Hyvä lettutaikinan ohje

vipa

Nyt haen todella herkullisen ohukaistaikinan ohjetta. Löytyykö?

30

37618

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäpä hyvä

      8 dl kauramaitoa
      2 dl vichya (lisätään viimeiseksi)
      n. 5 dl jauhoja
      1 dl öljyä
      1 dl sokeria (tai enemmän, maun mukaan)
      1 tl suolaa

      paistamiseen helpointa esim. flora culinesse

      • ......

        Mitä ihmeen kauramaitoa?
        Ihan sitä punasta maitoa vaan.

        Missäs kanamunat?


      • vali..
        ...... kirjoitti:

        Mitä ihmeen kauramaitoa?
        Ihan sitä punasta maitoa vaan.

        Missäs kanamunat?

        Kirjoita itse parempi, äläkä vaan hauku muiden hyväksi todettuja reseptejä... makunsa kullakin nääs.


      • ......
        vali.. kirjoitti:

        Kirjoita itse parempi, äläkä vaan hauku muiden hyväksi todettuja reseptejä... makunsa kullakin nääs.

        Juu juu, mutta kun lettuihin kuuluu käyttää maitoa ja munia jos puhutaan siis alkuperäisistä letuista. Tuolla ohjeella noita ei voi letus nimittään vaan joksika muuksi, toki voi olla hyviä sitä en kiistä, mutta resepti ei tähän säikeeseen sovi.

        8 dl punasta maitoa
        2 dl vichya (lisätään viimeiseksi)
        n. 5 dl jauhoja
        1 dl sulaa voita
        1 dl sokeria (tai enemmän, maun mukaan)
        1 tl suolaa
        2 kananmunaa

        Tuollee tuosta sais jo hyviä lettuja.

        Toki jokaisella on omat makumieltymyksensä, ja siksi reseptejä saa ja pitääkin mukauttaa oman maun mukaiseksi, mutta silti pitää säilyttää perus raaka aineet mitkä on ominaisia että saadaan haluttu lopputulos.

        Ei tarkoitukseni ollu valittaa vaan huomauttaa.


      • mihin niitä?
        ...... kirjoitti:

        Mitä ihmeen kauramaitoa?
        Ihan sitä punasta maitoa vaan.

        Missäs kanamunat?

        Mihin niitä kananmunia tarvii? Ei mihinkään. Ja kauramaito tekee letuista todella helppoja paistaa, ne pomppaavat ja melkein kääntävät itse itsensä. Tuolla taikinalla ei voi lettu jäädä pannuun kiinni. Tosi hyvä ohje.


      • vali...
        ...... kirjoitti:

        Juu juu, mutta kun lettuihin kuuluu käyttää maitoa ja munia jos puhutaan siis alkuperäisistä letuista. Tuolla ohjeella noita ei voi letus nimittään vaan joksika muuksi, toki voi olla hyviä sitä en kiistä, mutta resepti ei tähän säikeeseen sovi.

        8 dl punasta maitoa
        2 dl vichya (lisätään viimeiseksi)
        n. 5 dl jauhoja
        1 dl sulaa voita
        1 dl sokeria (tai enemmän, maun mukaan)
        1 tl suolaa
        2 kananmunaa

        Tuollee tuosta sais jo hyviä lettuja.

        Toki jokaisella on omat makumieltymyksensä, ja siksi reseptejä saa ja pitääkin mukauttaa oman maun mukaiseksi, mutta silti pitää säilyttää perus raaka aineet mitkä on ominaisia että saadaan haluttu lopputulos.

        Ei tarkoitukseni ollu valittaa vaan huomauttaa.

        Ja sinäkös se määrittelet, mitä voidaan nimittää miksi ja millä reseptillä, mitkä ovat "perusraaka-aineet" ja "haluttu lopputulos"? Eiköhän lettuja voi tehdä monella eri tavalla, "alkuperäistä" reseptiä ei liene olemassakaan. Miksi et samalla valittaisi myös tuosta vichystä, tuskin on sekään monen suomalaisen lettureseptissä. Kiva vaan kun tulee "perinteisestä" erilaisia reseptejä, eikä vaan aina sitä samaa mikä on jo moneen kertaan tullut kokeiltua. Maailma muuttuu eikä mikään ole nykyään "alkuperäistä". Jos itselläsi on jotenkin niin erinomainen resepti niin pistä se, älä "huomauttele" typeryyksiä muiden hyvistä resepteistä.


      • tosiasia
        vali... kirjoitti:

        Ja sinäkös se määrittelet, mitä voidaan nimittää miksi ja millä reseptillä, mitkä ovat "perusraaka-aineet" ja "haluttu lopputulos"? Eiköhän lettuja voi tehdä monella eri tavalla, "alkuperäistä" reseptiä ei liene olemassakaan. Miksi et samalla valittaisi myös tuosta vichystä, tuskin on sekään monen suomalaisen lettureseptissä. Kiva vaan kun tulee "perinteisestä" erilaisia reseptejä, eikä vaan aina sitä samaa mikä on jo moneen kertaan tullut kokeiltua. Maailma muuttuu eikä mikään ole nykyään "alkuperäistä". Jos itselläsi on jotenkin niin erinomainen resepti niin pistä se, älä "huomauttele" typeryyksiä muiden hyvistä resepteistä.

        Ei hän määrittele mitkä ovat perus raaka aineita, ne maito ja munat sattuu vaan olee kaikista keskeisimmät asiat jauhojen ohella tossa lettu taikinassa. Melkeen yhtä kaukaa haettua antaa tällänen lettutaikinan ohje:
        Kilo paskaa
        2 litraa kusta
        Ei siinäkään perus raaka aineita ole, mutta hyvää se voi jonkun mielestä olla ja joku sitä saattaa jopa letuksi sanoa!


      • oke2
        tosiasia kirjoitti:

        Ei hän määrittele mitkä ovat perus raaka aineita, ne maito ja munat sattuu vaan olee kaikista keskeisimmät asiat jauhojen ohella tossa lettu taikinassa. Melkeen yhtä kaukaa haettua antaa tällänen lettutaikinan ohje:
        Kilo paskaa
        2 litraa kusta
        Ei siinäkään perus raaka aineita ole, mutta hyvää se voi jonkun mielestä olla ja joku sitä saattaa jopa letuksi sanoa!

        kokeilin tota oli hyvää! :)


      • Ihanaa! Maito ja muna allergisillekkin voin nyt tehdä lettuja. Kaunis kiitos tästä ohjeestasi. Flooralla paistin;kun voita en voinut käyttää! Tehty on ja hyviksi havaittu. Kaikki saivat nyt syödä lättyjä. Ensin paistin kauralätyt ja sit perinteiset. Minä 10 syöjää,joista 3 allergista. Ens lihakeittoa ja sit lättyjä kaikille. Yhtä juhlaa oli!


      • Anonyymi
        mihin niitä? kirjoitti:

        Mihin niitä kananmunia tarvii? Ei mihinkään. Ja kauramaito tekee letuista todella helppoja paistaa, ne pomppaavat ja melkein kääntävät itse itsensä. Tuolla taikinalla ei voi lettu jäädä pannuun kiinni. Tosi hyvä ohje.

        Minä en ole saanut kauramaidolla onnistumaan lettuja. Ne vaan ei pysy kasassa ja ovat outoja.
        Olen laittanut kaikki normaalit lettuaineet, munia myöten.
        Siksi yritin nyt etsiä että miksi letut ei onnistu kun käyttää kauramaitoa.
        En löytänyt vastausta siihen.


      • MariaK

      • todella typerää

      • todella typerää kirjoitti:

        kuka idiootti jaksaa tapella jotain letuista? :DDDD

        hyvä ruoka, parempi mieli ;)

        en tosiaankaan ole tapellut mistään!


    • MerlockW

      Löytyy:
      1 l maitoa
      3 munaa
      5 dl vehnäjauhoja
      1 rkl ruokaöljyä
      1 tl suolaa
      margariinia tai ruokaöljyä paistamiseen

      1. Kaada maito kulhoon, riko munat joukkoon ja sekoita.
      2. Lisää jauhot vatkaten joukkoon.
      3. Lisää ruokaöljy sekä suola, sekoita.
      4. Laita margariininokare tai öljyloraus paistinpannulle. Odota että pannu on tarpeeksi kuuma.
      5. Paista lätyt, letut, ohukaiset eli räiskäleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi.
      6. Tarjoa sokerilla maustettuna, mansikkahillon ja/tai kermavaahdon kera. Voit myös täyttää lätyt paistetulla jauhelihalla ja kuorruttaa ne juustoraasteella.

      Löysin sen tuolta: http://www.reseptit.com/ruokaohjeet/voileivat-ja-valipalat/latyt-letut-eli-raiskaleet/

    • kukaan ei

      maininnut niin; rapeita lättyjä saat, kun korvaat puolet vehnäjauhoista samalla määrällä ohrajauhoja.

      • plöä

        Hehehe, idiootit maidonpalvojat ja munahullut.
        Lettutaikina on SATA KERTAA PAREMPAA ILMAN NOITA!
        Miksi: Koska taikinasta tulee ohuempaa ja letuista täten ohuempia ja rapeampia. Maidon voi korvata jopa vedellä. Kokeilkaapa ihan itse niin yllätytte miten hyviä tulee.


      • teenpäskin huomenna
        plöä kirjoitti:

        Hehehe, idiootit maidonpalvojat ja munahullut.
        Lettutaikina on SATA KERTAA PAREMPAA ILMAN NOITA!
        Miksi: Koska taikinasta tulee ohuempaa ja letuista täten ohuempia ja rapeampia. Maidon voi korvata jopa vedellä. Kokeilkaapa ihan itse niin yllätytte miten hyviä tulee.

        maidon sijaan vettä, ei kovin paksusti jauhoja ja sekaan ripaus suolaa ja loraus rypsiöljyä, rapeuden salaisuus!:D

        aivan ihanaa!


      • lettumestari
        plöä kirjoitti:

        Hehehe, idiootit maidonpalvojat ja munahullut.
        Lettutaikina on SATA KERTAA PAREMPAA ILMAN NOITA!
        Miksi: Koska taikinasta tulee ohuempaa ja letuista täten ohuempia ja rapeampia. Maidon voi korvata jopa vedellä. Kokeilkaapa ihan itse niin yllätytte miten hyviä tulee.

        peetä. Ei letut pysy kasassa ilman kananmunaa ja veteen tehtyinä ovat vesi - jauho kikkareita.

        6 dl punaista maitoa
        2 dl kuohukermaa
        2 dl kivennäisvettä
        1 dl sokeria
        1 tl suolaa
        1 tl vaniljasokeria
        2 huoneenlämpöistä kananmunaa
        1dl sulatettua voita
        n 7-8 dl erikoisvehnäjauhoja
        ripaus kardemummaa

        Sotke taikinan ainekset ja anna sen turvota n 20-30 minuuttia.
        Paista letut riittävän kuumalla pannulla voissa pitsireunaisiksi,
        eli pyöräytä taikina pannulle reunoja myöten, kallistele sitä
        niin että keskiosa täyttyy. Ei liian paksulti taikinaa pannulle kerralla.
        Ja hyvää tulee.
        Taatusti parempia kuin vesipohjaiset.


      • lettu se on lettukin
        lettumestari kirjoitti:

        peetä. Ei letut pysy kasassa ilman kananmunaa ja veteen tehtyinä ovat vesi - jauho kikkareita.

