Apua! Rajoittunut ruokavalio, allergioita, iho vuotaa, ei testattu, onko muilla kokemusta tai tieto

Maria

Tällä hetkellä mun ruokavaliosta on poissa kananmuna, maito, vehnä, kaikki vihannekset ja hedelmät (olen yrittänyt keitettynä joitakin), suklaa, mansikka, kala, äyriäiset, SOIJA jne.
Vaihdelleet laidasta laitaan koko aiän, teininä söin normaalisti, nyt 4 vuotta nämä rajoitukset.

Vaikka välttäisin kaikkia, niin iho on silti rikki (suun ymoäriltä ja ohimoilta), tosin paljon pahempi jos syö jotain.

Lääkärit sanoo, ettei allergiatestit välttämättä mitään tiedä, ravitsemusterapeutilla käynti auttoi joskus, tosin kunnon selvyyttä ei vielä ole mistään.. omien havaintojen varassa..

Ikää 21.. onkohan toivoa joskus parantua!
Mitä kannattais tehdä?
Onko kellään vastaavia kokemuksia tai muuta tietoa?

8

2690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sirpa2

      lähti jalkapohjista nahka liuskeina niin että sillä veri tirsus kävellessä.. lattia oli ihan veressä. hän kulki erikoislääkäreissä, ja ne määräsivät kalliita voiteita jotka eivät auttaneet mitään, eivätkä kuuritkaan. Diagnoosia ei tullut..
      Siskolleni tehtiin sitten hivenainetutkimus, ja syynä olikin näissä.. en muista minkä hiven/kivennäisaineen puutos hänellä oli, mutta vuosikausiin hänellä ei ole näitä vaivoja ollut.
      Äitilläni oli suupielet aina halki, kunnes meille hankittiin vuohia ja näiden maitoa käytettiin lätty-, pullataikinoissa, leipiin, tehtiin juustoa jne. Siitä on jo noin 15v ja hänellä ei ole niitä vaivoja sen jälkeen ollut.. hän oli silloin n40vuotias. (Siskoni oli parikymppinen kun hänen jalat vuotivat)meiltä lähti vuohenmaitoa monille pikkulapsille joille ei tavallinen maito käynyt.. enää meillä ei vuohia ole.
      Oletko kokeillut b-vitamiinia? minulla oli odotusaikana suupielet halki ja kielenpäältä lähti "nahka".. söin jonkin aikaa b-vitamiinia, vaikka mulle sanottiin ettei nykyaikana voi olla vitamiinipuutosta. Kokeile myös bebanthenia, se on aika hyvä (mutta kallis) voide, auttaa ihoa uusiutumaan.
      kirjoita tänne, jos jotain apua löydät.. ihan mielenkiinnolla odotan.. voi sitten kertoa muillekkin joilla samanlaisia vaivoja.
      niin ja voihan ohimoniho olla rikki jostain käyttämästäsi meikkivoiteesta, lakin huuhteluaineista tms.

      • Maria

        Oon käyttäny Bepanthenia jo 6 vuotta, mä oon jo lähipiirissä siitä, etten lähde mihinkään ilman sitä :) se on kyllä hyvä voide.
        Oon kuullu noista hivenaine tutkimuksista.. mutta en oo vielä ainakaan raaskinu mennä, maksaa tosi paljon.
        En käytä meikkiä.. iho on ohentunu kait kortisonin käytön takia.. koska muualta on parantunu (ennen ei ollu säärissä nahkaa ollenkaan), vain niille alueille on jääny ruokavalioista huolimatta, joilla käytin nuorempana vahvaa kortisonia.


    • seurannut

      Hei,
      kuulostaapas tosiaan kurjalta.Tunnen yhden perheen, jonka lapsella on myös kaikenmaailman ruoka-allergiat. Vanhemmat eivät mm. uskalla syödä kotona, vaan syövät pääruuat ja kaiken mahdollisen työpaikallaan ja kodin ulkopuolella. Poika sai mm. tavallisesta naudanlihasta ja kanasta, possusta niin pahoja oireita (epäilivät antibiootteja), että niidenkin käyttö piti lopettaa. Pojalle ostettiin sitten vuosittain pari poron teurasta. Eli kokeile hirveä tai poroa. Suoraan ostettuna ei niin kallista kuin kauppahallista, jotka todella osaavat kiskoa hinnan pilviin...

    • Nanna

      Hei! Sattumalta luin viestisi ja ajattelin vastata koska minulla on myös todella paljon allergioita. Olen nyt 19 ja alle kouluikäisenä minulla oli pitkä lista vältettävistä ruoka-aineista. Kuitenkin ajan myötä allergiat vähän helpottivat ja lähes ainoa mitä piti välttää oli kala. Mutta yläasteen jälkeen tilanne pahentui ja aloin saada hirveitä reaktioita ruoka-aineista joita olin siihen asti voinut syödä normaalisti. Esimerkkinä voisin mainita kala, kananmuna, soijat (jota on muuten ihan joka paikassa!), mausteet, hedelmät, pähkinät, raa'at vihannekset jne... Maito ja viljat kuitenkin sopivat mikä taitaa olla suuri helpotus. En ole koskaan jaksanut opetella tekemään ruokaa koska on vaikeaa aina tehdä muutoksia ruoka ohjeisiin. Tällä hetkellä olen vielä raskaana joten huoli siitä on kasvanut että mistä saa kaikki tarpeelliset vitamiinit ja muut. Lapsellekin saattaa tulla vaikeita allergioita ja itsellä kulkee koko ajan mukana pelko siitä että saa anafylaktisen reaktion. Epipen (adrenaliini) kynä tosin on, mutta toivon etten joudu koskaan käyttämään sitä... Ja vaikka iholle tulevat allergian seuraukset eivät ole vaarallisimpia, niin silti tiedän kokemuksista mitä se on kun iho on todella rikki ja vuotaa märkää nestettä tai kun aamulla herää niin silmäluomet ja kasvot on niin turvoksissa ettei saa silmiä auki pariin päivään kunnolla ja iho on aivan punainen... Noin minulle kävi esim. silloin kun sain ensimmäiset hirveät reaktiot pähkinästä ja ananaksesta. (Ihoni on tosi herkkä jo siksi että minulla on atooppinen ihottuma). Painajaista joka on hyväksyttävä ja jonka joutuu huomioimaan joka päivä.. Olisi mielenkiintoista keskustella kanssasi lisää aiheesta, koska en tunne ketään muuta jolla olisi edes samantapaisia allergioita. Toivottavasti vastaat =)

    • samuel.v

      Mullakin vähän samaa,on paljon allergioita. ihottumaa on jalka,käsi ja ranteen taipeissa,mahassakin vähän ja nilkoissa punaisia läiskiä :( Iho on todella paha,se vuotaa välilla jotain litkua ja verta tulee jatkuvasti. On tullut huomattua,että yöllä tulee raavittua todella paljon. Lääkäri suositteli puuvilla hanskoja,ja ne sitten mentiin ostaa. On ne kyllä ihan hyvin toiminut,mutta tippuu käsistä. Kannattaa kokeilla puuvilla hanskoja niitä saa apteekista!

    • maria myöskin

      Työkaverilla on aika pitkälle samankaltaista; iho ei kestä juuri mitään vaan
      "kupruilee", rakkuloituu, kuoriutuu, hilseilee ja halkeilee, varsinkin käsistä, taipeista ja
      jalkapohjista.
      Syynä on kuulema lisäaineet ja hänen kohdalla jauhot.
      Mitkään rasvat tai voiteet ei tunnu kunnolla auttavan vaan tarkka ruokavalio eli
      mahdollisimman puhdasta ruokaa pitäisi olla.
      Hän laittaa ruoat aina puuvillahanskat kädessä, sekin kuulema vähän auttaa.

      Niitten haavojen kanssa nääs pitää olla tarkkana, jostain oli luikerrellut pöpö
      elimistöön ja sen seurauksena tuli päälle vielä kivulias vyöruusu.

      Varmaan aika ikävää kun pitää seuloa kaikki mitä suuhun menee
      yrityksen ja erehdyksen menetelmällä.

    • Krista123

      Suunnittelen itse juuri tuota hivenaineanalyysiä/tutkimusta. Pahat nuhat ja hengenahdistusta omasta koirastani ja nyt näin keväällä ja kesällä tietenkin siitepölysitä.
      Olen kuullut että ruokavaliolla on suuri vaikutus terveyteen (olet mitä syöt) ja siksi olen menossa tutkimukseen. Eli siis kaikenlaiset lisäaineet ja "ylimääräiset" kemikaalit ruuissamme saattaa johtaa allergioihin, koska ovat uusia ja vieraita myrkkyjä kehollemme eikä niitä paljno esim vielä 60 vuotta sitten tavattu kuten ei myöskään allergioita. Tuttavani (ja muutamat sukulaiset) oli pitkään pahasti allerginen kaikennäköiselle ruualle ja kaikenkarvaisille eläimille ja hivenainetutkimuksessa sitten löytyi joitain puutostiloja ja kun nämä saatiin korjattua niin allergiaoireet hävisivät.
      Luomuruoka suosioon!

    • yllättynyt

      Homeet on yksi ihottumien syy ja nämä lisäaineet esim.E:t.Lueppa kirja petos lautasella ja katso kirjan lopusta E koodit niin kannattais tutkia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      132
      2407
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      291
      2312
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      75
      1790
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      119
      1462
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      130
      1309
    6. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1308
    7. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      72
      1040
    8. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      1030
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      47
      925
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      901
    Aihe