Kirilille kyssäri

PowerForward

Terve. Teetkö itse hapankaalta vai turvaudutko kaupan tarjontaan? Jos sulla on kokemusta sen tekemisestä niin paiskaatko ohjetta. Ko ruoka-aines on muutenkin itselle outo ja vasta opettelun alla, mitä sen kanssa kannattaa laittaa ja voiko hapankaalesta viritellä eri variaatioita? Kiitokset jo etukäteen.

15

3013

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Täällä Vantaalla on Eestin Herkku niminen liike, joka myy virolaista hapankaalia ja se on tosi hyvää ja maksaa 1,40€ 800g purkki. Muistaakseni normaalikaupassa se on yli kolme euroa. Itse syön hapankaalia ihan sellaisenaan pihvin kanssa ja joskus teen hapankaalikeittoa naudan keittolihasta. Eihän tuon hapankaalin valmistaminen niin monimutkaista ole ja voi olla että vielä kokeilenkin. Tässä yksi linkki hapankaalin valmistamiseen.

      http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#1

      • Aasiantuntija

        KAALIA 13 KG
        PORKKANAA 2 KG
        PAPRIKAA 800GR
        VETTÄ 2,5 L
        MERISUOLAA 120 GR
        PERSILJAA
        VALKOSIPULIA
        SIPULIA
        MUSTAHERUKAN LEHT

        Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua.


      • PowerForward
        Aasiantuntija kirjoitti:

        KAALIA 13 KG
        PORKKANAA 2 KG
        PAPRIKAA 800GR
        VETTÄ 2,5 L
        MERISUOLAA 120 GR
        PERSILJAA
        VALKOSIPULIA
        SIPULIA
        MUSTAHERUKAN LEHT

        Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua.

        Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.


      • Genuiini

        hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!


      • Aasiantuntija
        PowerForward kirjoitti:

        Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.

        Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.

        Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.


      • joojooj
        Aasiantuntija kirjoitti:

        Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.

        Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.

        sellanen kotiviinipönttö lienee riittävän. vai?


      • joojooj
        Genuiini kirjoitti:

        hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!

        ranskikset??


      • Genuiini
        joojooj kirjoitti:

        ranskikset??

        sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.


      • Genuiini
        Genuiini kirjoitti:

        sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.

        zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...


      • tilalla
        Genuiini kirjoitti:

        zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...

        voi kokeilla lanttu"ranskalaisia", ovat kuulemma hyviä.


      • PowerForward
        Aasiantuntija kirjoitti:

        Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.

        Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.

        Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?

        Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan.


      • Aasiantuntija
        PowerForward kirjoitti:

        Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?

        Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan.

        "Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
        Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.

        "Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
        Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.

        "Kauanko kestää että on syötävissä?"
        Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne.


      • hapankaalia

        Sopiiko VHH:n listalle?


      • mainonta
        hapankaalia kirjoitti:

        Sopiiko VHH:n listalle?

        ja markkinointi osastolle....no, hapankaali sopii kyllä vhh osastoon.


      • PowerForward
        Aasiantuntija kirjoitti:

        "Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
        Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.

        "Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
        Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.

        "Kauanko kestää että on syötävissä?"
        Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne.

        Näillä tiedoilla taidan jo päästä alkuun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3372
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3167
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2668
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      86
      1477
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1189
    Aihe