Sain tutulta parsakaalin... Haluisin tehdä siitä jotain maistuvaa ruokaa, mutta kyseinen vihannes(?) on minulle vähän vieras. Eli mitä siitä voisi tehdä? Muuta kun syödä pelkiltään.
Apua!
9
2020
Vastaukset
- päi
Höyrytä vaikka kypsäksi (joku 10min) ja kökkö voita päälle, ehkä hieman suolaa. Ei kaipaa kauheasti muuta.
Tai vaikka lisäksi kukkakaalia ja kesäkurpitsaa, uunivuokaan kaikki, kerma-muna -seosta päälle, juustoraastetta sekaan joko uuniin tai kun otetaan uunista ulos. 175-200 astetta kunnes munakerma sopivan hyytynyt ja kaikki kypsää.
Ja ääntä kohti :)
Päi- skäribo
mennyt, kun luin kirjoitustasi. Parsakaalista saa melkein mitä tahansa ihanaa, kunhan sitä ei kypsennä lötköksi. Juuri siksi höyrytys on hyvä vaihtoehto, niin kuin useimmille vihanneksille.
Parsakaali sopii myös hyvin sienten, tomaatin ja paprikan kanssa. Ja valkosipulifriikkinä laittaisin toki yksinkertaisen ihanan, pelkästään syötävän parsakaalin voin sekaan valkosipulia.
Sitä "puisevaa" vartta muuten ei kannata heittää hukkaan! Kun kovimmat osat kuorii pois, saa siitä oivallisen lisän esim. sosekeittoon.
Jalo vihannes kerta kaikkiaan! :)
- mimimiu
1 kpl parsakaali
1 kpl kukkakaali
1 pkt ruokakermaa
1 kasvisliemikuutia tai lihaliemi
mustapippuria ja yrttejä
pilko kaalit pieneksi ja laita kattilaan 6 dl vettä ja liemikuutio sekä kaalit, kaikki ei aluksi edes yletä veteen välttämättä. keittele kunnes kaalit ovat pehmeitä ja sitte kaada neste toiseen astiaan, muussaa kaalit,kaada neste takaisin, keittele hetki, mausta ja lorauta kerma sekaan!- Kiril
mutta miksi ihmeessä jotain ruokakermaa kun meillä on perinteistä kuohukermaakin vielä kaupassa saatavana. Liemikuutioiden tuoteselosteita kannattaa tutkia. Ne eivät ole terveellisiä oli sitten kasvis- tai lihakuutio.
- marikay
Kiril kirjoitti:
mutta miksi ihmeessä jotain ruokakermaa kun meillä on perinteistä kuohukermaakin vielä kaupassa saatavana. Liemikuutioiden tuoteselosteita kannattaa tutkia. Ne eivät ole terveellisiä oli sitten kasvis- tai lihakuutio.
Oon kanssa ihmetelly miks käyttää liemikuutioita yms. kun suola, voi ja valkosipuli jo pelkästään saavat ruuan maistumaan niiin hyvälle! Lisäks chilit, pippurit, yrtit.. Pilalle menee hyvät sopat keinotekosilla kuutioilla.. Näin tämän mielestä. Jokainen tietty tyylillään :)
- VHH-peikko
marikay kirjoitti:
Oon kanssa ihmetelly miks käyttää liemikuutioita yms. kun suola, voi ja valkosipuli jo pelkästään saavat ruuan maistumaan niiin hyvälle! Lisäks chilit, pippurit, yrtit.. Pilalle menee hyvät sopat keinotekosilla kuutioilla.. Näin tämän mielestä. Jokainen tietty tyylillään :)
aikanaan kun noita kuutioita käytti. Mutta niin monet oireet on hävinneet VHHn myötä, ja itse ainakin uskon että lisäaineet ovat olleet yhtenä syynä.
Eikä niiden oikeiden mausteiden käyttäminenkään niin vaikeata ole. - Kiril
marikay kirjoitti:
Oon kanssa ihmetelly miks käyttää liemikuutioita yms. kun suola, voi ja valkosipuli jo pelkästään saavat ruuan maistumaan niiin hyvälle! Lisäks chilit, pippurit, yrtit.. Pilalle menee hyvät sopat keinotekosilla kuutioilla.. Näin tämän mielestä. Jokainen tietty tyylillään :)
Jokainen joka katsoo liemikuutioiden tuoteselostetta niin ymmärtää, että kyseessä ei ole luonnollinen tuote. Monia lisäaineita ja kuten sanoit keinoaineilla pilataan monet hyvät sopat ja varsinkin keitot.
- skäribo
Kiril kirjoitti:
Jokainen joka katsoo liemikuutioiden tuoteselostetta niin ymmärtää, että kyseessä ei ole luonnollinen tuote. Monia lisäaineita ja kuten sanoit keinoaineilla pilataan monet hyvät sopat ja varsinkin keitot.
Autas nyt taas sivistymätöntä. Mitä eroa on sopalla ja keitolla?
- Kiril
skäribo kirjoitti:
Autas nyt taas sivistymätöntä. Mitä eroa on sopalla ja keitolla?
Kun katsot vaikka hernepaketin kyljestä ohjeen hernekeiton valmistamiseksi niin sillä ohjeella syntyy niin paksua hernepuuroa että sitä ei voi keitoksi kutsua. Samoin meillä kalakeittoonkin tungetaan vaikka perunoita niin paljon että koko keiton idea runsaasta liemestä katoaa.
Kyse on siitä että suomessa on yhdistetty alku- ja pääruoka toisiinsa. Hoidetaan alku- ja pääruoka samalla kertaa. Jos tutustut venäläiseen keittiöön niin keitossa aina tulee olla paljon lientä.
Kun teen hernekeiton venäläiseen tapaan käyttämällä 1/3 ohjeen mukaisesta hernemäärästä niin keiton pinnalle muodostuu kirkas liemi, joka on se maukkain osa koko keitosta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034