Kuka on lukenut Otto Muck:n kirjan

Totuutta etsivä

"Atlantis, kadonnut manner". Mielestäni asiallisesti kirjoitettu ja perusteltu. Miksei nykypäivän oppineet voisi jatkaa tutkimuksia hänen teoriansa pohjalta, vai mikä niissä on vikana. Osaako joku kirjan lukenut selittää. Nythän on alkanut eri puolilta maailmaa löytyä vedenalaisia raunioita, jotka on ilmeisesti jääneet meren pinnan alle, kun se jääkauden jälkeen nousi.

25

1333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Qadesha

      ...ja olin aivan myyty. Sen koommin ei ole kyllä oikein mikään muu Atlantis-teoria kauheammin jaksanut kolahtaakaan, kun se Muckin Oton teoria kuulosti niin järkeenkäyvältä.

      Olisiko siinä ns. vikana sitten se että äijähän taisi olla vaan insinööri tms. eikä mikään tiedemies kuitenkaan.

      Lienetkö tutustunut Graham Hancockin kirjoihin? Niitä tosin taitaa saada vain engl.kielisenä, mutta "Underworld" on kirja nimenomaan noista merenalaisista rauniokaupungeista!

      http://www.grahamhancock.com/underworld/

    • Huuhaa-puuhaa, dägädää-dägädää! Samaa sarjaa kuin Dänicken ja Adamski. Sellaiseksi sen voi suoralta kädeltä todeta kuka tahansa joka on vähänkin ottanut selvää tähtitieteen, geologian ja arkeologian alkeista. Saksassa tuollaiselle moskalle on paljon laajemmat markkinat kuin täällä, mutta kun se oli pitänyt hankkia vielä tämänkin tuppukylän kirjastoon, se oli kyllä niukkojen määrärahojen väärinkäyttöä.

      • Totuutta etsivä

        joku tiedemiesten agitaattori. Hehän tyrmäävät juuri noin kaikki, jotka yrittävät esittää jotain uutta ja vähänkin heidän näkemyksistään poikkeavaa.

        Oletko lukenut Muckin kirjan? Dänicken puhuu avaruusolennoista, Otto Muck ei. Hän on hyvinkin maan pinnalla. Atlantiksen yhteydessä on kirjoiteltu kaikenlaisista kristalleista ym. mikä on valitettavaa, koska se hankaloittaa asiallista keskustelua aiheesta. Otto Muckin kirjassa ei ole ufoja eikä kristalleja, siksi se niin hyvältä vaikuttaakin.

        Nyt haluaisin kyllä kuulla perusteluja väitteellesi, tähtitieteen, geologian ja arkeologian aloilta. Eli kuten jo kysyin, mikä Otto Muckin teorioissa on vialla.


    • M.S.
    • -Q-

      Vastasin Wiikatemiehelle mielestäni aivan asiallisesti ja kommenttini on poistettu.

      Kävikö niin että W:n alkuperäinen kommentti (jossa maininta New Agesta) poistettiin ja sen alta lähti minunkin kommenttini? Nyt W. on kuitenkin kommentoinut (=haukkunut) asian uusiksi.

      Ymmärsinkö oikein?

    • Atlantis oli oikeast

      "dägädää-dägädää" Tästä voi päätellä ns tieteellisen tason ...

      Parhaimpia, jos ei paras kirja tietääkseni Atlantiksesta.
      Vaan ei sovi nykymaailman ison rahan teettämiin teorioihin ja kaavoihin.

      Koko argeologia saisi puhdistaa ison rahan saasteesta, niin tiede menisi eteenpäin koko rintamalla.

      Ps eiköhän valoakin kajasta o, kun jotkut ymmärtävät asian oikan tilan!

    • MxJxPx

      Luin joskus parikymmentä vuotta sitten O.M:n kirjan, ja oli todella hyvin perustellut väitteensä. (Hänhän sai tekn. alan patenttejakin kymmenittäin suht. lyhyenä elinaikanaan). Joten ei mikään turha mies. Taisi osin olla Irvingin kirjojen takia, (Bermudan kolmio, Atlantis) että ryhtyi hommaan. Esim. Golfvirran suunnan muutos, Atlantiksen vajoamisen vuoksi, joka lopulta sulatti mannerjään. Samoin mannerjään siirtyminen, Andien kallistuminen, lössimuodostelmat ym. olivat täysin uutta. Mammuttien kohtalonkin selvitti hyvin. Muistaakseni lähtökohta oli Carolina-meteoriitti, joka putosi Meksikonlahteen.

      • Me Again

        "Taisi osin olla Irvingin kirjojen takia, (Bermudan kolmio, Atlantis) että ryhtyi hommaan."

        Taidat tarkoittaa enemmän satusetä-Berlitzin kirjoja? Niistä minäkin muinoin sain isomman osan kiinnostustani Atlantis-aiheeseen ja olenpa nyt jopa yhden Berlitzin kirjan ylpeä omistaja. Onneksi en maksanut siitä mitään...

        Muckin kirja on ehdottomasti vakavamielisemmin kirjoitettu, mutta se TODELLA näyttää ikänsä tarkemman huomioinnin alla. Minä aluksi ihmettelin, minkä vuoksi Muck viittaa niin usein varsin vanhaan tutkimusmateriaaliin kunnes käsitin, että kirjan perusteksti on paljon vanhempi kuin tämä painos itse.

        "Mammuttien kohtalonkin selvitti hyvin."

        Minä en oikein syttynyt sille mammuttijutulle, koska se luotti Berlitzin tapaan enemmän vanhoihin urbaanilegendoihin ns. "seisaalleen jäätyneistä" mammuteista. Kirjassa oli muitakin samanlaisia juttuja, mutta yleensä selasin ne nopeasti ja keskityin kiinnostaviin kohtiin.

        "Muistaakseni lähtökohta oli Carolina-meteoriitti, joka putosi Meksikonlahteen."

        Pohjois-Atlantin altaaseen jos tarkkoja ollaan. Siinä oli varmaankin juuri Muckin teorian kiinnostavin osa ja samalla sen Akilleen kantapää.


    • Ihmispoika

      Luettu on ja oma kappalekin löytyi onneksi lopulta alennusmyynnistä. Kiehtovia huomioita poikkeuksellisen (?) uskottavan tyylisesti esitettynä.

      Toinen samantyylinen kirja aiheesta on Charles Berlitzin "Atlantiksen arvoitus".

      Hancockin hommailujen lisäksi kannattaa ainakin tarkistaa myös vielä tällä hetkellä YouTubesta löytyvä dokumentti "Atlantis - Secret Star Mappers of a Lost World".

    • Me Again

      "Toinen samantyylinen kirja aiheesta on Charles Berlitzin "Atlantiksen arvoitus"."

      Berlitz nyt on aika kevyttä tavaraa Muckiin verraten. Sain muuten juuri tuon kyseisen kirjan luettua pari viikkoa sitten pitkästä aikaa.

    • pidä kirjasta kiin

      Se joka ymmärtää niin se kirja on HELMI!

    • atlantis on totta

      vika on se että se pitää liikaa totuutta ja eivät nykypäivän rahamaailma ole kiinnostunut!

    • ttkk

      Atlantis tuhoutui 9800 - 9200 eKrs eli vaipui yhdessä yössä meren pinnan alle! Ei sieltä liene pelastunut ketään!
      Liittyvät edellisiin Jumalan työviikkoihin! Nykyinen on lopullaan eli 7. työviikon päivä eli 1000 vuotinen sabatti on alkamassa. Ihmisten loppu näyttää tilastojen mukaan olevan 2017. "Yksi päivä Jumalan edessä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä!" Pietarin kirjeen mukaan.

    • adkl

      Atllantis vaipui mereen 9200 eKrs ja joku katastrofi oli siellä 9800 eKrs. Vedenpaisumus oli Raamatun ikäluetteloista laskeneiden mukaan 3500 - 2900 eKrs. Tuolle jaksolle sattuu mm savikerros kaksoisvirran maassa.

      • Me Again

        "Vedenpaisumus oli Raamatun ikäluetteloista laskeneiden mukaan 3500 - 2900 eKrs. Tuolle jaksolle sattuu mm savikerros kaksoisvirran maassa."

        Itseasiassa niitä sattuu useampi. Tämä "tärkein" eli se, josta legenda sai alkunsa on nuorempi eli noin 3000 eaa. Toinen on tuntuvasti vanhempi ja se on ilmeisesti syntynyt karkeasti 500-1000 vuotta aiemmin.


    • Atlantis myytti sai alkunsa todennäköisesti Santorinin tulivuoren purkauksesta 1650-1600 ekr joka pääosin tuhosi vilkkaan Theran kauppapaikan ja aiheutti tsunamin joka teki tuhojaan mm. Kreetan saarella -> edesauttoi Minoksen valtakunnan romahtamista.

      Platonin kertomus on muistelmia tästä mutta myös filosofista pohdintaa utopistisesta yhteiskunnasta, eli osittain fiktiota. Se, että Platon sijoitti Atlantiksen Herkuleen pylväiden ulkopuolelle oli kaiketi vain keino saada tarinasta utopistisempi.

      Solon kertoi Platonille että tuho on tapahtunut monta kertaa. Ja näin on tapahtunut, eli kertomuksessa saattaa olla ikivanhaa perimätietoa. Mustan meren vedenpinnan nousu 5600 ekr kun välimeri murtautui Bosborin kannaksen läpi. Tai vielä vanhempaa, eli merenpinnan nousua jääkauden loppuessa. Jääkauden ollessa pahimmillaan merenpinta oli 120m nykyistä matalemmalla ja kun valtavat jäätiköt sulivat n. 10 000 ekr meri valtasi monia rannikkoasutuksia. mm. Risto Isomäen kirjassa Sarasvatin hiekkaa kerrotaan nykyään 100m merenpinnan alla olevasta kaupungista Intian länsirannikolla. Kirjahan on fiktiota mutta tuo paikka on olemassa.

      Jompikumpi tai molemmat näistä ovat myös pohjana raamatun ja monien muiden lähteiden vedenpaisumusmyyteille.

      ps. Berlitzin ja Muckin kirjat löytyvät hyllystä ja joskus teininä ne luin ja uskoinkin, mutta tiedon ja kriittisyyden kasvaessa on täytynyt hylätä monet hienoista fantasioista Atlantiksen suhteen.

      pss. edellä mainittu sapatti sai alkunsa sumerilaisten astrologiasta ja numerologiasta. Linnunradan tähtikuviot vastasivat heillä eri demoneita. Kuukauden 7,14,21,28 päivien demonit olivat niin voimakkaita että työt eivät oikein onnistuneet. Nuo päivät olivat auringon (eli manalan jumalan) hallinassa -> tabuja päiviä -> pyhiä päiviä -> lepopäiviä.
      -lähde: Martti Haavio: Suomalainen mytologia

    • Me Again

      "Ja näin on tapahtunut, eli kertomuksessa saattaa olla ikivanhaa perimätietoa. Mustan meren vedenpinnan nousu 5600 ekr kun välimeri murtautui Bosborin kannaksen läpi. Tai vielä vanhempaa, eli merenpinnan nousua jääkauden loppuessa."

      Tätä epäilen vahvasti. Siis en tietenkään näitä mainittuja tapahtumia vaan sitä, että ne olisivat vaikuttaneet Atlantis myytin tai, kuten on ehdotettu, vedenpaisumus- myytin syntymiseen. Syy on ennenkaikkea siinä, että noilla tapahtumilla ja kirjoitetun perinteen syntymisellä on väliä tuhansia vuosia. Jopa innostavimmalle suullisesti kerrotulle tarinalle olisi haaste selviytyä sellaisesta "aukosta".

