Tein eilen täytettyjä kesäkurpitsoja, vähähiilarisia ovat tekemälläni täytteellä :) Ja veivät kielen mennessään! Tässä ohje 4 kesäkurpitsaveneeseen:
2 kesäkurpitsaa (á 300g)
täyte:
400g sikanautajauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
runsas loraus kuohukermaa
muutama rkl (paprika)sulatejuustoa
mausteita
päälle:
juustoraastetta
Leikkaa kesäkurpitsat halki, koverra hieman sisusta. Tee täyte kuullottamalla sipuli, ruskistamalla jauheliha. Lisää mausteet. Sitten sekaan paprikat ja kermaloraus. Kun paprika on hieman pehmennyt, lisää tuorejuusto. Jaa täyte 4:lle kesäkurpitsaveneelle ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Punaleimaemmentalista tulee parasta! Paista 225 asteessa noin 15min.
Jottei kesäkurpitsaa menisi hukkaan, tee poiskoverretusta osasta vaikkapa kesäkurpitsalisäkettä. Laita kattilaan hieman öljyä ja laita hienonnettu kesäkurpitsa sinne ja kuumenna niin kauan että enimmät vedet haistuvat. Sitten vaan kermaa ja voita sekaan. Sopii hyvin esim pihvin kanssa :P Olisihan tuon kesäkurpitsan sekoittaa myös noiden täytettyjen veneidentäytteen sekaan. Itselleni maistuu paremmin kuin kukkakaalimuusi ja jos pitää verrata perunan makuun niin kesäkurpitsalisäkkeessä on hieman pottumuusin tuntua.
Täytetyt kesäkurpitsat
8
7953
Vastaukset
- lisäkkeeseen
En ole kokeillut, mutta voisi tulla hyvää jos kuullottaisi sipulia voissa ja siihen lisäisi sen kesäkurpitsan sisällön (sen koverretun).
- Kiril
palsta alkaa päästä siihen mihin se on tarkoitettukin. Mainio resepti ja se on nyt liitetty omaan reseptikansioon. Tulevan viikonlopun ruokalistalle ehdottomasti ja kokeilemaan.
- kesäherkun ystävä
laittaa pannulle jauhelihan sekaan ja pehmentää siinä ohessa. Vai onko tämä ruokavaliossanne kiellettyä?
- skäribo
miksi kukaan tarvitsee tällaista "reseptiä".
Oletteko te kaikki niin eineksillä ylensyöneitä, että vasta nyt opettelette tekemään yksinkertaista kotiruokaa? Väitänpä, että kuka tahansa normaalisyöjä osaisi tehdä nuo zucchiniveneet ihan ilman reseptiä.
No, parempi myöhään...- ahas.
No, tuo oli vain esimerkkinä, koska palstalla on epävarmojakin karppaajia, kaikki eivät tiedä vielä mitä perusruokaa voisi syödä. Ja jos vain sanoo että ksäkurpitsaveneet ovat vhh-ruokaa, niin joku saattaa tunkea joukkoon vaikka riisiä. Sen jälkeen niistä on vhh kaukana. Esimerkkejä, esimerkkejä, ystävät. Ja lisää vaan tulemaa perusreseptejäkin! Ja yksinkertaisestakin reseptistä voi saada vastauksen kysymykseen ''mitä tänään syödään''.
- että...
ahas. kirjoitti:
No, tuo oli vain esimerkkinä, koska palstalla on epävarmojakin karppaajia, kaikki eivät tiedä vielä mitä perusruokaa voisi syödä. Ja jos vain sanoo että ksäkurpitsaveneet ovat vhh-ruokaa, niin joku saattaa tunkea joukkoon vaikka riisiä. Sen jälkeen niistä on vhh kaukana. Esimerkkejä, esimerkkejä, ystävät. Ja lisää vaan tulemaa perusreseptejäkin! Ja yksinkertaisestakin reseptistä voi saada vastauksen kysymykseen ''mitä tänään syödään''.
Skäribo on itse täydellisyys. Hän hallitsee suvereenisti kaikki erilaiset ruokavaliot, kokkailun, maanviljelyn ja ainakin vielä lampaiden kasvatuksen. Lisäksi hänellä on erittäin suuri tietämys lääketieteestä varsinkin D2n ja VHHn suhteen.
Mihinkään hänen ei tietysti ole tarvinut opiskella mitään.
Kummallista silti, että hän ei tiedä mitä tarkoittaa resepti-keskustelut ja laittaa tänne asiaan kuulumattomia viestejä. - Pihkaniska
Mitä v...tua yrität sanoa. Jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, voisit meidän puolestamme jättää palstan rauhaan.
- Kraan
Tässä tulee sellainen resepti, että ette ole ennen nähnyt!
Kesäkurpitsoista koverrettu sisus tulee muuten täytteeseen.
Kuullota tai ruskista sipulia ja valkosipulia, lisää suppilovahverosuikaleita ja hauduttele (30 min?) Sitten lisää kesäkurpitsan sisusaines. Hauduttelua, kun neste on hävinnyt voi hiukan paahtaa kovemmalla lämmöllä. Nyt soijakastiketta, maustettu tuorejuusto ja chilitahnaa. Hauduta neste kokoon. Joskus lisään tuorejuuston lopuksi ja sekoitan vain hyvin kevyesti, niin että siitä jää paksuja raitoja täytteeseen.
Kesäkurpitsaveneet ryöpsäytetään kiehuvassa suolatussa vedessä ennen täyttämistä. Tarkista massan maku. Sen tulisi olla melko väkevän makuista, koska kesäkurpitsa on mieto ja imee makua. Täytä veneet massalla. Päälle tulee juustoa. Uunissa kunnes juusto on hiukan ruskistunut.
Kokeile tätä pari kertaa, niin pääset ruoan ja maun ideasta jyvälle. Tämä on oikeasti ihan tolkuttoman hyvää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003