miksi pakastaa marjoja?

kaupasta saa

Kaupan pakastealtaasta saa valmiiksi pakastettuja suomalaisia marjoja. Nämä marjat on pakastettu heti poimimisen jälkeen. Mitä järkeä on raahata hirveää laatikkoa kalliita marjoja torilta ja pakastaa niitä itse ja nähdä vaivaa? Ja nämä itsepakastetuthan eivät edes ole niin tuoreina pakastettuja, kuin nuo kaupan valmiit. Nämähän on roudattu turhan takia ensin torille myytäväksi, sitten kotii, ja sitten vasta pakkaseen.

Miksi kannattaa siis pakastaa marjoja, kertokaa kun en itse keksi?

14

2331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsepakastaja

      "Ja nämä itsepakastetuthan eivät edes ole niin tuoreina pakastettuja, kuin nuo kaupan valmiit. Nämähän on roudattu turhan takia ensin torille myytäväksi, sitten kotii, ja sitten vasta pakkaseen."

      Meillä on aivan päinvastoin: mansikat poimimme itsepoimintana vajaan kymmenen kilometrin päästä kotoa ja muut marjat poimimme itse metsästä. Ovat taatusti tuoreempia kuin kaupan pakasteet, 100%:sti kotimaisia (eikä esim. puolalaisia, unkarilaisia ja mitä nyt kaupasta saakaan) ja lisöksi tiedeämme tasan tarkkaan, minkälaatuisia ne ovat.

      Ne useat vuotuiset pakastemarjoista tulleet pienet paikalliset vatsaepidemiat ovat poikkeuksetta johtuneet ulkomaisista pakastemarjoista - niitä ei saisi tarjota kypsentämättöminä, mitä rajoitusta ei kotimaisilla marjoilla ole.

      "Miksi kannattaa siis pakastaa marjoja, kertokaa kun en itse keksi?"

      Et varmaan osannut kuvitella, etteivät kaikki käyttäydy kuten sinä (ja osta marjoja kaupasta). Toivottavasti tämä laajensi kuvaasi miestä suomalaisista.

      • ettäs näin

        Monet kotona jäädytetyt marjat ovat todella huomattavasti teollisesti pakastettuja marjoja heikkolaatuisempia.

        Aika harvalla kuluttajalla on käytössään pakastukseen sopiva kylmälaite. Käytännössä kotona pakkastimeen laitetut marjat jäätyvät tosi hitaasti, jopa 5 kg mansikkaerän jäädyttäminen kotioloissa riittävän nopestion tuhoon tuomittu.

        Toisin kun teollisuudessa kotona ei saavuteta riittävää jäätymisnopeutta (½ cm/h). Tällöin tuotteen solurakenne rikkootuu ja seurauksena on sulatuksen jälkeen epämääräistä mössöä.


      • hahhahhaa
        ettäs näin kirjoitti:

        Monet kotona jäädytetyt marjat ovat todella huomattavasti teollisesti pakastettuja marjoja heikkolaatuisempia.

        Aika harvalla kuluttajalla on käytössään pakastukseen sopiva kylmälaite. Käytännössä kotona pakkastimeen laitetut marjat jäätyvät tosi hitaasti, jopa 5 kg mansikkaerän jäädyttäminen kotioloissa riittävän nopestion tuhoon tuomittu.

        Toisin kun teollisuudessa kotona ei saavuteta riittävää jäätymisnopeutta (½ cm/h). Tällöin tuotteen solurakenne rikkootuu ja seurauksena on sulatuksen jälkeen epämääräistä mössöä.

        Ei ne teollisuuden käyttämät sekundamarjat muutu mitenkään hyviksi sen pakastusprosessin avulla. Jos lähtökohta on huono, ei synny hyvöö lopputulosta.

        Itsepakastaja sen sijaan voi valita säilöttäväkseen kunnon marjat, kun ei tarvitse minimoida marjojen hankintakustannuksia ja ostaa mitäänsanomattomia keski-eurooppalaisia mansikoita yms.


      • miksi raahata kaupasta

        Olisit lukenut kunnolla sen mitä kirjoitin. Ihmettelin miksi ihmiset ostavat kaupasta niitä tuoremarjalaatikoita (25 laatikko jotain mustikkaa) ja sitten pakastavat.

        Ymmärrän toki jos itse käy marjat poimimassa, se onkin ihan eri asia.


    • näkemystä

      Syitä on.Mikä on sen antoisampaa kuin tehdä eväät ja lähteä päiväksi metsään marjastamaan.Vatut ja mustikat saa pienellä vaivannäöllä jo nyt eikä tarvitse lähteä erikseen lenkille.Jos terassit ja löhörannat tuntuvat paremmilta niin silloin pakastealtaalle vain.Kahden viikon Kainuun reissusta käytin kolme viimeistä päivää lakanpoimintaan,tulos 32kg.Mitä arvelisit näiden maksavan pakastealtaan reunalta marjastettuna?Mansikat keräsin itse läheiseltä viljelijältä 1,5€kg.Saa marjaisen hillon ja pakastuksessa ensin marjojen jäähdytys jääkaapissa täydellä teholla 1vrk ja sitten pakastus 2-3 kg:n erissä.Ei ole ollut laadussa valittamista.
      Väittämä"pakastettu heti poimimisen jälkeen"voi mansikan osalta päästä lähelle itsepoimitun nopeutta mutta muden marjojen osalta väite on perätön.
      En marjasta kaupassa TAKUUVARMASTI niin kauan kun minulla töppönen suolla ja metsässä liikkuu.

      • kaupasta!!!!!

        Mä puhuinkin siitä että jengi ostaa ne marjat ensin kaupasta, tuoreina, laatikoissa, ja sitten menee kotiin ja pakastaa! ERI ASIA KUIN ITSEPOIMIMINEN (jonka hyvinkin ymmärrän, en ole tyhmä).


    • Goya

      Minäkin olen aina ihmetellyt näitä ihmisiä, jotka kanniskelevat ison mansikkalaatikon kotiin ja pakastavat. En nimittäin ymmärrä, mihin niitä pakastemansikoita sitten käyttävät. Nehän ovat sulatettuna iljettävää harmaata lillumössöä. Jos vaikka hilloksi keittäisivät, niin vielä ymmärtäisin. Sama koskee kyllä muitakin pakastemarjoja, eli en minä niitä valmiiksi pakastettuna kaupastakaan ostaisi, vaan syön ainoastaan tuoreina. Minusta marjat eivät yksinkertaisesti sovi pakastettaviksi.

    • itse pakastan

      pitääkö ne marjat tosiaan ostaa toprilta itse kerään kyllä metsästä omät pakastemarjani ainakin tiedän mitä pakastan.
      onkose niin varmaa torilta suomalainen marja onko se suomalaista

      • poimuri

        Ei takuulla kyllä mustikat, puolukat jne perusmarjat mitä yleensä luonnosta saa niin mene miksikään mössöksi kun niitä pakastaa... ei ainakaan mulla ole mennyt! Ja se miksi pakastan niitä : siksi koska pakastamisellä säilyy todella hyvin kaikki ravintoarvot vitamiinit jne... Ehkä nämä vatut sun muut mansikat mitä kaupasta ja tilalta saa kerättyä niin menee jonkunlaiseksi ''mössöksi''.. Mutta empähän mä niitä mansikoita poimiskele pelkkää torjuntaaineita koko setti.... Metsämansikat ok ja vatut luonnossa... Mut huonosti löydettävissä...


    • pari vastausta

      Ensiksikin,en osta torilta vaan kerään itse.Saa liikuntaa ja mielen virkeyttä,kun liikkuu luonnossa.Ja jos kerää itse ja pakastaa saman tien saa varmasti ainakin yhtä nopeasti pakastettuja kuin kaupan pakastealtaasta.Eikä maksa mitään,keräily on harrastus,sille ei lasketa tuntipalkkaa.

    • asdasdasfa

      Siis mitä sekoilua tämä on? Marjat saa mehtästä, eli järkevintä on mennä IHAN ITE poimimaan ne sieltä ja pakastaa kotona. Kuka hullu ostaa 10 pussia mustikkaa 1,50 euron pussihinnalla?

    • vieteri42

      Hmmm.. No pakko ymmärtää niitäkin, jotka ei halua seurustella miljoonan hyttysen ja paarman kanssa, niitä jälkimmäisiä riitti tänään muuten. On niitä mustikoita metsissä joo, mutta
      1. kaikki eivät edes voi poimia itse
      2. kaikki eivät halua tehdä sitä noiden pikkuötököiden kera
      3. rahalla saa ja hevosella pääsee
      4. kiva että myös minä voin myydä niitä jollekin em. ryhmistä

      Ei kaikki halua tehdä kaikkea ja minustä on kiva myydä mustikoita vaikkapa 4 €/ kg, tulee harrastus maksetuksi ja jääkin vähän.

      Toivottavasti joku viitsisi maalata miun talon, tosin jokuhan kohta sanoo, että hölmö, voihan sen tehdä itsekin. Miksi ihmeessä jokaisen pitäisi tehdä joka juttu itse, ei maailma sillein toimi

      • berry halle

        Näin on. Minäkin kovin mielellään marjastaisin mutkun se on ihan fyysisesti mahdotonta ellei sitten halua maata sen päälle sängyssä paria päivää. Selän jäykistysleikkauksen jälkeen ei nääs paljon kumarrella.
        Siks toisekseen ei ne torilta ostetut nyt niin kalliita ole ellei ole ihan himokuluttaja. Niin että ihan kiva kun joku jaksaa, haluaa ja viitsii poimia ne mustikat mun puolesta.

        Toinen juttu mitä en tajua on perunan pienviljely- siihen työmäärän
        nähden mitä se vaatii ne pitäsi laittaa kultakehyksiseen laariin.
        K- kaupassa uusi peruna maksaa 0,59 kilo.


    • syökää selvää pas aa

      syökää vaan puolalaisia paskavedellä kyllästettyjä esim. vattuja, eihän niitä saa edes keittämättä syödä jos ei halua usean viikon mahatautia....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1718
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1096
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      144
      1059
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      895
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      890
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      861
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      840
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      749
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      745
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe