kauanko uunissa?

Kuinka pitkään ja missä asteessa pizzaa paistetaan?
Ilmoita


8 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Riippuu siitä, miten paksua pizzaa teet. Itse käytän lämpötilaa 250 °C ja paistan ehkä 8-11 minuuttia. Kun juustossa ja reunoilla alkavat näkyä ruskistumisen merkit, alkaa olla valmista. Kokeile!
Ilmoita
Kannattaa muuten hankkia sellainen paistin/pizzakivi. Sitä puoli tuntia lämmitetään 225 tai vähän enemmän. Ja pizzataikinan paksuus määrää tietysti ajan, jos on italialaisittain hiukan paksumpaa (puoli senttiä) niin 15 min, tosin väri sen kertoo parhaiten. Palanutta ei kannata syödä, mutta ruskistunutta kyllä.
Ilmoita
Minä paistan pizzat niin kovalla lämmöllä, kun mitä uunista irtoaa, pizzauuni on kumminkin vielä kuumempi kuin kotiuuni :)
Pelti saa olla siellä uunissa lämmityksen ajan ja pizzan laitan sitten kuumalle pellille.

Semmoinen pizzakivi voisi varmaan olla aika kiva.
Ilmoita
2min ja 75'c paksulla pohjalls. Jo tulee rapeaa :) vittu t. 2018 tuleva alkoholisti.
Ilmoita
Kotipizzaan soittaessani tilausta, aikaa on 15 min.
Sitten vaan haen valmiin pizzan.
Eli 15 min max. Lämpötilaa en tiedä, mutta eikö se selviä muiden vastauksista.
Ilmoita
Syötkö vielä sitä pitsaa minulla olis neuvo
Ilmoita
Pakastepizza vaiko itse tehty?

Pakastepitsa kylmään uuniin keskitasolle, lämmöt 225 asteeseen ja kun termari on kilahtanut eli lämmöt 225 asteessa niin pitsa on valmis. Saarioisten lätty taas 3 minsaa mikrossa ja valmis.

Itse tehdyn valmistusaika ja -lämpötila riippuu paljon pohjan paksuudesta, täytteistä ja halutusta kypsyydestä. Itse tekemäni pitsa vie aikaa noin reilut 15 minsaa 225 asteisessa uunissa alatasolla kunnes pinta on kauniin ruskea.

Pitsan kypsentäminen vie aikaa harjoitella, mutta kokeilemalla sekin selviää.
Ilmoita
lue siitä tuotteesta valmistus ohjeet (:
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kauanko uunissa?

Kuinka pitkään ja missä asteessa pizzaa paistetaan?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta