mummo ja esikoinen

Nimetön

Kun meille syntyi ensimmäinen lapsi, mummo oli aivan otettu ja onnellinen ensimmäisestä lapsen lapsesta. Reilun vuoden kuluttua meille syntyi toinen lapsi ja muutaman vuoden kuluttua vielä kolmas. Ongelma on,että esikoinen on yhä tärkein lapsista. Mummo spontaanisti ostelee vaatteita vanhimmalle, unohtaen sisarukset. Hän aina kyselee vanhimman kuulumiset, ja on aidosti huolissaan esikoisen asioista. Nuorempia sisaria hän jopa komentaa, mikä on hyvä asia,mutta esikoista paasataan,ettei vaan tule paha mieli .Mummo on esikoiselle curling-mummo. Hän muistaa esikoisen synttärit ja nimpparit mutta muiden lasten merkkipäivät voi kuitata myöhästyneellä tekstiviestillä. Olen yrittänyt puhua tästä hänelle,mutta siitä tuli vain riita(anoppi-miniä suhde on muutenkin hankala).Miehenikin on huomauttanut asiasta.Mikään ei kuitenkaan muuttunut.Ymmärrän,että esikoinen on aina se ensimmäinen mutta kurjaa kun sisarukset huomaavat olevansa toisarvoisia mummolle.

12

1696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maliina

      tyttären lapsi on kaikki kaikessa. Pojan kaksi lasta unohtuivat kun tyttärentytär syntyi. Saimme myöhemmin lisää lapsia, mutta anoppi tuskin muistaa heidän olemassaoloaankaan. Ikävä, että anopit ovat noin puolueellisia. Oma äitini oli hyvin tasapuolinen ja rakasti kaikkia lapsenlapsiaan yhtäläisesti, mutta ei ole nähnyt nuorimmaisiamme, koska kuoli jo noin 10 vuotta sitten. Kurjaa kun lapsillani ei ole mummia.

      • Anonyymi

        Vuoden mummo 2023 meni maku kun musta mies on vävynä. Aika noloo. Onneksi minulla on suomalainen vävy


    • on ongelma

      isoäiti näkee ja välittää kahdesta lapsenlapsestaan vain vanhemman, eli ensimmäisen (4½v), eikä nuorempaa (2½v) ollenkaan. olen hänelle huomauttanut asiasta, mutta hän tietysti kieltää niin tekevänsä. onneksi isoisä on sitten alkanut pitää pienemmän puolia, mutta ei onneksi kuitenkaan isomman kustannuksella.

      se on kurjaa, mutta ei syy miksi tähän keskusteluun haluan sanoa sanasen; niin, tämä huonosti käyttäytyvä isoäiti on minun (äidin) äitini eikä aina se iso-paha-anoppi. ja haluaisin vielä huomauttaa, että se ihana oma äiti on muuten juuri sen puolison anoppi... niin että vaikka hän teidän mielestänne olisikin maailman ihanin äiti, voi hän puolisonne mielestä olla kamala anoppi, vaikkei sitä teille sanokaan! sekin on huonoa käytöstä, että vain omassa äidissä nähdään ne hyvät puolet ja anopissa huonot. miten kummassa en voi uskoa, että se anoppi aina tahtoo vain pahaa.

      nimim. miniä minäkin

      • Nimetön

        Ei ollut tarkoitus haukkua anoppia vaan asian ydin on nimenomaan se esikoisen loiste. Anoppi on ihana mummo. Toivoisin vaan, että hän olisi sellainen meidän kaikille lapsille. Oma äitini kun ei ole kovinkaan kiinnostunut lastenlapsistaan. Ja jos tulee erimielisyyttä oman äidin kanssa, asian voi selvittää helpommin kuin vieraan ihmisen kanssa. Sitä vaan ihmettelen, eikö isovanhemmat huomaa omaa puolueellisuuttaan. Se on niin päivänselvä asia, että jos yhdelle kolmesta lapsesta annat jotain, kaksi pahoittaa mielensä. En ole siis sitä mieltä, että anoppi on se paha ilkeä.


      • Mummoton

        Minä esimerkiksi olen mies ja meillä se on minun äitini johon pistettiin välit poikki ja useampi vuosi sitten. Joiltakin osin äitini oli loistava mummo, mutta tilanne ajautui sellaiseksi että välit katkesivat totaalisesti. Nyt on paljon tasapainoisempaa, enkä näe mitään syytä muuttaa tialannetta.


    • Mummoton

      Meidän vanhin lapsi on meidän kaikille isovanhemmille ensimmäinen lapsen lapsi. Tietysti kaikki oli haltioissaan ensimmäisesestä ja hänet huomioitiin ylenpalttisesti siihen asti kunnes lapsen lapsia tuli lisää.

      Mutta toiselle mummille tämä ensimmäinen oli edelleen ykkönen. Ei kai siinä sinänsä ole mitään pahaa, mutta tämä alkoi näkyä toisten lasten syrjintänä. Mummo supatteli esikoislapsen lapselleen kaikenlaista tarinaa siitä miten vanhin on aina erikoisasemassa ja jopa siitä miten nuoremmat sisarukset vievät häneltä mahdollisuuksia. Viimeisen useamman pävivän kyläreissun aikana mummo ei edes ottanut nuorinta lasta syliinsä, vaan kaikki huomio osoitettiin vanhimmalle.

    • mummo ja minulla

      on 2 lastenlasta.

      Ensimmäistä lastenlasta jouduin hoitamaan tosi paljon heti vastasyntyneestä alkaen.

      Tilanne oli sellainen että olosuhteiden vuoksi jouduin sen tekemään.

      Tämä lapsi oli niin paljon hoidossani että hän oli kuin oma lapseni.

