Terve. Teetkö itse hapankaalta vai turvaudutko kaupan tarjontaan? Jos sulla on kokemusta sen tekemisestä niin paiskaatko ohjetta. Ko ruoka-aines on muutenkin itselle outo ja vasta opettelun alla, mitä sen kanssa kannattaa laittaa ja voiko hapankaalesta viritellä eri variaatioita? Kiitokset jo etukäteen.
Kirilille kyssäri
15
3028
Vastaukset
- Kiril
Täällä Vantaalla on Eestin Herkku niminen liike, joka myy virolaista hapankaalia ja se on tosi hyvää ja maksaa 1,40€ 800g purkki. Muistaakseni normaalikaupassa se on yli kolme euroa. Itse syön hapankaalia ihan sellaisenaan pihvin kanssa ja joskus teen hapankaalikeittoa naudan keittolihasta. Eihän tuon hapankaalin valmistaminen niin monimutkaista ole ja voi olla että vielä kokeilenkin. Tässä yksi linkki hapankaalin valmistamiseen.
http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#1- Aasiantuntija
KAALIA 13 KG
PORKKANAA 2 KG
PAPRIKAA 800GR
VETTÄ 2,5 L
MERISUOLAA 120 GR
PERSILJAA
VALKOSIPULIA
SIPULIA
MUSTAHERUKAN LEHT
Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua. - PowerForward
Aasiantuntija kirjoitti:
KAALIA 13 KG
PORKKANAA 2 KG
PAPRIKAA 800GR
VETTÄ 2,5 L
MERISUOLAA 120 GR
PERSILJAA
VALKOSIPULIA
SIPULIA
MUSTAHERUKAN LEHT
Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua.Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.
- Genuiini
hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!
- Aasiantuntija
PowerForward kirjoitti:
Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.
Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.
Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella. - joojooj
Aasiantuntija kirjoitti:
Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.
Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.sellanen kotiviinipönttö lienee riittävän. vai?
- joojooj
Genuiini kirjoitti:
hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!
ranskikset??
- Genuiini
joojooj kirjoitti:
ranskikset??
sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.
- Genuiini
Genuiini kirjoitti:
sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.
zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...
- tilalla
Genuiini kirjoitti:
zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...
voi kokeilla lanttu"ranskalaisia", ovat kuulemma hyviä.
- PowerForward
Aasiantuntija kirjoitti:
Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.
Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?
Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan. - Aasiantuntija
PowerForward kirjoitti:
Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?
Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan."Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.
"Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.
"Kauanko kestää että on syötävissä?"
Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne. - hapankaalia
Sopiiko VHH:n listalle?
- mainonta
hapankaalia kirjoitti:
Sopiiko VHH:n listalle?
ja markkinointi osastolle....no, hapankaali sopii kyllä vhh osastoon.
- PowerForward
Aasiantuntija kirjoitti:
"Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.
"Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.
"Kauanko kestää että on syötävissä?"
Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne.Näillä tiedoilla taidan jo päästä alkuun.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.923965Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j973317Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin1252617Miten juhlitte ensi lauantaina?
Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.2121994Mikä ihme teitä savolaisia tuossa
p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.201784Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä
Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m841741Varusmiehen kuolema
Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä961701- 1101539
Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?
JOS siis sinä saisit päättää?11301- 571202