Vanhan hevosen liikutus

*Hän

Eli mitä suosittelisitte ja mihin tahtiin, kun hevonen on 25-vuotias ja päässyt vähän jo jäykistymään? Oma hevonen ei ole kyseessä, vaan tutun polle, jota käyn pari kertaa viikossa liikuttelemassa. Oon käyny suurimmaksi osaksi vaan maastossa ja mennyt pitkät alku- ja loppukäynnit, lepposia ravi- ja laukkapätkiäkin käyntijaksojen lomassa. Lenkit kestää jotain 1-2h... Pintelit on kaikissa jaloissa, ettei tuu vahinkoja ja ratsastan ilman satulaa, kun luulisin et on hevosellekkin mukavampi. Lenkeillä hevonen lähtee ihan suht mielellään raviin ja laukkaan, riippuen vähän maaperästä. Onko mitään järkeä enää ratsastaa tuollaisella, ja millaisella liikunnalla edistän hevosen hyvinvointia, että aineenvaihdunta pysyisi yllä? Kiitos avusta... :)

10

6931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hevostenhoitaja

      Ehdottoman tärkeää likkuttaa vanhaakin hevosta jo pelkästään sen vuoksi et sillä on tekemistä eikä pääse tylsistymään niin helposti.Hevonen pysyy liikunnan avulla terveempänä ja lihaksikkaampana kuin ilman liikuntaa eikä se jäykisty.Anna sen valita oma tahti,kuulostele sen mielialaa.Takuulla nauttii hoidosta ja lenkeistä vaikka ne olisi vain kävelyä.Liikunta on tärkeää nivelille myös ja ruoansulatukselle(ei tule ummetusta niin helposti).Mitään ikärajaa hevosen liikuttamiselle ei ole,mielestäni on eläinrääkkiä jättää vanha hevonen talliin seisomaan.Suojaat jalat hyvin etkä kulje kovalla alustalla,esim.asfaltilla paljoa.Kyllä hevosesta näkee ja tuntee mistä se pitää.

    • Ex-Dude

      kannattaa tehdä erilaisia taivutuksia. Paljon voltteja ja ympyröitä, silleen että saat taivuteltua pollea. Pidätteet ennen kun alat tekeen jotain ja sit kun lähdet tekeen jotain volttii, niin asetat ja taivutat.

      Mutta muista ettet jää taivuttaa hevostas koko ajan siinä voltilla.

    • -sontta-

      Kyllä voit vielä ratsastaa sillä, meidän tallilla on 34 vuotias poni ja sillä mennään vielä.. hevosella voi mennä siihen ikä vuoteen asti miten sen jalat ja muuten ruumis jaksaa.

    • hanskuli

      kyllä voit ratsastaa hevosella ihan hyvin vielä, itselläni on 33v poni jolla ratsastelen 3 kertaa viikossa n. 1h kerrallaan ja mielellään lähtee aina reissulle ja on todella pirteä menemään :). tietenkin alku- ja loppu verryttelyt on tärkeitä.

    • heppa85

      itsellänikin on vanha hevonen ja päätimpä antaa sulle vinkkiä,että mielestäni hevosta ei kannata jättää kokonaan liikuttamatta,vaikka ikää jo onkin paljon.se pääsee jäykistymään vielä enemmän ja tottakai myös laiskistuu:)mieli pysyy virkeänä ja lihakset kunnossa,kun saa liikuntaa välillä.Ja omistajahan sen parhaiten tietää miten usein ja millaista liikuntaa hevosella on hyvä mennä.Erojahan on yksilöittäin valtavasti.Joku toinen hevonen voi jo tuossa mainitsemassasi iässä olla siinä kunnossa,ettei siitä ole liikutettavaksi enää ja toisella voi ihan hyvin vielä tuossa iässä mennä ihan säännöllisesti ja reippaammin.
      Ja mielestäni monipuolinen liikunta on tärkeää hevosen ikään katsomatta,eli myös ratsastuksen lisäksi ajoa,juoksutusta ja niin edespäin.

    • eli siis

      mullakin on vähän kysyttävää vanhoista hevoista..
      tai ainakin siihen liittyvää..
      niin siis mä käyn ratsastamassa 26 vuotiaalla hevosella.. kyllä se jaksaa ravata ja kävellä, mutta en oo saanu sitä kertaakaan nostamaan laukkaa mistähän tää mahtaa johtua?? onko sillä ikää niin paljon vai liittyyko ravurin tausta siihen jotenkin?

    • M1mm1

      Mullakin on kysyttävää!
      Kaverini poni on 19-vuotias ja sillä on hypätty tänä vuonna 80cm rataa kansallisella tasolla. Kun odotimme ponia kaverini lupasi, että saan ratsastaa sillä esteosuuden, että poni pysyisi hyvässä kunnossa (ja kaverini äiti oli myös sitä mieltä että voisin mennä ponilla esteitä). Nyt kun olen kysynyt, että milloin saan mennä sillä niin minulle on vastattu, että: "Kysyn mun äidiltä..", "Mutta kun tällä pitäs mennä joku kouluratsastaja" tai "En nyt tiiä kun tää on aika vanha" Onko nuo oikeita syitä vai tekosyitä?

      • Minola

        Omistaja päättää kaikesta, eikä siihen ole muilla kuin eläinsuojeluviranomaisilla sanomista. Ymmärrän, että mieli tekee hypätä, mutta mitään oikeutta sinulla ei hyppäämiseen tai ratsastamiseen satunnaisten puheiden perusteella ole, ellei näin ole (mielellään kirjallisesti) sovittu. 19-vuotias hevonen on jo iäkäs. Itse en anna muiden omallani hypätä.


    • Vuonisratsastaja

      Itse ratsastelen 19 vuotta vanhalla vuoniksella ja sillä on kyllä hypätty tänä vuonna jopa 65 cm että ihan hyvässä kunnossa on. Ikä on vain numeroita se riippuu hevosen kunnosta pystyykö sillä ratsastamaan

    • Pappaponinratsastaja

      Itselläni oli viime vuonna tunneilla vakkarina 25 vuotias hevonen joka hyppäsi sinä vuonna vielä ratanakin 70cm. Kuitenkin sille tuli jalkavaivoja ja lopettiin kesällä. Ikä voi olla vain numero ja suurimmalla osalla onkin näin. Kyllä hevosesta näkee ulospäin jos kaikki ei ole okei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe