oletteko tehneet tabascotyylistä kastiketta itse? netistä löytyy ohjeita joissa keitellään chilejä etikassa ja perään lisätää suolaa& sokeria ja soseutetaan tehosekoittimessa, vaan onkohan noista mihinkään? laittakaa reseptejä tulemaan jos teillä on!
t: tabasco-fani
"itsetehty" tabascokastike?
6
1056
Vastaukset
- Goya
Kai minä ymmärrän, että toisaalta on tavallaan kiva tehdä vaikkapa mitä tahansa itse, mutta onkohan Tabasco - olkoon kuinka hyvää itsessään - sen arvoista sittenkään, että kannattaa alkaa tehdä itse? Kaupan Tabasco kun kuitenkin on kelvollista. Voi olla vaikeaa kilpailla sen kanssa. Ja kun Tabascossa kuitenkin ne oleellisimmat maut ovat sen verran yksinkertaisia kuin tulisuus, paprika, etikka ja ehkä suola. Kannattaako nähdä vaiva ja yrittä jäljitellä?
Mutta - kuten tapailin - itse tehty on toki aina jännää!- .A.
Eikös toi Tabasco ole vaan merkki eli chilikastikereseptiä etsit siis?
- Larry The Chef
Aitoa Tabascoa kypsytetään vuosia ennen markkinointia. Itsetehty on aina vaarassa pilaantua jopa niin ettei maussa huomaa mitään. Käytön jälkeen sitten joutuu kumartamaan posliinialttarille tai pahimmillaan on hengenlähtö lähellä. Suosittelen ostamaan valmiina.
- chillälailla
Luultavasti tuo "kypsyttely " on lähinnä tuotantoteknistä ja markkinointikikka. Chili, viinietikka, suola, on käsitttääkseni nämä aineosat.
Tuotantoteknistä sikäli että ellei kastiketta keitetä vaan annetaan maun siirtyä ilman keittelemistä liemen, niin aikaahan siinä menee.
- chillälailla
Eli tässä faktat ja oletukset sekoittuvat kivaksi sopaksi:
Katsoin esittelyvideon Tabaskon valmistuksesta.
Chilit kerätään saman kypsinä. Luultavasti kastikkeen värin takia, että olisi aina saman väristä.
Chilit soseutetaan ja yhdessä suolan kanssa laitetaan tynnyreihin kolmeksi vuodeksi, "kypsymään". Alunperin suolan lisäämisellä lienee ollut tarkoitus yksinomaan lisätä chilisoseen säilyvyyttä. Suola antaa lisäksi olettaa että seos ei happane ja tätä ajatusta lisää myös se että jos seos happanisi niin tuskin voitaisiin säilyttää umpitynnyreissä.
Puutynnyreitä on alunperin käytetty koska muita ei ole ollut. Kolmen vuoden päästä tähän soseeseen, joka näköhavainnon perusteella oli aavistuksen kuivahtanut tynnyrissä, kun kosteitta oli haihtunut puun lävitse, lisätään valkoviinietikkaa. Tätä seosta sekoitellaan parisen viikkoa ja sitten pullotetaan.
Punainen väri tulee chileistä, mutta n kuitenkaan ole ihan varma sisältääkö tämä valmis tuote myös kiinteät aineet vai onko ne pullotuksessa siivilöity pois.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713458
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811459Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251229- 1581202
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit192978- 35961
Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut16923Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?57822Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk85751- 62735