sokerit irti marjoista

mäskääjä

Haluaisin tehdä viiniä kotoisista marjoista ilman lisättyä sokeria. Esim. pihlajanmarjoissa ja puolukoissa on jonkun verran sokeria mutta miten saisin tehtyä niistä riittävän makean mäskin? Pitääkö niitä keittää päivätolkulla ja sitten tiivistää se mehu vai miten?

7

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikissa viiniresepteissä käsketään holvata sokeria paljon,jotta se käyminen alkaa tapahtua... joten en kyl tiedä miten käy jos ei laita sokeria,luultavasti käyminen hidastuu tai ei ala ollenkaan.
      Voi olla tosiaan et pitää käyttää huoneenlämmössä sitä mäskiä,en tiedä ku en ole tehnyt kotiviiniä.

      Käyppä kattoo näillä sivuilla,josko olisi jotain apua.

      http://www.melkko.fi/

      http://viinistit.jjhakala.com/kotiviinit.shtml#viinistit_resepti

      • mäskääjä

        että sokeria käskevät lisäämään mutten halua sitä tehdä jo siitä syystä että valkoinen sokeri on kemikaaleilla saastutettua myrkkyä. Hunajaa, mahlaa tai rusinoita voi tietysti lisätä mutta tarkoitus on nimenomaan tiivistää suomalaisten marjojen oma sokeri mäskiin.


      • ------
        mäskääjä kirjoitti:

        että sokeria käskevät lisäämään mutten halua sitä tehdä jo siitä syystä että valkoinen sokeri on kemikaaleilla saastutettua myrkkyä. Hunajaa, mahlaa tai rusinoita voi tietysti lisätä mutta tarkoitus on nimenomaan tiivistää suomalaisten marjojen oma sokeri mäskiin.

        Sokeri muka myrkkyä nojuu. Olethan tietoinen että alkoholi on viel pahempa myrkky?
        Ja alkoholiahan viinissä on.

        Humaluus on yksi oire minkä myrkky aiheuttaa, sekoittaa aivojen kemiaa.


      • mäskääjä
        ------ kirjoitti:

        Sokeri muka myrkkyä nojuu. Olethan tietoinen että alkoholi on viel pahempa myrkky?
        Ja alkoholiahan viinissä on.

        Humaluus on yksi oire minkä myrkky aiheuttaa, sekoittaa aivojen kemiaa.

        Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.

        Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin.


      • ei-mäskääjä
        mäskääjä kirjoitti:

        Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.

        Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin.

        "Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä."

        No, no - ei sokeri ole millään myrkkyjen listalla eikä se kemiallisesti ja biologisesti toimi ihmisen tai muun eläimen elimistössä tai edes kasveissa kuten myrkyt toimivat.

        Vahingollista se voi olla - erityisesti joillekin erityisryhmille - liiallisesti käytettynä, koska se imeytyy varsin nopeasti ja aiheuttaa helposti verensokerin heilahteluita. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin myrkytys.


      • pointtisi...
        mäskääjä kirjoitti:

        Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.

        Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin.

        Kuinkahan hedelmäsokeria valmistetaan teollisuudessa...hmmm...

        Enpä osaa ikävä kyllä auttaa :(


    • ei-mäskääjä

      "miten saisin tehtyä niistä riittävän makean mäskin? Pitääkö niitä keittää päivätolkulla ja sitten tiivistää se mehu vai miten?"

      Marjat eivät ole viljatuotteita. Ainoastaan viljatuotteet mäskätään oluen ja viskin valmistuksen yhteydessä niissä olevien hiilihydraattien muuttamiseksi sokerin muotoon. Marjojen kohdalla tätä ei tarvitse tehdä, koska niiden hiilarit ovat valmiiksi sokereita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      59
      4064
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      94
      2449
    3. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      45
      2102
    4. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      22
      1803
    5. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      26
      1631
    6. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      28
      1536
    7. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      15
      1252
    8. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      31
      1148
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      110
      1145
    10. Emme voi elää velaksi, sanoi Riikka

      Valtionvelan odotetaan nousevan 86,3 prosenttiin bruttokansantuotteesta vielä kuluvan vuoden aikana. https://www.iltale
      Perussuomalaiset
      79
      1072
    Aihe