amarillon

valkosipulitahna!

..se makean tulinen valkosipuli tahna on huippu hyvää! onko kellään vinkkejä miten sen sais suunnilleen valmistettua..?

13

11338

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski76

      heippa....

      joo, se amarillon tahna ihan sairaan hyvää..olisin kanssa tosi kiitollinen, jos sen ohjeen saisi jostain...heh.
      muutenkin amarillossa on ihan sika hyvä ruoka, vaikka ottas ihan sokkona listalta..heh.

      mutta, oletkos koskaan maistanut paholaisenhilloa, jota myös löytyy amarillon ruuista ja muistakin ravintoloista? ei ihan niin hyvää, mutta melkein ja ajaa periaatteessa saman asian.
      sain juuri sen hillon ohjeen ja ajattelin, että voisihan siihen itekkin lisätä vaikka valkosipulia. kiinnostaisko se ohje...?

      suski

      • meikku

        Voisit laittaa sen hillon ohjeen. Mua ainakin kiinnostaa!!


      • on maailman parasta.
        meikku kirjoitti:

        Voisit laittaa sen hillon ohjeen. Mua ainakin kiinnostaa!!

        Tein juuri sitä hilloa. parasta että sehän on painonvartijoiden resepti alunperin.
        Eikä siinä oikeastaan mitään epäterveellistä olekkaan. Suosittelen kaikille jotka tykkäävät vähän tulisemmasta ja tuleehan siihen tosi monta valkosipulin kynttä että niiden ystäville sopii kyllä. Lihan, kanan, makkaran ihan minkä kanssa vaan. multakin löytyy resepti jos on vielä kiinnostuneita.


      • meikku
        on maailman parasta. kirjoitti:

        Tein juuri sitä hilloa. parasta että sehän on painonvartijoiden resepti alunperin.
        Eikä siinä oikeastaan mitään epäterveellistä olekkaan. Suosittelen kaikille jotka tykkäävät vähän tulisemmasta ja tuleehan siihen tosi monta valkosipulin kynttä että niiden ystäville sopii kyllä. Lihan, kanan, makkaran ihan minkä kanssa vaan. multakin löytyy resepti jos on vielä kiinnostuneita.

        Tossa eilen jo kyselin sitä ohjetta, laitahan tulemaan!!!


      • se nyt tulloo
        meikku kirjoitti:

        Tossa eilen jo kyselin sitä ohjetta, laitahan tulemaan!!!

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)


      • meikku
        se nyt tulloo kirjoitti:

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)

        Kiitos, kivan tuliselta kuulostaa...

        Mut mites jos nuo kokonaiset tomaatit vaihtais murskaan? Kärsiikö koostumus? Meillä olis purkkitolkulla sitä murskaa...:)


      • jousimies80
        se nyt tulloo kirjoitti:

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)

        Tiedätkö sitten kun tiesit tuonkin ohjeen ? Tai tietääkö kukaan, että miten tehdään amarilossa ja pizza puffetissa (rax) Se punainen ihana tulinen tomaattisalsa..? Kauppojen tuotteet ei maistu samalle ja olis mahtavaa saada se oikea ohje :) ? Oon kokeillu ite tehdä ja ostanut turhaan kauppojen tuotteita, mutta ne ei oo läheskään yhtä hyviä..


      • rillottaja
        se nyt tulloo kirjoitti:

        Hilloa tulee n. 1 litra

        2 prk (á 400g) kokonaisia tomaatteja
        400g punaisia paprikoita
        4-6 punaista chiliä
        8 valkosipulin kynttä
        1 tl suolaa
        1 tl mustapippuria
        2 tl oreganoa
        0,5 dl etikkaa
        1 pkt (330g) Dansukker Hillo -marmeladisokeria

        Kaada purkkitomaatit kattilaan. Halutessasi voit leikata tomaatit saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
        Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
        Lisää kattilaan silputut paprikat ja chili, mausteet ja etikka.
        Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Lisää Hillo-marmeladisokeri.
        Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

        Tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi grillijuhlissa lihan, broilerin tai makkaran kanssa.

        (Ohje: Painonvartijan Kesäheila 2006 opas Kevyeen Kesään)

        Amarillossa käytettävä paholaisen hillo ei ole lä'hellekkään samaa kuin tuo painonvartijoiden pahis. Metsään menee.


      • gullinariisti
        rillottaja kirjoitti:

        Amarillossa käytettävä paholaisen hillo ei ole lä'hellekkään samaa kuin tuo painonvartijoiden pahis. Metsään menee.

        kumpiko noista paholaisen hilloista on parempi, dansukkerin vai painonvartijoiden resepti?

        toinen kysymys

        onko kukana selvittäny vielä amarillon tulisen valkosipulitahnan reseptiä?


    • ooooooooaaaaaaaaaa

      Se tahna tehdään niin et paholaisen hilloa ja valkosipulitahnaa sekasin...

    • amarilloherkuttelija

      Tietääkö kukaan mikä on firman nimi joka tekee Amarilloon paholaisen hilloa? Voiko ostaa kyseisestä tuotetta?

      • vai_joko_tai

    • vgumg

      et haluu tietää mitä se valkonen tahna on ;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      83
      3892
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      34
      2803
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      97
      2206
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      27
      1710
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      20
      1697
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      30
      1584
    7. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      26
      1508
    8. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1481
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      7
      1464
    10. Noh joko sä nainen oot lopettanut sen

      miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu
      Ikävä
      73
      1453
    Aihe