amarillon

valkosipulitahna!

..se makean tulinen valkosipuli tahna on huippu hyvää! onko kellään vinkkejä miten sen sais suunnilleen valmistettua..?

13

11523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski76

      heippa....

      joo, se amarillon tahna ihan sairaan hyvää..olisin kanssa tosi kiitollinen, jos sen ohjeen saisi jostain...heh.
      muutenkin amarillossa on ihan sika hyvä ruoka, vaikka ottas ihan sokkona listalta..heh.

      mutta, oletkos koskaan maistanut paholaisenhilloa, jota myös löytyy amarillon ruuista ja muistakin ravintoloista? ei ihan niin hyvää, mutta melkein ja ajaa periaatteessa saman asian.
      sain juuri sen hillon ohjeen ja ajattelin, että voisihan siihen itekkin lisätä vaikka valkosipulia. kiinnostaisko se ohje...?

      suski

      • meikku

        Voisit laittaa sen hillon ohjeen. Mua ainakin kiinnostaa!!


      • on maailman parasta.
        meikku kirjoitti:

        Voisit laittaa sen hillon ohjeen. Mua ainakin kiinnostaa!!

        Tein juuri sitä hilloa. parasta että sehän on painonvartijoiden resepti alunperin.
        Eikä siinä oikeastaan mitään epäterveellistä olekkaan. Suosittelen kaikille jotka tykkäävät vähän tulisemmasta ja tuleehan siihen tosi monta valkosipulin kynttä että niiden ystäville sopii kyllä. Lihan, kanan, makkaran ihan minkä kanssa vaan. multakin löytyy resepti jos on vielä kiinnostuneita.


      • meikku
        on maailman parasta. kirjoitti:

        Tein juuri sitä hilloa. parasta että sehän on painonvartijoiden resepti alunperin.
        Eikä siinä oikeastaan mitään epäterveellistä olekkaan. Suosittelen kaikille jotka tykkäävät vähän tulisemmasta ja tuleehan siihen tosi monta valkosipulin kynttä että niiden ystäville sopii kyllä. Lihan, kanan, makkaran ihan minkä kanssa vaan. multakin löytyy resepti jos on vielä kiinnostuneita.

        Tossa eilen jo kyselin sitä ohjetta, laitahan tulemaan!!!


      • se nyt tulloo
        meikku kirjoitti:

        Tossa eilen jo kyselin sitä ohjetta, laitahan tulemaan!!!

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)


      • meikku
        se nyt tulloo kirjoitti:

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)

        Kiitos, kivan tuliselta kuulostaa...

        Mut mites jos nuo kokonaiset tomaatit vaihtais murskaan? Kärsiikö koostumus? Meillä olis purkkitolkulla sitä murskaa...:)


      • jousimies80
        se nyt tulloo kirjoitti:

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)

        Tiedätkö sitten kun tiesit tuonkin ohjeen ? Tai tietääkö kukaan, että miten tehdään amarilossa ja pizza puffetissa (rax) Se punainen ihana tulinen tomaattisalsa..? Kauppojen tuotteet ei maistu samalle ja olis mahtavaa saada se oikea ohje :) ? Oon kokeillu ite tehdä ja ostanut turhaan kauppojen tuotteita, mutta ne ei oo läheskään yhtä hyviä..


      • rillottaja
        se nyt tulloo kirjoitti:

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)

        Amarillossa käytettävä paholaisen hillo ei ole lä'hellekkään samaa kuin tuo painonvartijoiden pahis. Metsään menee.


      • gullinariisti
        rillottaja kirjoitti:

        Amarillossa käytettävä paholaisen hillo ei ole lä'hellekkään samaa kuin tuo painonvartijoiden pahis. Metsään menee.

        kumpiko noista paholaisen hilloista on parempi, dansukkerin vai painonvartijoiden resepti?

        toinen kysymys

        onko kukana selvittäny vielä amarillon tulisen valkosipulitahnan reseptiä?


    • ooooooooaaaaaaaaaa

      Se tahna tehdään niin et paholaisen hilloa ja valkosipulitahnaa sekasin...

    • amarilloherkuttelija

      Tietääkö kukaan mikä on firman nimi joka tekee Amarilloon paholaisen hilloa? Voiko ostaa kyseisestä tuotetta?

      • vai_joko_tai

    • vgumg

      et haluu tietää mitä se valkonen tahna on ;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      64
      3235
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3087
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      42
      2447
    4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      100
      2197
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1903
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1800
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1616
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1405
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1290
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      81
      1132
    Aihe