oletteko tehneet tabascotyylistä kastiketta itse? netistä löytyy ohjeita joissa keitellään chilejä etikassa ja perään lisätää suolaa& sokeria ja soseutetaan tehosekoittimessa, vaan onkohan noista mihinkään? laittakaa reseptejä tulemaan jos teillä on!
t: tabasco-fani
"itsetehty" tabascokastike?
6
1141
Vastaukset
- Goya
Kai minä ymmärrän, että toisaalta on tavallaan kiva tehdä vaikkapa mitä tahansa itse, mutta onkohan Tabasco - olkoon kuinka hyvää itsessään - sen arvoista sittenkään, että kannattaa alkaa tehdä itse? Kaupan Tabasco kun kuitenkin on kelvollista. Voi olla vaikeaa kilpailla sen kanssa. Ja kun Tabascossa kuitenkin ne oleellisimmat maut ovat sen verran yksinkertaisia kuin tulisuus, paprika, etikka ja ehkä suola. Kannattaako nähdä vaiva ja yrittä jäljitellä?
Mutta - kuten tapailin - itse tehty on toki aina jännää!- .A.
Eikös toi Tabasco ole vaan merkki eli chilikastikereseptiä etsit siis?
- Larry The Chef
Aitoa Tabascoa kypsytetään vuosia ennen markkinointia. Itsetehty on aina vaarassa pilaantua jopa niin ettei maussa huomaa mitään. Käytön jälkeen sitten joutuu kumartamaan posliinialttarille tai pahimmillaan on hengenlähtö lähellä. Suosittelen ostamaan valmiina.
- chillälailla
Luultavasti tuo "kypsyttely " on lähinnä tuotantoteknistä ja markkinointikikka. Chili, viinietikka, suola, on käsitttääkseni nämä aineosat.
Tuotantoteknistä sikäli että ellei kastiketta keitetä vaan annetaan maun siirtyä ilman keittelemistä liemen, niin aikaahan siinä menee.
- chillälailla
Eli tässä faktat ja oletukset sekoittuvat kivaksi sopaksi:
Katsoin esittelyvideon Tabaskon valmistuksesta.
Chilit kerätään saman kypsinä. Luultavasti kastikkeen värin takia, että olisi aina saman väristä.
Chilit soseutetaan ja yhdessä suolan kanssa laitetaan tynnyreihin kolmeksi vuodeksi, "kypsymään". Alunperin suolan lisäämisellä lienee ollut tarkoitus yksinomaan lisätä chilisoseen säilyvyyttä. Suola antaa lisäksi olettaa että seos ei happane ja tätä ajatusta lisää myös se että jos seos happanisi niin tuskin voitaisiin säilyttää umpitynnyreissä.
Puutynnyreitä on alunperin käytetty koska muita ei ole ollut. Kolmen vuoden päästä tähän soseeseen, joka näköhavainnon perusteella oli aavistuksen kuivahtanut tynnyrissä, kun kosteitta oli haihtunut puun lävitse, lisätään valkoviinietikkaa. Tätä seosta sekoitellaan parisen viikkoa ja sitten pullotetaan.
Punainen väri tulee chileistä, mutta n kuitenkaan ole ihan varma sisältääkö tämä valmis tuote myös kiinteät aineet vai onko ne pullotuksessa siivilöity pois.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 814492
Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti
Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans1224167Persujen mukaan rasismi on huumoria
Vaan kun koomikko kutsui Halla-ahoa fasistiksi, niin piti haastaa oikeuteen. Mihin se huumorinitaju yhtäkkiä hävisi? ⠀454142BOIKOTOIN - Ei mitään Suomi.fi postilaatikoita käyttöön
Ainakaan minulle! Vai että pitäisi alkaa siellä käyädä katselemassa tammikuusta 2026 siis periaatteessa päivittäin että1723323Lasse Lehtonen vaatii persuja pyytämään anteeksi aasialaisilta
Persut ova romahduttaneet Suomen maakuvan parissa päivässä negatiiviseksi rasismillaan ja se alkaa vaikuttamaan jo Suome602633- 1792585
Surullista
Että menetit sen naisen , tosi surullista ja vielä oman tyhmyyden takia ,ymmärrän että se on masentavaa582577Hallitus on kaadettava ja Orpon on erottava
Mikään muu hallitus ei ole oman elämäni aikana tuhonnut näin paljon tämän maan taloutta ja työllisyyttä sekä suomen main352572Muuttunut käytös
Onko kaivattusi käytös muuttunut? Tiedätkö mistä se johtuu? Haluatko kertoa, mitä tapahtui?682459Väkeä oli liikkeellä
Nyt leijutaan pilvissä. Kun eläinpuistossa oli porukkaa 😆😆 Olihan siellä kun ilmaiseksi pääsivät. Eiköhän se juuri sik432132