Haluaisin tehdä viiniä kotoisista marjoista ilman lisättyä sokeria. Esim. pihlajanmarjoissa ja puolukoissa on jonkun verran sokeria mutta miten saisin tehtyä niistä riittävän makean mäskin? Pitääkö niitä keittää päivätolkulla ja sitten tiivistää se mehu vai miten?
sokerit irti marjoista
7
510
Vastaukset
kaikissa viiniresepteissä käsketään holvata sokeria paljon,jotta se käyminen alkaa tapahtua... joten en kyl tiedä miten käy jos ei laita sokeria,luultavasti käyminen hidastuu tai ei ala ollenkaan.
Voi olla tosiaan et pitää käyttää huoneenlämmössä sitä mäskiä,en tiedä ku en ole tehnyt kotiviiniä.
Käyppä kattoo näillä sivuilla,josko olisi jotain apua.
http://www.melkko.fi/
http://viinistit.jjhakala.com/kotiviinit.shtml#viinistit_resepti- mäskääjä
että sokeria käskevät lisäämään mutten halua sitä tehdä jo siitä syystä että valkoinen sokeri on kemikaaleilla saastutettua myrkkyä. Hunajaa, mahlaa tai rusinoita voi tietysti lisätä mutta tarkoitus on nimenomaan tiivistää suomalaisten marjojen oma sokeri mäskiin.
- ------
mäskääjä kirjoitti:
että sokeria käskevät lisäämään mutten halua sitä tehdä jo siitä syystä että valkoinen sokeri on kemikaaleilla saastutettua myrkkyä. Hunajaa, mahlaa tai rusinoita voi tietysti lisätä mutta tarkoitus on nimenomaan tiivistää suomalaisten marjojen oma sokeri mäskiin.
Sokeri muka myrkkyä nojuu. Olethan tietoinen että alkoholi on viel pahempa myrkky?
Ja alkoholiahan viinissä on.
Humaluus on yksi oire minkä myrkky aiheuttaa, sekoittaa aivojen kemiaa. - mäskääjä
------ kirjoitti:
Sokeri muka myrkkyä nojuu. Olethan tietoinen että alkoholi on viel pahempa myrkky?
Ja alkoholiahan viinissä on.
Humaluus on yksi oire minkä myrkky aiheuttaa, sekoittaa aivojen kemiaa.Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.
Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin. - ei-mäskääjä
mäskääjä kirjoitti:
Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.
Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin."Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä."
No, no - ei sokeri ole millään myrkkyjen listalla eikä se kemiallisesti ja biologisesti toimi ihmisen tai muun eläimen elimistössä tai edes kasveissa kuten myrkyt toimivat.
Vahingollista se voi olla - erityisesti joillekin erityisryhmille - liiallisesti käytettynä, koska se imeytyy varsin nopeasti ja aiheuttaa helposti verensokerin heilahteluita. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin myrkytys. - pointtisi...
mäskääjä kirjoitti:
Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.
Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin.Kuinkahan hedelmäsokeria valmistetaan teollisuudessa...hmmm...
Enpä osaa ikävä kyllä auttaa :(
- ei-mäskääjä
"miten saisin tehtyä niistä riittävän makean mäskin? Pitääkö niitä keittää päivätolkulla ja sitten tiivistää se mehu vai miten?"
Marjat eivät ole viljatuotteita. Ainoastaan viljatuotteet mäskätään oluen ja viskin valmistuksen yhteydessä niissä olevien hiilihydraattien muuttamiseksi sokerin muotoon. Marjojen kohdalla tätä ei tarvitse tehdä, koska niiden hiilarit ovat valmiiksi sokereita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991