Ostin Citymarketin mammuttimarkkinoilta noita HK:n aito nakkeja ja mietin nyt et miten ne lämmitetään ettei ne hajois silleen ikävästi.
Siitä on ainakin neljä vuotta aikaa kun olen viimeksi noita vlamistanut, enkä tosiaan enää muista miten ne sai pysymään kasassa...
Nakkien lämmitys
46
28809
Vastaukset
- Nakkinaama
Laita nakit kylmään veteen kiehumaan ja lopeta lämmitys juuri ennen kuin vesi kiehuu.
- eikös eikös?
Eikös ne jää raa'aksi?
Voisko noi jotenkin höyrystää? eli laittas kattilaan vettä, kiehauttas sen ja laittas nakit siihen kattilan päälle sellasella sihvilällä?
Onnistuisikohan tuo? - on valmiita
eikös eikös? kirjoitti:
Eikös ne jää raa'aksi?
Voisko noi jotenkin höyrystää? eli laittas kattilaan vettä, kiehauttas sen ja laittas nakit siihen kattilan päälle sellasella sihvilällä?
Onnistuisikohan tuo?syötöväksi. siis ne tarvii vaan lämmetä. mutta höyrytys on hyvä tapa.
- kylmäkalle
eikös eikös? kirjoitti:
Eikös ne jää raa'aksi?
Voisko noi jotenkin höyrystää? eli laittas kattilaan vettä, kiehauttas sen ja laittas nakit siihen kattilan päälle sellasella sihvilällä?
Onnistuisikohan tuo?Nakkeja voi syödä ihan kylmiltäänkin joten raa'aksi nakki ei voi koskaan jäädä ;-)
- aiettätekeemieli
eikös eikös? kirjoitti:
Eikös ne jää raa'aksi?
Voisko noi jotenkin höyrystää? eli laittas kattilaan vettä, kiehauttas sen ja laittas nakit siihen kattilan päälle sellasella sihvilällä?
Onnistuisikohan tuo?Nakit ovat kypsiä kylmiltäänkin - eivät siis mitään raaka-makkaroita ole kuten esim. siskonmakkarat, jotka taas vaativat huolellisen kypsennyksen ennen nauttimista eli vähintään 15 minsan höyryttämisen/keittämisen/paistamisen.
On tärkeää tehdä ero raaka- ja kypsien makkaroiden välille - HK-blöötä voi syödä kylmiltään suoraan kääreestä, mutta siskonmakkaraa taas ei.
Toki makkara kuin makkara niin aina paistaisin siihen kauniin ruskeanrapean pinnan ennen nauttimista ihan vain maun vuoksi - siskonmakkara-keitto taas on omansa ja siinä kypsentäisin makkaran pieninä knööleinä liemeen upotettuina sen 15-20 minsaa.
Paras nakkikastike onnistuu ensin ruskistamalla nakki-viipaleet, vähän sipulisilppua sekaan, kun sipulit ovat pehmenneet niin vähän vehnäjauhoja sekaan ja antaa kypsyä muutaman minuutin miedolla lämmöllä sekoittaen, raikasta vettä pannulle tarpeen mukaan, sekoittaen, antaen muhia puolisen tuntia - tunti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ja kastike on valmis. Näin nakkien suola imeytyy kastikkeeseen ja maustaminen jää oikeastaan pelkästään peppan ja sinapin lisäykseen lopuksi. Makkaroissa on suolaa aika julmettu määrä ja heti tehtynä ihmiset yleensä ylimaustavat ruokansa, joten haudutus tuo sitä suolaa ja makua kastikkeeseen.
Paras makkara esim. kunnon keitinperunoiden oheen on ryynimakkara, jonka pinta pitää viillellä ja paistaa kuumassa lämmössä rapeaksi kunnes makkaran rasvat lähtevät liikkeeseen - toki naiseni inhoaa tätä sian sisäelinten hajua, mutta hänhän ei jummarra mitään yksinkertaisen nautinnon päälle.
Ryynäri pottujen kera on yksinkertaisimmillaan todellinen herkku, mitä ulkomaan tseffit eivät voi jummartaa - simppelit asiat ovat yleensä sitä parhautta.
- :-)
KEITETYT NAKIT
8 nakkia (ei mitään kevytjuttuja)
Vettä
Maustepippureita
1) Pane nakit kiehuvaan veteen, jossa on n. 10 kpl maustepippureita.
2) Anna kiehua n. 1 min.
3) Kun ne alkavat haljeta, syö vauhdilla sinapin ja pottusalaatin kanssa- !!!
Onpa aika merkillistä, että tässä ensin kysytään ohjetta, jota noudattamalla nakit voi lämmittää ilman että ne halkeavat, ja sitten tämä hyväkäs :-) vastaa ohjeella, jota noudattamalla nakit juuri saakin halkeamaan!
Ai että on tok tok! - ohje
Sipulirenkaat vielä siihen veteen mukaan. Lidl:in frankfurterit ovat erinomaisia nakkeja. Korkea lihapitoisuus ja mausteet kohdallaan, hinnasta puhumattakaan. HH 0
- toimii1
Toimi erittäin hyvin!! Vaikka vähän jäljessä olenkin :)
toimii1 kirjoitti:
Toimi erittäin hyvin!! Vaikka vähän jäljessä olenkin :)
Kokonainen sipuli neljään osaan ja keitinveteen mukaan. Näin minä olen tehnyt ja maistuvaa on. Toimii myös HK:n sinisen kanssa.
- ostit niitä halvatun
HK:n riistonakkeja!
Ne maistuu ihan vehkeelle ja ovat törkeän kalliita!
Kokeilisit seuraavalla kerralla Forssan luonnonsuolinakkeja niin huomaisit eron, sitä paitsi hinta on poikkeuksetta edullisempi.
Jos haluat kuumentaa nakit sopivasti niin pistä kattilaan kylmävesi ja nakit, sitten hellasta nupit kaakkoon. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta levy. siirrä kattila puoliksi sivuun ja syö nakit!
HK:n "aidot" nakit maistuu happamalle pakestelihalle!- paras nakki
Kevyt Snack on paras nakki, enpä nyt muista valmistajaa. Kuorelliset nakit on perseestä.
- onko siinä kevyt
paras nakki kirjoitti:
Kevyt Snack on paras nakki, enpä nyt muista valmistajaa. Kuorelliset nakit on perseestä.
snackissa sitten lihaakin?
vadelmia niissä on enemmän lihaa mukana...
Ja kuorelliset nakit on kyllä aika läheltä persettä, siinä on vaan monesti paksusuoli välissä, sieltäpäin kuitenkin.
Keinosuolinakit on kyllä keinoperseestä.
Mutta aidot luonnonkuorinakit kuten Pirkka tai Forssan LS nakit, sisältävät lihaa, napsahtavat mukavasti puraistessa, NAM!
(kuorettomat nakit muistuttavat suutuntumaltaan enemmänkin muovailuvahaa, YÄK!) - !!!
paras nakki kirjoitti:
Kevyt Snack on paras nakki, enpä nyt muista valmistajaa. Kuorelliset nakit on perseestä.
Taidat olla joku totaalisen ruokasivistymätön moukka. Vai että kuorelliset nakit ovat p*******ä? Juuri nehän ovat ainoita oikeita hyväksyttäviä. Kuorettomat "nakit" sen sijaan ovat tuohisuille.
- Kiril
!!! kirjoitti:
Taidat olla joku totaalisen ruokasivistymätön moukka. Vai että kuorelliset nakit ovat p*******ä? Juuri nehän ovat ainoita oikeita hyväksyttäviä. Kuorettomat "nakit" sen sijaan ovat tuohisuille.
nakkeja ollenkaan. Ne ovat ruokasivistymättömän ruokaa oli kuoria tai ei.
- pyrkimys
Kiril kirjoitti:
nakkeja ollenkaan. Ne ovat ruokasivistymättömän ruokaa oli kuoria tai ei.
Me halutaankin olla ruokasivistymättömiä epä-Kirilejä ja ahdetaan nakkeja yötä päivää napamme täyteen.
