Moi!
Olisiko tietoa mistä aineista turkkilaiset ravintolat tekevät ihanan valkosipulivoinsa?
Makuhan on kaikissa paikoissa sama kuten myös oranssi värikin.
Valkosipulivoi
7
3819
Vastaukset
- apuva näistä mietteistä
http://66.249.93.104/search?q=cache:uKxrVdjZHqsJ:batman.jypoly.fi/~voyager/00000528.pdf ruokaohje vietnamilainen voi&hl=fi&gl=fi&ct=clnk&cd=1#23
Tähän lisää persijan sijasta Chiliä, paprikaa tms
Yleensä käytetään Cheetä eli sulattua voita.Sitä saa etnokaupoista
Turkkilaisen voin muunnos:
200 g Margariinia, Loraus oliiviöljyä, Hyppysellinen tuoretta persiljaa, Tönäys maustamatonta jogurttia, 2 Lorausta tervasnapsia, 1 rkl Sokeria, 1 tl Thai-mix maustetta, 1 tl Sitruunapippuria, Kunnon puristus sinappia (aika outo )
http://kortesluoma.net/ruoka/turkki.html
http://www.sunsearch.info/alanya/finnish/restaurants/
http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/category/Kasvislis%E4kkeet - Gourmandia
Cheetä tehdään näin ... kannellinen rautapata ja sinne laitat voipaketin
Pistät uuniin tunniksi noin 225 astetta.
Otat uunista kaada astiaan ja anna jäähtyä.
Pistä jääkaappiin.
Chi on voita tai rasvaa josta on poltettu pois, laktoosi ym ainekset.
Onnea.- olisi
kuitenkin - ghi (c;
- ???
siis riittääkö pelkkä kuumennus. eikö se ruskistu noin kuumassa? Oisiko siinä turkkilaisessa voissa väriainetta mukana. marokkolaisessa keittiössä ainakin käyttävät kovasti sellaista väriainetta, joka tekee ruokaan punertavan oranssihatavan sävyn.
- Asafoetida
??? kirjoitti:
siis riittääkö pelkkä kuumennus. eikö se ruskistu noin kuumassa? Oisiko siinä turkkilaisessa voissa väriainetta mukana. marokkolaisessa keittiössä ainakin käyttävät kovasti sellaista väriainetta, joka tekee ruokaan punertavan oranssihatavan sävyn.
Suosittelen 150° lämpötilaa. Kilosta voita tulee n. 8 dl gheetä 2 1/2 tunnissa.
Kirkastettu ghee pitää varovasti kaataa tiheän siivilän, mielellään harsokankaan, läpi toiseen astiaan, niin ettei "sakka" (proteiineja) tule mukaan. Pinnalle nouseva kuori tietysti myös ensin poistetaan.
Kuori ja sakka ( se ghee, jota ei saa talteen) käyvät kyllä keittoihin jne. ruoanlaittoon, mutta eipä se haaskio hirmuinen ole vaikka heittäisi poiskin. - Chi
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/g.html#ghi
Hesassa saa Intiakupsta petipurkista jossa lehmän kuva
- Gourmandia
Turkkilainen valkosipuli ei ole valkosta vain se on punertavaa, siis käyttävät tuoretta valkosipulia eikä kuivattua kuten meillä täällä on :) siinä syy väriin ja ihanaan makuun.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1302245
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu261958Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti121489Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett121337Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis701231- 931048
- 17967
- 88913
Kuin sonnilauma
Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon17800Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa
Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks115752