Mitä on arabikumi? Sitä löytää niin makeista- kuin suolaisistakin arabiruokaresepteistä. Yritin käydä kysymässä sitä Yliopiston apteekista, ja olisi ollut tilattavaa kilotavaraa. Toisessa apteekissa kerrottiin, ettei sitä ole enää saatavilla...
Arabikumi
14
7539
Vastaukset
- ------
Tarkoittaapi sitä et kilo maksaa x ja saa ostettua esim 100g. Vai eiköstä?
- Goya
Mikähän siinä on, että lähes aiheessa kuin aiheessa löytyy aina tämmöisiä tyyppejä kuin tämä nimim. Kilotavara, joiden on aivan pakko kirjoittaa jonkinlainen "vastaus" joka kysymykseen, vaikka eivät mitään tietäisi? Huomattakoon, että tämä oma vuodatukseni ei ole sitä samaa, vaan juuri ihmettelyä näistä häiriköistä.
On pari asiantuntijaa, joiden vastauksia arvostan suuresti. Toinen on tämä Asaf... mikä olikaan, kun nimim. ei nyt näkyvissä, ja toinen on YUCCA, joskin enemmän kielitieteen puolella.
- Asafoetida
Arabikumi on akaasian (Acacia senegal ja Acacia seyal) pihkaa t. mahlaa, hartsiksi kuivattuna.
Arabialaisissa ja turkkilaisissa resepteissä viitataan usein myös mastiksiin (masticha, mistki), joka on puolestaan pistaasin (Pistacia lentiscus) pihkaa.
Kuuluvat siis oleohartseihin. Arabikumia käytetään myös maaliteollisuudessa yms. ja niin käytettiin myös mastiksia aikaisemmin.- Ninna
Kiitos taas tuhannesti tiedoista.
Mikä on arabikumin tehtävä ruoassa? Sitooko se jotenkin raaka-aineita? Sitä oli myös keksireseptissä? - Asafoetida
Ninna kirjoitti:
Kiitos taas tuhannesti tiedoista.
Mikä on arabikumin tehtävä ruoassa? Sitooko se jotenkin raaka-aineita? Sitä oli myös keksireseptissä?Ei ole kokemusta ruoassa, vain paperiliimana ja karkeissa. Varmaankin se antaa "sen oikean" rakenteen niille kekseillekin!
Mastiksia tiedän käytettävän jäätelössä - luultavasti samassa tarkoituksessa kuin gelatiinia. - Goya
Asafoetida kirjoitti:
Ei ole kokemusta ruoassa, vain paperiliimana ja karkeissa. Varmaankin se antaa "sen oikean" rakenteen niille kekseillekin!
Mastiksia tiedän käytettävän jäätelössä - luultavasti samassa tarkoituksessa kuin gelatiinia.Niin, ASAFOETIDA on tämä mielestäni oikein pätevä elintarvikeasiantuntija. Ettei vain olisi FAO:n seuraava pääjohtaja?!
- Goya
Goya kirjoitti:
Niin, ASAFOETIDA on tämä mielestäni oikein pätevä elintarvikeasiantuntija. Ettei vain olisi FAO:n seuraava pääjohtaja?!
Asku, onko tämä sinun nimimerkkisi Asafoetida jokin etelä- tai keskiamerikkalainen "intiaani"- eli alkuperäiskansanimi? Korvani vetää sinne suuntaan?
- Asafoetida
Goya kirjoitti:
Niin, ASAFOETIDA on tämä mielestäni oikein pätevä elintarvikeasiantuntija. Ettei vain olisi FAO:n seuraava pääjohtaja?!
muuten muutun näkymättömäksi. (Ks T. Jansson: Näkymätön lapsi.)
No, kiitos kiitos. Tässä sitä yrittää parhaansa mukaan. Takana on n. 40 vuotta ruoanlaittoharrastusta; ehkä siinä jotain on oppinut, mutta asiantuntijaksi en itseäni kutsuisi.
Nimimerkistä: asafoetida eli hajupihka eli pirunpihka on intialaisessa keittiössä paljon käytetty mauste. Lienee sanomattakin selvää, että kotikeittiössäni sitä kuluu aika paljon!
Se oli myös yleinen aines "vanhanaikaisissa" apteekkien ruoansulatuslääkkeissä; nuoruudessani sitä oli kaikissa apteekeissa ja kai sitä olisi myytykin, jos joku olisi halunnut ostaa. - zaatar
Tämä Mastik-puu on matala pensas, joka kasvaa luonnonvaraisena kaikkialla Välimeren rannikkoalueella. Siitä valuvaa pihkaa on kautta aikojen käytetty suunraikastajana ja myös rohtona moneen vaivaan. Tavallinen kaduntallaaja yhdistää mastik-sanan kohta purukumiin.
Niin ja käytetäänhän sitä leivonnaisin ja jälkiruokiinkin.
