokailusta ja tahdot luistaa "helpomman kautta"?? Onko edes hygieniasi kunnossa, muistatko pestä käsiäsi tarpeeksi usein..?
"..ja aika on rajallinen, alkaa klo 9.30 ja klo 11.30 pitää olla valmiiks katettuna."
Kuule ei ole aika yhtään rajallinen. Menet aikaisemmin duuniin, jos tahdot tehdä vähän vaatimamman ruokalajin, jota ei voi esivalmistella edellisenä päivänä! Sitäpaitsi kahdessa tunnissa syntyy vaikka mitä herkkuja, joiden EI tarvitse olla kalliita...- Nimetön
aika todella on rajallinen, sillä koko paikkaan ei pääse sisään aikasemmin. ja syöjät ovat lääkäreitä. tottakai teen helpoimman ja halvimman mukaan, miksi en tekisi? nopeita halpoja ruokia, syöjät ei niistä muuten maksa senttiäkään, (se ei siis ole syynä) ja jokapäivä tulee sama summa siitä valmistamisesta ja tarjoilusta, ei väliä onko se hernesoppaa vai sisäfilettä, siksi mielummin teen hernesoppaa, jääpi jotain käteenki kun vaan hyvä mieli.
osaan kyllä tehdä ruokaa mutta halusin vaan jotain kivoja vinkkejä, ja konsteja millä sais hommat sujumaan vielä paremmin ja sitten tuleekin tämmönen haukku-arvostelu. kummallista. - Nimetön
pyöritän siinä samalla siis kahvilaa ja leivon pullaa ja sämpylöitä, jotka täytän myytäväksi, lisäksi tarjolla on pasteijaa viineriä, kahvia, teetä, limua jätskiä ym ym..... ja siinä ohessa siis teen sen ruuan... siksi helpomman kautta. ei tullu tämä asia selväksi ekassa viestissäni...
- Peppiina
Minkä ikäisille teet ruokaa? Vanhukset tykkää enemmin perunasta ja perinteisistä ruuista kun taas nuorille maistuu esim. spagetti, makaroni, riisi yms paremmin. Toki voi tehdä "kaikkea kaikille" mutta usein on hyvä ajatella kohderyhmää ja sen perusteella rakentaa ruokalistaa.
Kokemusta on molemmille kohderyhmille kokkailusta. Täytyy myös miettiä mahdollisia erityisruokavalioita ja esim ruuan syömisen helppoutta. Ettei huonohampaisille sitkeää lihaa jne.- Nimetön
syöjät ovat 20-50 vuotiaita.
- Peppiina
Nimetön kirjoitti:
syöjät ovat 20-50 vuotiaita.
Jauheliha:
Lihapullien, murekkeen, kastikken ja pihvien mausteeksi voi laittaa esim kasviksia, sieniä tai pekonia niin saa vähän vaihtelua. Kaikki kannattaa kypsentää uunissa = helpompaa ja terveellisempää kuin paistaminen. Jostain muistan lukeneen että reilu 100g jauhelihaa/hlö, riippuen lisukkeista.
Kana:
Koivet uunissa 1 iso tai 2pientä/hlö ja niihin lisukkeeksi riisiä, löytyy monia eri variaatioita (vain mielikuvitus on rajana)
Suikaleista saa kastikkeita, laatikkoruokia ja wokkeja.
Makkara:
Kastikkeen ja uunimakkaran lisäksi voisi kokeilla esim. keitettyjä makkaroita tai makkaralaatikkoa/pataa.
Kala:
Pakastekalaa voisi leivittää (isossa muovipussissa hölskyttää jauhoja ja kaloja, tulee nopeasti). Uunivuoassa kypsentää paloja, vähän mausteita ja ruokakermaa päälle, hyvää tulee.
Keitot ja padat on helppo tehdä isommallekin porukalle, kirjastosta löytyy hyviä kirjoja. Esim: Dixon Roderick: 1000 parasta keittoa
Pojanluoma Riitta: Sata soppaa
Nichols Annie: Keitot ja pataruoat
Stevenson Sonia: Herkullisia pataruokia
Laatikkoruuissa kaupan perunasipulisekoitukset on ihan ykkösiä! Helppoa ja halpaa.