      Kieltämättä siitä johtuen hän on minulle tosi rakas.
      Myös minä olen tärkeä tälle lapselle.
      Myöhemmin on syntynyt 2 lasta lisää, mutta täytyy tunnustaa että he ovat jääneet minulle etäämmiksi.

      Pidän heistä tietenkin ja he ovat minulle rakkaita, mutta eivät niin läheisiä kuin tämä ensimmäinen.

      • *Mirella*

        Minulla on kolme lastenlasta.Ensimmäistä hoisin vauvasta asti niin oaljon että välillemme on kehkeytynyt aivan erikoinen suhde. Rakastan kyllä kaikkia kolmea, mutta sisimmässä se ensimmäinen on aivan vertaansa vailla. En anna toisten lasten sitä huomata ja koitan antaa huomiota ja rakkautta kaikille tasapuolisesti...mutta kuitenkin sydämessäni on aivan ertyinen paikka sille ensimmäiselle.


    • samoin meillä

      Älä tee siitä tois arvoisuudesta numeroa, pidä sitä ihan luontevana ja normaalina, koska eri ihmiset nyt vaan pitävät, kestä pitävät, se on vaan elämää...

      Itse koin saman pienenä, mutta tuskin olisin edes huomannut ellei äiti olisi toitotellut ympäriinsä...

      ...ja sittenhän se tuntui pahalta.

    • ensimmäisenä

      lapsenlapsena voisin sanoa saaneeni myös isoisäni huomiosta leijonan osan. En kylläkään noin räikeästi. Muita muistetaan myös ja paljon, mutta minä olen ollut aina se lellikki. Olen kai vieläkin vaikka olen aikuinen ja minulla on omia lapsia.
      Olen mm päässyt monesti mukana ulkomaille, muut ei. Saan monesti huomattavasti kalliimpi lahjoja kuin muut.

    • surullista...

      luettavaa on ja vielä surullisempaa on se, että tätä tapahtuu varmasti ja paljon =/

      itse ja sisareni olemme aina olleet mummun "hylkiölapsia" (isänäiti). pappa meitäkin sentään muisti ja piti sylissäkin, mutta pappa valitettavasti kuoli kun olin 6-vuotias. äidin isä on kuollut jo silloin kun äitini oli alle vuoden vanha ja äidin äiti silloin kun minä olen ollut puolivuotias. isän sisaren lapset taasen (kaksi tyttöä) ovat olleet aina kaikki kaikessa: heille on herunut täysi huomio ja lahjonta, olemme olleet sitten mummolassa yhtä tai eri aikaan. vaikka olimme siskojeni kanssa pelkästäänkin, niin joka välissä mummu muisti mainita että ei saa leikkiä sillä nukella kun se on "piian" lempinukke ja sitten sille tulee paha mieli ym... jos olimme yhtä aikaa, niin esim. karkin jako meni niin että mummu esiliinansa taskusta jakoi tädin tyttärille supatellen suut makeaksi ja meidän perheen kolme tyttöä ei saanut kuin mulkaisun.

      no, vanhin sisareni on lapseton, seuraavalla on kaksi poikaa ja itselläni yksi poika ja vauva masussa. ikävästi huomaan omaan äitiini pesiytyneen samanlaisia piirteitä. (isäni kuoli ennen poikani syntymää) sisko teki omat lapsensa 10 vuotta ennen minua, mutta he kyllä ovat kaikki ne kymmenen vuotta (ja nämä 4 jälkeen) saaneet vaikka mitä: mummo on ostanut joka vuosi uusia talvikenkiä ja haalareita. on ostettu suksia, luistimia ja polkupyöriä. rahaa on tullut lähes joka kerta kun ovat mummulassa käyneet yms. oma poikani saa jouluisin villasukat. että sellaista tasa-arvoa. siskoni lapsia äitini oli ottamassa joka välissä hoitoonsa, vaikka työttöminä olivat molemmat vanhemmat. meidän poikaa hän ei ole suostunut vahtimaan EDES TUNTIA näiden neljän vuoden aikana. mihin tahansa menoon on mies joutunut pyytämään pekkasvapaata tai minä palkatonta. ja olemme käyneet mummulassakin milloin tahansa, äitini ei ole koskaan edes leikkinyt poikani kanssa. viimeiseen kolmeen vuoteen ei ole pitänyt edes sylissä =/

      ei sillä, ettäkö omalta osaltani olisin katkera. olen vain poikani puolesta äärettömän surullinen. hän on mitä lumoavin nelivuotias, kiltti ja yhteistyöhaluinen, sekä kaipaa mummua ja mummun läsnäoloa. onneksi sentään mieheni vanhemmat ovat aina hellineet meidänkin poikaamme vaikka heillä kaksi lastenlasta on ollut jo ennestään.

    • järjellinen

      Vaikka ikää on "jo" 20-vuotta, jään aina isäni äidille kakkkoseksi. Isoveljeni kuulumisia kyllä kyselee ja pyytää häntä käymään. Viime jouluna jäin ilman joululahjaa, veli kyllä sai. Täytyy sanoa, että se kyllä riipaisi, itkin koko joulupäivän: joulukirkossa, ruokapöydässä sekä illalla kun muu perhe lähti haudoille. Aivan kuin minua ei olisi olemassa.

      Äitini, eli mummani miniä on saanut häneltä samanlaista kohtelua, ehkä pahempaakin. Äiti ymmärtää minua, isä taas ei. Sanoo vain, että minun pitäisi käydä mummani luona, koska mummo ei elä enää kauan. Väittää myös mumman muka arvostavan minua. Mutta minä en enää ikinä aio nähdä häntä, en pysty, kuten en pysty pitämään häntä isoäitinäni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe