Valkosipulivoi

crista

Moi!
Olisiko tietoa mistä aineista turkkilaiset ravintolat tekevät ihanan valkosipulivoinsa?
Makuhan on kaikissa paikoissa sama kuten myös oranssi värikin.

7

3816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apuva näistä mietteistä

      http://66.249.93.104/search?q=cache:uKxrVdjZHqsJ:batman.jypoly.fi/~voyager/00000528.pdf ruokaohje vietnamilainen voi&hl=fi&gl=fi&ct=clnk&cd=1#23
      Tähän lisää persijan sijasta Chiliä, paprikaa tms
      Yleensä käytetään Cheetä eli sulattua voita.Sitä saa etnokaupoista
      Turkkilaisen voin muunnos:
      200 g Margariinia, Loraus oliiviöljyä, Hyppysellinen tuoretta persiljaa, Tönäys maustamatonta jogurttia, 2 Lorausta tervasnapsia, 1 rkl Sokeria, 1 tl Thai-mix maustetta, 1 tl Sitruunapippuria, Kunnon puristus sinappia (aika outo )
      http://kortesluoma.net/ruoka/turkki.html
      http://www.sunsearch.info/alanya/finnish/restaurants/
      http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/category/Kasvislis%E4kkeet

    • Gourmandia

      Cheetä tehdään näin ... kannellinen rautapata ja sinne laitat voipaketin
      Pistät uuniin tunniksi noin 225 astetta.
      Otat uunista kaada astiaan ja anna jäähtyä.
      Pistä jääkaappiin.

      Chi on voita tai rasvaa josta on poltettu pois, laktoosi ym ainekset.

      Onnea.

      • olisi

        kuitenkin - ghi (c;


      • ???

        siis riittääkö pelkkä kuumennus. eikö se ruskistu noin kuumassa? Oisiko siinä turkkilaisessa voissa väriainetta mukana. marokkolaisessa keittiössä ainakin käyttävät kovasti sellaista väriainetta, joka tekee ruokaan punertavan oranssihatavan sävyn.


      • Asafoetida
        ??? kirjoitti:

        siis riittääkö pelkkä kuumennus. eikö se ruskistu noin kuumassa? Oisiko siinä turkkilaisessa voissa väriainetta mukana. marokkolaisessa keittiössä ainakin käyttävät kovasti sellaista väriainetta, joka tekee ruokaan punertavan oranssihatavan sävyn.

        Suosittelen 150° lämpötilaa. Kilosta voita tulee n. 8 dl gheetä 2 1/2 tunnissa.

        Kirkastettu ghee pitää varovasti kaataa tiheän siivilän, mielellään harsokankaan, läpi toiseen astiaan, niin ettei "sakka" (proteiineja) tule mukaan. Pinnalle nouseva kuori tietysti myös ensin poistetaan.

        Kuori ja sakka ( se ghee, jota ei saa talteen) käyvät kyllä keittoihin jne. ruoanlaittoon, mutta eipä se haaskio hirmuinen ole vaikka heittäisi poiskin.


      • Chi

    • Gourmandia

      Turkkilainen valkosipuli ei ole valkosta vain se on punertavaa, siis käyttävät tuoretta valkosipulia eikä kuivattua kuten meillä täällä on :) siinä syy väriin ja ihanaan makuun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten reagoisit

      Jos ikäväsi kohde ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      77
      3184
    2. Olisiko kaivattusi

      Sinulle uskollinen? Olisitko itse hänelle?
      Ikävä
      49
      2400
    3. Ihana nainen

      Suukotellaanko illalla?☺️ 🧔🏻🫶
      Ikävä
      32
      2117
    4. Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen

      Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa
      Sinkut
      481
      2112
    5. Ootko koskaan miettinyt että

      miksi kaivatullasi ei ole puolisoa?
      Ikävä
      137
      1879
    6. Huomenta ihana

      Mussu ❤️.
      Ikävä
      31
      1745
    7. Ryöstö hyrynsalmella!

      Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313
      Hyrynsalmi
      29
      1721
    8. Sukuvikaako ?

      Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne
      Iisalmi
      9
      1556
    9. Joskus mietin

      miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi
      Ikävä
      5
      1280
    10. Hyvää yötä

      Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani
      Tunteet
      6
      1244
    Aihe