Kraniofaryngeooma

kukka

Sain titää muutama päivä sitten että päässäni aivolisäkkeen yläpuolella on kasvain jonka nimi on Kraniofaryngeooma. Oireita ei sen kummemmin ole, mutta kuukautiseni loppuivat yllättäen kolmisen vuotta sitten ja asiaa alettiin sitten selvitellä. Eihän parikymppisellä normaalisti tuollaista ilmene... Järkytykseni oli suuri ja nyt vaivaa suunnaton epätietoisuus asiasta! Onko ketään kohtalontoveria, joka osaisi kertoa asiasta enemmän? Lääkärit kun vaan rauhoittelevat ja vähättelevät asiaa...

6

2409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      Millaisia tutkimuksia sinulle tehtiin? Jos sinulla ei ole ollut muita oireita, niin sairaus on varmaankin lievä. Endokrinologian alan kirjoissa on ainakin tietoa kraniofaryngioomasta. Tehdäänkö kasvaimellesi jotain?

      • kukka

        Ensiviikolla pääsen labrakokeisiin, jossa katsotaan onko muissa arvoissa jotakin vikana esim. kilpirauhaset ja sokeriarvot. Paljon oli kokeita määrätty. Lisäksi tehdään näkökenttätutkimus, jotta nähdään kasvaimen vaikutus näköön. Lapsesta asti mulla on ollut karsastusta ja se kaiketi johtuu tästä kasvaimesta. Huolissani olen lähinnä siitä että jos sitä ei leikata pois, niin alkaako se jossain vaiheessa kasvamaan ja aiheuttaa lisää ongelmia?? Esim jos lähtee aivolisäkkeeseen päin laajenemaan? Vielä ei ole kantaa otettu leikkauksen suhteen.


      • rosaliina8

        Minut leikattiin 2,5 vuotiaana, nyt olen 12 vuotias, käyn lasten polilla koska liika painoa seurataan. päähäni laitettiin richmanin kapseli, joka pitää kasvaimen kurissa jottei se kasvaisi. Joudun käyttämään vesitys hormoni vajeiseen lääkettä ja kasvu hormoni ja käyn silmä polilla näkö tutkimuksissa säännöllisesti.


      • Jempula16
        rosaliina8 kirjoitti:

        Minut leikattiin 2,5 vuotiaana, nyt olen 12 vuotias, käyn lasten polilla koska liika painoa seurataan. päähäni laitettiin richmanin kapseli, joka pitää kasvaimen kurissa jottei se kasvaisi. Joudun käyttämään vesitys hormoni vajeiseen lääkettä ja kasvu hormoni ja käyn silmä polilla näkö tutkimuksissa säännöllisesti.

        Sä kirjoitit ihan ku mun elämästä kun mulle on tehty noi samat asiat ja käyn lääkäreillä ja ylipainoa on liikaa. Nyt aloin käydä ravitsemusterapeutilla, ja liikun paljon päivässä ja annokset joita syön on olemattomia. Oisko sulla jotain vinkkejä painon laskuun. Ite en saa millään alas


      • Lääketieteellisissä teoksissa mainitaan kraniofaryngeooman ja/tai sen hoidon saattavan aiheuttaa hormonaalisia ongelmia mm. kilpirauhasten toiminnan häiriydyttyä. Kuulostaa vakavalta, mutta ei itse asiassa ole sitä, koska lääkityksellä voidaan hormoniepätasapainoa korjata varsin tehokkaasti.

        Hormoniepätasapainon toteaminen kuitenkin edellyttää tutkimuksia ja laboratoriotestejä, joista pitää sinun selvittää, että ovat tehdyt ja tulokset normaalit.

        Jos ei olla tehty tai epänormaalien löydösten perusteella ei olla ruvettu toimenpiteisiin, sinun tulee pyytää eli vaatia toimintaan puuttumista lääkäriltäsi. Olet sen verran nuori, että sinun kannattaa tässä pyytää vanhempasi apuun. Heillä on oikeus vaatia jopa toisen erikoislääkärin lausuntoa asiasta ja ääritapauksessa lääkärin vaihtoa kokonaan toiseen.

        Rähistä ei kannata, mutta omista oikeuksistaan on pidettävä kiinni. ;)


      • Täsmennyksenä se, että hormoniepätasapainotapauksissa erityisesti kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttaa hormonaalisesti painon lisääntymiseen. Jopa kokonaan poistetun kilpirauhasen toiminta on helppoa korvata lääkityksellä ja sen vaikutusten seurannalla.

        Lisää asiasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kilpirauhasen_vajaatoiminta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe