Kaalikeitto lampaanlihasta

Kiril

Söin juuri lautasellisen maukasta vähähiilihydraattista kaalikeittoa. Keiton valmistuksen aloitin eilen, kun keitin lampaanlihaa, luita ja juureksia useita tunteja niin että varmasti liemeen tuli riittävä maku.

Keittämisen alkuvaiheessa kun pinnalle nousi riittävästi vaahtoa niin oikeaoppisen venäläisen keiton valmistustavan mukaan poistin keitinveden ja huuhtelin lihanpalat ja laitoin uuteen kylmään veteen ja aloitin kaiken alusta.

Valmistumisen jälkeen siivilöin liemen, jäähdytin keiton ja aamulla poistin pinnalle nousseen rasvan joka levynä oli helppo poistaa.

Tänään valmistin sitten varsinaisen keiton aitoon liemeen. Paloittelin lihan, lisäsin vielä juureksia, pippureita, sipulia laakerinlehteä, suolaa ja uutta valkokaalia. Valkokaali kypsyy uutena nopeasti. Sitten vain keittoa lautaselle ja joukkoon lusikallinen smetanaa. Eipä tuo herkuttelu sen ihmeempää tarvitse ja on terveellinen ja hiilihydraatteja tuskin nimeksikään eikä hintakaan päätä hirvitä.

5

1548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Minulle tuli nälkä lähden syömään.

    • skäribo

      on varmasti hyvää, mutta yksi juttu mättää. Syöt vanhaa lampaanlihaa.

      Meidän kikkkuraturkit elävät parasta aikaansa, ja vasta loka-marraskuussa teroitetaan kirves. _Silloin_ on aika lammaskeiton.

      Ja ei, ihan niin kuin pakastettu kala ei ole sama kuin tuore, ei ole myöskään liha ole parhaimmillaan yli puoli vuotta pakasteessa maattuaan. Ei gourmeesta tietoakaan!

      • Kiril

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Meidän kivellä on vain tusinan verran lampaita, ja kaikki on jo varattu paikallisille. Me ei tehdä niillä bisnestä, vaan lampaat toimivat lähinnä maisemanparannushommissa.

        Kaali taas on vähän niin kuin peruna. On varhaiskaalia ja varhaisperunaa, ja sitten sitä, mitä myydään koko talvi. Varhaiskaali on ihanaa ihan sellaisenaan tai salaatissa, talvikaali taas sopii mainiosti kypsennykseen.

        Keittosi on varmasti herkkua, tämä kaikki nyt on vain hienosäätöä. :)


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Kyllä siellä Vantaan slummissa ihan hyvin voi pitää nurmikkoa järsimässä yhden lampaan.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      85
      4960
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      95
      2794
    3. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      43
      2786
    4. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      199
      2392
    5. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      28
      1994
    6. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      133
      1949
    7. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      178
      1560
    8. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1481
    9. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      1299
    10. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      362
      1298
    Aihe