Aihealueet

Listaukset

  Kutisevat reidet

  raindog

  Joskus kun yritän käydä lenkillä, alkavat reidet kutista tosi helposti kauttaaltaan. Mistähän mahtaa johtua? Heti kun vaihdan kävelyvauhtiin, kutina lakkaa. Ajan päivittäin tunnin ajan pyörällä, joten kunto ei ihan huono ole, eikä reisien kutinaa esiinny muutenkaan urheillessa.

  18

  2508

   Vastaukset

   • Oliskohan kutinaan syynä ns. "juoksuaika",
    mikä aiheuttaa jonkinmoista levottomuutta myös esim. lemmikeille.

   • Mulla ihan yleensäkin rupeaa kutiamaan jos kuiva iho hikoilee tai muutenkin vaan verenkierron vilkastuessa. Mutta yhteen aikaan oli yleensäkin paljon omituisia kutinoita. Ja eikös löytynytkin Hodgkinin tauti (eräs imusolmukesyöpä). Mihin voi liittyä omalaatuiset kutinat. Niinkuin tosin myös vaikka mihin. Mutta oikeasti, jos on uutena asiana omituinen jatkuva kutina ja yleiskunto alkaa laskea niin lääkäriinhän sitä kannattaisi lampsia.
    p.s. kutisee sitä atooppisena vieläkin silloin tällöin vaikka tauti pitäisikin olla kauan sitten voitettu.

    • Tuskinpa sentään... Oon nimittäin kärsinyt asiasta jo vuosia.


   • Sama vaiva täällä,ja kävin keväällä jopa lääkärissä. Kaikkea mahdollista tutkittiin,mutta diagnoosiksi tuli myös tuo atooppinen iho ja kun reisilihakset aktivoituu rasituksesta tekevät kuulema tällaisen reaktion.Minua on auttanut voidepesu,eli saippuat roskikseen ja perusvoidetta tilalle.

   • Olen yrittänyt netistä googlettaa, mistä voi johtua tämä kauhea kutina, mikä iskee reippaasti kävellessä. Löysin tämän keskustelun ja vaikkei tästä nyt kauheasti hyötyä ollut, niin joku muukin on ihmetellyt mistä johtuu.

    Onko kellään enemmän tietoa? Eräs ystäväni sanoi, että kutina voisi maksa-arvoista mutta enpä tiedä. Ihoni ei ole kuiva, atooppinen ja muuten mitenkään ärtynyt.

    • Minulla kutisi reidet samalla tavalla aivan hirveästi aikanaan, kun aloitin juoksemisen. Nyt olen juossut 7 täyttä maratonia eikä kutise kuin ehkä lievästi joskus monen kuukauden tauon jälkeen.

     Kun aloittaa liikuntaharrastusta, alkaa muodostua uusia pieniä verisuonia ja sitä myöten verenkierto paranee. Käsittääkseni tämä alun kehittymisvaihe aiheuttaa kutinaa, mutta se on vain oma käsitykseni. Kylmä ilma pahentaa kutinaa. Missään tapauksessa kyse ei ole mistään sairaudesta.


   • Minulla tämä sama vaiva. Todella veemäinen juttu! En meinaa millään sietää sitä oloa. Lenkeistä on ilo ja nautinto kaukana..ja siksi et lenkkeilekään. Pitäisi olla lujempi tahdonvoima. Itselläni se tulee jo kävellessä, mutta juostessa pahenee..mitä pahempi tärähtely sitä hirveämpi kutina. Siitä ei todella löydy tarpeeksi tietoa.. mutta epäilen itse kans et se on siitä verenkierrosta kiinni.. ja kylmyys pahentaa asiaa, mutta tapahtuu se lämpimässäkin. Olen saanut joskus saman kutinan myös käsiin sisäjumpassa kun käsillä tehtiin aerobicissä paljon ja ne olivat liikkeessä koko ajan. Alkoi kädetkin kutisemaan,

   • Hei, olen juuri 49 vuotta täyttänyt mies reiteni kutisevat juoksun aikana, epäilen että se johtuu huonosta genitaali alueen pesemisestä, joka pohjautuu villistä runkkaussessiosta kylvyn jälkisiin kiiman hetkiin...yleensä en avaudu mutta pojat, peseytykää vasta aktinne jälkeen ja jos vaimo vinkuu ravistavaa ravinteikasta anaalirytkettä ennen juoksua jättäkää se lehmä makaamaan soijjassansa.

   • Mulla sama ongelma juostessa tasaista vauhtia. Kutina alkaa tuntumaan reisissä. Mutta oletteko huomanneet sen, että jos pelaa jalkapalloa tai sählyä kutinaa ei ole/sitä ei tunne? En tiedä johtuuko kutiamisongelman häviäminen "pelaamiseen keskittymisestä" vai siitä että liike on vaihtelevaa ja nopealiikkeistä, jolloin iho ei altistu jatkuvalle samaan kohtaan kohdistuvalle hankaamiselle. Todella rasittava ongelma.

    • Sama homma: kutinaa reisissä ja pakaroissa nimenomaan kun liikun ulkona ja säätila viileä. Jotenkin lämpenevän ihon ja viileän ilmanalan kohtaaminen ilmeisesti liittyy asiaan. Samalla alueella on myös selluliittiä, vaikka hoikka olenkin.


   • nosto

   • nosto

   • Syynä voi aivan hyvin olla POLTTIAISEN pisto. Ne hyökkäävät ryökäleet ihmisen kimppuun ja pistävät esim. jos juoksee shortseissa jopa ohuen juoksutrikoon läpi.
    Silloin kyllä kihelmöi kun oikein polttiaisparvi hyökkää ihmisen kimppuun.

    • Järkyttävää! Suojautukaa polttiaisilta, mistä näitä polttiaisia nyt yhtäkkiä on ihan joka paikassa? Mistä ne tulevat?


   • Mulla sama ongelma ja ikävä kyllä tuska on sellainen että lenkkeilyt ovat kyllä jääneet melko vähiin. 😦

    • Itse epäilen just jotain verenkiertoon liittyvää, sillä samainen reaktio tuli myös käsiin sisäjumpassa..


   • Sama ongelma. Reidet ja pakarat alkaa kutiamaan aivan sietämättömästi. Tulee kävely lenkin puolivälissä ja etenkin jos alan vauhtia nostamaan. Loppumatka yhtä tuskaa.

   • Ilmiö johtuu pintaverenkierron vilkastumisesta eikä ole vaarallista, ainoastaan kiusallista. Jos kutina on kovaa, kokeile lenkin jälkeen kuivaharjausta.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    11068
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    271
    5874
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1066
   4. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    36
    768