Salaatit:
Tavalliseen kurkku-tomaatti-salaattin lisäksi voi yhdistellä em. aineisiin mm. herneitä, paprikaa, ananasta, sipulisilppua, yrttejä,leipäkuutioita, kananmunaa,erilaisia kaaleja, juuresraastetta... - Peppiina
Peppiina kirjoitti:
Jauheliha:
Lihapullien, murekkeen, kastikken ja pihvien mausteeksi voi laittaa esim kasviksia, sieniä tai pekonia niin saa vähän vaihtelua. Kaikki kannattaa kypsentää uunissa = helpompaa ja terveellisempää kuin paistaminen. Jostain muistan lukeneen että reilu 100g jauhelihaa/hlö, riippuen lisukkeista.
Kana:
Koivet uunissa 1 iso tai 2pientä/hlö ja niihin lisukkeeksi riisiä, löytyy monia eri variaatioita (vain mielikuvitus on rajana)
Suikaleista saa kastikkeita, laatikkoruokia ja wokkeja.
Makkara:
Kastikkeen ja uunimakkaran lisäksi voisi kokeilla esim. keitettyjä makkaroita tai makkaralaatikkoa/pataa.
Kala:
Pakastekalaa voisi leivittää (isossa muovipussissa hölskyttää jauhoja ja kaloja, tulee nopeasti). Uunivuoassa kypsentää paloja, vähän mausteita ja ruokakermaa päälle, hyvää tulee.
Keitot ja padat on helppo tehdä isommallekin porukalle, kirjastosta löytyy hyviä kirjoja. Esim: Dixon Roderick: 1000 parasta keittoa
Pojanluoma Riitta: Sata soppaa
Nichols Annie: Keitot ja pataruoat
Stevenson Sonia: Herkullisia pataruokia
Laatikkoruuissa kaupan perunasipulisekoitukset on ihan ykkösiä! Helppoa ja halpaa.
Salaatit:
Tavalliseen kurkku-tomaatti-salaattin lisäksi voi yhdistellä em. aineisiin mm. herneitä, paprikaa, ananasta, sipulisilppua, yrttejä,leipäkuutioita, kananmunaa,erilaisia kaaleja, juuresraastetta...Tuli vielä mieleen, että tarvikemääriä voi laskea laskureilla, esimerkiksi:
http://www.pirkka.fi/ruoka/juhlaopas/juhlalaskuri.aspx - Nimetön
Peppiina kirjoitti:
Jauheliha:
Lihapullien, murekkeen, kastikken ja pihvien mausteeksi voi laittaa esim kasviksia, sieniä tai pekonia niin saa vähän vaihtelua. Kaikki kannattaa kypsentää uunissa = helpompaa ja terveellisempää kuin paistaminen. Jostain muistan lukeneen että reilu 100g jauhelihaa/hlö, riippuen lisukkeista.
Kana:
Koivet uunissa 1 iso tai 2pientä/hlö ja niihin lisukkeeksi riisiä, löytyy monia eri variaatioita (vain mielikuvitus on rajana)
Suikaleista saa kastikkeita, laatikkoruokia ja wokkeja.
Makkara:
Kastikkeen ja uunimakkaran lisäksi voisi kokeilla esim. keitettyjä makkaroita tai makkaralaatikkoa/pataa.
Kala:
Pakastekalaa voisi leivittää (isossa muovipussissa hölskyttää jauhoja ja kaloja, tulee nopeasti). Uunivuoassa kypsentää paloja, vähän mausteita ja ruokakermaa päälle, hyvää tulee.
Keitot ja padat on helppo tehdä isommallekin porukalle, kirjastosta löytyy hyviä kirjoja. Esim: Dixon Roderick: 1000 parasta keittoa
Pojanluoma Riitta: Sata soppaa
Nichols Annie: Keitot ja pataruoat
Stevenson Sonia: Herkullisia pataruokia
Laatikkoruuissa kaupan perunasipulisekoitukset on ihan ykkösiä! Helppoa ja halpaa.
Salaatit:
Tavalliseen kurkku-tomaatti-salaattin lisäksi voi yhdistellä em. aineisiin mm. herneitä, paprikaa, ananasta, sipulisilppua, yrttejä,leipäkuutioita, kananmunaa,erilaisia kaaleja, juuresraastetta...kiitos paljon kivoista ja hyödyllisistä vinkeistä!!! otin jo jotain käyttööni :) saa laittaa lisääkin... onko jälkkäri ideoita?
- Peppiina
Nimetön kirjoitti:
kiitos paljon kivoista ja hyödyllisistä vinkeistä!!! otin jo jotain käyttööni :) saa laittaa lisääkin... onko jälkkäri ideoita?
Erilaiset kiisselit ja "vaahdot" on helppoja jälkkäreitä. Varsinkin kun ne tekee aina kauden antimista; kesällä suomalaiset marjat on ihan ykkösiä!
Vaahto:
Rahkaa/maustamatonta jugurttia , vähän kermavaahtoa mansikoita/mustikoita/vadelmia
Kiisseliohjeita löytyy paljon netistä, esim: http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=132
Omppukauden lähestyessä alkaa tehdä mieli omenapiirakkaa :) Helppo tehdä vaikka uunipellillinen, lisukkeeksi jätskiä/vaniljakastiketta.
http://www.uta.fi/~pt52993/reseptit/r_tp05.htm
Kääretortusta saa hienoja "leivoksia". Leikkaa viipale lautaselle ja lisää esim: nokare kermavaahtoa pari tuoretta mansikkaa
Muffinssit:
Amerikkalaiset suklaamuffinssit (n. 12 kpl)
100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon.
Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia (vähemmän jos paperivuoat). Anna jäähtyä. - Nimetön
Peppiina kirjoitti:
Erilaiset kiisselit ja "vaahdot" on helppoja jälkkäreitä. Varsinkin kun ne tekee aina kauden antimista; kesällä suomalaiset marjat on ihan ykkösiä!
Vaahto:
Rahkaa/maustamatonta jugurttia , vähän kermavaahtoa mansikoita/mustikoita/vadelmia
Kiisseliohjeita löytyy paljon netistä, esim: http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=132
Omppukauden lähestyessä alkaa tehdä mieli omenapiirakkaa :) Helppo tehdä vaikka uunipellillinen, lisukkeeksi jätskiä/vaniljakastiketta.
http://www.uta.fi/~pt52993/reseptit/r_tp05.htm
Kääretortusta saa hienoja "leivoksia". Leikkaa viipale lautaselle ja lisää esim: nokare kermavaahtoa pari tuoretta mansikkaa
Muffinssit:
Amerikkalaiset suklaamuffinssit (n. 12 kpl)
100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon.
Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia (vähemmän jos paperivuoat). Anna jäähtyä.rahkahommeleita oon tehnykki ja kiisseliä. piirakkaa ei usein voi tehdä, varsinkaan jos on kauan uunissa, kun siellä pitää kypsentää ruokaa,(paitsi keitto päivänä)ja paistaa sämpylät viinerit ja pullat... eli paljon löytyy rajotuksia..
- ....
Nimetön kirjoitti:
rahkahommeleita oon tehnykki ja kiisseliä. piirakkaa ei usein voi tehdä, varsinkaan jos on kauan uunissa, kun siellä pitää kypsentää ruokaa,(paitsi keitto päivänä)ja paistaa sämpylät viinerit ja pullat... eli paljon löytyy rajotuksia..
On taas ravintoarvot nollassa ja hiilihydraatit sadassa.
- Nimetön
.... kirjoitti:
On taas ravintoarvot nollassa ja hiilihydraatit sadassa.
kaikilla on ihan vapaat kädet ja suut syödä mitä haluaa... :) ostaako sitten juusto-kurkku-tomaatti reissarin vai viinerin??? tai syökö ruokailija sopivassa määrin salaattia-ruisleipää-ruokaa vai vähän ruokaa ja paljon jälkkäri piirakkaa kermavaahtokuorrutuksella... ihan on oma valinta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 475875
- 495361
- 513746
- 143695
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise1003441- 313146
- 592894
- 592766
- 552413
- 381864