Kirilille kyssäri

PowerForward

Terve. Teetkö itse hapankaalta vai turvaudutko kaupan tarjontaan? Jos sulla on kokemusta sen tekemisestä niin paiskaatko ohjetta. Ko ruoka-aines on muutenkin itselle outo ja vasta opettelun alla, mitä sen kanssa kannattaa laittaa ja voiko hapankaalesta viritellä eri variaatioita? Kiitokset jo etukäteen.

15

3001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Täällä Vantaalla on Eestin Herkku niminen liike, joka myy virolaista hapankaalia ja se on tosi hyvää ja maksaa 1,40€ 800g purkki. Muistaakseni normaalikaupassa se on yli kolme euroa. Itse syön hapankaalia ihan sellaisenaan pihvin kanssa ja joskus teen hapankaalikeittoa naudan keittolihasta. Eihän tuon hapankaalin valmistaminen niin monimutkaista ole ja voi olla että vielä kokeilenkin. Tässä yksi linkki hapankaalin valmistamiseen.

      http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#1

      • Aasiantuntija

        KAALIA 13 KG
        PORKKANAA 2 KG
        PAPRIKAA 800GR
        VETTÄ 2,5 L
        MERISUOLAA 120 GR
        PERSILJAA
        VALKOSIPULIA
        SIPULIA
        MUSTAHERUKAN LEHT

        Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua.


      • PowerForward
        Aasiantuntija kirjoitti:

        KAALIA 13 KG
        PORKKANAA 2 KG
        PAPRIKAA 800GR
        VETTÄ 2,5 L
        MERISUOLAA 120 GR
        PERSILJAA
        VALKOSIPULIA
        SIPULIA
        MUSTAHERUKAN LEHT

        Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua.

        Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.


      • Genuiini

        hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!


      • Aasiantuntija
        PowerForward kirjoitti:

        Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.

        Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.

        Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.


      • joojooj
        Aasiantuntija kirjoitti:

        Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.

        Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.

        sellanen kotiviinipönttö lienee riittävän. vai?


      • joojooj
        Genuiini kirjoitti:

        hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!

        ranskikset??


      • Genuiini
        joojooj kirjoitti:

        ranskikset??

        sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.


      • Genuiini
        Genuiini kirjoitti:

        sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.

        zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...


      • tilalla
        Genuiini kirjoitti:

        zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...

        voi kokeilla lanttu"ranskalaisia", ovat kuulemma hyviä.


      • PowerForward
        Aasiantuntija kirjoitti:

        Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.

        Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.

        Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?

        Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan.


      • Aasiantuntija
        PowerForward kirjoitti:

        Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?

        Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan.

        "Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
        Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.

        "Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
        Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.

        "Kauanko kestää että on syötävissä?"
        Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne.


      • hapankaalia

        Sopiiko VHH:n listalle?


      • mainonta
        hapankaalia kirjoitti:

        Sopiiko VHH:n listalle?

        ja markkinointi osastolle....no, hapankaali sopii kyllä vhh osastoon.


      • PowerForward
        Aasiantuntija kirjoitti:

        "Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
        Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.

        "Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
        Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.

        "Kauanko kestää että on syötävissä?"
        Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne.

        Näillä tiedoilla taidan jo päästä alkuun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?

      Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      428
      5759
    2. Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen

      KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      2010
    3. Pikkunaiselle terkkuja

      Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi
      Ikävä
      369
      1895
    4. Kuinka paljon on

      Merkitystä seksillä kun valitset kumppania?
      Ikävä
      123
      1110
    5. Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."

      Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl
      Tv-sarjat
      5
      1034
    6. Kauniit naiset

      Ketkä ne on suomussalamen kauniimpie naisie?
      Suomussalmi
      28
      961
    7. Muutto ei ratkaise mitään.

      Sielläkin on naapurit. 😉 Nähdään?
      Ikävä
      76
      858
    8. Olet vieläkin täällä

      Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h
      Ikävä
      60
      854
    9. Kuinka hyvin tunnet kaivattusi?

      kuinka hyvin tunnet kaivattusi?
      Ikävä
      37
      734
    10. Oishan se coolia

      Kun sais maistaa sun huulia 😘 Mukavaa päivää Hei, just sulle miehelle, josta haaveilen ❤️
      Ikävä
      55
      733
    Aihe