ONGELMA: Takapuoli kipeytyy ratsastaessa

inkaliina

Tämä on tosi outo ja nolo ongelma, en ole edes ratsastuksen opettajalle kehdannut sanoa. Sisemmät häpyhuuleni ovat kai jotenkin liian isot, sillä ne hiertyvät lähes verille ratsastaessa ja niihin tulee rakkuloitakin, menevät siis tosi kipeiksi. Ratsastus tunnin jälkeen pari päivää on siis täyttä tuskaa. En halua lopettaa harrastusta. soitinkin gynekologille ja niitä voidaan kuulemma laserilla leikata pienemmiksi. Onko muita ongelmaisia? Halusin kertoa, jos jollain sama ongelma että tiedätte, että apuakin saa!

14

4028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hegeira

      huomiota alushousuihin, varsinkin niiden materiaaliin. Pikkareilla kun on aika suuri vaikutus asiaan... ;)

      • att

        Oletko kauan ratsastanut?
        aluksi nimittäin paikat saattaakin tulla ilkeän kipeiksi..


    • Aikuisratsastaja

      Tuttua minullekin. Joillakin hepoilla on hirveen korkea ravi ja/tai satulan malli aiheuttaa, sen että paikat kipeytyvät verille. Varmuuden vuoksi joka kerta ennen ratsastustuntia laitan alapäähän reilusti vauvojen sinkkivoidetta, ja sitä myös jälkeenpäin, jos on tullut kipeeksi. Mitään sidettä ei kannata ratsastukseen laittaa, sillä silloin hankautuu paikat entistä enemmän.
      Myös Bepanthen voide auttaa. Niin ja alkkareiden pitää olla puuvillaa eikä ainakaan stringit.

      • ananas_

        Sama juttu mulla.. Ihan hirvee tunne sit ku menee suihkuun kotona.. :S


      • 123

        Bepanthen on auttanut myös mulla. Varmaan johtuu istunnasta,koska joka kerta ei hierry. Kiusallinen vaiva...


    • Maalaisponi

      Oletko kertonut asiasta opettajallesi? Hän voisi tarkkailla istuntaasi, sillä väärä istunta voi aiheuttaa kyseisiä vaivoja. Painon pitäisi olla molemmilla istuinluilla ja vain hieman häpykukkulalla. Jos ratsastaja istuu selkä notkolla paine tulee häpykukkulalle ja paikat hiertyy helposti auki. Kokeile ensi kerralla nostaa jalat koukussa satulansiipien eteen. Silloin paino tulee istuinluille. Sitten vaan siirrät jalat takaisin alas säilyttäen istunnan istuinluilla. Toinen ongelman aiheuttaja voi olla liian pieni satula eli etukaari hiertää nivuset auki. Tuntihevosilla saattaa olla mahdollista lainata isompaa satulaa jos opettaja on tietoinen ongelmastasi. Toivottavasti saat apua ettei ihana harrastus ole pelkkää tuskaa :)

      • istunta

        Tähän yhtyen asennossa voi olla osa syy, muistelisin itse joskus kärsineen samasta kiusasta ja joskus hiertyivät polvien sisäreunatkin verille(puristin pohkeita väärin).Satuloillakin on paljon tekemistä, joskus jalustinhihnojen soljet törröttävät läpän läpi ja painavat sisäreiteen.toivottavasti löydät helpotuksen ja kivuttoman ratsastuksen.


    • HEi!!!

      Mulla ei koskaan oo ollu tota ongelmaa ei edes eka kerralla. Ja sanon sulle ,että vaikka kävis kuinkakipeetä mitä enemmän ratsastat tää kipu loppuu, koska silloin totut siihen.

      • vastaus edelliseen

        Tiedän kyllä millainen kipu on silloin paikoissa kun se johtuu tottumattomuudesta tai pitkästä tauosta ratsastuksessa, olen nimittäin harrastanut ratsastusta pian 20 vuotta. ongelma on se että synnytyksen jälkeen ovat häpyhuuleni hiertyneet rikki ja verille ratsastaessa vaikka laittaisin millaiset pikkuhousut yms. eli tämä on ihan oikea ongelma.. pitäisi varmaan mennä ihan leikkaukseen tai johonkin, käydä gynekologilla pienennyttämässä häpyhuulia tai jotain, aattelin vain että onko jollain muulla samaa ongelmaa.


      • pälänen
        vastaus edelliseen kirjoitti:

        Tiedän kyllä millainen kipu on silloin paikoissa kun se johtuu tottumattomuudesta tai pitkästä tauosta ratsastuksessa, olen nimittäin harrastanut ratsastusta pian 20 vuotta. ongelma on se että synnytyksen jälkeen ovat häpyhuuleni hiertyneet rikki ja verille ratsastaessa vaikka laittaisin millaiset pikkuhousut yms. eli tämä on ihan oikea ongelma.. pitäisi varmaan mennä ihan leikkaukseen tai johonkin, käydä gynekologilla pienennyttämässä häpyhuulia tai jotain, aattelin vain että onko jollain muulla samaa ongelmaa.

        itselläni taas persaumus usein kipeänä jos on kova satula, sillä minulla ei ilmeisesti ole tarpeeksi läskiä istuinluiden ja persnahan välissä; ei hättää kuitenkaan, ompelin ratsastushousuihin makuualustasta vahvikkeet ja jo autto! ei toki erimukavat ratsastaa helteillä, mutta omallani onkin pehmeä satula ja ei niitä tarvi käyttää vaan kuin silloin kun käy vieraissa.


    • kohtalotoveri

      Hei

      Minulla on aivan sama ongelma ja tiedän, että se on tosi tuskallista. Itse olen kokeillut yhtä ja toista ja viimeisin on helpottanut kipeytymistä.

      Laitan rasvaa häpyhuuliin ja asetan ne suurten häpyhuulien alle piiloon. Valkovaseliini on ihan hyvä, koska se ei imeydy niinkuin Bepanthen. Olen käyttänyt Bepantheniakin. Sen lisäksi käytän paksua terveyssidettä (ei nykyisin löydy kuin "halpis" valmistajilta) joka ikään kuin pitää paketin koossa. Päälle laitan kahdet TUKEVAT (kaupassa muistaakseni ainakin Slogilla) alkkarit. Side hankaa jos kalsarit on löysät ja pääsee liikkumaan. Tärkeintä kuitenkin, että sisemmät häpyhuulet saadaan tukevasti piiloon uloimpien suojaan. (ja TOSI TUKEVAT housut päälle!!!)

      Tiedän, että ongelma on tosi nolo, eikä siitä hirveesti viiti huudella.

      Toivottavasti tästä olisi sulle ja muillekin samaongelmaisille apua. Eihän se välttämättä kaikilla toimi. Itse olen saanut apua tästä. Ei muuta kuin "paketoimaan" ja ratsaille. Tsemppiä!

      Olisi kiva kuulla jos joku sai tästä neuvosta apua.

      • qp2

        Moi, kiitos huojentavista viesteistänne, olen kärsinyt samoista ongelmista ajoittain, viimeksi kun ratsastin ilman satulaa, ja vain puoli tuntia! Eipä olisi uskonut mutta useita päiviä meni parantuessa.


    • Inhottavaa

      Tiedän että on jo vanha ketju mutta vastaanotto nyt kuitenki. Eli, mulla myös hierty verille helposti. Kaks asiaa helpottaa rasva hyvät alushousut tai sitten satulan/ hevosen vaihto. Esim. ratsastan tällä hetkellä kahdella hevosella toinen entinen ravuri jolla ISO säkä ja sillä ratsastaessa lähes aina hierty. Mutta tällä toisella ei oo juuri nimeksikään säkää, ja ei oo ikinä hiertäny.

    • Anonyymi

      Minulla ongelmana pakaran välin hiertyminen etenkin isoilla hevosilla ratsastaessa. Lähinnä laukassa tai harjoitus ravissa. Toimiiko talkki hyvin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe