Kaalikeitto lampaanlihasta

Kiril

Söin juuri lautasellisen maukasta vähähiilihydraattista kaalikeittoa. Keiton valmistuksen aloitin eilen, kun keitin lampaanlihaa, luita ja juureksia useita tunteja niin että varmasti liemeen tuli riittävä maku.

Keittämisen alkuvaiheessa kun pinnalle nousi riittävästi vaahtoa niin oikeaoppisen venäläisen keiton valmistustavan mukaan poistin keitinveden ja huuhtelin lihanpalat ja laitoin uuteen kylmään veteen ja aloitin kaiken alusta.

Valmistumisen jälkeen siivilöin liemen, jäähdytin keiton ja aamulla poistin pinnalle nousseen rasvan joka levynä oli helppo poistaa.

Tänään valmistin sitten varsinaisen keiton aitoon liemeen. Paloittelin lihan, lisäsin vielä juureksia, pippureita, sipulia laakerinlehteä, suolaa ja uutta valkokaalia. Valkokaali kypsyy uutena nopeasti. Sitten vain keittoa lautaselle ja joukkoon lusikallinen smetanaa. Eipä tuo herkuttelu sen ihmeempää tarvitse ja on terveellinen ja hiilihydraatteja tuskin nimeksikään eikä hintakaan päätä hirvitä.

5

1579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Minulle tuli nälkä lähden syömään.

    • skäribo

      on varmasti hyvää, mutta yksi juttu mättää. Syöt vanhaa lampaanlihaa.

      Meidän kikkkuraturkit elävät parasta aikaansa, ja vasta loka-marraskuussa teroitetaan kirves. _Silloin_ on aika lammaskeiton.

      Ja ei, ihan niin kuin pakastettu kala ei ole sama kuin tuore, ei ole myöskään liha ole parhaimmillaan yli puoli vuotta pakasteessa maattuaan. Ei gourmeesta tietoakaan!

      • Kiril

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Meidän kivellä on vain tusinan verran lampaita, ja kaikki on jo varattu paikallisille. Me ei tehdä niillä bisnestä, vaan lampaat toimivat lähinnä maisemanparannushommissa.

        Kaali taas on vähän niin kuin peruna. On varhaiskaalia ja varhaisperunaa, ja sitten sitä, mitä myydään koko talvi. Varhaiskaali on ihanaa ihan sellaisenaan tai salaatissa, talvikaali taas sopii mainiosti kypsennykseen.

        Keittosi on varmasti herkkua, tämä kaikki nyt on vain hienosäätöä. :)


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Kyllä siellä Vantaan slummissa ihan hyvin voi pitää nurmikkoa järsimässä yhden lampaan.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      92
      3965
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      212
      1994
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      84
      1741
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1701
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe