Vatkaa RASVATONTA maitoa sauvasekottimella tai vastaavalla kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla maun mukaan. Laita sekaan vaikka lempimarjoja tai mitä lystäät... Kevyttä ja nopeaa.
Ps. Kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, koska vaahto ei pysy "kasassa" kovin pitkään.
TOSIKEVYT jälkiruoka!
8
3373
Vastaukset
- aino
Olen kyllä kokeillut, mutta en ole ikinä onnistunut saamaan rasvattomasta maidosta paksua vaahtoa. Ainoastaan semmoista "höttöä" olen saanut aikaan, jollaista cappuccinon pinnallekin laitetaan. En ole myöskään missään nähnyt kenenkään saavan sitä vahvaksi vaahdoksi, paitsi yhdessä ostos-TV:n mainoksessa mutta sehän oli ihan silkkaa feikkausta koko homma =) Kerropa salaisuutesi!!! Olen kyllä kokeillut sauvasekoittimellakin...
- nou rasvaa
Pitää vaan sekottaa tarpeeks kauan. Ja tottahan se on, ettei siitä mitään älyttömän paksua tai kovaa tuu, kun vielä kohta menee takas maidoks, mutta kyllä se kasassa vähän aikaa kestää, koitat vaan ;)
- aino
nou rasvaa kirjoitti:
Pitää vaan sekottaa tarpeeks kauan. Ja tottahan se on, ettei siitä mitään älyttömän paksua tai kovaa tuu, kun vielä kohta menee takas maidoks, mutta kyllä se kasassa vähän aikaa kestää, koitat vaan ;)
kiitos, minäpä kokeilen.
- Mustikka
Kyllä se maito vaahtoutuu ihan kovaksikin, mutta ongelma lienee se etteivät kaikki sauvasekoittimet pyöri kyllin tiuhaan tahtiin.
Itselläni on yli 20 vuotta vanha Bamix-sauvasekoitin, josta aikoinaan maksoin itseni kipeäksi. (mutta se toimii vieläkin kuin uusi, ja sitä on käytetty paljon) Siinä on vaahdottamiseen aivan sileä vaahdotuskiekko, jolla TÄYSIN RASVATTOMASTA maidosta saa kovan vaahdon (2-3 dl parissa minuutissa).
Vaahto ei tosiaan kestä säilytellä tunteja ja on aika tarkkaa mitä siihen sekoittaa.
Käytän sokeria vähän, mutta lisään sen siivilän läpi tomusokerina ja vatkaan vielä hetken, tästähän ei voita saa vaikka yrittäisi. Vaahto kestää tomusokerin kanssa paremmin.
Kun lisään muut makuaineet, sekoitan mahdollisimman vähän, ja "odotutan" tämän jälkkärin mahdollisimman kylmässä.
En myöskään hakkaa vispilää puhtaaksi vaahdotusastian reunaan, enkä kolauttele astiaa pöytään tai jääkaapin seiniin. Kolaukset laskettavat yleensä kaikkia vaahtoja.
Mutta aina ei voi mennä hyvin... - Vaahto
Maito pitää lämmittää ennen vaahdottamista.
- sirpa2
Mulla ainakin koko komeus lässähtää kun siihen lisää makeutusainetta tai marjoja tms.
kökkönä marjojen päällä menee, mutta eihän se maistu miltään ilman makeutusta.
Mikä neuvoksi?- nou rasvaa
Kun oot saamassa vaahdossa haluamas paksusta, ja lisäät siihen sokeia tai muuta makeutusta, vatkaas vielä vähän. Ainakin mulla se kestää. Yritäs vielä =)
- satunnainen
Tuollaista höttöä maitovaahtoa syödessä menee paljon ilmaa vatsaan ja siitä seuraa ikäviä tuntemuksia ja piereskelyjä.
Näin itselläni :(
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht2644760Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii803207- 362603
- 472513
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua451797- 971580
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘941368PS uusimman gallupin rakettimainen nousija
https://yle.fi/a/74-20170641 Aivan ylivoimaisesti suurin kannatuksen nousu PS:lle. Nousu on alkanut ja jatkuu 2 vuoden1441005- 69978
- 99938