Huumeongelman ratkaisu

Dijoule

Alkuun pitää kertoa, että olen tässä asiassa pelkästään median antamien tietojen varassa.

Koska ihmiset eivät pysty käyttämään huumeita turvallisesti, vaan saavat kuolettavia yliannostuksia ja tulevat riippuvaisiksi - ainakin osassa tapauksista - niin on yritettävä keksiä jotain luovaa ja rohkeaa, ellei peräti radikaalia.

Yksi mahdollinen ratkaisu on huumeleirit, joilla huumeita saa testata ja ehkä viihdekäyttää turvallisissa olosuhteissa omalla kustannuksellaan.

Huumeleirillä käytetään vain oikeissa lääketehtaissa tehtyä tai prosessoitua huumetta, jonka laaduntarkkailu on samaa huippuluokkaa kuin aspiriinin valmistuksessa. Aine on sopivan laimeaa, jotta yliannostus olisi epätodennäköisempi.

Kaikki leirille hakeneet käyvät läpi perusteellisen terveystarkastuksen, jotta varmistuu ettei huumeen testauksesta ole vaaraa.

Huumeen käyttö aloitetaan erittäin varovasti eli pienillä annoksilla loivasti ja tietokone tarkkailee kehoon liitettyjen anturien lukemia varmistaakseen ettei tule terveysriskiä. Tietokoneohjelma voi rajoittaa annosta ja tarvittaessa jopa antaa potkut koko leiriltä.

Kaikilla on uniformut, joihin on liitetty antureita ja joissa on vaikea salakuljettaa mitään. Ehkä vielä kypärä EEG-sensoreita varten. Alueen ympärillä on piikkilankaa, aseistetut vartijat ja kaikille tehdään ruumintarkastukset ainakin saapuessa ja mennessä.

Huume tulee letkua pitkin betoniseinän ja iskunkestävän lasin takana olevasta pullosta, jonka venttiili on tietokoneohjattu. Leiriläiset eivät pääse samaan tilaan pullon kanssa.

Poltettavia huumeita varten voi olla kaasuletku, joka lähtee erikseen suunnitellusta polttolaitteesta seinän takaa. Polttolaitteeseen syötetään puhdasta happea palamisen puhtauden varmistamiseksi ja typen oksidien välttämiseksi. Joukko tietokoneeseen liitettyjä kemiallisia sensoreita valvoo palamisprosessia.

Ennen leiriä on muutaman päivän erikoiskoulutus mm. tekniikan käytöstä.

12

1430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aapokaapo

      Muuten hyvä idea, mutta ihmiset eivät ole koe-eläimiä joita voi pitää koko elämän häkissä ja mahdollisesti tappaa kokeen päätyttyä. Hiirien "leiritys" vielä onnistuu pitkälti kustannussyistä. Myöskään julkisesti silminnähtävistä henkisistä tai fyysisistä kärsimyksistä ei tarvitse huolehtia.

      Huumekoukkuun jäävät eivät tiedä pääsevänsä pois leiriltä kun leiri loppuu. Heihin jää pysyvä addiktio johonkin aineeseen, jonka korvikkeeksi otetaan muita vastaavanlaisia aineita saatavuuden mukaan. Tämä "leiri" ei tunne fyysisiä rajoja vaan jatkuu päivästä ja vuodesta toiseen pakottavana kropassa. Leiriltä ei pääse pois vaikka itse haluaa, kroppa haluaa päivä toisensa jälkeen aineita, joka poistaa tuon raastavan addiktion aiheuttaman tunteen. Sitten ihmetellään leirikokeilun loppuraportissa, miten tämä kokeilu ei sopinut joillekin yksilöille ja mietitään saadaanko rahoitusta järjestettyä jatkotutkimuksiin leirin toimivuudesta.

    • kahvinkittaaja

      Kauan tutkimus/hoito kestää?

      • Arasta aiheesta

        Tiedon ja tutkimattoman puolesta.

        Tutkimustuloksia voisi vääristää jos koehenkilöiksi valittaisiin vain koulutettuja tietyn sosiaaliluokan edustajia. He kokisivat koko ajan olevansa tarkkailussa mikä lisäisi tai laskisi vähintään jotain ruumiintoimintaan liittyvää mittaustulosta. Luokka A tutkittavat.

        Toisessa tapauksessa yrittäisiin auttaa ja vierottaa huumausaineista johtuvaa vieroitustilaa tai mielisairautta sekä havaita testiryhmien poikkeukset mittaustuloksissa. Luokka B vertailuryhmä.

        Kolmas ryhmä olisi eutanasia/HIV positiiviset menehtymisen vaiheessa olevat narkomaanit jotka suostuisivat koehenkilöksi ilmaiseksi ennen kuin lähtisivät vankeusrangaista suorittamaan. Luokka C vaaralliset. Mittalaitteiden kehittely.

        Ryhmien tulisi suorittaa samat rutiinit (peseytyminen ja syöminen) samaan aikaan mutta eristyksissä toisista ryhmistä. Aseistetut vartiat kuuluvat vain hoitohenkilökunnan turvaamiseksi sekä vakavien vieroitus oireiden sekä mahdollisten hallusinaatioiden ja pelkotilojen aiheuttaman väkivaltaisuuden estämiseksi. Sekavuus tilassa tehdyt karkaamisyritykset on otettava huomioon.

        Hoitohenkilökuntaan täytyisi kuulua eri alan tutkijoita. Psykologeja, lähihoitajia sekä lääkäreitä. Erilaisia asiantuntijoita voitaisiin tutustuttaa laitoksen toimintaan.

        Kysymyksessä olisi kallis mutta hyödyllinen projekti objektiivisen ja subjektiivisen tiedon alueelle. Tutkimukseksen epäilyttävän sekä arkaluonteisen aiheen vuoksi jatkuva tarkkailu sekä ryhmien A ja B palauttaminen täydelliseen päivätajuntaan tulisi luultavasti kalliimmaksi kuin tutkimuksen/hoidon aloittaminen. Ryhmä C koehenkilöiden palautus yhteiskuntakelposeksi olisi yksilökohtaista ja potilaan halusta sekä itsenäisestä toimintakyvystä riippuvaa.

        Huumehoureiden ykzityiskohtainen selvittäminen saattaisivaatia jopa vaihtoehtoisten hoitomenetelmien tuntijoiden apua. Kyseessä olisivat tyypilliset ongelmanratkaisu, matemaattiset sekä kielelliset tehtävät erilaisten kemikaalien sekä luonnontuotteiden vaikutuksen alaisena.

        Arvaten luokka A tehtävänä suorituskyvyn maksimointi vähimmällä mahdollisella kulutuksella ottaen huomioon sekä psyykkiset että fyysiset mittaustulokset. Annostus säännöllinen ja pieni. Aika 2 kuukautta.

        Luokka B Vertailuryhmä josta otetaan keskiarvot tulosten analysointia varten. Annostus keskisuuri. Aika 4 kuukautta.

        Luokka C yksilön henkilökohtaisen huippuarvon löytäminen sekä mittalaitteiden testaaminen. Jonka jälkeen välitön palautus itsenäiseen kuntoon. Aika 12 kuukautta.

        Kaikkien mittaustuloten ja aine annosten analysointi ja dokumentointi olisi jatkuvaa ja saattaisi paljastaa jotain poikkeavaa toimintaa jonka palauttaminen normaaliin aloituskuntoon toisi taas uudenlaisia mittaustuloksia. Rinnalla toimisi tekninenvalvonta ja mittauskehittely yksikkö jolta vaaditaan sairaala ympäristön tuntemista.

        Luokka A Mahdolliset löydökset. Maksimi ja Miniarvot. Psyyke vaikutusten analysointi. Työkykyä, refleksejä, jne. stimuloiminen ilman jälkioireita.

        Luokka B vertailu/seurantaryhmä.

        Luokka C Krooninen itseaiheutettu tajunnan sekä ruumiin toimintojen mittaus.

        Asian arkaluonteisuuden ja varsinkin eettisen arveluttavuuden takia emme voi käyttää nimitystä ihmiskoe vaan vapaaehtoisten testihenkilöiden tutkinta projekti. Testihenkilöt tulisivat tutkimuslaitosmaiseen ympäristöön vapaa-ehtoisesti ja poistuisivat laitoksesta vasta terveen paperit saatuaan. Luokka A sekä B sekä D:n tutkimustavoitteet olisivat toisistaan poikkeavia mutta mittalaitteiltaan vertailukelpoisia.

        Tutkimuksen rahoittajana toimisi erilaiset yhdistykset sekä kaupalliset organisaatiot valtion tarkan valvonnan laikpykälä && alaisena. Suurin osa saadusta tutkimustuloksista ei kuuluisi julkiseen tietoisuuteen potilastietoturvalain puutteissa mutta koetulosten kaupallisen sekä lääketieteellisen tuottavuuden varmistamiseksi kaikki tiedpt tulisivat olla julkisia anonyymilla kirjain tunnuksella. Valtion toimisi tutkimuslaitoksen rahallisena takaajana jotta testihenkilöiden terveyden tilaa ei vaarannettaisi resurssien loppuessa eikä varsinkaan kesken hoitoa.

        Toivottavasti teksti on ymmärrettävää sekä rakentavaa. Ihmisten vapaaehtoinen käyttäminen uusien lääkkeiden testaukseen nopeuttaisi huomattavasti kehitteillä olevien lääkkeiden markkinoille tuloa. Myös pieni rahallinen korvaus "koe kaniinina" olosta olisi mahdollinen. Lisäämällä tietoa tämän tyyppisestä tutkimuksesta vähennämme ennakkoluuloja ja väärin ymmärryksiä.

        Kyseessä ei tarvitse olla huumausaineet vaan myös tavalliset terveyttä edistävät sekä tutkimusvaiheessa olevat kokeilu valmisteet. Samalla keksittäessä uudenlaisia suorituskykyä lisääviä niin myös ne doping käytössä paljastavia menetelmiä.

        Epävirallisestikkaan tämän tyyppistä tutkimusta ei ole lääkärieb keskuudessa harjoitettu sillä edellä mainittu toiminta liikkuu lääkärien etiikan tuntemattomalla alueella. Tutkimustulokset mahdollisesti antaisivat uudenlaista sekä hyödyllistä tietoa varsinkin eri alojen tutkijoille. Nykyisen teknologian mittalaitteiden hyväksikäyttö auttaisi myös terveyden mittalaitteiden kehitystä sekä ehkä myös uusia tutkimusaloja.

        Tämän edellä kuvailemani kuvitteellisen laitoksen tulisi pysyä tarkasti sellaisissa valvonnasta joka huolehtisi laitoksen etiikan toiminnasta niin sitä sitä ei käytetä ihmisen tuhoamiseen vaan auttamiseen sekä uusien hoitomenetelmien tutkimiseen. Mahdollisesti myös alkoholia tai muita tuntemiamme nautintoaineita vaarattomampia nautintoaineita voitaisiin suhteellisen vapaasti ja rationaalisissa olosuhteissa kokeilla ja valmistaa.

        Erittäin monimutkainen sekä byrokraattinen tekstiä jonka uskoisi synnyttävän keskustelua myös ylemmillä tahoilla.

        Muistakaa ihminen ei ole koe-eläin.


      • Dijoule
        Arasta aiheesta kirjoitti:

        Tiedon ja tutkimattoman puolesta.

        Tutkimustuloksia voisi vääristää jos koehenkilöiksi valittaisiin vain koulutettuja tietyn sosiaaliluokan edustajia. He kokisivat koko ajan olevansa tarkkailussa mikä lisäisi tai laskisi vähintään jotain ruumiintoimintaan liittyvää mittaustulosta. Luokka A tutkittavat.

        Toisessa tapauksessa yrittäisiin auttaa ja vierottaa huumausaineista johtuvaa vieroitustilaa tai mielisairautta sekä havaita testiryhmien poikkeukset mittaustuloksissa. Luokka B vertailuryhmä.