- !!!
Kiril kirjoitti:
nakkeja ollenkaan. Ne ovat ruokasivistymättömän ruokaa oli kuoria tai ei.
Kiril, kulinarismilla ja vähähiilihydraattisella ruoalla ei ole mitään tekemistä keskenän. Edellinen perustuu makuasioihin, jälkimmäinen tiettyihin terveyspäämäriin pyrkivään ruokavalioon. Toki ruoasta on molemmissa kyse, joten SE niillä on kyllä tekeminen toistensa kanssa.
Ja voinpa kertoa, että löytyy myös atkinsilaisille sopivia nakkeja, joissa ei ole sen enempää jauhoja kuin glukoosiakaan. Esim. Antti Heikkilä suosittelee mm. Maalaisserkku Oy:n täyslihanakkeja ja eräitä muita saman valmistajan makkaroita, mm. lammasmakkaraa. Heikkilä suosittelee myös Lihaniekan ja Gero Geickin makkaroita.
Kiril, teet vain hallaa asiallemme tuolla fanaattisella äärifundamentalismillasi! Talebanitkin kadehtisivat sinua! - luikuritattinen
Kiril kirjoitti:
nakkeja ollenkaan. Ne ovat ruokasivistymättömän ruokaa oli kuoria tai ei.
syö ennakkoluulottamasti kaikkea hyvää...
Jos kulinaristi syö nakkeja niin se syö todennäköisesti luonnonsuolinakkeja joissa on käytetty korkeatasoisia raaka-aineita.
Kulinaristi voi syödä myös hernekeittoa, mutta se ei ole purkista se...
Täytyy sanoa että sinä se ole Kirili tyypillinen esimerkki narsistista... - on yleensä
onko siinä kevyt kirjoitti:
snackissa sitten lihaakin?
vadelmia niissä on enemmän lihaa mukana...
Ja kuorelliset nakit on kyllä aika läheltä persettä, siinä on vaan monesti paksusuoli välissä, sieltäpäin kuitenkin.
Keinosuolinakit on kyllä keinoperseestä.
Mutta aidot luonnonkuorinakit kuten Pirkka tai Forssan LS nakit, sisältävät lihaa, napsahtavat mukavasti puraistessa, NAM!
(kuorettomat nakit muistuttavat suutuntumaltaan enemmänkin muovailuvahaa, YÄK!)valmistanut joku HK ruokafirma, sama tavara.
Kevytnakit on ihan peestä, makua saa kun lihaliemessä niittä lämmähyttää, niin ettei repeä.
Menettelee muusin kanssa, mutta ei muuten.
- nakkeja
1. Laitat nakit kylmään veteen, maustepippureita ja sipulia sekaan.
2. Kattila hellalle ilman kantta. (helpompi huomata kiehuminen)
3. Juuri kun alkaa kiehua, niin viereen kylmälle levylle ja kansi päälle.
4. Odotat pari-kolme minuuttia ja nam!- Nakki Nakuttaja
Mitä iloa on pippureista ja sipulista nakkien lämmitysvedessä? Ehtiikö niistä tarttumaan makua johonkin? Pianhan tuon itsekin kokeilee, mutta tuntuu oudolta - on tuo kuorikin nakissa...
- matonakki
Nakit kylmään veteen, ei mitään muuta. Kun vesi kiehuu, nakit lautaselle ja syömään. No, jos on oikein kuumaa ni ehkä kannattaa odottaa hetki. ;)
Ja nakit ei hajoa kun ottaa ne pian ku on alkanu kiehumaan, ja ne on ihan kypsiä jo sillon. - nakkeja
matonakki kirjoitti:
Nakit kylmään veteen, ei mitään muuta. Kun vesi kiehuu, nakit lautaselle ja syömään. No, jos on oikein kuumaa ni ehkä kannattaa odottaa hetki. ;)
Ja nakit ei hajoa kun ottaa ne pian ku on alkanu kiehumaan, ja ne on ihan kypsiä jo sillon.Kyllä maustepippureista ja sipulista makua tarttuu..
Jos ne jättää kannen alle, viereiselle levylle muutamaksi minuutiksi kiehumispisteen jälkeen nakit paisuvat täyteen mittaansa ja napsahtavat haukatessa. (Aika kaksmielisen kuulosta)
Mutta ei se nakkien keitto mitään ydinfysiikkaa ole. - vain olevan
nakkeja kirjoitti:
Kyllä maustepippureista ja sipulista makua tarttuu..
Jos ne jättää kannen alle, viereiselle levylle muutamaksi minuutiksi kiehumispisteen jälkeen nakit paisuvat täyteen mittaansa ja napsahtavat haukatessa. (Aika kaksmielisen kuulosta)
Mutta ei se nakkien keitto mitään ydinfysiikkaa ole.aikamoista salatiedettä. Parikytä vuotta olen nakkeja keitelly, eikä niistä järin hyviä ole tullu.
- Ei HK ole ikinä
tehnyt aitoja nakkeja tietävätkö etes raukat oikeaa presettiä.
- PJS
Jos keittää nakit paketista poistettuna niin ovat valmiita kun vesi alkaa kiehua. Parhaat nakit kuitenkin tulee jos ne keittää pakkauksessaan. Tää kestää hieman kauemmin riippuen pakkauksen koosta ja tavasta jolla pakkaaminen on toteutettu. Erona se ettei paketissaan keitetyistä ole makuja liotettu keitinveteen.
- sositsii
Nakit pysyy ehjänä kun ne on otettu huoneenlämpöön tunti ennen keittämistä (ei siis jääkaappikylmänä) ja ne laitetaan kylmään veteen, jonka annetaan kiehahtaa. Lisäksi nakin pintaan voi veitsenkärjellä tehdä muutaman pienen reiän, jotta nakin sisään muodostuva ylipaine pääsee purkautumaan.
Kypsiähän suurin osa nakeista on jo valmiiksi ( eli niitä voi syödä myös kylmänä) muutamaa raakamakkaraa lukuunottamatta - siskonmakkarat, bratwurstit jne... on syytä kypsentää ennen syömistä hyvin - varsinkin jos ne ovat tehty sian- tai siipikarjanlihasta.
Itse teen aina pienet viillot makkaran pintaan paistettaessa - näin makkara ei halkea ja kuoresta tulee mukavan rapsakas - varsinkin ryynimakkaroita kypsentäessä. Lisäksi lämpö pääsee paremmin makkaran sisään ja mahdolliset käytetyt mausteet myös.
Nakkien lämmittäminen paketissaan on myös hyvä keino kuten edellä mainittiin.
- namia suukkiin hih
Oottako koittanut suolilämmitystä ? Takapuoleen vaan nakki kerrallaan lämpeemään ja kun ei tunne enää höpökylmältä siellä, niin vaihdetaan nakkia. Paketillisen lämmintää varttitunnissa. Kun ne sitten keittää kiehuvassa vedessä, niin takapulesta tulleen bakteerit kuolee ja ne on hyvin syötävää kamaa.
- ???
Näistä kommenteistasi voi päätellä että olet monenlaisia asioita takapuoleesi työntänyt. Hienoa Sinulle että hyvältä on maistunut.
- superkokki
Kattilaan laitetaan tosiaan kylmää vettä ja nakit sinne. Kattila liedelle ja kun vesi alkaa kiehumaan, nostetaan kattila pois liedeltä. Ei saa antaa kiehua. Nakit ovat lämpimiä kun ne nousevat pintaan. Keitinveden maustaminen on makuasia.
Vinkki: Jos nakit jäävät liedelle ja alkavat kiehua, ne halkeavat helposti. Jos huomaat, että joku nakki halkeaa niin kaada heti lasillinen kylmää vettä kattilaan, jotta muut nakit eivät halkea.- MuumitRannalla
Minkä kokoinen lasillinen? Käykö posliinimukillinen, onko sama asia?
- eesti_viineri
lahden yli Rakvere viineri -mualiman paras
http://www.alvintube.xyz/rakvere-viineri-klip-ketšupiga-2004.html - fakta_fiktio
Paikoillanne ,valmiit , nyt
http://www.ruokatieto.fi/uutiset/nakit-kilpasilla
ja vuoden vaihteeksi varman jo osataan
http://www.k-ruoka.fi/uusivuosi/nakit/
lopuksi tiedettä
http://sfnet.harrastus.elektroniikka.narkive.com/r4reSvaQ/nakkien-kypsentaminen - OnnistuuNakit
Nakkeja ei keitetä, vesi kiehumaan, suolaa, laakerinlehti ja muutaman maustepippuri. Kun vesi kiehuu kunnolla, nakit sekaa ja kattila pois levyltä. Itse käytän noin 2 litraa vettä ja 500g nakkeja eli 1/4 suhdetta. Toimii, eivät halkea ja ovat maukkaita.
- turha_mausteet
Mitä ihmettä siinä tekee laakerinlehti ja maustepippuri. Ei mitään. Nakeissa itsessään on mausteita.
Kranasta niin kuumaa vettä kun tulee, sinne nakit ja hellalle, justiin kun vesi kiehuu
eli pari kolme minuuttia kattila pois hellalta.
Vettä sen verran että päällimmäiset peittyy.
Jos ei halua poksahativa nakkeja, niihin voi pistellä reikiä vaikka haarukalla tai sukkapuikolla. Eikä ne haljenneet ole sen pahempia kun muutkaan.- Voihyväsylvi
Antavat makua, ei nakeissa ole juurikaan makua ennen kuin ne maustetaan. Kuumaa hanavettä ei todellakaan käytetä ruuanvalmistuksessa. Nakkeja ei pistellä yhtään millän, tampio.
- Osaavanainen
%C3%84l%C3%A4 nyt miss%C3%A4%C3%A4n nimess%C3%A4 laita nakkeja veteen likoamaan. Parhaimmat nakit valmistetaan h%C3%B6yrytt%C3%A4m%C3%A4ll%C3%A4%21%3Cbr %2F%3EKirpparilta t%C3%A4m%C3%A4n h%C3%B6yrytysritil%C3%A4n saa eurolla%2C mutta uutena maksaa 8 euroa ja on HYV%C3%84%21%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3Ehttp%3A%2F%2Fwww.clasohlson.com%2Ffi%2FH%F6yrytysosa%2FPr347855000
- Osaavanainen
Nakkeja ei siis keitetä vedessä vaan höyrytetään ritilällä. Jostain syystä tänne ei saa laittaa linkkiä höyrytysritilästä, mutta ehkä osaatte etsiä sellaisen itsekin. :)
- Kaksieriasiaa
Keitetyt nakit keitetään ja höyrymakkara höyrytetään. Siinä on selvä ero.
- Höyrytysritilä
Ett%C3%A4 t%C3%A4mm%C3%B6inen%3A%3Cbr %2F%3Ehttp%3A%2F%2Fwww.clasohlson.com%2Ffi%2FH%F6yrytysosa%2FPr347855000
- Jauudelleen
Viel%C3%A4 kerran%3A%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3Ehttp%3A%2F%2Fwww.clasohlson.com%2Ffi%2FH%F6yrytysosa%2FPr347855000
- Entäsnyt
Saakos nyt linkittää?
http://www.decola.fi/product/1308/hoyrystin- kiitos_linkistä
Voi nyt kyllä pistit pahan ja tässä meneekin sitten koko ilta katsomassa mitä kaikkea keittiöstä vieltä puuttuu KIITOS !
- Osaavanainen
Tuon firman sivusto oli ainut, jonka suomi24 antoi linkittää. :D
Tuo höyrystinritilä on kyllä aivan ehdoton keittiöväline. Sillä höyrystää parsakaalit, ruusukaalit, lantut ja porkkanat makujen kärsimättä. Puolisoni höyrystää sillä myös lihapiirakan ja nakit... ja kyllä on hyvää. - voionnetoin
Minäkin kiitän, nyt uupuu muutakin kuin vain sitrusrauta!
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003