Jäätelöreseptejä?

Äiree

Nyt kaikki herkullisimmat ja villeimmätkin jäätelöreseptit pinoon, kiitos!

Kuuma kesä ja kotijäätelö, NAM!!!

11

13837

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,,,,,

      Turkinpippureit (karkkeja) murskas ja sit vanilja jäätelön sekaan ja vatkataan pehmis mäises.

    • puuha-pete.m

      Jäätelö

      2,5 dl luomumaitoa
      0,5-1 dl scd-jugurttia tms.
      1 munan keltuainen
      150 g mansikoita
      puolikas banaani
      2 rkl hunajaa

      1.   Kaikki vaan tehosekoittimella sekaisin ja koneeseen.
      2.   Laita tyhjä jäätelökone ensin käyntiin.
      3.   Lisää jääkaappikylmät aineet vasta sitten siihen.
      4.   Muuten seos jäätyy saman tien pohjalle, eikä "siipi", joka kerää jäätelöä jäisen kulhon seinämiltä pääse pyörimään...


      Anisjäätelö

      1 l maitoa
      50 g vehnäjauhoja
      1 dl öljyä
      anista
      50 g ruskeita piparkakkuja
      200 g sokeria

      1.   Keitä maitoa, jauhoja, öljyä, hienonnettua anista ja piparkakkuseosta sekä sokeria kunnes seos paksunee.
      2.   Jäähdytä ja valmista loppuun jäätelökoneessa.
      3.   Nosta massasta ruokalusikalla annokset lautaselle, koristele punaisilla marjoilla ja tuoreilla yrteillä ja kukilla.


      Appelsiinijäätelörengas

      1 l vaniljajäätelöä
      1 dl appelsiinitäysmehua
      1 dl appelsiinimarmeladia

      Koristeeksi:
      sitruunamelissan lehtiä

      1.   Ota jäätelöpaketti huoneenlämpöön pehmenemään.
      2.   Sekoita keskenään appelsiinimehu ja marmeladi.
      3.   Kaada seosta rengaskakkuvuoan pohjalle.
      4.   Pehmitä jäätelö kulhossa notkeaksi.
      5.   Kaada jäätelö vuokaan.
      6.   Painele tasaiseksi lusikalla.
      7.   Kaada päälle loput appelsiiniseoksesta.
      8.   Peitä vuoka foliolla ja pakasta seuraavaan päivään.
      9.   Ota vuoka huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
      10.   Upota vuoka reunoja myöten kuumaan veteen hetkeksi.
      11.   Kumoa jäätelörengas tarjoiluvadille.
      12.   Koristele sitruunamelissan lehdillä.


      Helppo hedelmäjäätelö

      1 prk Flora vanilla (vispautuvaa vanilliinikastiketta)
      2 banaania
      2 appelsiinia

      1.   Kaada Flora vanilla kulhoon.
      2.   Huom! Tarkista, että kulho kestää pakastamisen.
      3.   Lisää banaanit.
      4.   Pese appelsiinit lämpimällä vedellä.
      5.   Purista niistä mehu ja lisää se kulhoon.
      6.   Vatkaa seosta sauvasekoittajalla jonkin aikaa, kunnes siitä tulee tasaista ja kuohkeaa.
      7.   Jos kaipaat makuun pirteyttä, lisää hiukan sitruunamehua.
      8.   Laita kulho pakastimeen muutamaksi tunniksi.
      9.   Sekoita pari kertaa jäätymisen aikana.


      Joulujäätelö

      1 1/2 dl sokeria
      2 kananmunaa
      4 1/2 dl kuohukermaa
      1 kanelitanko
      1/2 dl hasselpähkinärouhetta

      Lisäksi:
      1 omena
      sokeria
      kanelia

      1.   Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
      2.   Lisää kerma ja vaniljatanko.
      3.   Kuumenna seosta liedellä kokoajan vatkaten, kunnes se sakenee.
      4.   Lisää joukkoon pähkinärouhe.
      5.   Jäähdytä ja poista kanelitanko.
      6.   Laita seos pakastimeen kulhossa ja sekoittele tunnin välein.
      7.   Jäätelö on valmista noin 4 tunnin kuluttua.
      8.   Leikkaa omenasta ohuita viipaleita ja asettele ne tarjoilulautaselle.
      9.   Ripottele niiden päälle sokeria ja kanelia.
      10.   Aseta jäätelö omenaviipaleiden päälle ja tarjoile välittömästi.


      Kaakaovanukasjäädyke

      120 g kaakaovanukasta (1purkki)
      2 keltuaista
      0,5 dl sokeria
      0,5 dl kaakaolikööriä
      3 dl kermaa

      1.   Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Sekoita kaakaovanukas ja likööri ja lisää keltuaisvaahto.
      3.   Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita kaakaoseoksen kanssa.
      4.   Vuoraa jäädykevuoka kelmulla ja täytä massalla, anna jäätyä yön yli pakastimessa.
      5.   Kumoa vuoasta pois ja anna lämmetä hetki ennen tarjoilua.


      Hieno mokkajäädyke

      4 kpl munankeltuaista
      2 kpl munanvalkuaista
      7,5 dl kermaa
      4 rkl konjakkia
      0,5 rkl tomusokeria
      100 g sokeria
      4 tl rusinoita
      0,5 rkl kaakaojauhetta
      1 tl pikakahvijauhetta

      1.   laita rusinat konjakkiin likoamaan
      2.   sekoita kahvijauhe tilkkaan (1 rkl) kuumaa vettä
      3.   sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri
      4.   vatkaa valkuaiset ja sokeri vaaleaksi
      5.   vispaa kerma vaahdoksi
      6.   vispaa valkuaiset vaahdoksi
      7.   sekoita kermavaahdosta kolme neljännestä keltuaisvaahtoon
      8.   kääntele varovasti sekaan myös valkuaisvaahto
      9.   lisää rusinat ja kahvi
      10.   kaada seos korkeaan vuokaan
      11.   laita pakastimeen jäätymään n. 3-4 tunniksi
      12.   kasta vuoka nopeasti kylmään veteen
      13.   kumoa lautaselle ja poista paperisuikaleet
      14.   koristele suklaalastuilla ja tarjoiluvadin reunoille esim. mandariinilohkoja ja kirsikoita koristele suklaalastuilla ja tarjoiluvadin reunoille esim. mandariinilohkoja ja kirsikoita


      Karpalojäädyke

      4 keltuaista
      5 rkl tomusokeria
      3 dl karpalotuoresosetta
      4 rkl karpalolikööriä
      4 dl vispikermaa

      Karpalotuoresose:
      5 dl karpaloita
      2-3 dl vettä
      2 dl sokeria

      1.   Valmista ensin karpalotuoresose.
      2.   Mittaa karpalot ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
      3.   Sekoita joukkoon sokeri ja soseuta sauvavatkaimella.
      4.   Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
      5.   Lisää karpalosose ja likööri.
      6.   Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi.
      7.   Sekoita kermavaahtoon kevyesti nostellen keltuais- karpaloseos.
      8.   Kaada vaahto heti vuokaan ja anna jäähtyä pakastimessa seuraavaan päivään.
      9.   Nosta jäädykevuoka 1/2 tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, kasta nopeasti kuumaan veteen ja kumoa vadille.
      10.   Koristele karpaloin ja valuta tuoresosetta raidoiksi.


      Keisarinnan riisihyytelö
      (15 annosta)

      1 dl puuroriisiä
      1 dl vettä
      4 dl maitoa
      2 kananmunan keltuaista
      1 dl sokeria
      1 1/2 tl vaniljasokeria
      2 rkl omenamehua
      5 liivatelehteä
      3 dl vispikermaa

      Pinnalle:
      2-3 dl kokonaisia vadelmia
      2-3 dl kokonaisia lakkoja
      2 dl vettä
      1 dl hyytelösokeria

      1.   Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä kunnes vesi on haihtunut.
      2.   Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen 25 minuuttia.
      3.   Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
      4.   Vatkaa keltuaiset ja 1/2 dl sokeria kevyesti vaaleaksi vaahdoksi.
      5.   Lisää vaahto vähän jäähtyneeseen (noin 70- asteiseen) puuroon.
      6.   Mausta puuro lopulla sokerilla ja vaniljasokerilla.
      7.   Jäähdytä puuro kylmäksi.
      8.   Vatkaa kerma vaahdoksi.
      9.   Kuumenna omenamehu höyryäväksi.
      10.   Liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet.
      11.   Lisää liivateliemi ohuena nauhana puuron joukkoon.
      12.   Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
      13.   Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 24 cm) pohja leivinpaperilla.
      14.   Kaada seos vuokaan.
      15.   Anna hyytelön hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.
      16.   Peitä hyytelön pinta sektoreittain kohmeisilla vadelmilla ja lakoilla.
      17.   Kiehauta kattilassa vesi ja lisää siihen hyytelösokeri.
      18.   Kiehauta vielä ja nosta kattila levyltä.
      19.   Anna jäähtyä hetki ja lusikoi seos tasaisesti marjojen päälle.
      20.   Nosta hyytelö vielä hetkeksi kylmään.
      21.   Irrota vuoan reuna ja vedä hyytelö tarjoiluvadille pohjapaperin avulla.


      Kirsikka-kookosjäätelö

      1 l vaniljajäätelöä
      1/2 l kirsikoita paloiteltuna
      muutama mansikka
      1 dl kookoshiutaleita

      (Lisäksi: kinuskikastiketta)

      1.   Pehmennä jäätelö puolisulaksi.
      2.   Sekoita siihen nopeasti silputut kirsikat, joista olet poistanut kivet, ja mansikat sekä kookoshiutaleet.
      3.   Kastele sileäreunainen leipä- tai kakkuvuoka kylmään veteen ja vuoraa kelmulla.
      4.   Kaada seos siihen kohmeisena.
      5.   Tasoita pinta, peitä foliolla.
      6.   Pakasta jäätelö uudelleen 1-2 tunniksi.
      7.   Kumoa jäätelö, poista kelmu.
      8.   Tarjoa täysin uutena versiona kastikkeen kanssa tai ilman sitä.


      Lakkajäädyke

      4 dl kermaa
      2 munaa
      1 ½ dl pölysokeria
      3 - 4 dl lakkoja
      n. 1 dl sokeria

      1.   Poista lakoista siemenet survomalla marjat siivilän läpi.
      2.   Lisää lakkasurvokseen sokeria ja tarkista makeus.
      3.   Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
      4.   Vatkaa keltuaiset pölysokerin kanssa vaahdoksi.
      5.   Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, samoin kerma.
      6.    Lisää marjasurvos keltuaisvaahtoon ja sekoita se kermavaahtoon.
      7.   Lisää lopuksi valkuaisvaahto.
      8.   Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin ja pane pakastimeen.
      9.   Anna jäätyä ainakin 5 tuntia.
      10.   Kumoa tarjoiluvadille.
      11.   Jäädyke irtoaa vuoasta, kun kastat sen hetkeksi kuumaan veteen.
      12.   Koristele tuoreilla marjoilla.


      Lakkaparfait

      3 keltuaista
      1 dl sokeria
      5 dl kuohukermaa
      2 dl paseerattua lakkasurvosta tai lakkahilloa
      ½ dl lakkalikööriä

      1.   Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa lämpimässä vesihauteessa.
      2.   Anna seoksen jäähtyä hitaasti vatkaten.
      3.   Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää se munasokeriseokseen.
      4.   Lisää joukkoon myös paseerattu lakkasose.
      5.   Anna seoksen jäätyä yön yli parfaitvuoassa tai -muoteissa.
      6.   Ota parfait pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua ja kumoa tarjoiluvadille.
      7.   Kasta vuoka hetkeksi veteen, jos se ei irtoa muuten vuoasta.
      8.   Koristele vadin reunat vielä lakkasosenauhoilla.
      9.   Voit asettaa lakkasosetta myös pöytään parfait´n kanssa tarjottavaksi.

      Limesorbetti eli limettimehujää

      6 lime sitruunaa
      3 munanvalkuaista
      1 dl tomusokeria
      6 cl valkoviiniä tai
      2 cl likööriä

      1.   Tee limestä voimakas mehu ja lisää siihen alkoholia (voi jättää pois)
      2.   Jäähdytä mehu lähes jäätymispisteeseen.
      3.   Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri ja jäähdytä myös vaahto lähelle nollaa astetta.
      4.   Lisää mehua vaahtoon pikkuhiljaa, aina välillä sekoittaen.
      5.   Anna jäätyä kunnolla, mutta ota kuitenkin hieman pehmenemään ennen esille laittoa jääkaappiin.
      6.   Syö sellaisenaan tai vaikkapa kinuskin kanssa.


      Maitosuklaa-suklaahippujäätelö

      100 g sokeria
      2 dl kermaa
      2 dl maitoa
      50 glukoosia
      3 keltuaista
      100 g maitosuklaata
      0,2 dl pieniä maitosuklaahippuja

      1.   Paahda sokeri pannussa ja lisää kermamaito.
      2.   Kaada liemi teräskulhoon.
      3.   Sekoita joukkoon glukoosi ja vispilöi keltuaiset. ´
      4.   Kypsennä seos vesihauteessa vatkaten sakeaksi.
      5.   Lisää maitosuklaa ja jäähdytä sekoittaen.
      6.   Lisää suklaahiput.
      7.   Valmista jäätelökoneessa jäätelöksi.


      Maria pikkuserkun hillajäädyke

      n. 1 l tuoreita hilloja (lakkaa)
      1/2 dl lakkalikööriä
      1 dl sokeria
      1 1/2 dl tomusokeria
      3 keltuaista
      2 1/2 dl kuohukermaa
      1/2 tl vaniljasokeria
      1 dl maitorahkaa

      1.   Varaa hilloista ehjiä marjoja jäädykkeen koristeeksi.
      2.   Ota marjoista kolmannes kulhoon, kostuta liköörillä ja jätä maustumaan.
      3.   Kaada loput marjat kattilaan, lisää sokeri (1 dl) ja keitä noin 1/2 tuntia.
      4.   Siivilöi keitoksesta mehu ja jätä jäähtymään.
      5.   Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vesihauteessa kovaksi vaahdoksi.
      6.   Vaahdota kerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla.
      7.   Sekoita kermavaahto ja maitorahka keltuaisvaahtoon.
      8.   Lisää hillamehu liköörillä maustettuihin marjoihin.
      9.   Sekoita puolet maustetuista hilloista keltuaiskermavaahtoon.
      10.   Täytä jäädykevuoka puolilleen ja laita pakastimeen jäähtymään n 1/2 tunniksi.
      11.   Sekoita loput marjoista kermaseokseen, kaada vuokaan ja pane pakasteeseen.
      12.   Kun lisäät marjat kahdessa erässä, eivät ne laskeudu jäädytettäessä vuoan pohjalle.
      13.   Ota jäädyke kastamalla vuoka kiehuvaan veteen.
      14.   Koristele lakoilla ja kaada kastikkeeksi lakkalikööriä.


      Marianne-jäädyke

      150 g (30kpl) Marianne-karkkeja
      2 munaa
      0,5 dl sokeria
      3 dl kuohukermaa

      1.   Jauha Marianne-karkit pieneksi muruksi.
      2.   Vaahdota munat ja sokeri keskenään.
      3.   Vaahdota kerma.
      4.   Sekoita vaahdot ja karkkimurska keskenään varovasti, jotta vaahtojen kuohkeus säilyy.
      5.   Kaada seos jäädykevuokaan ja laita pakkaseen niin kauaksi aikaa, että tuloksena on jäädykettä.

      Jäädykkeen naattiminen:
      vuokaa on hyvä liottaa hetken aikaa lämpimässä vedessä, koska tällöin jäädyke irtoaa vuoastaan paremmin tai sitten vuokaa voi säilyttää hetken aikaa jääkaapissa, jotta jäädyke pehmenee.


      Mustaherukkajäätelö
      (4:lle hengelle)

      1 l kuohukermaa
      10 kananmunan keltuaista
      1 dl sokeria
      vaniljasokeria
      100 g marjoja (jäisenä soseena)
      10 cl likööriä

      1.   Vatkaa kuohukerma, kananmunan keltuaiset ja sokerit keskenään paksuksi vaahdoksi.
      2.   Lisää soseutetut marjat sekä likööri.
      3.   Sekoita kevyesti ja kaada seos astiaan, joka kestää pakastuksen.
      4.   Pakasta noin 15 tuntia ja jäätelö on valmis nautittavaksi.


      Mustikkajäätelö
      (4 annosta)

      2,5 dl Flora Vanillaa
      4 dl mustikoita
      2 rkl sokeria

      1.   Vaahdota Flora Vanilla ja lisää joukkoon mustikat ja sokeri.
      2.   Kaada seos jäätelökoneen kulhoon.
      3.   Noudata koneen ohjeita jäätelön valmistuksessa.


      Nougat-jäädyke

      200 g kuorittuja manteleita
      3 dl valkoviiniä
      1/2 dl rusinoita
      3 rkl halkaistuja manteleita
      2 dl sokeria
      6 keltuaista
      6 valkuaista
      4 liivatelehteä
      3 dl kermaa
      2 kiiviä

      1.   Hauduta rusinoita valkoviinissä puolisen tuntia.
      2.   Jauha kuoritut mantelit.
      3.   Laita liivakot likoon kylmään veteen.
      4.   Kaada kattilaan viini, joka ei ole imeytynyt rusinoihin.
      5.   Lisää keltuaiset ja sokeri.
      6.   Kuumenna vesihauteessa koko ajan hämmentäen, kunnes seos saostuu.
      7.   Purista liivakoista ylimääräinen vesi ja lisää ne kattilaan.
      8.   Kuumenna ja nosta liedeltä.
      9.   Lisää jauhetut mantelit, rusinat ja karkeaksi hakatut mantelit.
      10.   Hämmennä ja anna jäähtyä.
      11.   Vatkaa 2 dl kermaa ja valkuaiset erikseen.
      12.   Yhdistä ne varovasti kääntäen ja kumoa seos irtopohjavuokaan.
      13.   Pane yöksi pakkaseen.
      14.   Irrota vuoka ja anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoamista, koristele pinta kermavaahdolla ja kiiviviipaleilla.


      Puolukkajäädyke

      1 tlk (250 g) maitorahkaa
      1-1 1/2 dl sokeria
      1 tl vaniljasokeria
      1 keltuainen
      1 pss (200 g) pakastepuolukoita
      tai 2 1/2 dl puolukkasurvosta
      (2 - 3 rkl talkkunajauhoja)
      1 tlk (2 dl) kuohukermaa

      Koristeluun:
      sokeroituja puolukoita

      1.   Sekoita rahka, osa sokerista, vaniljasokeri ja keltuainen.
      2.   Lisää survotut puolukat ja talkkunajauhot.
      3.   Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varoen muihin aineksiin.
      4.   Maista ja lisää tarpeen mukaan sokeria.
      5.   Kastele kakkuvuoka kylmällä vedellä ja vuoraa kelmulla.
      6.   Kaada jäädykeseos vuokaan ja tasoita pinta.
      7.   Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen ainakin viideksi tunniksi.
      8.   Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja kumoa tarjoiluvadille.
      9.   Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta.
      10.   Poista kelmu.
      11.   Koristele pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla, tai puolukoilla ja makealla kinuskikastikkeella.


      Pääsiäistipun unelmasorbetti

      3-4 mangoa
      1 sitruuna
      3 dl vettä
      n. 0,5 dl sokeria
      1 dl aprikoosilikööriä
      2 munanvalkuaista
      2 rkl sokeria

      1.   Kuori mangot ja irrota hedelmäliha isosta siemenestä.
      2.   Jauha hedelmäpalat soseeksi esim. monitoimikoneella.
      3.   Purista sitruunamehu mangososeen päälle.
      4.   Keitä sokerivesiseosta noin 10 minuuttia.
      5.   Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.
      6.   Sekoita jäähtynyt sokerivesiseos mangososeen ja liköörin joukkoon.
      7.   Lisää valkuaisvaahto mangososeeseen varovasti sekoittaen.
      8.   Laita pakastimeen jäähtymään.
      9.   Tasaisemman tuloksen saamiseksi voit sekoittaa seosta jäätymisen alussa muutaman kerran.
      10.   Anna jälkiruoan jäätyä useita tunteja.
      11.   Tämän jälkiruoan voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoamista.
      12.   Nosta mangosorbetti vuoassaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista.
      13.   Koristele jälkiruoka kumottuasi tuoreilla tai pakastemarjoilla tai hedelmillä.
      14.   Tilkka karpalolikööriä koristeena antaa juhlan tuntua.


      Suklaa-appelsiinihyydyke
      (8-10 annosta)

      3 appelsiinia
      6 liivatelehteä
      2 ½ dl kuohukermaa
      200 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
      2 rkl kaakaojauhetta
      1 ½ dl sokeria
      2 tl vanilliinisokeria
      ½ dl appelsiinimehua

      1.   Kuori appelsiini niin, että poistat appelsiinien pinnasta myös kalvon.
      2.   Leikkaa appelsiineista ohuita viipaleita ja peitä viipaleilla tarkasti irtopohjaisen kakkuvuoan pohja, jonka olet vuorannut voipaperilla.
      3.   Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
      4.   Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, kaakaojauhe, sokeri ja vanilliinisokeri.
      5.   Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liota siihen puristellut pehmenneet liivatelehdet.
      6.   Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
      7.   Levitä täyte kakkuvuokaan appelsiiniviipaleiden päälle ja hyydytä viileässä mielellään yön yli.
      8.   Kumoa tarjoilulautaselle ja poista voipaperi.
      9.   Koristele esimerkiksi suklaalastuilla ja tarjoa kermavaahdon kanssa.


      Suklaajäädyke

      5 dl kermaa
      4 kpl munankeltuaista
      2 kpl munanvalkuaista
      80 g sokeria
      100 g tummaa suklaata
      1 tl pikakahvijauhetta

      1.   vispaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi
      2.   paloittele suklaa kasariin ja sulata se vesihauteessa pienen vesitilkan (1 rkl) ja pikakahvijauheen kera
      3.   sekoita keltuaisiin
      4.   vispaa kerma vaahdoksi
      5.   vispaa valkuaiset vaahdoksi
      6.   sekoita vaahdot ja suklaakastike varovasti keskenään
      7.   vuoraa iso kohokasvuoka leivinpaperisuikaleilla (paperi saa tulla hiukan reunojen yli)
      8.   täytä vuoka melkein reunoihin saakka
      9.   laita pakastimeen jäätymään n. 3-4 tunniksi
      10.   kasta vuoka nopeasti kylmään veteen
      11.   kumoa lautaselle ja poista paperisuikaleet
      12.   koristele suklaalastuilla ja tarjoiluvadin reunoille esim. mandariinilohkoja ja kirsikoita hkoja ja kirsikoita


      Suklaajäätelö

      3 dl luomukuohukermaa
      3 rkl luomusokeria
      - vaahdota nämä
      3 kpl lattiakananmunaa
      3 rkl sokeria
      - vaahdota nämä

      3-4 rkl hasselpähkinärouhetta
      3-4 rkl kaakaojauhetta
      100 g suklaata rouhittuna

      1.   Sekoita vaahdot keskenään.
      2.   Lisää sitten makuaineet sekoittaen.
      3.   Laita seos kylmällä vedellä valeltuun vuokaan ja pakkaseen.
      4.   Anna olla pakkasessa kunnes jäätelö on kohmeessa.


      Suklainen kahvihyydyke
      (4 annosta)

      2 liivatelehteä
      1 ½ dl vahvaa kahvijuomaa
      1 rkl maitokaakaojauhetta
      ½ dl rouhittua taloussuklaata
      ½ dl sokeria
      1 tl vanilliinisokeria
      200 g maustamatonta tuorejuustoa

      Koristeluun
      kermavaahtoa
      rouhittua suklaata

      1.   Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä.
      2.   Liuota puristetut lehdet kuumaan kahviin.
      3.   Lisää sokerit ja kaakao.
      4.   Anna seoksen viiletä.
      5.   Notkista tuorejuusto.
      6.   Lisää siihen suklaarouhe.
      7.   Sekoita tuorejuustoseos hyytymäisillään olevaan kahviseokseen.
      8.   Jaa annosmaljoihin ja hyydytä viileässä noin kaksi tuntia.
      9.   Koristele ja tarjoile.


      Trullien minttuliköörihyytelö

      1,5 dl valkoviiniä
      1,5 dl minttulikööriä
      0,5 dl vettä
      2 rkl sokeria
      5 liivatelehteä
      1 tl kuivattua minttua
      1-2 rkl vihreää grenadiinia

      1.   Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia.
      2.   Sekoita sillä välin viini, likööri, minttu ja grenadiini keskenään.
      3.   Kiehauta vesitilkka ja sokeri.
      4.   Liuota pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatelehdet kuumaan veteen.
      5.   Kaada vähän jäähtynyt liivateseos muitten aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen.
      6.   Hyydytä minttuherkku muotissa yön yli jääkaapissa.
      7.   Kumoa se tarjolle ja koristele esim. tuoreella mintulla.
      8.   Lapsille hyytelö valmistetaan alkoholittomasta viinistä, joka värjätään vihreällä grenadiinilla ja maustetaan mintulla ja sokerilla.


      Uunijäätelö
      Torttupohjan kostutukseen:
      1 dl säilykehedelmien lientä

      Täyte:
      1 tlk (850g) persikoita tai sekahedelmiä
      0,5 l jäätelöä

      Marenki:
      3 valkuaista
      1 dl tomusokeria

      1.   aseta torttupohja piirakkavadille
      2.   kostuta pohja
      3.   levitä valutetut säilykehedelmät torttupohjalle
      4.   vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
      5.   lisää tomusokeri vähitellen, vatkaa koko ajan
      6.   lado paloiteltu jäätelö hedelmien päälle
      7.   kaada marenkiseos hedelmien ja jäätelön päälle, jäätelön tulee peittyä joka kohdasta marenkiin
      8.   laita kuumaan 250 asteiseen uniin n. 3 min., jotta marenki saa kauniin värin
      9.   tarjoa heti


      Vadelmajäähdyke

      2 munaa
      1 dl tomusokeria
      5 dl vadelmia
      4 dl kermaa

      1.   Erikseen kerma ja lisää se muihin aineksiin.
      2.   Kaada seos vuokaan ja peitä kannella tai foliolla.
      3.   Jäähdytä pakastimessa seuraavaan päivään asti.
      4.   Kun tarjoilet jäähdykettä, kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen, niin kumoaminen sujuu helpommin.
      5.   Kumoa jäähdyke laakealle astialle ja koristele marjoilla tai hedelmillä.


      Verigreippisorbetti

      4 dl vastapuristettua verigreippimehua
      100 g sokeria
      1 dl vettä

      1.   Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, keitä kunnes seoksesta tulee siirappimaista.
      2.   Jäähdytä sokeriliemi haaleaksi ja lisää greippimehu.
      3.   Kaada jäähtynyt seos jäätelökoneeseen ja sekoita tahnamaiseksi sorbetiksi (noin 30 minuuttia).
      4.   Pakkaa sorbettimassa pakasterasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka.
      5.   Sorbetin voit tehdä myös ilman jäätelökonetta.
      6.   Pane seos kulhossa pakastimeen ja sekoita pienin välein, ettei lopputulos ole kiinteäksi jäätynyt mehujääkimpale.
      7.   Kaada tarjoilulasien pohjille tilkat samppanjaa (rosee) ja pudota jäätelökauhalla pyöräytetyt sorbettipallot laseihin.
      8.   Tarjoa heti, sillä sorbetti sulaa nopeasti.


      Appelsiini- ja greippisorbetti

      6 dl vettä
      7 ½ dl sokeria
      12 veriappelsiinin mehu
      2 tl angosturaa
      2 suuren munan valkuaista
      3 verigreipin mehu
      2 rkl ouzoa
      tuoreita mintunlehtiä koristeluun

      1.   Kuumenna puolet vedestä ja sokerista kiehuvaksi kattilassa.
      2.   Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
      3.   Lisää appelsiinimehu ja angostura.
      4.   Tee greippisorbetti samaan tapaan, mutta käytä greippimehua ja ouzoa appelsiinimehun ja angosturan sijaan.
      5.   Anna molempien seosten jäähtyä ja pidä niitä vielä jääkaapissa 2 tuntia.
      6.   Kaada seokset pakasterasioihin, peitä ja jäädytä 3 tuntia.
      7.   Sekoita tunnin välein.
      8.    Lisää viimeisen sekoituksen yhteydessä vaahdotetut valkuaiset.
      9.   Pidä vielä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
      10.   Ota sorbetit jääkaappiin pehmenemään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
      11.   Annostele 2 palloa kumpaakin sorbettia jokaiselle ruokailijalle ja koristele annokset mintunlehdillä.


      Ananashyytelö
      (4-6 hengelle)

      Koverra pehmeä hedelmäliha tukevalla lusikalla tarkoin kuoren sisältä. Tästä saat nopeasti kevyen täytteen ananaksen sisään. Täytteeksi sopii myös ananasjäätelö, jossa on vaniljajäätelöön sekoitettuna pienen pieniä ananaspaloja.

      1 suuri ananas
      2 dl kuohukermaa
      sokeria maun mukaan
      5 liivatelehteä

      Koristeeksi:
      250 g tummia viinirypäleitä

      1.   Leikkaa kansi ananaksesta ja koverra sisus pois kuoren sisältä.
      2.   Jos hedelmästä irtoaa paljon mehua, ota se talteen ja käytä juomien mausteena.
      3.   Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
      4.   Keskikokoisesta ananaksesta tulee noin 2 ½ dl hedelmäpaloja.
      5.   Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
      6.   Sulata etukäteen likoon pannut liivatelehdet hyvin puserrettuina omassa liemessään lämpimällä liedellä.
      7.   Kaada sulanut seos hyvin sekoittaen ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon.
      8.   Sekoita myös ananaspalat kermaan.
      9.   Pane hyytelö hetkeksi kylmään hyytymään.
      10.   Nosta se suurina nokareina ananaksen täytteeksi.
      11.   Pane kansi hedelmän viereen ja korista vati suurella rypälekimpulla.
      12.   Tummat viinirypäleet sopivat erinomaisesti sekä maultaan että ulkonäöltään ananaksen seuraan.


      Suklaavanukasvaahdoke

      120 g Jacky maitosuklaavanukasta
      1 kananmuna
      0,5 dl sokeria
      1 liivatelehti
      3 dl kermaa
      Remi suklaakeksejä

      1.   Liota liivatelehti kylmässä vedessä.
      2.   Vatkaa sokeri ja muna tasaiseksi vesihauteessa, lisää puristettu liivate.
      3.   Vatkaa tätä työvaihetta tehdessä koko ajan, niin varmistat onnistumisen.
      4.   Lisää munavaahto suklaavanukkaan sekaan ja anna jäähtyä.
      5.   Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää suklaa-munaseokseen, lisää joukkoon kaksi muruiksi leikattua Remi-keksiä, sekoita ja kaada pyöreään teräskulhoon.
      6.   Peitä kelmulla ja anna jäähtyä kylmässä muutama tunti.
      7.   Nostele kulhosta lusikalla palloja lautaselle, kaada päälle suklaavanukasta ja koristele kekseillä.


      Piparijäädyke
      (6 annosta)

      2 dl vettä
      2 dl tomusokeria
      7 keltuaista
      4 dl kuohukermaa
      300 g vaniljatuorejuustoa
      1–2 dl piparkakkumuruja

      1.   Kiehauta vesi ja tomusokeri.
      2.   Nosta kasari liedeltä ja vatkaa keltuaiset joukkoon.
      3.   Kuumenna seosta koko ajan hiljakseen vatkaten, kunnes seos on kiisselimäistä.
      4.   Nosta kattila liedeltä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on haaleaa.
      5.   Kaada kulhoon ja jäähdytä kokonaan.
      6.   Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon.
      7.   Sekoita kaikki aineet yhteen, tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria.
      8.   Kaada jäädyke kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja pakasta vähintään yön yli.
      9.   Ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua: kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa voimakkaasti napauttaen tarjoiluvadille.
      10.   Koristele esim. sitruunamelissalla ja tuoreilla hedelmillä.


      Ananasjäädyke

      1 muna
      ½ dl sokeria
      2 dl kermaa
      1 tl vanilliinisokeria
      4 ananasrengasta

      1.   Valuta ananasrenkaat ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi.
      2.   Vatkaa kerma vaahdoksi.
      3.   Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
      4.   Sekoita vaahdot ja lisää joukkoon vanilliinisokeri ja ananasmurska.
      5.   Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan ja pane pakastimeen tai kolmen tähden pakastelokeroon.
      6.   Anna jäätyä.
      7.   Upota vuoka lämpimään veteen pariksi sekunniksi ennen tarjoilua, jotta saat jäädykkeen irtoamaan vuoasta.


      Kuningatarjäädyke
      4 annosta

      225 g pakastettuja mustikoita ja vadelmia, hieman sulaneina
      1,5 dl tomusokeria (hienosokeria)
      1 munankeltuainen
      4 dl kuohukermaa

      1.   Soseuta marjat kevyesti sokerin kanssa.
      2.   Sekoita keltuainen joukkoon.
      3.   Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
      4.   Sekoita kerma ja marjasose kevyesti niin, että kerman rakenne säilyy.
      5.   Taikina voi olla hieman raitaista.
      6.   Kaada seos kulhoon tai vuokaan.
      7.   Pidä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
      8.   Anna jäähdykkeen sulaa hieman ennen tarjoilua.


      Erimakuisia jätskejä
      2-3 annosta

      2 munanvalkuaista
      1,5 dl kuohukermaa
      2 munankeltuaista
      1 dl tomusokeria
      haluamasi makulisä

      1.   Vatkaa munanvalkuaiset puhtaalla kuivalla sähkövatkaimella puhtaassa kuivassa kulhossa.
      2.   Vatkaa vaahto niin kovaksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin.
      3.   Vatkaa kerma vaahdoksi, älä liian kovaksi.
      4.   Vatkaa munankeltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
      5.   Sekoita kerma kevyesti joukkoon niin, että sen koostumus säilyy.
      6.   Sekoita valkuaisvaahto joukkoon samalla tavoin.
      7.   Lisää haluamasi makulisä ja pakasta.
      8.   Sekoita taikinaa pari kertaa ensimmäisten pakastustuntien aikana, jotta saat tasai-semman rakenteen jäätelölle.

      Mansikka:
      -   Soseuta 1 litra mansikoita ja sekoita jäätelötaikinaan
      Vadelma:
      -   Soseuta 1 litra vadelmia ja sekoita jäätelötaikinaan
      Appelsiini:
      -   Sekoita ¾ dl appelsiinimehutiivistettä jäätelötaikinaan
      Kaneli:
      -   Raasta ½ kanelitankoa ja sekoita jäätelötaikinaan
      Vanilja:
      -   Sekoita 1 tl vaniljasokeria jäätelötaikinaan
      Oma:
      -   Sekoita juuri sitä mistä pidät jäätelötaikinaan esim. alkoholina

      • Äiree

        Kiitos!

        Nyt herkuttelemaan!!!!!


    • samaa mieltä oleva

      moi! aivan!. olen sinun kanssa samaa mielt... mutta harmi vaan niitä ei ehkä ole esim.kaupoissa tai sitten ne vain ei halua antaa niitä koska muuten kaikki tekisivät ne itse eikä kukaan ostaisi niitä kaupasta... :(

    • Kokki.

      Perusjäätelöpohja

      0,7 ltr kerma
      0,3 ltr maito, punainen
      0,175 ltr sokeri
      (30 g glukoosi)
      10 kpl keltuainen
      2 kpl vaniljatanko

      Kiehauta nesteet, sokeri sekä halkaistut vaniljatangot. Kaada varovasti koko ajan vispaten keltuaisten päälle. Lisää seos kattilaan ja kypsennä koko ajan vatkaten kunnes 84c. Jäähdytä ja tee jäätelökoneessa jäätelöä.

      Halutesassi tätä voi maustaa vaikkapa korvaamalla puolet nesteestä vastaavalla määrällä hedelmäpyrettä. Tai karamellisoimalla sokeria, lisäämällä paahdettuja manteleita tai pähkinöitä, jotka jauhat sitten. Näin saat Praliinijäätelöä

      Tai vaikka ihan murksaamalla chocolate chips - keksejä tai dominoja jäätelöön.

    • kotikulinaristi

      Liian väsyny kirjoittamaan respektejä nyt, mutta olen virittäny kotijädeä mm.

      Hillotusta inkivääristä
      Horna-karkeista
      Pihlajanmarjahillosta
      Piparkakuista
      vadelmasta, no nythän sitä on kaupassakin
      karviaisista
      Raparperista
      ym

      • Jäätelöresepti

        Nyt tulee pitkä jäädykeresepti lista! Jäätelökakkuja, sorbetteja ja muita jäätelöreseptejä! Kannattaa kopioida!


        Uunijäätelö

        Pohja:

        3 munaa
        1 dl sokeria
        1 dl vehnäjauhoja
        0,5 dl perunajauhoja
        1 tl leivinjauhetta
        1 sitruunan kuori raastettuna
        Marja-jäätelöseos
        0,5 l marjoja (pakaste)
        1 rkl sitruunamehua
        0,5 l jäätelöä

        Marenki:

        4 valkuaista
        2,5 dl tomusokeria

        Tee pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot keskenään ja ripottele vaahdon joukkoon samalla hellästi sekoittaen. Mausta taikina sitruunankuorella.

        Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja irrota se vuosta.

        Mausta pehmeän kohmeiset marjat sitruunamehulla ja kaada ne kakkupohjan päälle. Viipaloi jäätelöä marjojen päälle ja tee marenki.

        Mittaa marenkiainekset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vuoraa kakku marengilla. Älä jätä mihinkään aukkoja, sillä muuten jäätelö sulaa ja valuu paistoastiaan.

        Paista uunijäätelöä 250 asteisessa uunissa 2-4 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile välittömästi.


        Pistaasijäätelöä

        8 palloa jäätelöä
        1 dl pistaasipähkinöitä
        0,5 dl mantelirouhetta

        Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.

        Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.

        Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.


        Kesän jäätelömaljat

        250 g (1/2 l) mansikoita
        2-3 nektariinia tai persikkaa
        1 l vaniljajäätelöä
        n. 1/2 ps (à 150 g) wiener nougat crush -rouhetta

        Lohko tai viipaloi mansikat ja kuutioi nektariinit. Paloittele jäätelö tai tee jäätelöstä palloja.

        Annostele jälkiruokamaljoihin mansikoita, nektariineja ja jäätelöä. Ripottele päälle nougatrouhetta.


        Jäätelöannokset suklaamurotikuilla

        Jäätelöannokset:

        murustettuja cookies suklaatikkuja
        appelsiini- tai aprikoosihilloa tai muuta hilloa
        viinirypäleitä, (ananas)kirsikoita, persikoita, papaijaa ja tähtihedelmää ja/ tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
        vaniljajäätelöä
        suklaatikkuja
        (suklaakastiketta)

        Cookies suklaatikut noin 16 kpl:

        1 pkt Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)

        Leikkaa murotaikinapaketin kumpikin taikinalevy kohmeisena kahdeksaksi pitkäksi suikaleeksi. Voit paistaa suikaleet sellaisenaan, kääntää ne kierteelle tai pyritellä pyöreämmiksi tangoiksi.

        Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8 min. Paistettaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että tikut eivät ole liian kauan uunissa ja pala.

        Pilko hedelmät. Kokoa annokset ohjeen järjestyksessä jäätelömaljoihin. Laita annosmaljoihin pohjalle murustettua suklaamurotikkua, sen jälkeen hilloa ja hedelmäpaloja sekä vaniljajätskipalloja. Aseta lopuksi joka annokseen varovasti 2-3 suklaatikkua pystyyn. Ole tarkkana etteivät tikut katkea. Voit halutessasi lisätä annokseen suklaakastiketta.


        Kotitekoinen jäätelö

        4 keltuaista
        1 dl sokeria
        1 tl vanilliinisokeria
        5 dl paksua kermaa

        Koristamiseen
        1 dl kermaa
        marjoja tai hedelmiä

        1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon vanilliinisokeri.
        2. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen.
        3. Kaada seos huuhdeltuun vuokaan. Pane alumiinifolio kanneksi ja anna jäätelön jäähtyä pakastimessa n. 5-6 tuntia.
        4. Kun tarjoat jäätelön, kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.

        VINKKI: Voit varioida jäätelöä maustamalla sen esim. suklaarouheella.


        Jäätelöresepti

        ( n.½ l)

        n. 100 g maidotonta margariinia
        3 dl riisimaitoa/vaaleaa mehua (esim. päärynä/ananas/persikka)
        2,5 rkl maissi/riisijauhoa
        1-1,5 dl hedelmäsokeria tai 2,5-3 dl sokeria
        (2 tl vanilliinisokeria)
        1 tlk (415g) säilykepäärynöitä/persikoita/ananasta tai 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmaa/boysenmarjaa/mansikkaa)

        Huom! Resepti onnistuu parhaiten 2-nopeuksisella jäätelökoneella. Ohje, joka ei jäädy pakastimessa aivan jääkalikaksi.

        1. Valuta säilykehedelmät (voit käyttää mehun kiisseliin) ja pane ne pakastimeen.

        2. Sekoita riisimaitoon/mehuun maissi/riisijauho ja sokeri.

        3. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljakseen 2-3 min.

        4. Jäähdytä huolellisesti, voit maustaa vanilliinisokerilla. Tarkista makeus.

        5. Vaahdota rasva ja lisää jäähtynyt kiisseli mukaan pienissä erissä (=kreemi).

        6. Jauha jäiset hedelmät/marjat soseeksi ja yhdistä kreemiin. Tässä vaiheessa seos näyttää raejuuston ja hedelmäsoseen sekoitukselta, mutta ei hätää.

        7. Laita seos käynnissä olevan jäätelökoneen kulhoon, käytä konetta ensin 10 min. II-nopeudella (näin seos muuttuu tasaiseksi), sitten n. 25-30 min. I-nopeudella.

        8. Pakkaa valmis jäätelömassa jäähdytettyyn pakasterasiaan tai annosvuokiin ja pakasta.


      • uunijäätelö
        Jäätelöresepti kirjoitti:

        Nyt tulee pitkä jäädykeresepti lista! Jäätelökakkuja, sorbetteja ja muita jäätelöreseptejä! Kannattaa kopioida!


        Uunijäätelö

        Pohja:

        3 munaa
        1 dl sokeria
        1 dl vehnäjauhoja
        0,5 dl perunajauhoja
        1 tl leivinjauhetta
        1 sitruunan kuori raastettuna
        Marja-jäätelöseos
        0,5 l marjoja (pakaste)
        1 rkl sitruunamehua
        0,5 l jäätelöä

        Marenki:

        4 valkuaista
        2,5 dl tomusokeria

        Tee pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot keskenään ja ripottele vaahdon joukkoon samalla hellästi sekoittaen. Mausta taikina sitruunankuorella.

        Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja irrota se vuosta.

        Mausta pehmeän kohmeiset marjat sitruunamehulla ja kaada ne kakkupohjan päälle. Viipaloi jäätelöä marjojen päälle ja tee marenki.

        Mittaa marenkiainekset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vuoraa kakku marengilla. Älä jätä mihinkään aukkoja, sillä muuten jäätelö sulaa ja valuu paistoastiaan.

        Paista uunijäätelöä 250 asteisessa uunissa 2-4 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile välittömästi.


        Pistaasijäätelöä

        8 palloa jäätelöä
        1 dl pistaasipähkinöitä
        0,5 dl mantelirouhetta

        Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.

        Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.

        Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.


        Kesän jäätelömaljat

        250 g (1/2 l) mansikoita
        2-3 nektariinia tai persikkaa
        1 l vaniljajäätelöä
        n. 1/2 ps (à 150 g) wiener nougat crush -rouhetta

        Lohko tai viipaloi mansikat ja kuutioi nektariinit. Paloittele jäätelö tai tee jäätelöstä palloja.

        Annostele jälkiruokamaljoihin mansikoita, nektariineja ja jäätelöä. Ripottele päälle nougatrouhetta.


        Jäätelöannokset suklaamurotikuilla

        Jäätelöannokset:

        murustettuja cookies suklaatikkuja
        appelsiini- tai aprikoosihilloa tai muuta hilloa
        viinirypäleitä, (ananas)kirsikoita, persikoita, papaijaa ja tähtihedelmää ja/ tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
        vaniljajäätelöä
        suklaatikkuja
        (suklaakastiketta)

        Cookies suklaatikut noin 16 kpl:

        1 pkt Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)

        Leikkaa murotaikinapaketin kumpikin taikinalevy kohmeisena kahdeksaksi pitkäksi suikaleeksi. Voit paistaa suikaleet sellaisenaan, kääntää ne kierteelle tai pyritellä pyöreämmiksi tangoiksi.

        Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8 min. Paistettaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että tikut eivät ole liian kauan uunissa ja pala.

        Pilko hedelmät. Kokoa annokset ohjeen järjestyksessä jäätelömaljoihin. Laita annosmaljoihin pohjalle murustettua suklaamurotikkua, sen jälkeen hilloa ja hedelmäpaloja sekä vaniljajätskipalloja. Aseta lopuksi joka annokseen varovasti 2-3 suklaatikkua pystyyn. Ole tarkkana etteivät tikut katkea. Voit halutessasi lisätä annokseen suklaakastiketta.


        Kotitekoinen jäätelö

        4 keltuaista
        1 dl sokeria
        1 tl vanilliinisokeria
        5 dl paksua kermaa

        Koristamiseen
        1 dl kermaa
        marjoja tai hedelmiä

        1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon vanilliinisokeri.
        2. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen.
        3. Kaada seos huuhdeltuun vuokaan. Pane alumiinifolio kanneksi ja anna jäätelön jäähtyä pakastimessa n. 5-6 tuntia.
        4. Kun tarjoat jäätelön, kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.

        VINKKI: Voit varioida jäätelöä maustamalla sen esim. suklaarouheella.


        Jäätelöresepti

        ( n.½ l)

        n. 100 g maidotonta margariinia
        3 dl riisimaitoa/vaaleaa mehua (esim. päärynä/ananas/persikka)
        2,5 rkl maissi/riisijauhoa
        1-1,5 dl hedelmäsokeria tai 2,5-3 dl sokeria
        (2 tl vanilliinisokeria)
        1 tlk (415g) säilykepäärynöitä/persikoita/ananasta tai 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmaa/boysenmarjaa/mansikkaa)

        Huom! Resepti onnistuu parhaiten 2-nopeuksisella jäätelökoneella. Ohje, joka ei jäädy pakastimessa aivan jääkalikaksi.

        1. Valuta säilykehedelmät (voit käyttää mehun kiisseliin) ja pane ne pakastimeen.

        2. Sekoita riisimaitoon/mehuun maissi/riisijauho ja sokeri.

        3. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljakseen 2-3 min.

        4. Jäähdytä huolellisesti, voit maustaa vanilliinisokerilla. Tarkista makeus.

        5. Vaahdota rasva ja lisää jäähtynyt kiisseli mukaan pienissä erissä (=kreemi).

        6. Jauha jäiset hedelmät/marjat soseeksi ja yhdistä kreemiin. Tässä vaiheessa seos näyttää raejuuston ja hedelmäsoseen sekoitukselta, mutta ei hätää.

        7. Laita seos käynnissä olevan jäätelökoneen kulhoon, käytä konetta ensin 10 min. II-nopeudella (näin seos muuttuu tasaiseksi), sitten n. 25-30 min. I-nopeudella.

        8. Pakkaa valmis jäätelömassa jäähdytettyyn pakasterasiaan tai annosvuokiin ja pakasta.

        Uunijäätelö suklaapohjalla

        suklaasydän pohja

        valkuaisvaahto:
        5 valkuaista
        (1 tl sitruunamehua)
        4 rkl tomusokeria

        lisäksi:
        ½-1 l jäätelöä
        marjoja
        kinuskikastiketta

        Suklaasydänpohja:

        100 g margariinia
        3/4 dl sokeria
        1 tl vaniljasokeria
        1 muna
        3/4 dl maitoa
        2 rkl kaakaojauhetta
        2 tl leivinjauhetta
        2 dl vehnäjauhoja

        Vaahdota margariini ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariiniseokseen muna ja lisää jauhot sekä maito vuorotellen. Voitele vuoka margariinilla ja kookoshiutaleilla. Tasoita taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

        Valkuaisvaahto:

        Tee suklaasydämen ohjeen mukaan pohja. Paista esim piirakkavuoassa 200 asteessa 10minuuttia . Anna jäähtyä ja vatkaa valkuaisvaahto.

        Laita osa marjoista pohjan päälle. Paloittele jäätelö ja laita väleihin loput marjat. Vuoraa keko tarkasti valkuaisvaahdolla.

        Laita uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Minun uunissa noin neljä minuuttia riitti. Valuta päälle kinuskikastiketta ja tarjoa heti.

        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


      • lautasella
        uunijäätelö kirjoitti:

        Uunijäätelö suklaapohjalla

        suklaasydän pohja

        valkuaisvaahto:
        5 valkuaista
        (1 tl sitruunamehua)
        4 rkl tomusokeria

        lisäksi:
        ½-1 l jäätelöä
        marjoja
        kinuskikastiketta

        Suklaasydänpohja:

        100 g margariinia
        3/4 dl sokeria
        1 tl vaniljasokeria
        1 muna
        3/4 dl maitoa
        2 rkl kaakaojauhetta
        2 tl leivinjauhetta
        2 dl vehnäjauhoja

        Vaahdota margariini ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariiniseokseen muna ja lisää jauhot sekä maito vuorotellen. Voitele vuoka margariinilla ja kookoshiutaleilla. Tasoita taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

        Valkuaisvaahto:

        Tee suklaasydämen ohjeen mukaan pohja. Paista esim piirakkavuoassa 200 asteessa 10minuuttia . Anna jäähtyä ja vatkaa valkuaisvaahto.

        Laita osa marjoista pohjan päälle. Paloittele jäätelö ja laita väleihin loput marjat. Vuoraa keko tarkasti valkuaisvaahdolla.

        Laita uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Minun uunissa noin neljä minuuttia riitti. Valuta päälle kinuskikastiketta ja tarjoa heti.

        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        niin tai sitten näin;
        http://lautasella.blogspot.com/2010/07/mansikka-jaatelo.html


    • Iiitana
    • Pyry

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5828
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3555
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1905
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1376
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe