Perunamuussi?

ei jauhopeukaloa

Kertokaa tyhmälle: Miten ihmeessä saan perunamuusista siloista ilman "klimppejä" mutta kuitenkin sellaista ettei se veny ja pauku kuten liima????

Sauvasekoittimella siitä tosiaan tulee kuin liimaa ja tavallisella "muussaimella" ei saa kaikkia könttejä pois.

Mitä siis teen?

12

6862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palacessa

      vähän aikaa töissä.Siellä näin kun tekivät isolla koneella(varmaan 20litraa) muusia.Kone pyöri tosi pitkään ja sinne lyötiin kermapurkkien pohjat(litratolkulla).Muusista tuli herkullista ja sileää kun vauvan peffa.SIIS kermaa tai voita...

    • Asafoetida

      Minulla on luullakseni Zyliss-merkkinen. Sillä saa perunasta, kukkakaalista, bataatista, kurpitsasta jne erinomaista sosetta, johon voi sitten halutessaan lisätä voita tms.

      Survimellakin saa ihan hyvää, perinteisempää kenties, mutta se vaatii tekniikkaa ja harjoittelua. Vanhanaikainen puinen survin aivan erityisesti.

    • teen näin

      Muussaan ensin perunat käsimuussaimella mahdollisimman hienoksi. Sitten lisään mausteet (suola, valkopippuri), voin ja maidon tai kerman. Vatkaaminen ehdottomasti sitten tavallisella vatkaimella (samat vatkainosat kun esim kermaa vaahdottaessa). Vatkaan erittäin kauan ja lisään tarvittaessa nestettä, kunnes ihanan ilmavaa ja kuohkeaa.

      Missään tapauksessa älä käytä sauvasekoitinta !!!

      • systeemini

        on saman suuntainen. En kylläkään käytä käsisurvinta, vaan painelen vatkaimella ja sen vatkuloilla ensi perunat paloiksi (niin että kone ei käy) ihan sen takia, ettei perunat kimpoile ympäri keittiöitä.
        Jätän keitinvedestä hieman kattilan pohjalle, lisään nokareen voita ja lorauksen maitoa - lisään maitoa tarvittaessa, jos muusista meinaa tulla liian paksua.
        Oikein hyvää olen tällä keinolla muuusista saanut, ei ole liisteriä.
        Perunamuusissa täytyy olla suolaa enemmän kuin keitetyissä perunoissa muutoin!


    • sähkövatkaimella

      ihan tavallisella, ja muistathan jauhoisen perunalaadun, elikkäs tähän aikaan vuodesta ei niin kauhean hyviä sortteja ole, mutta rosamunda on ihan hyvä. Kaikenmaailman kesä perunoista tulee kyllä liisteriä, vaikka mitä tekisi.

      • tarja 2

        pidän perunalaatua...ja että keittää perunat kypsiksi...tein kyllä jo lähikaupan "kesäperunasta" muusin ja hyvin onnistui....


    • r.pöö

      mä tein tänään perunamuussin jauhoperunoista, ja siitä tuli sellasta klimppiä etten ole ennen tehnyt. Ilmaisesti jauhoperuna ei sovellu tähän hommaan vaikka toisin luulisi. Tarpeeksi pitkään kun vatkaat, niin kyllä ne paakut sieltä katoaa.

      • ÅÅÅÅÅ^^

        PerunamUUS!


    • Pottumuussi

      Eka keität jauhoperunat, ja muista laittaa 1-2 ruokalusikallista suolaa. Sitten kaadat keitinvedet esimerkiksi kulhoon siihen odottamaan, sitten puunuijalla murskaat perunoita niin kauan että ei ole paukkuja, sitten lorautat keitin vettä sekaan ja alat vispilällä pyörittämään. Lisäile keitinvettä ja vatkaa pari minuuttia että tulee kuohkeaa. Ei tarvi edes maitoa lisätä, maistuu jo hyvältä ku on perunat ja suolat siellä :)

    • Pottumuussi

      Perunat voi viellä pilkkoa puoliksi että ne varmasti keittyy kunnolla

    • SosePyreeVaiMuussi

      No johan menee monimutkaiseksi ja koneelliseksi. Kyllä tasaisen ja kuohkean muussin saa aikaan ihan käsikonstein. Ensin kuorit jauhoiset perunat (kyllä - jauhoinen on se oikea) ja mielellään halkaiset ne nähdäksesi, että perunan sisus on hyvälaatuinen - harmittavan usein näin ei ole. Laitat ne suolaiseen veteen (n. 1 tlsk litraan vettä). Keitä kypsiksi - mieluiten hieman yli niin, että perunat hajoavat kokeiltaessa ja kaada vesi pois. Perunasurvimella (kasvispuserrinkin käy) hienonnat perunat jauhomaiseksi massaksi (vaatii vähän aikaa ja työtä), lisäät pienen määrän kuumaa maitoa ja jatkat survomista kunnes massa on tasalaatuista. Vaihda survin esim. isokokoiseen haarukkaan ja lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes koostumus on mieleisesi. Lisää voita ja mausteita (suola, pippuri jne.) vähitellen (maista aina välillä) ja sekoita ne tasaisesti muussiin. Kun maku on mielestäsi kohdillaan jatka muussin vatkaamista saadaksesi siihen ilmaa. Kun muussi on mielestäsi riittävän kuohkeaa tarjoile se ja nauti. Ei se sen vaikeampaa ole. Maidon, voin ja mausteiden (suola, pippuri tai mitä nyt itse haluaakaan käyttää) määrä riippuu niin perunoiden määrästä, laadusta, mausta kuin omista mieltymyksistäkin.

      Oma mielipiteeni on, että koneiden käyttö pilaa muussin - hyvä syntyy vain käsin.

    • puserrin

      Sain joulupukilta lahjaks semmosen vepeleen kun perunapuserrin. Noin 20 cm kaukalo, pohjalla reikiä. Sinne lykätään keitetyt perunat ja painetaan kansiosalla. Alla kolme jalkaa jotka voi taivuttaa pois.
      Oikein kätevä, sillä saa myös perunalunta. Vähän vaatii voimankäyttöä, mutta niinhän muussaaminenkin.
      Koitappa etsiä semmonen jostain.
      Tämä ei ollut missään tehtaan paketissa, voi olla että oli kirppislöytö mutta
      tällä oon nyt tehnyt muussit.
      Puserrettuun perunaan sitten lisätään kuumaa maitoa, suolaa, voita, hämmennetään sekaisin ja tasaista tulee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Joskus mietin

      miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi
      Ikävä
      24
      4606
    2. Miten reagoisit

      Jos ikäväsi kohde ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      88
      3714
    3. Ryöstö hyrynsalmella!

      Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313
      Hyrynsalmi
      46
      3075
    4. Olisiko kaivattusi

      Sinulle uskollinen? Olisitko itse hänelle?
      Ikävä
      54
      2657
    5. Ihana nainen

      Suukotellaanko illalla?☺️ 🧔🏻🫶
      Ikävä
      51
      2589
    6. Mitä haluaisit sanoa

      Nyt kaivatullesi?
      Ikävä
      203
      2583
    7. Sukuvikaako ?

      Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne
      Iisalmi
      32
      2390
    8. Ootko koskaan miettinyt että

      miksi kaivatullasi ei ole puolisoa?
      Ikävä
      152
      2318
    9. Huomenta ihana

      Mussu ❤️.
      Ikävä
      31
      1945
    10. Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa

      Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok
      Maailman menoa
      107
      1521
    Aihe