Kertokaa tyhmälle: Miten ihmeessä saan perunamuusista siloista ilman "klimppejä" mutta kuitenkin sellaista ettei se veny ja pauku kuten liima????
Sauvasekoittimella siitä tosiaan tulee kuin liimaa ja tavallisella "muussaimella" ei saa kaikkia könttejä pois.
Mitä siis teen?
Perunamuussi?
12
6862
Vastaukset
- Palacessa
vähän aikaa töissä.Siellä näin kun tekivät isolla koneella(varmaan 20litraa) muusia.Kone pyöri tosi pitkään ja sinne lyötiin kermapurkkien pohjat(litratolkulla).Muusista tuli herkullista ja sileää kun vauvan peffa.SIIS kermaa tai voita...
- Asafoetida
Minulla on luullakseni Zyliss-merkkinen. Sillä saa perunasta, kukkakaalista, bataatista, kurpitsasta jne erinomaista sosetta, johon voi sitten halutessaan lisätä voita tms.
Survimellakin saa ihan hyvää, perinteisempää kenties, mutta se vaatii tekniikkaa ja harjoittelua. Vanhanaikainen puinen survin aivan erityisesti. - teen näin
Muussaan ensin perunat käsimuussaimella mahdollisimman hienoksi. Sitten lisään mausteet (suola, valkopippuri), voin ja maidon tai kerman. Vatkaaminen ehdottomasti sitten tavallisella vatkaimella (samat vatkainosat kun esim kermaa vaahdottaessa). Vatkaan erittäin kauan ja lisään tarvittaessa nestettä, kunnes ihanan ilmavaa ja kuohkeaa.
Missään tapauksessa älä käytä sauvasekoitinta !!!- systeemini
on saman suuntainen. En kylläkään käytä käsisurvinta, vaan painelen vatkaimella ja sen vatkuloilla ensi perunat paloiksi (niin että kone ei käy) ihan sen takia, ettei perunat kimpoile ympäri keittiöitä.
Jätän keitinvedestä hieman kattilan pohjalle, lisään nokareen voita ja lorauksen maitoa - lisään maitoa tarvittaessa, jos muusista meinaa tulla liian paksua.
Oikein hyvää olen tällä keinolla muuusista saanut, ei ole liisteriä.
Perunamuusissa täytyy olla suolaa enemmän kuin keitetyissä perunoissa muutoin!
- sähkövatkaimella
ihan tavallisella, ja muistathan jauhoisen perunalaadun, elikkäs tähän aikaan vuodesta ei niin kauhean hyviä sortteja ole, mutta rosamunda on ihan hyvä. Kaikenmaailman kesä perunoista tulee kyllä liisteriä, vaikka mitä tekisi.
- tarja 2
pidän perunalaatua...ja että keittää perunat kypsiksi...tein kyllä jo lähikaupan "kesäperunasta" muusin ja hyvin onnistui....
- r.pöö
mä tein tänään perunamuussin jauhoperunoista, ja siitä tuli sellasta klimppiä etten ole ennen tehnyt. Ilmaisesti jauhoperuna ei sovellu tähän hommaan vaikka toisin luulisi. Tarpeeksi pitkään kun vatkaat, niin kyllä ne paakut sieltä katoaa.
- ÅÅÅÅÅ^^
PerunamUUS!
- Pottumuussi
Eka keität jauhoperunat, ja muista laittaa 1-2 ruokalusikallista suolaa. Sitten kaadat keitinvedet esimerkiksi kulhoon siihen odottamaan, sitten puunuijalla murskaat perunoita niin kauan että ei ole paukkuja, sitten lorautat keitin vettä sekaan ja alat vispilällä pyörittämään. Lisäile keitinvettä ja vatkaa pari minuuttia että tulee kuohkeaa. Ei tarvi edes maitoa lisätä, maistuu jo hyvältä ku on perunat ja suolat siellä :)
- Pottumuussi
Perunat voi viellä pilkkoa puoliksi että ne varmasti keittyy kunnolla
- SosePyreeVaiMuussi
No johan menee monimutkaiseksi ja koneelliseksi. Kyllä tasaisen ja kuohkean muussin saa aikaan ihan käsikonstein. Ensin kuorit jauhoiset perunat (kyllä - jauhoinen on se oikea) ja mielellään halkaiset ne nähdäksesi, että perunan sisus on hyvälaatuinen - harmittavan usein näin ei ole. Laitat ne suolaiseen veteen (n. 1 tlsk litraan vettä). Keitä kypsiksi - mieluiten hieman yli niin, että perunat hajoavat kokeiltaessa ja kaada vesi pois. Perunasurvimella (kasvispuserrinkin käy) hienonnat perunat jauhomaiseksi massaksi (vaatii vähän aikaa ja työtä), lisäät pienen määrän kuumaa maitoa ja jatkat survomista kunnes massa on tasalaatuista. Vaihda survin esim. isokokoiseen haarukkaan ja lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes koostumus on mieleisesi. Lisää voita ja mausteita (suola, pippuri jne.) vähitellen (maista aina välillä) ja sekoita ne tasaisesti muussiin. Kun maku on mielestäsi kohdillaan jatka muussin vatkaamista saadaksesi siihen ilmaa. Kun muussi on mielestäsi riittävän kuohkeaa tarjoile se ja nauti. Ei se sen vaikeampaa ole. Maidon, voin ja mausteiden (suola, pippuri tai mitä nyt itse haluaakaan käyttää) määrä riippuu niin perunoiden määrästä, laadusta, mausta kuin omista mieltymyksistäkin.
Oma mielipiteeni on, että koneiden käyttö pilaa muussin - hyvä syntyy vain käsin. - puserrin
Sain joulupukilta lahjaks semmosen vepeleen kun perunapuserrin. Noin 20 cm kaukalo, pohjalla reikiä. Sinne lykätään keitetyt perunat ja painetaan kansiosalla. Alla kolme jalkaa jotka voi taivuttaa pois.
Oikein kätevä, sillä saa myös perunalunta. Vähän vaatii voimankäyttöä, mutta niinhän muussaaminenkin.
Koitappa etsiä semmonen jostain.
Tämä ei ollut missään tehtaan paketissa, voi olla että oli kirppislöytö mutta
tällä oon nyt tehnyt muussit.
Puserrettuun perunaan sitten lisätään kuumaa maitoa, suolaa, voita, hämmennetään sekaisin ja tasaista tulee
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244606- 883714
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313463075- 542657
- 512589
- 2032583
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522318
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1071521