Miten on??

Peppi

Olen kokeillut avantouintia joitakin vuosia sitten. Kävin kolme kertaa kokeilemassa ko harrastusta mutta se ei oikein avautunut minulle. Se paljon puhuttu "veri alkaa kiertää kropassa ja loppu illan on lämmin ja hyvä olo sekä yöunet on makoisat" ei pitänyt minun kohdalla paikkaansa.Kävin silloin saunassa ja uimassa ja saunassa ja lopuksi vielä uimassa mutta minulle jäi loppuillaksi jäätävän kylmä olo. Kotona luita ja ytimiä palelsi. Yöllä heräsin kylmään oloon ja seuraavana päivänä oli vilu koko päivän.Mietin vieläkin missä mahtoi olla "vika"?
Olen kysynyt sitä joiltakin mutten ole vieläkään saanut vastausta miksi näin kävi.
Siksi kysynkin teiltä palstalaiset tietääkö joku syyn tähän?

8

1543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nikke Naputtaja

      Saunomalla saat nostettua kehon lämpötilan takaisin normaaliksi. Viimeisen kunnon lämmittelyn jälkeen käväiset vain pikaisesti pulahtamassa avannossa, jotta hikoilu lakkaa. Sitten kuivaat ja pukeudut lämpimästi, eikä pitäisi enää tulla väristyksiä.

      Tärkeää on, että viimeisen kerran saunoessasi lämmittelet kehosi kunnolla lämpimäksi, ja että viimeinen pulahdus avantoon on lyhyt.

      • Peppi

        Juuri noin olen tehnyt ja tulos on ollut se mistä jo kerroin. Viimeksi kokeilin viikko sitten meressä pulahtelua "samoin metodein" ja tulos oli taas sama. Kylmää oloa ja vilua riitti seuraavaksi yöksi ja päiväksi.Avantoseurani teki samoin mutta olo oli hänellä ihan erilainen. Missä vika?? Luulisin maalaisjärjellä, että kaikilla ihmisillä alkaisi veri kiertää kohisten mutta olenko jotenkin erilainen??


      • avantouimari
        Peppi kirjoitti:

        Juuri noin olen tehnyt ja tulos on ollut se mistä jo kerroin. Viimeksi kokeilin viikko sitten meressä pulahtelua "samoin metodein" ja tulos oli taas sama. Kylmää oloa ja vilua riitti seuraavaksi yöksi ja päiväksi.Avantoseurani teki samoin mutta olo oli hänellä ihan erilainen. Missä vika?? Luulisin maalaisjärjellä, että kaikilla ihmisillä alkaisi veri kiertää kohisten mutta olenko jotenkin erilainen??

        Juominen on erittäin tärkeää myös palelun kannalta. Täytyy juoda ennen, jälkeen ja myös avantouinnin aikana. Jos käy 5-6 kertaa uimassa ja saunassa niin vettä tulee juoda ainakin puolen limsapullon verran miel. enempi.
        Lämmin pukeutuminen avantouinnin jälkeen on myös tärkeää.
        Kun ilmat kylmenee niin avannon jälkeinen olo vaan parenee. Tuulinen, sateinen, loskainen keli on huono, kova kirpeä pakkanen on miellyttävin. Myös esim. flunssa tulo tmv. voi aiheuttaa epämieluisan kokemuksen.


    • mahan täydeltä

      Miulle on neljä avantokäyntiä ja kolme kertaa saunassa sopiva määrä yhdelle illalle. Jos käyn viidesti avannossa, niin lopun iltaa palelen. Seurassa on monella samanlaisia kokemuksia. Toiset käy avannossa vain kerran ja jotkut kestävät huomattavastikkin enemmän avantokäyntejä.

    • Finn

      joo, viimeksi saunaan ja sen jälkeen kotiin. kyllä se hyvä olo siitä tulee. ei se avaudukkaan heti, pitää käydä useampi viikko.

      • Peppi

        Kyllä lopuksi tekisi mieli vielä mennä saunaan lämmittelemään hetkeksi, mutta jokainen avantouimari on sanonut ettei niin saa tehdä. Pitääpä varmaan kokeilla.Harrastus kyllä kiehtoisi kun kylmä vesi ei tunnu "pahalta" ja mieheni käy avannossa. Olisi mukavaa yhdessä miehen kanssa "harrastaa" samaa juttua, mutta tähän mennessä se on kaatunut tuohon jälkikylmyyteen.


    • veri kiertää

      Johtuu siitä, että et aloittanut uintikauttasi ehkä tarpeeksi ajoissa. Avantouintia ei pitäisi aloittaa silloin kun jäät ovat jo järvessä. Esim. syys-lokakuu, sieltä alkaen systemaattista uintia, ei silloin tällöin.

    • ollut

      jokainen tekee niinku itte tuntee parhaaksi. Itse palelin niinkuin sanoit; luita ja ytimiä myöte. Itse menen aina viimeksi saunaan ja kunnon löylyyn. Sanokoon muut mitä tahansa. Päälle suihku. Ja olo on IHANA!!!!!!! Kokeile.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe