Voin pesu??

00710

Olin äitienpäivä aterialla perheen kanssa.Tuli äiteen (80vee) kanssa puhetta -50 luvun pöperöistä.Muistin Rex-kakun ja siitäkös mamma innostui.Kertoi myös ,että siihen tarvittiin pestyä voita.Sain selityksen ,mutta meni ohi.Kerro mullekin jos sulla asiasta hajua...

9

5884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pestään

      Pestään voista pois hera jne...

      Nykyään käytetään nimityst kirkastettu voi. Siis voi sulatetaan ja annetaan seistä sitten vain kirkas osa käytetään.

      • Asafoetida

        Voin pesemisellä siitä saatiin suola(a) pois, koska noihin aikoihin ei ollut suolatonta voita kaupoissa.

        Kirkastaminen on toinen juttu, sen tuloksena on ghee.


      • Koskikara
        Asafoetida kirjoitti:

        Voin pesemisellä siitä saatiin suola(a) pois, koska noihin aikoihin ei ollut suolatonta voita kaupoissa.

        Kirkastaminen on toinen juttu, sen tuloksena on ghee.

        sekin sitten selville.Eipähän edes käynyt mielessäkään että voista pestään suolat pois.Tuntuu ne lähtevän kyllä pois tuossa Ghi:valmistuksessakin.


      • Pestään
        Asafoetida kirjoitti:

        Voin pesemisellä siitä saatiin suola(a) pois, koska noihin aikoihin ei ollut suolatonta voita kaupoissa.

        Kirkastaminen on toinen juttu, sen tuloksena on ghee.

        Kyllä vain kirkastamista kutsutaan tai kutsittiin voin pesemiseksi. Ilmeisesti näissä on niitä aluekohtasia erojakin.


        Ja ennenvanhaanhan ei ollut jääkaappeja joten suolassa säilytettiin paljon asioita, tällöin irto suola pestiin pois, sitä en tiedä säilytettiinkö voita suolaan upotettuna, epäilen ettei.


      • Asafoetida
        Pestään kirjoitti:

        Kyllä vain kirkastamista kutsutaan tai kutsittiin voin pesemiseksi. Ilmeisesti näissä on niitä aluekohtasia erojakin.


        Ja ennenvanhaanhan ei ollut jääkaappeja joten suolassa säilytettiin paljon asioita, tällöin irto suola pestiin pois, sitä en tiedä säilytettiinkö voita suolaan upotettuna, epäilen ettei.

        Itse asiassa en usko, että Rex-kakkuun tarvitaan voita lainkaan. Sehän tehtiin kookosrasvalla, ellen väärin muista.


      • xxxxx
        Asafoetida kirjoitti:

        Voin pesemisellä siitä saatiin suola(a) pois, koska noihin aikoihin ei ollut suolatonta voita kaupoissa.

        Kirkastaminen on toinen juttu, sen tuloksena on ghee.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Voi


    • Koskikara

      olla että kysymyksessä on kirkastettu voi,kuten joku mainitsikin.

      Mieluummin suolaton voi(suola jää kumminkin pohjasakkaan) kiehautetaan puolella lämmöllä kunnes vaahtoa tulee pintaan.Lämpö vähennetään pienimmilleen ja vaahto otetaan pois reikäkapustalla.Voita keitetään hiljalleen niin kauan kuin vaahtoa kertyy,joka otetaan pois tuolla reikäkapustalla silloin tällöin.

      Itse otan kilon verran voita.Tämän kiehuminen kestää semmosen tunnin,puolentoista verran.Kun liemi on niin kirkasta että voit nähdä pohjasakan se myös yleensä lopettaa kuplimisen ja on valmista siilikankaan läpi siilattavaksi.Voista on kolestoroli,vesi,valkuaisaine ja muutkin sivuaineet hävinneet.Jäljellä on erinomaisen voin makuinen puhdas ja terveellinen ns voiöljy,joka jäähtyessään jähmettyy kullankeltaiseksi.

      Hyvin suosittu Intialaisessa ruokavaliossa ja myös minun.Lasipurkkiin vaan ja kaappiin.Säilyy hyvin huoneenlämmössä vaikka vuosia.Pohjasakan ja vaahdon voi myös sekoittaa ja käyttää ruoan laitossa jos haluaa.

      Tärkein meinasi unohtua.Lämpö ei saa olla niin kova että sekoitus palaa.Paksupohjainen kattila on melko välttämätön,tai joku kalleri levyn ja kattilan välissä.

      • laittaa

        kokeiluksi.
        Kiitokset vain ohjeesta.


      • ***
        laittaa kirjoitti:

        kokeiluksi.
        Kiitokset vain ohjeesta.

        Hei, tälleen puolen vuoden viiveellä..
        Voin peseminen ja kirkastaminen ovat kaksi eri asiaa. Pesemisessä poistetaan suola, kirkastamisessa vesi ja hera.
        Pesemisessä voita jotenkin vatvotaan vedessä, jolloin suola jää veteen. En tiedä menetelmää. Jos löydät vanhan reseptin, jossa pyydetään käyttämään pestyä voita, niin osta suolatonta = ei tarvitse pestä.
        Kirkastamisessa voi sulatetaan miedolla lämmöllä, minkä jälkeen annetaan hieman jäähtyä. Kuoritaan pinnalle kertynyt "vaahto" pois. Jäljelle jäävä keltainen neste on kirkastettua voita.
        Että näin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      89
      7259
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3841
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3440
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2572
    5. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      209
      2453
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      41
      2382
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      123
      2276
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2179
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1898
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      41
      1864
    Aihe