        Kolmas ryhmä olisi eutanasia/HIV positiiviset menehtymisen vaiheessa olevat narkomaanit jotka suostuisivat koehenkilöksi ilmaiseksi ennen kuin lähtisivät vankeusrangaista suorittamaan. Luokka C vaaralliset. Mittalaitteiden kehittely.

        Ryhmien tulisi suorittaa samat rutiinit (peseytyminen ja syöminen) samaan aikaan mutta eristyksissä toisista ryhmistä. Aseistetut vartiat kuuluvat vain hoitohenkilökunnan turvaamiseksi sekä vakavien vieroitus oireiden sekä mahdollisten hallusinaatioiden ja pelkotilojen aiheuttaman väkivaltaisuuden estämiseksi. Sekavuus tilassa tehdyt karkaamisyritykset on otettava huomioon.

        Hoitohenkilökuntaan täytyisi kuulua eri alan tutkijoita. Psykologeja, lähihoitajia sekä lääkäreitä. Erilaisia asiantuntijoita voitaisiin tutustuttaa laitoksen toimintaan.

        Kysymyksessä olisi kallis mutta hyödyllinen projekti objektiivisen ja subjektiivisen tiedon alueelle. Tutkimukseksen epäilyttävän sekä arkaluonteisen aiheen vuoksi jatkuva tarkkailu sekä ryhmien A ja B palauttaminen täydelliseen päivätajuntaan tulisi luultavasti kalliimmaksi kuin tutkimuksen/hoidon aloittaminen. Ryhmä C koehenkilöiden palautus yhteiskuntakelposeksi olisi yksilökohtaista ja potilaan halusta sekä itsenäisestä toimintakyvystä riippuvaa.

        Huumehoureiden ykzityiskohtainen selvittäminen saattaisivaatia jopa vaihtoehtoisten hoitomenetelmien tuntijoiden apua. Kyseessä olisivat tyypilliset ongelmanratkaisu, matemaattiset sekä kielelliset tehtävät erilaisten kemikaalien sekä luonnontuotteiden vaikutuksen alaisena.

        Arvaten luokka A tehtävänä suorituskyvyn maksimointi vähimmällä mahdollisella kulutuksella ottaen huomioon sekä psyykkiset että fyysiset mittaustulokset. Annostus säännöllinen ja pieni. Aika 2 kuukautta.

        Luokka B Vertailuryhmä josta otetaan keskiarvot tulosten analysointia varten. Annostus keskisuuri. Aika 4 kuukautta.

        Luokka C yksilön henkilökohtaisen huippuarvon löytäminen sekä mittalaitteiden testaaminen. Jonka jälkeen välitön palautus itsenäiseen kuntoon. Aika 12 kuukautta.

        Kaikkien mittaustuloten ja aine annosten analysointi ja dokumentointi olisi jatkuvaa ja saattaisi paljastaa jotain poikkeavaa toimintaa jonka palauttaminen normaaliin aloituskuntoon toisi taas uudenlaisia mittaustuloksia. Rinnalla toimisi tekninenvalvonta ja mittauskehittely yksikkö jolta vaaditaan sairaala ympäristön tuntemista.

        Luokka A Mahdolliset löydökset. Maksimi ja Miniarvot. Psyyke vaikutusten analysointi. Työkykyä, refleksejä, jne. stimuloiminen ilman jälkioireita.

        Luokka B vertailu/seurantaryhmä.

        Luokka C Krooninen itseaiheutettu tajunnan sekä ruumiin toimintojen mittaus.

        Asian arkaluonteisuuden ja varsinkin eettisen arveluttavuuden takia emme voi käyttää nimitystä ihmiskoe vaan vapaaehtoisten testihenkilöiden tutkinta projekti. Testihenkilöt tulisivat tutkimuslaitosmaiseen ympäristöön vapaa-ehtoisesti ja poistuisivat laitoksesta vasta terveen paperit saatuaan. Luokka A sekä B sekä D:n tutkimustavoitteet olisivat toisistaan poikkeavia mutta mittalaitteiltaan vertailukelpoisia.

        Tutkimuksen rahoittajana toimisi erilaiset yhdistykset sekä kaupalliset organisaatiot valtion tarkan valvonnan laikpykälä && alaisena. Suurin osa saadusta tutkimustuloksista ei kuuluisi julkiseen tietoisuuteen potilastietoturvalain puutteissa mutta koetulosten kaupallisen sekä lääketieteellisen tuottavuuden varmistamiseksi kaikki tiedpt tulisivat olla julkisia anonyymilla kirjain tunnuksella. Valtion toimisi tutkimuslaitoksen rahallisena takaajana jotta testihenkilöiden terveyden tilaa ei vaarannettaisi resurssien loppuessa eikä varsinkaan kesken hoitoa.

        Toivottavasti teksti on ymmärrettävää sekä rakentavaa. Ihmisten vapaaehtoinen käyttäminen uusien lääkkeiden testaukseen nopeuttaisi huomattavasti kehitteillä olevien lääkkeiden markkinoille tuloa. Myös pieni rahallinen korvaus "koe kaniinina" olosta olisi mahdollinen. Lisäämällä tietoa tämän tyyppisestä tutkimuksesta vähennämme ennakkoluuloja ja väärin ymmärryksiä.

        Kyseessä ei tarvitse olla huumausaineet vaan myös tavalliset terveyttä edistävät sekä tutkimusvaiheessa olevat kokeilu valmisteet. Samalla keksittäessä uudenlaisia suorituskykyä lisääviä niin myös ne doping käytössä paljastavia menetelmiä.

        Epävirallisestikkaan tämän tyyppistä tutkimusta ei ole lääkärieb keskuudessa harjoitettu sillä edellä mainittu toiminta liikkuu lääkärien etiikan tuntemattomalla alueella. Tutkimustulokset mahdollisesti antaisivat uudenlaista sekä hyödyllistä tietoa varsinkin eri alojen tutkijoille. Nykyisen teknologian mittalaitteiden hyväksikäyttö auttaisi myös terveyden mittalaitteiden kehitystä sekä ehkä myös uusia tutkimusaloja.

        Tämän edellä kuvailemani kuvitteellisen laitoksen tulisi pysyä tarkasti sellaisissa valvonnasta joka huolehtisi laitoksen etiikan toiminnasta niin sitä sitä ei käytetä ihmisen tuhoamiseen vaan auttamiseen sekä uusien hoitomenetelmien tutkimiseen. Mahdollisesti myös alkoholia tai muita tuntemiamme nautintoaineita vaarattomampia nautintoaineita voitaisiin suhteellisen vapaasti ja rationaalisissa olosuhteissa kokeilla ja valmistaa.

        Erittäin monimutkainen sekä byrokraattinen tekstiä jonka uskoisi synnyttävän keskustelua myös ylemmillä tahoilla.

        Muistakaa ihminen ei ole koe-eläin.

        Onpa pahuksen paljon kielioppivirheitä ja epäkoherenttiutta.

        Kannattaisi oikolukea ja korjata virheet ennen kuin lähettää viestin. Sinun tapauksessasi suosittelisin kahta tai kolmea oikolukukertaa.


      • Testiryhmä B
        Dijoule kirjoitti:

        Onpa pahuksen paljon kielioppivirheitä ja epäkoherenttiutta.

        Kannattaisi oikolukea ja korjata virheet ennen kuin lähettää viestin. Sinun tapauksessasi suosittelisin kahta tai kolmea oikolukukertaa.

        on ollut itse empiirisen tutkimuksen kohteena.


      • Testiryhmä BZ
        Testiryhmä B kirjoitti:

        on ollut itse empiirisen tutkimuksen kohteena.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKULTRA

        Sitä pienet perässä mitä isot edellä. Tarjoutuisin mielelläni koekaniiniksi.

        Varokaa Hys hys juttuja!


      • ja paljon
        Testiryhmä B kirjoitti:

        on ollut itse empiirisen tutkimuksen kohteena.

        Viinaa ja huumeita pakolla paljon rangaistukseksi rikoksista niin kohta kukaan ei halua niitä.


    • ongelman luonne

      Käsitykseni mukaan et ole oikein sisäistänyt huumeongelmaa.

      Huumeongelman ydin on siinä, että käytettyäsi huumeita, et voi enää elää ilman niitä, vaan olet valmis tekemään mitä hyvänsä saadaksesi niitä lisää. Esimerkiksi ihan tavallisen perheen tyttö on valmis myymään ruumistaan saadakseen lisää huumeita.

      Edes tieto siitä, että huumeiden käyttö lyhentää merkittävästi elinikää ei estä niiden käyttöä.

      Jopa Suomessa sallitut huumeet alkoholi ja tuppakka aiheuttavat riippuvuutta ja tappavat suuret määrät ihmisiä vuosittain.

      Olen seurannut läheltä kahta tapausta, jossa alkoholiriippuvuus on vienyt muuten ihan hyvän ihmisen hautaan. Nykyinen elämänkumppanini polttaa tupakkaa tietäen hyvin, että jokainen poltettu tupakka lyhentää elinikää. Mitään erityistä nautintoa tupakasta ei saa, sen voin kertoa tupakoinnin aikoinaan lopettaneena.

      Huumeongelmasta päästään vain antamalla huumeriippuvaisille huumeet suoraan terveysasemilla. Näin huumeiden levittäminen tulee taloudellisesti kannattamattomaksi ja ongelma häviää itsestään. Nykyiset huumeiden käyttäjät kuolisivat kyllä lopulta terveysasemilta saamiinsa huumeisiin, mutta näin tulisi käymään myös laittomasti hankittujen huumeita käyttäen. Kuitenkin jos joku haluaisi irti huumeista, niin hän olisi paremmin terveyspalveluiden ulottuvilla.

      Lisäbonuksena yhteiskunnalle olisi vähäisempi ryöstöjen ja varkauksien määrä, sekä huumeiden välityksellä leviävien tautien väheneminen.

      Sikäli kun halua olla tästä asiasta eri mieltä, niin pyydän vastaamaan perustellulla kommenteilla.

      Tässä viestissä olevista kirjoitus ja kielioppi virheistä voit halutessasi keskustella kielet ja käännökset palstalla. Tämän palstan aiheena on sosiologia.

    • ja tehokkaampi

      Tehokkaampi tapa hoitaa huumeongelma olisi levittää myrkytettyjä huumeita, vähän tapaavaa myrkkyä sekaan ja kohta huumeidenkäyttäjät loppuisivat kuin itsestään

    • .....................

      Kuulostaa niin ankealta että pysyn vastaisuudessakin katutavarassa.

      Miksi se mesta ei voisi olla luxus-täysihoitola jossa annostus yksinkertaisesti lasketaan painon ja halutun vaikutuksen mukaan (laskukaava toleranssittoman mukaan jolloin laittomia käyttävät narkomaanit ei saa siitä mitään) ja asiakas itse heittää napin naamariin. Jos päiväsession hinta on 100e-300e niin sieltä ei kannata tuoda katukauppaan mitään kamoja koska niistä ei saa annokselta samaa hintaa ikimaailmassa.

      Riippuvuuksia voidaan kontrolloida ihan henkkareiden avulla. Samaa kamaa ei saa kuin kerran kuussa (tai ihan aineen koukuttavuuden mukaan) ja sisään ei pääse jos viime visiitistä on alle 5 päivää. Tällöin ei riippuvuuskäyttöraja ylity missään kamassa.

      Ulos ei pääse ennenkuin laskennallinen selviämisaika nauttimisesta on kulunut. Jos se on täyshoito niin tuskin kenelläkään on kiirekään pois.

      Tuo sinun Das Experiment-systeemisi on kyllä pahemmanlaatuisen sienitripin tulosta, pilke silmäkulmassa kirjoitettua, eikö vaan? :D

    • Hoitsutar10

      Tervetuloa hoitamaan huumevieroituksessa olevaa vauvaa!!! Loppuu nuo löpinät äkkiä!

    • Intellectual

      Täydellisestä utopiastasi turvakypärät. Sellaiset kun joka narkkarilla on päässä, niin sitten homma pelaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe