Onko kellään hyvää ohjetta avomaankurkun säilöntään? Haen ohjetta sellaiseen liemeen, jossa olisi ehkä hunajaa ja valkosipulia. Liemi saisi olla kuitenkin hieman makeahkompi kuin ihan se "perinteinen" etikkaliemi. En ole ohjetta onnistunut löytämään, enkä oikein omin päin osaa määriä arvailla ja alkaa sekoituksia tekemään jos ei lopputuloksesta ole mitään takeita. En ole googlettamalla onnistunut löytämään.
kurkun säilöntä
2
8318
Vastaukset
- kurkkuja
Ota Sam OY:n kotisivu ja sieltä säilöntä.Löytyy ohje"valkosipulikurkut".Olemme säilönneet tällä ohjeella avomaankurkkuja useana vuotena ja säilöämme tänäkin vuonna.SAM-yhtiöhän on hunajafirma joten toiveesi totetuvat,myös valkosipuloin osalta.
Suosittelen! - Aimend
En ole kokeillut tätä ohjetta, mutta siinä näyttää olevan hunajaa ja valkosipulia. Löytyy osoitteesta:
http://www.hunajainensam.fi/nxl/741874/sailontareseptisivu.fi.html
Valkosipulikurkut
1 kg avomaankurkkuja
5 valkosipulinkynttä
tilliä
Liemi:
2 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 dl Kotitalous -hunajaa
3 tl suolaa
Viipaloi kurkut ja kuori valkosipulinkynnet. Lado kurkkuviipaleet ja valkosipulinkynnet sekä tilli kerroksittain tölkkiin.
Kiehauta liemen aineet ja kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä kylmässä. Herkku on valmista nautittavaksi muutaman päivän kuluttua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6865- 68851
- 59815
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745