oletteko tehneet tabascotyylistä kastiketta itse? netistä löytyy ohjeita joissa keitellään chilejä etikassa ja perään lisätää suolaa& sokeria ja soseutetaan tehosekoittimessa, vaan onkohan noista mihinkään? laittakaa reseptejä tulemaan jos teillä on!
t: tabasco-fani
"itsetehty" tabascokastike?
6
1012
Vastaukset
- Goya
Kai minä ymmärrän, että toisaalta on tavallaan kiva tehdä vaikkapa mitä tahansa itse, mutta onkohan Tabasco - olkoon kuinka hyvää itsessään - sen arvoista sittenkään, että kannattaa alkaa tehdä itse? Kaupan Tabasco kun kuitenkin on kelvollista. Voi olla vaikeaa kilpailla sen kanssa. Ja kun Tabascossa kuitenkin ne oleellisimmat maut ovat sen verran yksinkertaisia kuin tulisuus, paprika, etikka ja ehkä suola. Kannattaako nähdä vaiva ja yrittä jäljitellä?
Mutta - kuten tapailin - itse tehty on toki aina jännää!- .A.
Eikös toi Tabasco ole vaan merkki eli chilikastikereseptiä etsit siis?
- Larry The Chef
Aitoa Tabascoa kypsytetään vuosia ennen markkinointia. Itsetehty on aina vaarassa pilaantua jopa niin ettei maussa huomaa mitään. Käytön jälkeen sitten joutuu kumartamaan posliinialttarille tai pahimmillaan on hengenlähtö lähellä. Suosittelen ostamaan valmiina.
- chillälailla
Luultavasti tuo "kypsyttely " on lähinnä tuotantoteknistä ja markkinointikikka. Chili, viinietikka, suola, on käsitttääkseni nämä aineosat.
Tuotantoteknistä sikäli että ellei kastiketta keitetä vaan annetaan maun siirtyä ilman keittelemistä liemen, niin aikaahan siinä menee.
- chillälailla
Eli tässä faktat ja oletukset sekoittuvat kivaksi sopaksi:
Katsoin esittelyvideon Tabaskon valmistuksesta.
Chilit kerätään saman kypsinä. Luultavasti kastikkeen värin takia, että olisi aina saman väristä.
Chilit soseutetaan ja yhdessä suolan kanssa laitetaan tynnyreihin kolmeksi vuodeksi, "kypsymään". Alunperin suolan lisäämisellä lienee ollut tarkoitus yksinomaan lisätä chilisoseen säilyvyyttä. Suola antaa lisäksi olettaa että seos ei happane ja tätä ajatusta lisää myös se että jos seos happanisi niin tuskin voitaisiin säilyttää umpitynnyreissä.
Puutynnyreitä on alunperin käytetty koska muita ei ole ollut. Kolmen vuoden päästä tähän soseeseen, joka näköhavainnon perusteella oli aavistuksen kuivahtanut tynnyrissä, kun kosteitta oli haihtunut puun lävitse, lisätään valkoviinietikkaa. Tätä seosta sekoitellaan parisen viikkoa ja sitten pullotetaan.
Punainen väri tulee chileistä, mutta n kuitenkaan ole ihan varma sisältääkö tämä valmis tuote myös kiinteät aineet vai onko ne pullotuksessa siivilöity pois.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003