Ei pidä sotkea Mastik-pensasta toiseen Pistaasiaan (vera), jonka pähkinöistä paljon nautimme. Tämä hidaskasvuinen Fistuk-puu kasvaa luonnonvaraisena keski-Aasiassa eikä ole kovin yleinen kasvatti Välimeren alueella.
Arabikumi (E414) taas ei ole enää nykyään kovinkaan yleisessä kotikäytössä Lähi-Idän maissa.
Löytämäni tiedon mukaan sen tehtävänä seoksessa on sitoa vesi ja (aromaattinen) öljy kestäväksi emulsioksi.
Tätä Akaasia-lajia ei myöskään löydy luonnonvaraisena Lähi-Idän puustossa, vaikka monet muut akaasiat ovatkin hyvin yleisiä. - ja googlea
Asafoetida kirjoitti:
muuten muutun näkymättömäksi. (Ks T. Jansson: Näkymätön lapsi.)
No, kiitos kiitos. Tässä sitä yrittää parhaansa mukaan. Takana on n. 40 vuotta ruoanlaittoharrastusta; ehkä siinä jotain on oppinut, mutta asiantuntijaksi en itseäni kutsuisi.
Nimimerkistä: asafoetida eli hajupihka eli pirunpihka on intialaisessa keittiössä paljon käytetty mauste. Lienee sanomattakin selvää, että kotikeittiössäni sitä kuluu aika paljon!
Se oli myös yleinen aines "vanhanaikaisissa" apteekkien ruoansulatuslääkkeissä; nuoruudessani sitä oli kaikissa apteekeissa ja kai sitä olisi myytykin, jos joku olisi halunnut ostaa.ja se riittääkin jo pitkälle tämän palstan kysymyksiin. 40 vuoden kokemus menee täällä aivan hukkaan
- nyymi123
Goya täysi persereikä, eka valittelee täällä näistä turhan ruikuttajista ja tyhjän postaajista ja tippuu itse samaan kategoriaan.
- faktaa ei fiktiota
http://fi.wikipedia.org/wiki/Arabikumi
kiva käyttövinkki -syötävät kukat
http://www.lapinkansa.fi/Ruoka/1194750498986/artikkeli/Satellite?c=Page&childpagename=LKA_newssite/AMLayout&cid=1194597620194&pagename=LKAWrapper
http://www.kainuunsanomat.fi/Ruoka/1194750499279/artikkeli/tee luonnonkukista syotavia ja sailyvia koristeita.html
- Anonyymi
Juu harmi kun sitä hartsia laitetaan joka paikkaan. Sitä saa myös suomalaisista kuusi - ja mäntypuista. Pitää tarkkaan katsoa mitä suuhunsa laittaa.
Olen kovasti allerginen hartsille. Purukumiin olin kerran
kuolla kun en saanut henkeä. Silloin en vielä tienyt et olin herkistynyt hartsille.
Aina olin pureskellut purukumia, ehkä varmaan liikaa maiskutellut.
Kävin koetestissä , joissa ihoni reakoi kun ainetta laitettiin iholle.
Joudun välttämään hyvin monia asioita,ei vaan pelkästään ruoka-aineita.
Hartsia on niin monessa jutussa.Kotona ja ulkona. Mäntysuopa on sitä kaikkein pahinta. Ym pitkä luettelo olisi laittaa, jätän toiseen kertaan.
Terveisin Ellu - Anonyymi
Hyvä että käyttäävät kumia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minkähän takia ns. persuille ei tunnu työ maistuvan?
Vaikuttavat olevan joutoväkeä syystä tai toisesta – työttömiä tai työeläkeloisia. Muiden rahoilla pötköttelevää väkeä,724251Miksiköhän vasemmistossa on niin paljon ns. tapatyöttömiä ja muita köyhiä?
Tokihan Minja Koskela oli sitä mieltä, että ei terveenkään ihmisen ole pakko tehdä töitä, sitä neuvoa moni vassu noudatt172720Olit ihan
Kiihkona silloin. Sen näki ja lähes tunsi. Ei tainnut olla kaukana et olisit vetänyt lähellesi jos siihen olisi hetki tu242437Kyllä on Vasemmistoliitosta Koskelan johdolla tullut todellinen ääripuolue
se on niin tulipunainen kuin olla voi, ja selvästi haluaa jatkuvasti eripuraa, ja repiä kansaa kahtia. Siinä on jo vuod152412Trump huonommassa kunnossa kuin Usasta virallisesti sanotaan?
"Terveys on vakaa mutta ei normaali".Uskallan melkein sanoa,että Trumpin terveydentilaa kaunistellaan.Myös se että se nu1072223Suomen veroaste 5 %-yks liian matala
Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.1092183Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa
Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e992141Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa
Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.6071937MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa
TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,141915Yleveron tuotto siirrettävä S-ryhmälle
Yleisradio on mukana kansanmurhassa. Tuollaista ei voi tukea verovaroin. S-ryhmä on ainoa selkärankainen iso toimija S231683