        6 dl punaista maitoa
        2 dl kuohukermaa
        2 dl kivennäisvettä
        1 dl sokeria
        1 tl suolaa
        1 tl vaniljasokeria
        2 huoneenlämpöistä kananmunaa
        1dl sulatettua voita
        n 7-8 dl erikoisvehnäjauhoja
        ripaus kardemummaa

        Sotke taikinan ainekset ja anna sen turvota n 20-30 minuuttia.
        Paista letut riittävän kuumalla pannulla voissa pitsireunaisiksi,
        eli pyöräytä taikina pannulle reunoja myöten, kallistele sitä
        niin että keskiosa täyttyy. Ei liian paksulti taikinaa pannulle kerralla.
        Ja hyvää tulee.
        Taatusti parempia kuin vesipohjaiset.

        yhyy, arvon lettu"mestari". tuolla on parhaillaan paistumassa maidottomia ja munattomia lettuja, ja VOI APUA, TAITAVAT NE TODEN TEOLLA PYSYÄ KASASSA!!!!!! mitäs nyt teet? soitat poliisit?


      • kookosta ei
        lettu se on lettukin kirjoitti:

        yhyy, arvon lettu"mestari". tuolla on parhaillaan paistumassa maidottomia ja munattomia lettuja, ja VOI APUA, TAITAVAT NE TODEN TEOLLA PYSYÄ KASASSA!!!!!! mitäs nyt teet? soitat poliisit?

        mikään voita :
        http://www.ruokala.net/resepti/kookosletut-2
        olen varioinut lasten mango mössöllä, puristetulla appelsiinilla jne.
        http://www.finefoods.fi/613.html
        kookosletut
        http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Kookosletut/956.html
        mukalemia
        Ekana löysin Hesarin Vivi-Ann Sjögren'in ja sen täyte oli banaani-http://fi.wikipedia.org/wiki/Vivi-Ann_Sjögrenomenasose calvados


      • Anonyymi
        plöä kirjoitti:

        Hehehe, idiootit maidonpalvojat ja munahullut.
        Lettutaikina on SATA KERTAA PAREMPAA ILMAN NOITA!
        Miksi: Koska taikinasta tulee ohuempaa ja letuista täten ohuempia ja rapeampia. Maidon voi korvata jopa vedellä. Kokeilkaapa ihan itse niin yllätytte miten hyviä tulee.

        Kun lisäät siihen kuivahiivan niin saat pizzapohjan. Ja polöön lettu kestit muuttuvat italianno pizzeriaksi🤣😂🤡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lisäät siihen kuivahiivan niin saat pizzapohjan. Ja polöön lettu kestit muuttuvat italianno pizzeriaksi🤣😂🤡

        Jep lettu/lätty/räiskäle taikina ei todellakaan tarvitse mitään eläinten eritteitä.

        https://www.kamomillankonditoria.com/search/label/Lätyt ja pannarit


      • Anonyymi

    • Hankkikaa elämä!!!!!

      Ootteko työ työttömiä vai mitä vamokkeja kun on aikaa olla täällä tappelemassa jostain saatanan lettutaikinan ohjeesta...??? Menkää töihin ja hankkikaa elämä!

      • Jonbourno

        Oon työtön mut tää on mun lettutaikina.
        3 perunaa
        Kaura jauhoja 1dl
        4 porkkanaa
        1dl vehnäjauhoo
        1dl vettä
        2rkl öljyä
        Paista kuivalla teflon pannulla


    • naamanen

      Tuohan n pyttipannu. Taisi mennä sulla reseptivihkossa ohjeet sekaisin vai?

    • jokus2

      voiko sen kauramaidon tilalle laittaa tavallista maitoa

    • mummeli

      pojanpoikani 4v on allerginen kananmunalle ja maidolle. siksipä kiitos kauramaito ohjeesta letun tekoon.

    • Heheh:D

      Siis nehän on vaan lettuja? >:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      87
      2362
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      20
      2285
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      19
      1838
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      76
      1492
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      105
      1487
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      161
      1255
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      257
      1052
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      70
      971
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      919
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      903
    Aihe