      "Nuo päivät olivat auringon (eli manalan jumalan) hallinassa -> tabuja päiviä -> pyhiä päiviä -> lepopäiviä.
      -lähde: Martti Haavio: Suomalainen mytologia"

      Tuo on todella erikoinen väittämä. Minä olen ollut käsityksessä, että Mesopotamiassa Aurinko ja Varjojen Maan herra olivat kaksi erillistä entiteettiä. Tosin Auringolla oli luemma tapana öisin kulkea maan alla.

    • vimanapilotti

      Oscar Bush Atlantis.
      Azoreita on joskus sanottu Atlantiksen pinnalle jääneeksi osaksi.
      Egyptiläisessä temppelissä on Atlantiksen lentokoneen kuvia, googlaa "Vimana" ja crystal-links.

    • Me Again

      "Azoreita on joskus sanottu Atlantiksen pinnalle jääneeksi osaksi."

      Tuo oli kantava teema Atlantis-kirjallisuudessa ainakin Donnellystä lähtien ja Muck kirjassaan sijoittaa Atlantiksensa myös alueelle.

      "Egyptiläisessä temppelissä on Atlantiksen lentokoneen kuvia, googlaa "Vimana" ja crystal-links."

      Joo, niissä Abydoksen teksteissä voisi luulla näkevänsä helikopterin, curling-kiven ja Star Wars kiiturin samoin kuin esmes sanassa Atlantis tuo A-kirjain näyttää minusta vuoren huipulta.

      Olisi kiva osata lukeakin oikeastikin sitä tekstiä, mutta minulla ei tuo egypti ole oikein taskussa.

      http://www.catchpenny.org/abydos.html

      • Phoinikian pojjaat

        Mikä A ja mikä Vuori?


      • Me Again
        Phoinikian pojjaat kirjoitti:

        Mikä A ja mikä Vuori?

        "Mikä A ja mikä Vuori?"

        Suunnilleen tuollainen olisi muinaisen egyptiläisen kysymyskin: "Mikä hiton helikopteri?"


      • You Again
        Me Again kirjoitti:

        "Mikä A ja mikä Vuori?"

        Suunnilleen tuollainen olisi muinaisen egyptiläisen kysymyskin: "Mikä hiton helikopteri?"

        Siis Egypti olikin vain jatkumoa vanhemmalle kulttuurille ennen vedenpaisumusta?

        Sahara on pohjahiekkaa?


      • Me Again
        You Again kirjoitti:

        Siis Egypti olikin vain jatkumoa vanhemmalle kulttuurille ennen vedenpaisumusta?

        Sahara on pohjahiekkaa?

        "Siis Egypti olikin vain jatkumoa vanhemmalle kulttuurille ennen vedenpaisumusta?"

        En ole kuullut egyptiläisillä olleen varsinaista vedenpaisumusmyyttiä paitsi kenties se yksi, jossa läträttiin verellä. Mesopotamiassa ainakin "vedenpaisumusten" jälkeen jälleenrakennetut kaupungit olivat jatkoivat siitä mihin oli jääty.

        "Sahara on pohjahiekkaa?"

        Todennäköisesti suurin osa tämän planeetan pintamateriaalista on ollut jossain vaiheessa "pohjahiekkaa"...


      • She Again
        Me Again kirjoitti:

        "Siis Egypti olikin vain jatkumoa vanhemmalle kulttuurille ennen vedenpaisumusta?"

        En ole kuullut egyptiläisillä olleen varsinaista vedenpaisumusmyyttiä paitsi kenties se yksi, jossa läträttiin verellä. Mesopotamiassa ainakin "vedenpaisumusten" jälkeen jälleenrakennetut kaupungit olivat jatkoivat siitä mihin oli jääty.

        "Sahara on pohjahiekkaa?"

        Todennäköisesti suurin osa tämän planeetan pintamateriaalista on ollut jossain vaiheessa "pohjahiekkaa"...

        Egyptissä ei ollut ilmaston muutosta?


    • Markus K

      Olen lukenut O. Muckin kirjan ja se on yksi perus teos aiheesta! Nykyään myös G.Hancockin kirjat ja Andrew Collinsin Gateway to Atlantis ovat suositeltavia aiheesta kiinnostuneille!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe