Nyt kaikki herkullisimmat ja villeimmätkin jäätelöreseptit pinoon, kiitos!
Kuuma kesä ja kotijäätelö, NAM!!!
Jäätelöreseptejä?
11
13994
Vastaukset
- ,,,,,
Turkinpippureit (karkkeja) murskas ja sit vanilja jäätelön sekaan ja vatkataan pehmis mäises.
- puuha-pete.m
Jäätelö
2,5 dl luomumaitoa
0,5-1 dl scd-jugurttia tms.
1 munan keltuainen
150 g mansikoita
puolikas banaani
2 rkl hunajaa
1. Kaikki vaan tehosekoittimella sekaisin ja koneeseen.
2. Laita tyhjä jäätelökone ensin käyntiin.
3. Lisää jääkaappikylmät aineet vasta sitten siihen.
4. Muuten seos jäätyy saman tien pohjalle, eikä "siipi", joka kerää jäätelöä jäisen kulhon seinämiltä pääse pyörimään...
Anisjäätelö
1 l maitoa
50 g vehnäjauhoja
1 dl öljyä
anista
50 g ruskeita piparkakkuja
200 g sokeria
1. Keitä maitoa, jauhoja, öljyä, hienonnettua anista ja piparkakkuseosta sekä sokeria kunnes seos paksunee.
2. Jäähdytä ja valmista loppuun jäätelökoneessa.
3. Nosta massasta ruokalusikalla annokset lautaselle, koristele punaisilla marjoilla ja tuoreilla yrteillä ja kukilla.
Appelsiinijäätelörengas
1 l vaniljajäätelöä
1 dl appelsiinitäysmehua
1 dl appelsiinimarmeladia
Koristeeksi:
sitruunamelissan lehtiä
1. Ota jäätelöpaketti huoneenlämpöön pehmenemään.
2. Sekoita keskenään appelsiinimehu ja marmeladi.
3. Kaada seosta rengaskakkuvuoan pohjalle.
4. Pehmitä jäätelö kulhossa notkeaksi.
5. Kaada jäätelö vuokaan.
6. Painele tasaiseksi lusikalla.
7. Kaada päälle loput appelsiiniseoksesta.
8. Peitä vuoka foliolla ja pakasta seuraavaan päivään.
9. Ota vuoka huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
10. Upota vuoka reunoja myöten kuumaan veteen hetkeksi.
11. Kumoa jäätelörengas tarjoiluvadille.
12. Koristele sitruunamelissan lehdillä.
Helppo hedelmäjäätelö
1 prk Flora vanilla (vispautuvaa vanilliinikastiketta)
2 banaania
2 appelsiinia
1. Kaada Flora vanilla kulhoon.
2. Huom! Tarkista, että kulho kestää pakastamisen.
3. Lisää banaanit.
4. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä.
5. Purista niistä mehu ja lisää se kulhoon.
6. Vatkaa seosta sauvasekoittajalla jonkin aikaa, kunnes siitä tulee tasaista ja kuohkeaa.
7. Jos kaipaat makuun pirteyttä, lisää hiukan sitruunamehua.
8. Laita kulho pakastimeen muutamaksi tunniksi.
9. Sekoita pari kertaa jäätymisen aikana.
Joulujäätelö
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl kuohukermaa
1 kanelitanko
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
Lisäksi:
1 omena
sokeria
kanelia
1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
2. Lisää kerma ja vaniljatanko.
3. Kuumenna seosta liedellä kokoajan vatkaten, kunnes se sakenee.
4. Lisää joukkoon pähkinärouhe.
5. Jäähdytä ja poista kanelitanko.
6. Laita seos pakastimeen kulhossa ja sekoittele tunnin välein.
7. Jäätelö on valmista noin 4 tunnin kuluttua.
8. Leikkaa omenasta ohuita viipaleita ja asettele ne tarjoilulautaselle.
9. Ripottele niiden päälle sokeria ja kanelia.
10. Aseta jäätelö omenaviipaleiden päälle ja tarjoile välittömästi.
Kaakaovanukasjäädyke
120 g kaakaovanukasta (1purkki)
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaolikööriä
3 dl kermaa
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kaakaovanukas ja likööri ja lisää keltuaisvaahto.
3. Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita kaakaoseoksen kanssa.
4. Vuoraa jäädykevuoka kelmulla ja täytä massalla, anna jäätyä yön yli pakastimessa.
5. Kumoa vuoasta pois ja anna lämmetä hetki ennen tarjoilua.
Hieno mokkajäädyke
4 kpl munankeltuaista
2 kpl munanvalkuaista
7,5 dl kermaa
4 rkl konjakkia
0,5 rkl tomusokeria
100 g sokeria
4 tl rusinoita
0,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl pikakahvijauhetta
1. laita rusinat konjakkiin likoamaan
2. sekoita kahvijauhe tilkkaan (1 rkl) kuumaa vettä
3. sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri
4. vatkaa valkuaiset ja sokeri vaaleaksi
5. vispaa kerma vaahdoksi
6. vispaa valkuaiset vaahdoksi
7. sekoita kermavaahdosta kolme neljännestä keltuaisvaahtoon
8. kääntele varovasti sekaan myös valkuaisvaahto
9. lisää rusinat ja kahvi
10. kaada seos korkeaan vuokaan
11. laita pakastimeen jäätymään n. 3-4 tunniksi
12. kasta vuoka nopeasti kylmään veteen
13. kumoa lautaselle ja poista paperisuikaleet
14. koristele suklaalastuilla ja tarjoiluvadin reunoille esim. mandariinilohkoja ja kirsikoita koristele suklaalastuilla ja tarjoiluvadin reunoille esim. mandariinilohkoja ja kirsikoita
Karpalojäädyke
4 keltuaista
5 rkl tomusokeria
3 dl karpalotuoresosetta
4 rkl karpalolikööriä
4 dl vispikermaa
Karpalotuoresose:
5 dl karpaloita
2-3 dl vettä
2 dl sokeria
1. Valmista ensin karpalotuoresose.
2. Mittaa karpalot ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
3. Sekoita joukkoon sokeri ja soseuta sauvavatkaimella.
4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
5. Lisää karpalosose ja likööri.
6. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi.
7. Sekoita kermavaahtoon kevyesti nostellen keltuais- karpaloseos.
8. Kaada vaahto heti vuokaan ja anna jäähtyä pakastimessa seuraavaan päivään.
9. Nosta jäädykevuoka 1/2 tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, kasta nopeasti kuumaan veteen ja kumoa vadille.
10. Koristele karpaloin ja valuta tuoresosetta raidoiksi.
Keisarinnan riisihyytelö
(15 annosta)
1 dl puuroriisiä
1 dl vettä
4 dl maitoa
2 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
2 rkl omenamehua
5 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
Pinnalle:
2-3 dl kokonaisia vadelmia
2-3 dl kokonaisia lakkoja
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä kunnes vesi on haihtunut.
2. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen 25 minuuttia.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vatkaa keltuaiset ja 1/2 dl sokeria kevyesti vaaleaksi vaahdoksi.
5. Lisää vaahto vähän jäähtyneeseen (noin 70- asteiseen) puuroon.
6. Mausta puuro lopulla sokerilla ja vaniljasokerilla.
7. Jäähdytä puuro kylmäksi.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi.
9. Kuumenna omenamehu höyryäväksi.
10. Liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet.
11. Lisää liivateliemi ohuena nauhana puuron joukkoon.
12. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
13. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 24 cm) pohja leivinpaperilla.
14. Kaada seos vuokaan.
15. Anna hyytelön hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.
16. Peitä hyytelön pinta sektoreittain kohmeisilla vadelmilla ja lakoilla.
17. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää siihen hyytelösokeri.
18. Kiehauta vielä ja nosta kattila levyltä.
19. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi seos tasaisesti marjojen päälle.
20. Nosta hyytelö vielä hetkeksi kylmään.
21. Irrota vuoan reuna ja vedä hyytelö tarjoiluvadille pohjapaperin avulla.
Kirsikka-kookosjäätelö
1 l vaniljajäätelöä
1/2 l kirsikoita paloiteltuna
muutama mansikka
1 dl kookoshiutaleita
(Lisäksi: kinuskikastiketta)
1. Pehmennä jäätelö puolisulaksi.
2. Sekoita siihen nopeasti silputut kirsikat, joista olet poistanut kivet, ja mansikat sekä kookoshiutaleet.
3. Kastele sileäreunainen leipä- tai kakkuvuoka kylmään veteen ja vuoraa kelmulla.
4. Kaada seos siihen kohmeisena.
5. Tasoita pinta, peitä foliolla.
6. Pakasta jäätelö uudelleen 1-2 tunniksi.
7. Kumoa jäätelö, poista kelmu.
8. Tarjoa täysin uutena versiona kastikkeen kanssa tai ilman sitä.
Lakkajäädyke
4 dl kermaa
2 munaa
1 ½ dl pölysokeria
3 - 4 dl lakkoja
n. 1 dl sokeria
1. Poista lakoista siemenet survomalla marjat siivilän läpi.
2. Lisää lakkasurvokseen sokeria ja tarkista makeus.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
4. Vatkaa keltuaiset pölysokerin kanssa vaahdoksi.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, samoin kerma.
6. Lisää marjasurvos keltuaisvaahtoon ja sekoita se kermavaahtoon.
7. Lisää lopuksi valkuaisvaahto.
8. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin ja pane pakastimeen.
9. Anna jäätyä ainakin 5 tuntia.
10. Kumoa tarjoiluvadille.
11. Jäädyke irtoaa vuoasta, kun kastat sen hetkeksi kuumaan veteen.
12. Koristele tuoreilla marjoilla.
Lakkaparfait
3 keltuaista
1 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
2 dl paseerattua lakkasurvosta tai lakkahilloa
½ dl lakkalikööriä
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa lämpimässä vesihauteessa.
2. Anna seoksen jäähtyä hitaasti vatkaten.
3. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää se munasokeriseokseen.
4. Lisää joukkoon myös paseerattu lakkasose.
5. Anna seoksen jäätyä yön yli parfaitvuoassa tai -muoteissa.
6. Ota parfait pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua ja kumoa tarjoiluvadille.
7. Kasta vuoka hetkeksi veteen, jos se ei irtoa muuten vuoasta.
8. Koristele vadin reunat vielä lakkasosenauhoilla.
9. Voit asettaa lakkasosetta myös pöytään parfait´n kanssa tarjottavaksi.
Limesorbetti eli limettimehujää
6 lime sitruunaa
3 munanvalkuaista
1 dl tomusokeria
6 cl valkoviiniä tai
2 cl likööriä
1. Tee limestä voimakas mehu ja lisää siihen alkoholia (voi jättää pois)
2. Jäähdytä mehu lähes jäätymispisteeseen.
3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri ja jäähdytä myös vaahto lähelle nollaa astetta.
4. Lisää mehua vaahtoon pikkuhiljaa, aina välillä sekoittaen.
5. Anna jäätyä kunnolla, mutta ota kuitenkin hieman pehmenemään ennen esille laittoa jääkaappiin.
6. Syö sellaisenaan tai vaikkapa kinuskin kanssa.
Maitosuklaa-suklaahippujäätelö
100 g sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
50 glukoosia
3 keltuaista
100 g maitosuklaata
0,2 dl pieniä maitosuklaahippuja
1. Paahda sokeri pannussa ja lisää kermamaito.
2. Kaada liemi teräskulhoon.
3. Sekoita joukkoon glukoosi ja vispilöi keltuaiset. ´
4. Kypsennä seos vesihauteessa vatkaten sakeaksi.
5. Lisää maitosuklaa ja jäähdytä sekoittaen.
6. Lisää suklaahiput.
7. Valmista jäätelökoneessa jäätelöksi.
Maria pikkuserkun hillajäädyke
n. 1 l tuoreita hilloja (lakkaa)
1/2 dl lakkalikööriä
1 dl sokeria
1 1/2 dl tomusokeria
3 keltuaista
2 1/2 dl kuohukermaa
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl maitorahkaa
1. Varaa hilloista ehjiä marjoja jäädykkeen koristeeksi.
2. Ota marjoista kolmannes kulhoon, kostuta liköörillä ja jätä maustumaan.
3. Kaada loput marjat kattilaan, lisää sokeri (1 dl) ja keitä noin 1/2 tuntia.
4. Siivilöi keitoksesta mehu ja jätä jäähtymään.
5. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vesihauteessa kovaksi vaahdoksi.
6. Vaahdota kerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla.
7. Sekoita kermavaahto ja maitorahka keltuaisvaahtoon.
8. Lisää hillamehu liköörillä maustettuihin marjoihin.
9. Sekoita puolet maustetuista hilloista keltuaiskermavaahtoon.
10. Täytä jäädykevuoka puolilleen ja laita pakastimeen jäähtymään n 1/2 tunniksi.
11. Sekoita loput marjoista kermaseokseen, kaada vuokaan ja pane pakasteeseen.
12. Kun lisäät marjat kahdessa erässä, eivät ne laskeudu jäädytettäessä vuoan pohjalle.
13. Ota jäädyke kastamalla vuoka kiehuvaan veteen.
14. Koristele lakoilla ja kaada kastikkeeksi lakkalikööriä.
Marianne-jäädyke
150 g (30kpl) Marianne-karkkeja
2 munaa
0,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
1. Jauha Marianne-karkit pieneksi muruksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri keskenään.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita vaahdot ja karkkimurska keskenään varovasti, jotta vaahtojen kuohkeus säilyy.
5. Kaada seos jäädykevuokaan ja laita pakkaseen niin kauaksi aikaa, että tuloksena on jäädykettä.
Jäädykkeen naattiminen:
vuokaa on hyvä liottaa hetken aikaa lämpimässä vedessä, koska tällöin jäädyke irtoaa vuoastaan paremmin tai sitten vuokaa voi säilyttää hetken aikaa jääkaapissa, jotta jäädyke pehmenee.
Mustaherukkajäätelö
(4:lle hengelle)
1 l kuohukermaa
10 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
vaniljasokeria
100 g marjoja (jäisenä soseena)
10 cl likööriä
1. Vatkaa kuohukerma, kananmunan keltuaiset ja sokerit keskenään paksuksi vaahdoksi.
2. Lisää soseutetut marjat sekä likööri.
3. Sekoita kevyesti ja kaada seos astiaan, joka kestää pakastuksen.
4. Pakasta noin 15 tuntia ja jäätelö on valmis nautittavaksi.
Mustikkajäätelö
(4 annosta)
2,5 dl Flora Vanillaa
4 dl mustikoita
2 rkl sokeria
1. Vaahdota Flora Vanilla ja lisää joukkoon mustikat ja sokeri.
2. Kaada seos jäätelökoneen kulhoon.
3. Noudata koneen ohjeita jäätelön valmistuksessa.
Nougat-jäädyke
200 g kuorittuja manteleita
3 dl valkoviiniä
1/2 dl rusinoita
3 rkl halkaistuja manteleita
2 dl sokeria
6 keltuaista
6 valkuaista
4 liivatelehteä
3 dl kermaa
2 kiiviä
1. Hauduta rusinoita valkoviinissä puolisen tuntia.
2. Jauha kuoritut mantelit.
3. Laita liivakot likoon kylmään veteen.
4. Kaada kattilaan viini, joka ei ole imeytynyt rusinoihin.
5. Lisää keltuaiset ja sokeri.
6. Kuumenna vesihauteessa koko ajan hämmentäen, kunnes seos saostuu.
7. Purista liivakoista ylimääräinen vesi ja lisää ne kattilaan.
8. Kuumenna ja nosta liedeltä.
9. Lisää jauhetut mantelit, rusinat ja karkeaksi hakatut mantelit.
10. Hämmennä ja anna jäähtyä.
11. Vatkaa 2 dl kermaa ja valkuaiset erikseen.
12. Yhdistä ne varovasti kääntäen ja kumoa seos irtopohjavuokaan.
13. Pane yöksi pakkaseen.
14. Irrota vuoka ja anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoamista, koristele pinta kermavaahdolla ja kiiviviipaleilla.
Puolukkajäädyke
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1-1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
1 pss (200 g) pakastepuolukoita
tai 2 1/2 dl puolukkasurvosta
(2 - 3 rkl talkkunajauhoja)
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
Koristeluun:
sokeroituja puolukoita
1. Sekoita rahka, osa sokerista, vaniljasokeri ja keltuainen.
2. Lisää survotut puolukat ja talkkunajauhot.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varoen muihin aineksiin.
4. Maista ja lisää tarpeen mukaan sokeria.
5. Kastele kakkuvuoka kylmällä vedellä ja vuoraa kelmulla.
6. Kaada jäädykeseos vuokaan ja tasoita pinta.
7. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen ainakin viideksi tunniksi.
8. Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja kumoa tarjoiluvadille.
9. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta.
10. Poista kelmu.
11. Koristele pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla, tai puolukoilla ja makealla kinuskikastikkeella.
Pääsiäistipun unelmasorbetti
3-4 mangoa
1 sitruuna
3 dl vettä
n. 0,5 dl sokeria
1 dl aprikoosilikööriä
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria
1. Kuori mangot ja irrota hedelmäliha isosta siemenestä.
2. Jauha hedelmäpalat soseeksi esim. monitoimikoneella.
3. Purista sitruunamehu mangososeen päälle.
4. Keitä sokerivesiseosta noin 10 minuuttia.
5. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.
6. Sekoita jäähtynyt sokerivesiseos mangososeen ja liköörin joukkoon.
7. Lisää valkuaisvaahto mangososeeseen varovasti sekoittaen.
8. Laita pakastimeen jäähtymään.
9. Tasaisemman tuloksen saamiseksi voit sekoittaa seosta jäätymisen alussa muutaman kerran.
10. Anna jälkiruoan jäätyä useita tunteja.
11. Tämän jälkiruoan voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoamista.
12. Nosta mangosorbetti vuoassaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista.
13. Koristele jälkiruoka kumottuasi tuoreilla tai pakastemarjoilla tai hedelmillä.
14. Tilkka karpalolikööriä koristeena antaa juhlan tuntua.
Suklaa-appelsiinihyydyke
(8-10 annosta)
3 appelsiinia
6 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa
200 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
½ dl appelsiinimehua
1. Kuori appelsiini niin, että poistat appelsiinien pinnasta myös kalvon.
2. Leikkaa appelsiineista ohuita viipaleita ja peitä viipaleilla tarkasti irtopohjaisen kakkuvuoan pohja, jonka olet vuorannut voipaperilla.
3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, kaakaojauhe, sokeri ja vanilliinisokeri.
5. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liota siihen puristellut pehmenneet liivatelehdet.
6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
7. Levitä täyte kakkuvuokaan appelsiiniviipaleiden päälle ja hyydytä viileässä mielellään yön yli.
8. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista voipaperi.
9. Koristele esimerkiksi suklaalastuilla ja tarjoa kermavaahdon kanssa.
Suklaajäädyke
5 dl kermaa
4 kpl munankeltuaista
2 kpl munanvalkuaista
80 g sokeria
100 g tummaa suklaata
1 tl pikakahvijauhetta
1. vispaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi
2. paloittele suklaa kasariin ja sulata se vesihauteessa pienen vesitilkan (1 rkl) ja pikakahvijauheen kera
3. sekoita keltuaisiin
4. vispaa kerma vaahdoksi
5. vispaa valkuaiset vaahdoksi
6. sekoita vaahdot ja suklaakastike varovasti keskenään
7. vuoraa iso kohokasvuoka leivinpaperisuikaleilla (paperi saa tulla hiukan reunojen yli)
8. täytä vuoka melkein reunoihin saakka
9. laita pakastimeen jäätymään n. 3-4 tunniksi
10. kasta vuoka nopeasti kylmään veteen
11. kumoa lautaselle ja poista paperisuikaleet
12. koristele suklaalastuilla ja tarjoiluvadin reunoille esim. mandariinilohkoja ja kirsikoita hkoja ja kirsikoita
Suklaajäätelö
3 dl luomukuohukermaa
3 rkl luomusokeria
- vaahdota nämä
3 kpl lattiakananmunaa
3 rkl sokeria
- vaahdota nämä
3-4 rkl hasselpähkinärouhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
100 g suklaata rouhittuna
1. Sekoita vaahdot keskenään.
2. Lisää sitten makuaineet sekoittaen.
3. Laita seos kylmällä vedellä valeltuun vuokaan ja pakkaseen.
4. Anna olla pakkasessa kunnes jäätelö on kohmeessa.
Suklainen kahvihyydyke
(4 annosta)
2 liivatelehteä
1 ½ dl vahvaa kahvijuomaa
1 rkl maitokaakaojauhetta
½ dl rouhittua taloussuklaata
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun
kermavaahtoa
rouhittua suklaata
1. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä.
2. Liuota puristetut lehdet kuumaan kahviin.
3. Lisää sokerit ja kaakao.
4. Anna seoksen viiletä.
5. Notkista tuorejuusto.
6. Lisää siihen suklaarouhe.
7. Sekoita tuorejuustoseos hyytymäisillään olevaan kahviseokseen.
8. Jaa annosmaljoihin ja hyydytä viileässä noin kaksi tuntia.
9. Koristele ja tarjoile.
Trullien minttuliköörihyytelö
1,5 dl valkoviiniä
1,5 dl minttulikööriä
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria
5 liivatelehteä
1 tl kuivattua minttua
1-2 rkl vihreää grenadiinia
1. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin viini, likööri, minttu ja grenadiini keskenään.
3. Kiehauta vesitilkka ja sokeri.
4. Liuota pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatelehdet kuumaan veteen.
5. Kaada vähän jäähtynyt liivateseos muitten aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Hyydytä minttuherkku muotissa yön yli jääkaapissa.
7. Kumoa se tarjolle ja koristele esim. tuoreella mintulla.
8. Lapsille hyytelö valmistetaan alkoholittomasta viinistä, joka värjätään vihreällä grenadiinilla ja maustetaan mintulla ja sokerilla.
Uunijäätelö
Torttupohjan kostutukseen:
1 dl säilykehedelmien lientä
Täyte:
1 tlk (850g) persikoita tai sekahedelmiä
0,5 l jäätelöä
Marenki:
3 valkuaista
1 dl tomusokeria
1. aseta torttupohja piirakkavadille
2. kostuta pohja
3. levitä valutetut säilykehedelmät torttupohjalle
4. vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
5. lisää tomusokeri vähitellen, vatkaa koko ajan
6. lado paloiteltu jäätelö hedelmien päälle
7. kaada marenkiseos hedelmien ja jäätelön päälle, jäätelön tulee peittyä joka kohdasta marenkiin
8. laita kuumaan 250 asteiseen uniin n. 3 min., jotta marenki saa kauniin värin
9. tarjoa heti
Vadelmajäähdyke
2 munaa
1 dl tomusokeria
5 dl vadelmia
4 dl kermaa
1. Erikseen kerma ja lisää se muihin aineksiin.
2. Kaada seos vuokaan ja peitä kannella tai foliolla.
3. Jäähdytä pakastimessa seuraavaan päivään asti.
4. Kun tarjoilet jäähdykettä, kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen, niin kumoaminen sujuu helpommin.
5. Kumoa jäähdyke laakealle astialle ja koristele marjoilla tai hedelmillä.
Verigreippisorbetti
4 dl vastapuristettua verigreippimehua
100 g sokeria
1 dl vettä
1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, keitä kunnes seoksesta tulee siirappimaista.
