Olen huomannut, että lähes kaikissa valmisruuissa käytetään kovetettua kasvirasvaa. Sitä on ainakin kaikissa pussiruuissa ja liemikuutioissa.
Nykyään ei kuulemma tarvitse ilmoittaa lainkaan rasvan koostumusta, onko se esim. osittain kovetettua ja onko se kemikaalein liuotettua vai kylmäpuristettua.
Onko kellään tietoa mitä tämä kovettaminen tarkalleen tarkoittaa? Mitä rasvalle tällöin tehdään? Onko tämän kovetetun rasvan ja sairauksian välillä yhteyttä. Aiheuttaako aivoissa muutoksia vai yleensäkin verisuonissa. Mihin kaikkeen vaikuttaa?
Jopa tuli paljon kysymyksiä. En ole mistään löytänyt tätä tietoa siksi viestittelin tänne.
Kiitos jos joku jaksaa vastata!
Kovetettu kasvirasva
6
8368
Vastaukset
- Luomuilija
"Onko kellään tietoa mitä tämä kovettaminen tarkalleen tarkoittaa? Mitä rasvalle tällöin tehdään? Onko tämän kovetetun rasvan ja sairauksian välillä yhteyttä. Aiheuttaako aivoissa muutoksia vai yleensäkin verisuonissa. Mihin kaikkeen vaikuttaa? "
Kovetettu kasvirasva on yhteyksissä lähes kaikkiin länsimaissa tavattaviin elintasosairauksiin ja kaikki ongelmat mistä on syytetty tyydyttyneitä rasvoja koskee nimenomaisesti kovetettua kasvirasvaa.
Kovetettu kasvirasva on teollisesti prosessoitua rasvaa jolloin siihen on sitoutettu lisää vetyä. - brian
2 uotta stten radioohjelmassa ,,,,
suomalainen /eläkeellä oleva/kemisti sanoi
että;;;;;;;;on erittäin vaarallinen kovetettu
rasvan syönti,,,,koska kukaan ei tiedä minkäänlasta svutuotte tulee tästä
kemialisesta reaktiosta,,,,, - Seis69
Trans-rasvahappoja on kasviöljyissä, jotka ovat kokonaan tai osittain hydrogenoituja. Hydrogenoinnilla tarkoitetaan teollista prosessia, jonka avulla nestemäiset keittoöljyt muutetaan puolikoviksi. Prosessi muuttaa rasvojen rakennetta ja luonnetta siten, että ne soveltuvat paremmin elintarvikkeiden suurtuotantoon.
HALVEMPIA!
Trans-rasvoja on monissa prosessoiduissa elintarvikkeissa, kuten kevytlevitteissä ja leivonnaisissa, joten niiden välttäminen kokonaan on käytännössä mahdotonta. Kasveista peräisin olevat trans-rasvahapot kovettavat verisuonia aivan kuin tyydytetyt maaeläinrasvat. Transrasvojen välttäminen on mahdotonta siitäkin syystä, ettei niitä ilmoiteta tuotteiden myyntipäällyksissä SUOMESSA, ESIM USASSA NE ON PAKKO ILMOITTAA, täällä riittää sana kasvirasva!!
Useissa ulkomaalaisissa tutkimuksissa on osoitettu, että transrasvahapoilla on yhteyksiä moniin terveyttä vaarantaviin tekijöihin kuten sydän ja verisuonitaudit, diabetes, lapsettomuus, äidin maidon laadun heikkeneminen,testosteronen määrän vähentyminen miehillä, epänormaali sperma, sekä puolustusjärjestelmän heikkeneminen ylipäätänsä. Tässä vain esimerkki muutamasta yhteydestä.
Usassa suositellaan, että jopa 1% osittain kovettuja rasvoja paivassa on äärimmäisen haitallista etenkin lapsen kehittyvälle elimistölle. Usassa puhutaan näistä rasvoista jatkuvasti joten sieltä saa paljon tietoa. Itse luen tarkkaan mikä sisältää, Suomessa se on huomattavasti vaikeampaa.
JOS HOMEKAAN EI KOSKE OSITTAIN KOVETETTUJA RASVOJA SISÄLTÄVÄÄN RUOKAAN (SÄILYVYYSAIKA IKUISUUS), NIIN MIKSI IHMINEN SITÄ HALUAISI SYÖDÄ! EI IHME, ETTEI RUUMIIT ENÄÄ MÄTÄNE- jomaki
"Trans-rasvoja on monissa prosessoiduissa elintarvikkeissa, kuten kevytlevitteissä ja leivonnaisissa, joten niiden välttäminen kokonaan on käytännössä mahdotonta. Kasveista peräisin olevat trans-rasvahapot kovettavat verisuonia aivan kuin tyydytetyt maaeläinrasvat. Transrasvojen välttäminen on mahdotonta siitäkin syystä, ettei niitä ilmoiteta tuotteiden myyntipäällyksissä SUOMESSA, ESIM USASSA NE ON PAKKO ILMOITTAA, täällä riittää sana kasvirasva!!"
Itse asiassa transrasvoja on kyllä mahdollista välttää, kun välttää nimenomaan prosessoituja elintarvikkeita joissa ainesosaluettelossa on kasvirasva. Nykyään kuitenkin useimmat syövät prosessoituja elintarvikkeita ja siten saavat yleensä myös teollisia transrasvoja. Huolestuttavinta on mielestäni transrasvojen käyttö kouluruoassa.
- keiju30%
Wikipedian mukaan transrasvat yhdistetään myös syöpään ja ovat haitallisempia verisuonille kuin tavallinen kova rasva, koska ne paitsi korottaa huonoa kolesterolia, myös laskee hyvää. Luonnollinen transrasva (jota syntyy lehmän pötsissä ja siirtyy maitoon, voihin jne) sen sijaan laskisi huonoa kolesterolia.
- joojoo
On se ny helvetti kun ei enää mitään uskalla syödä, kaikesta saa sairauksia ja kaikessa on jotain epäterveellistä mitä tulee välttää, USKALLA ENÄÄ KOULUSSAKAAN SYODÄ!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k532335Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖271374Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut871106Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt551082Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me1761035- 98963
Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.13950- 68903
vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22853Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10843