Kaalikeitto lampaanlihasta

Kiril

Söin juuri lautasellisen maukasta vähähiilihydraattista kaalikeittoa. Keiton valmistuksen aloitin eilen, kun keitin lampaanlihaa, luita ja juureksia useita tunteja niin että varmasti liemeen tuli riittävä maku.

Keittämisen alkuvaiheessa kun pinnalle nousi riittävästi vaahtoa niin oikeaoppisen venäläisen keiton valmistustavan mukaan poistin keitinveden ja huuhtelin lihanpalat ja laitoin uuteen kylmään veteen ja aloitin kaiken alusta.

Valmistumisen jälkeen siivilöin liemen, jäähdytin keiton ja aamulla poistin pinnalle nousseen rasvan joka levynä oli helppo poistaa.

Tänään valmistin sitten varsinaisen keiton aitoon liemeen. Paloittelin lihan, lisäsin vielä juureksia, pippureita, sipulia laakerinlehteä, suolaa ja uutta valkokaalia. Valkokaali kypsyy uutena nopeasti. Sitten vain keittoa lautaselle ja joukkoon lusikallinen smetanaa. Eipä tuo herkuttelu sen ihmeempää tarvitse ja on terveellinen ja hiilihydraatteja tuskin nimeksikään eikä hintakaan päätä hirvitä.

5

1559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Minulle tuli nälkä lähden syömään.

    • skäribo

      on varmasti hyvää, mutta yksi juttu mättää. Syöt vanhaa lampaanlihaa.

      Meidän kikkkuraturkit elävät parasta aikaansa, ja vasta loka-marraskuussa teroitetaan kirves. _Silloin_ on aika lammaskeiton.

      Ja ei, ihan niin kuin pakastettu kala ei ole sama kuin tuore, ei ole myöskään liha ole parhaimmillaan yli puoli vuotta pakasteessa maattuaan. Ei gourmeesta tietoakaan!

      • Kiril

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Meidän kivellä on vain tusinan verran lampaita, ja kaikki on jo varattu paikallisille. Me ei tehdä niillä bisnestä, vaan lampaat toimivat lähinnä maisemanparannushommissa.

        Kaali taas on vähän niin kuin peruna. On varhaiskaalia ja varhaisperunaa, ja sitten sitä, mitä myydään koko talvi. Varhaiskaali on ihanaa ihan sellaisenaan tai salaatissa, talvikaali taas sopii mainiosti kypsennykseen.

        Keittosi on varmasti herkkua, tämä kaikki nyt on vain hienosäätöä. :)


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Kyllä siellä Vantaan slummissa ihan hyvin voi pitää nurmikkoa järsimässä yhden lampaan.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3372
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      45
      3184
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2678
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      86
      1487
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1330
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1199
    Aihe