2. Jäähdytä sokeriliemi haaleaksi ja lisää greippimehu.
3. Kaada jäähtynyt seos jäätelökoneeseen ja sekoita tahnamaiseksi sorbetiksi (noin 30 minuuttia).
4. Pakkaa sorbettimassa pakasterasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka.
5. Sorbetin voit tehdä myös ilman jäätelökonetta.
6. Pane seos kulhossa pakastimeen ja sekoita pienin välein, ettei lopputulos ole kiinteäksi jäätynyt mehujääkimpale.
7. Kaada tarjoilulasien pohjille tilkat samppanjaa (rosee) ja pudota jäätelökauhalla pyöräytetyt sorbettipallot laseihin.
8. Tarjoa heti, sillä sorbetti sulaa nopeasti.
Appelsiini- ja greippisorbetti
6 dl vettä
7 ½ dl sokeria
12 veriappelsiinin mehu
2 tl angosturaa
2 suuren munan valkuaista
3 verigreipin mehu
2 rkl ouzoa
tuoreita mintunlehtiä koristeluun
1. Kuumenna puolet vedestä ja sokerista kiehuvaksi kattilassa.
2. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
3. Lisää appelsiinimehu ja angostura.
4. Tee greippisorbetti samaan tapaan, mutta käytä greippimehua ja ouzoa appelsiinimehun ja angosturan sijaan.
5. Anna molempien seosten jäähtyä ja pidä niitä vielä jääkaapissa 2 tuntia.
6. Kaada seokset pakasterasioihin, peitä ja jäädytä 3 tuntia.
7. Sekoita tunnin välein.
8. Lisää viimeisen sekoituksen yhteydessä vaahdotetut valkuaiset.
9. Pidä vielä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
10. Ota sorbetit jääkaappiin pehmenemään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
11. Annostele 2 palloa kumpaakin sorbettia jokaiselle ruokailijalle ja koristele annokset mintunlehdillä.
Ananashyytelö
(4-6 hengelle)
Koverra pehmeä hedelmäliha tukevalla lusikalla tarkoin kuoren sisältä. Tästä saat nopeasti kevyen täytteen ananaksen sisään. Täytteeksi sopii myös ananasjäätelö, jossa on vaniljajäätelöön sekoitettuna pienen pieniä ananaspaloja.
1 suuri ananas
2 dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
Koristeeksi:
250 g tummia viinirypäleitä
1. Leikkaa kansi ananaksesta ja koverra sisus pois kuoren sisältä.
2. Jos hedelmästä irtoaa paljon mehua, ota se talteen ja käytä juomien mausteena.
3. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
4. Keskikokoisesta ananaksesta tulee noin 2 ½ dl hedelmäpaloja.
5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
6. Sulata etukäteen likoon pannut liivatelehdet hyvin puserrettuina omassa liemessään lämpimällä liedellä.
7. Kaada sulanut seos hyvin sekoittaen ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon.
8. Sekoita myös ananaspalat kermaan.
9. Pane hyytelö hetkeksi kylmään hyytymään.
10. Nosta se suurina nokareina ananaksen täytteeksi.
11. Pane kansi hedelmän viereen ja korista vati suurella rypälekimpulla.
12. Tummat viinirypäleet sopivat erinomaisesti sekä maultaan että ulkonäöltään ananaksen seuraan.
Suklaavanukasvaahdoke
120 g Jacky maitosuklaavanukasta
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 liivatelehti
3 dl kermaa
Remi suklaakeksejä
1. Liota liivatelehti kylmässä vedessä.
2. Vatkaa sokeri ja muna tasaiseksi vesihauteessa, lisää puristettu liivate.
3. Vatkaa tätä työvaihetta tehdessä koko ajan, niin varmistat onnistumisen.
4. Lisää munavaahto suklaavanukkaan sekaan ja anna jäähtyä.
5. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää suklaa-munaseokseen, lisää joukkoon kaksi muruiksi leikattua Remi-keksiä, sekoita ja kaada pyöreään teräskulhoon.
6. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä kylmässä muutama tunti.
7. Nostele kulhosta lusikalla palloja lautaselle, kaada päälle suklaavanukasta ja koristele kekseillä.
Piparijäädyke
(6 annosta)
2 dl vettä
2 dl tomusokeria
7 keltuaista
4 dl kuohukermaa
300 g vaniljatuorejuustoa
1–2 dl piparkakkumuruja
1. Kiehauta vesi ja tomusokeri.
2. Nosta kasari liedeltä ja vatkaa keltuaiset joukkoon.
3. Kuumenna seosta koko ajan hiljakseen vatkaten, kunnes seos on kiisselimäistä.
4. Nosta kattila liedeltä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on haaleaa.
5. Kaada kulhoon ja jäähdytä kokonaan.
6. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon.
7. Sekoita kaikki aineet yhteen, tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria.
8. Kaada jäädyke kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja pakasta vähintään yön yli.
9. Ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua: kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa voimakkaasti napauttaen tarjoiluvadille.
10. Koristele esim. sitruunamelissalla ja tuoreilla hedelmillä.
Ananasjäädyke
1 muna
½ dl sokeria
2 dl kermaa
1 tl vanilliinisokeria
4 ananasrengasta
1. Valuta ananasrenkaat ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita vaahdot ja lisää joukkoon vanilliinisokeri ja ananasmurska.
5. Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan ja pane pakastimeen tai kolmen tähden pakastelokeroon.
6. Anna jäätyä.
7. Upota vuoka lämpimään veteen pariksi sekunniksi ennen tarjoilua, jotta saat jäädykkeen irtoamaan vuoasta.
Kuningatarjäädyke
4 annosta
225 g pakastettuja mustikoita ja vadelmia, hieman sulaneina
1,5 dl tomusokeria (hienosokeria)
1 munankeltuainen
4 dl kuohukermaa
1. Soseuta marjat kevyesti sokerin kanssa.
2. Sekoita keltuainen joukkoon.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kerma ja marjasose kevyesti niin, että kerman rakenne säilyy.
5. Taikina voi olla hieman raitaista.
6. Kaada seos kulhoon tai vuokaan.
7. Pidä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
8. Anna jäähdykkeen sulaa hieman ennen tarjoilua.
Erimakuisia jätskejä
2-3 annosta
2 munanvalkuaista
1,5 dl kuohukermaa
2 munankeltuaista
1 dl tomusokeria
haluamasi makulisä
1. Vatkaa munanvalkuaiset puhtaalla kuivalla sähkövatkaimella puhtaassa kuivassa kulhossa.
2. Vatkaa vaahto niin kovaksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, älä liian kovaksi.
4. Vatkaa munankeltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
5. Sekoita kerma kevyesti joukkoon niin, että sen koostumus säilyy.
6. Sekoita valkuaisvaahto joukkoon samalla tavoin.
7. Lisää haluamasi makulisä ja pakasta.
8. Sekoita taikinaa pari kertaa ensimmäisten pakastustuntien aikana, jotta saat tasai-semman rakenteen jäätelölle.
Mansikka:
- Soseuta 1 litra mansikoita ja sekoita jäätelötaikinaan
Vadelma:
- Soseuta 1 litra vadelmia ja sekoita jäätelötaikinaan
Appelsiini:
- Sekoita ¾ dl appelsiinimehutiivistettä jäätelötaikinaan
Kaneli:
- Raasta ½ kanelitankoa ja sekoita jäätelötaikinaan
Vanilja:
- Sekoita 1 tl vaniljasokeria jäätelötaikinaan
Oma:
- Sekoita juuri sitä mistä pidät jäätelötaikinaan esim. alkoholina- Äiree
Kiitos!
Nyt herkuttelemaan!!!!!
- samaa mieltä oleva
moi! aivan!. olen sinun kanssa samaa mielt... mutta harmi vaan niitä ei ehkä ole esim.kaupoissa tai sitten ne vain ei halua antaa niitä koska muuten kaikki tekisivät ne itse eikä kukaan ostaisi niitä kaupasta... :(
- Kokki.
Perusjäätelöpohja
0,7 ltr kerma
0,3 ltr maito, punainen
0,175 ltr sokeri
(30 g glukoosi)
10 kpl keltuainen
2 kpl vaniljatanko
Kiehauta nesteet, sokeri sekä halkaistut vaniljatangot. Kaada varovasti koko ajan vispaten keltuaisten päälle. Lisää seos kattilaan ja kypsennä koko ajan vatkaten kunnes 84c. Jäähdytä ja tee jäätelökoneessa jäätelöä.
Halutesassi tätä voi maustaa vaikkapa korvaamalla puolet nesteestä vastaavalla määrällä hedelmäpyrettä. Tai karamellisoimalla sokeria, lisäämällä paahdettuja manteleita tai pähkinöitä, jotka jauhat sitten. Näin saat Praliinijäätelöä
Tai vaikka ihan murksaamalla chocolate chips - keksejä tai dominoja jäätelöön. - kotikulinaristi
Liian väsyny kirjoittamaan respektejä nyt, mutta olen virittäny kotijädeä mm.
Hillotusta inkivääristä
Horna-karkeista
Pihlajanmarjahillosta
Piparkakuista
vadelmasta, no nythän sitä on kaupassakin
karviaisista
Raparperista
ym- Jäätelöresepti
Nyt tulee pitkä jäädykeresepti lista! Jäätelökakkuja, sorbetteja ja muita jäätelöreseptejä! Kannattaa kopioida!
Uunijäätelö
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
Marja-jäätelöseos
0,5 l marjoja (pakaste)
1 rkl sitruunamehua
0,5 l jäätelöä
Marenki:
4 valkuaista
2,5 dl tomusokeria
Tee pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot keskenään ja ripottele vaahdon joukkoon samalla hellästi sekoittaen. Mausta taikina sitruunankuorella.
Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja irrota se vuosta.
Mausta pehmeän kohmeiset marjat sitruunamehulla ja kaada ne kakkupohjan päälle. Viipaloi jäätelöä marjojen päälle ja tee marenki.
Mittaa marenkiainekset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vuoraa kakku marengilla. Älä jätä mihinkään aukkoja, sillä muuten jäätelö sulaa ja valuu paistoastiaan.
Paista uunijäätelöä 250 asteisessa uunissa 2-4 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile välittömästi.
Pistaasijäätelöä
8 palloa jäätelöä
1 dl pistaasipähkinöitä
0,5 dl mantelirouhetta
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.
Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.
Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.
Kesän jäätelömaljat
250 g (1/2 l) mansikoita
2-3 nektariinia tai persikkaa
1 l vaniljajäätelöä
n. 1/2 ps (à 150 g) wiener nougat crush -rouhetta
Lohko tai viipaloi mansikat ja kuutioi nektariinit. Paloittele jäätelö tai tee jäätelöstä palloja.
Annostele jälkiruokamaljoihin mansikoita, nektariineja ja jäätelöä. Ripottele päälle nougatrouhetta.
Jäätelöannokset suklaamurotikuilla
Jäätelöannokset:
murustettuja cookies suklaatikkuja
appelsiini- tai aprikoosihilloa tai muuta hilloa
viinirypäleitä, (ananas)kirsikoita, persikoita, papaijaa ja tähtihedelmää ja/ tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
vaniljajäätelöä
suklaatikkuja
(suklaakastiketta)
Cookies suklaatikut noin 16 kpl:
1 pkt Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
Leikkaa murotaikinapaketin kumpikin taikinalevy kohmeisena kahdeksaksi pitkäksi suikaleeksi. Voit paistaa suikaleet sellaisenaan, kääntää ne kierteelle tai pyritellä pyöreämmiksi tangoiksi.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8 min. Paistettaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että tikut eivät ole liian kauan uunissa ja pala.
Pilko hedelmät. Kokoa annokset ohjeen järjestyksessä jäätelömaljoihin. Laita annosmaljoihin pohjalle murustettua suklaamurotikkua, sen jälkeen hilloa ja hedelmäpaloja sekä vaniljajätskipalloja. Aseta lopuksi joka annokseen varovasti 2-3 suklaatikkua pystyyn. Ole tarkkana etteivät tikut katkea. Voit halutessasi lisätä annokseen suklaakastiketta.
Kotitekoinen jäätelö
4 keltuaista
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
5 dl paksua kermaa
Koristamiseen
1 dl kermaa
marjoja tai hedelmiä
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon vanilliinisokeri.
2. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen.
3. Kaada seos huuhdeltuun vuokaan. Pane alumiinifolio kanneksi ja anna jäätelön jäähtyä pakastimessa n. 5-6 tuntia.
4. Kun tarjoat jäätelön, kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.
VINKKI: Voit varioida jäätelöä maustamalla sen esim. suklaarouheella.
Jäätelöresepti
( n.½ l)
n. 100 g maidotonta margariinia
3 dl riisimaitoa/vaaleaa mehua (esim. päärynä/ananas/persikka)
2,5 rkl maissi/riisijauhoa
1-1,5 dl hedelmäsokeria tai 2,5-3 dl sokeria
(2 tl vanilliinisokeria)
1 tlk (415g) säilykepäärynöitä/persikoita/ananasta tai 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmaa/boysenmarjaa/mansikkaa)
Huom! Resepti onnistuu parhaiten 2-nopeuksisella jäätelökoneella. Ohje, joka ei jäädy pakastimessa aivan jääkalikaksi.
1. Valuta säilykehedelmät (voit käyttää mehun kiisseliin) ja pane ne pakastimeen.
2. Sekoita riisimaitoon/mehuun maissi/riisijauho ja sokeri.
3. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljakseen 2-3 min.
4. Jäähdytä huolellisesti, voit maustaa vanilliinisokerilla. Tarkista makeus.
5. Vaahdota rasva ja lisää jäähtynyt kiisseli mukaan pienissä erissä (=kreemi).
6. Jauha jäiset hedelmät/marjat soseeksi ja yhdistä kreemiin. Tässä vaiheessa seos näyttää raejuuston ja hedelmäsoseen sekoitukselta, mutta ei hätää.
7. Laita seos käynnissä olevan jäätelökoneen kulhoon, käytä konetta ensin 10 min. II-nopeudella (näin seos muuttuu tasaiseksi), sitten n. 25-30 min. I-nopeudella.
8. Pakkaa valmis jäätelömassa jäähdytettyyn pakasterasiaan tai annosvuokiin ja pakasta. - uunijäätelö
Jäätelöresepti kirjoitti:
Nyt tulee pitkä jäädykeresepti lista! Jäätelökakkuja, sorbetteja ja muita jäätelöreseptejä! Kannattaa kopioida!
Uunijäätelö
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
Marja-jäätelöseos
0,5 l marjoja (pakaste)
1 rkl sitruunamehua
0,5 l jäätelöä
Marenki:
4 valkuaista
2,5 dl tomusokeria
Tee pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot keskenään ja ripottele vaahdon joukkoon samalla hellästi sekoittaen. Mausta taikina sitruunankuorella.
Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja irrota se vuosta.
Mausta pehmeän kohmeiset marjat sitruunamehulla ja kaada ne kakkupohjan päälle. Viipaloi jäätelöä marjojen päälle ja tee marenki.
Mittaa marenkiainekset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vuoraa kakku marengilla. Älä jätä mihinkään aukkoja, sillä muuten jäätelö sulaa ja valuu paistoastiaan.
Paista uunijäätelöä 250 asteisessa uunissa 2-4 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile välittömästi.
Pistaasijäätelöä
8 palloa jäätelöä
1 dl pistaasipähkinöitä
0,5 dl mantelirouhetta
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.
Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.
Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.
Kesän jäätelömaljat
250 g (1/2 l) mansikoita
2-3 nektariinia tai persikkaa
1 l vaniljajäätelöä
n. 1/2 ps (à 150 g) wiener nougat crush -rouhetta
Lohko tai viipaloi mansikat ja kuutioi nektariinit. Paloittele jäätelö tai tee jäätelöstä palloja.
Annostele jälkiruokamaljoihin mansikoita, nektariineja ja jäätelöä. Ripottele päälle nougatrouhetta.
Jäätelöannokset suklaamurotikuilla
Jäätelöannokset:
murustettuja cookies suklaatikkuja
appelsiini- tai aprikoosihilloa tai muuta hilloa
viinirypäleitä, (ananas)kirsikoita, persikoita, papaijaa ja tähtihedelmää ja/ tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
vaniljajäätelöä
suklaatikkuja
(suklaakastiketta)
Cookies suklaatikut noin 16 kpl:
1 pkt Cookies suklaamurotaikinaa (400 g)
Leikkaa murotaikinapaketin kumpikin taikinalevy kohmeisena kahdeksaksi pitkäksi suikaleeksi. Voit paistaa suikaleet sellaisenaan, kääntää ne kierteelle tai pyritellä pyöreämmiksi tangoiksi.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8 min. Paistettaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että tikut eivät ole liian kauan uunissa ja pala.
Pilko hedelmät. Kokoa annokset ohjeen järjestyksessä jäätelömaljoihin. Laita annosmaljoihin pohjalle murustettua suklaamurotikkua, sen jälkeen hilloa ja hedelmäpaloja sekä vaniljajätskipalloja. Aseta lopuksi joka annokseen varovasti 2-3 suklaatikkua pystyyn. Ole tarkkana etteivät tikut katkea. Voit halutessasi lisätä annokseen suklaakastiketta.
Kotitekoinen jäätelö
4 keltuaista
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
5 dl paksua kermaa
Koristamiseen
1 dl kermaa
marjoja tai hedelmiä
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon vanilliinisokeri.
2. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen.
3. Kaada seos huuhdeltuun vuokaan. Pane alumiinifolio kanneksi ja anna jäätelön jäähtyä pakastimessa n. 5-6 tuntia.
4. Kun tarjoat jäätelön, kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.
VINKKI: Voit varioida jäätelöä maustamalla sen esim. suklaarouheella.
Jäätelöresepti
( n.½ l)
n. 100 g maidotonta margariinia
3 dl riisimaitoa/vaaleaa mehua (esim. päärynä/ananas/persikka)
2,5 rkl maissi/riisijauhoa
1-1,5 dl hedelmäsokeria tai 2,5-3 dl sokeria
(2 tl vanilliinisokeria)
1 tlk (415g) säilykepäärynöitä/persikoita/ananasta tai 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmaa/boysenmarjaa/mansikkaa)
Huom! Resepti onnistuu parhaiten 2-nopeuksisella jäätelökoneella. Ohje, joka ei jäädy pakastimessa aivan jääkalikaksi.
1. Valuta säilykehedelmät (voit käyttää mehun kiisseliin) ja pane ne pakastimeen.
2. Sekoita riisimaitoon/mehuun maissi/riisijauho ja sokeri.
3. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljakseen 2-3 min.
4. Jäähdytä huolellisesti, voit maustaa vanilliinisokerilla. Tarkista makeus.
5. Vaahdota rasva ja lisää jäähtynyt kiisseli mukaan pienissä erissä (=kreemi).
6. Jauha jäiset hedelmät/marjat soseeksi ja yhdistä kreemiin. Tässä vaiheessa seos näyttää raejuuston ja hedelmäsoseen sekoitukselta, mutta ei hätää.
7. Laita seos käynnissä olevan jäätelökoneen kulhoon, käytä konetta ensin 10 min. II-nopeudella (näin seos muuttuu tasaiseksi), sitten n. 25-30 min. I-nopeudella.
8. Pakkaa valmis jäätelömassa jäähdytettyyn pakasterasiaan tai annosvuokiin ja pakasta.Uunijäätelö suklaapohjalla
suklaasydän pohja
valkuaisvaahto:
5 valkuaista
(1 tl sitruunamehua)
4 rkl tomusokeria
lisäksi:
½-1 l jäätelöä
marjoja
kinuskikastiketta
Suklaasydänpohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3/4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Vaahdota margariini ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariiniseokseen muna ja lisää jauhot sekä maito vuorotellen. Voitele vuoka margariinilla ja kookoshiutaleilla. Tasoita taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.
Valkuaisvaahto:
Tee suklaasydämen ohjeen mukaan pohja. Paista esim piirakkavuoassa 200 asteessa 10minuuttia . Anna jäähtyä ja vatkaa valkuaisvaahto.
Laita osa marjoista pohjan päälle. Paloittele jäätelö ja laita väleihin loput marjat. Vuoraa keko tarkasti valkuaisvaahdolla.
Laita uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Minun uunissa noin neljä minuuttia riitti. Valuta päälle kinuskikastiketta ja tarjoa heti.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ - lautasella
uunijäätelö kirjoitti:
Uunijäätelö suklaapohjalla
suklaasydän pohja
valkuaisvaahto:
5 valkuaista
(1 tl sitruunamehua)
4 rkl tomusokeria
lisäksi:
½-1 l jäätelöä
marjoja
kinuskikastiketta
Suklaasydänpohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3/4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Vaahdota margariini ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariiniseokseen muna ja lisää jauhot sekä maito vuorotellen. Voitele vuoka margariinilla ja kookoshiutaleilla. Tasoita taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.
Valkuaisvaahto:
Tee suklaasydämen ohjeen mukaan pohja. Paista esim piirakkavuoassa 200 asteessa 10minuuttia . Anna jäähtyä ja vatkaa valkuaisvaahto.
Laita osa marjoista pohjan päälle. Paloittele jäätelö ja laita väleihin loput marjat. Vuoraa keko tarkasti valkuaisvaahdolla.
Laita uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Minun uunissa noin neljä minuuttia riitti. Valuta päälle kinuskikastiketta ja tarjoa heti.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------niin tai sitten näin;
http://lautasella.blogspot.com/2010/07/mansikka-jaatelo.html
- Iiitana
Kannattaa tilata jotain hyvää vaniljauutetta, muutama tippa kerman sekaan ja tulee ihan sairaan hyvää vaniljajäätelöä!
Mulla on tätä: http://www.iherb.com/Simply-Organic-Madagascar-Pure-Vanilla-Extract-4-fl-oz-118-ml/31341?at=0&rcode=rim302
Ihan sellaista vanhanajan vaniljajäätelöä, mutta kevyttä, kun laittaa vaan kevyt kermaa, makeuttaa stevialla ja muutama tippa vaniljauutetta :) - Pyry
Jäätelö tvistillä:
http://www.pippaloprinsessa.fi/resepti/piña-colada-jäätelö
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044