Oisko jollain antaa tätä reseptiä tai linkkiä netissä olevaan reseptiin? Googlettamalla en löytäny eikä sitä oo missään mun reseptikirjoissa.
smetanahärkä
12
16612
Vastaukset
- stroganoffi hullu
On smetana härkä mutta kun greivi stroganoffilta puuttui hampaat teki kokki pihvistroganoffin joten tee samalla reseptillä se härkä ;)Ainekset ihan sama vaan et paloittele lihaa ja käytät häränfilettä :))
Näin on, usein stroganoffin muunnelmat kulkevat smetanahärän nimellä. Panin alle S-kanavan ruokamaailmasta löytämäni perusohjeen. Voit toki tehdä ruuan myös valmiista lihasuikaleista, mutta ne eivät aina ole kovin laadukasta tavaraa. Muista tarkistaa lihan kypsyys haudutuksen loppuvaiheessa. Tuo ohjeessa mainittu aika ei kyllä kaikille lihoille riitä.
Stroganov
4 annosta:
500 g naudan paistia
2 sipulia
1 rkl voita tai margariiniä
1 rkl öljyä
1 rkl tomaattisosetta
2 tl sinappia
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl maustekurkunlientä
3 - 4 dl vettä
150 g smetanaa
1 dl maustekurkkukuutioita
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi 1/2 cm:n suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja paista lihat kahdessa osassa kuumassa rasvassa käännellen. Nosta lihat kattilaan.
Kuullota sipulit ja lisää ne mausteiden kanssa lihojen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja kaada kurkkuliemi ja vesi päälle.
Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes lihat ovat kypsiä. Aikaa kuluu noin 45 minuuttia–1 tunti. Lisää lopuksi kastikkeeseen tarvittaessa nestettä sekä smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua vielä 5–10 minuuttia. Tarjoile kastike perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.- Goya
Aidossa, tsaarin hovissa tehdyssä, stroganovissa käytettiin naudan fileetä; ulko- tai jopa sisäfileetä. Ensin tehdään kastike erikseen - suurin piirtein tuon Parta-Arskan ohjeen mukaan, mutta kurkunliemen käyttöä voi jokainen itse harkita. Lisäksi Venäjällä käytetään oikeita venäläisiä suolakurkkuja, ei meikäläisiä herkkukurkkuja (jotka maistuvat hyvin erilaisilta). Smetanan jatkeeksi käytetään myös usein tavallista kermaa. Hyvin yleinen muunnelma on lisäksi se, jossa kastikkeessa on herkkusieniä (tuoreita).
Liha leikataan ohuiksi suikaleiksi. Juju on sitten se, että koska filee on valmiiksi eritäin mureata lihaa, fileesuikaleet ruskistetaan vain lyhyen hetken (pari-kolme minuuttia) erittäin kuumalla pannulla, eli suikaleet saavat jäädä sisältä jopa vähän roseeksi.
Sitten lopuksi ruskistetut suikaleet yksinkertaisesti lisätään valmiiseen smetana-kermakastikkeeseen (jossa siis voi olla myös niitä ruskistettuja herkkusieniviipaleita), sekoitetaan, ja päälle ripotellaan sopiva määrä silputtua suolakurkkua ( koristeeksi persiljasilppua). Saa ne kurkkukuutiot toki sekoittaa kunnolla soosiinkin, jos haluaa. Sitten tarjoillaan nopeasti, ennen kuin lihasuikaleet kypsyvät liikaa.
Ja luulenpa, että kysyjän "smetanahärkä" voisi olla tätä, mutta nimenomaan ILMAN suolakurkkua.
Jos joku nyt sanoo, että fileen käyttäminen on liian kallista, vastaan, että samalla rahalla, millä kaksi ihmistä käy esim. Rossossa syömässä jotakin pippuripihviä, ostaa jo kohtuullisen palan naudanfileetä kaupan lihatiskiltä. - Kiril
Goya kirjoitti:
Aidossa, tsaarin hovissa tehdyssä, stroganovissa käytettiin naudan fileetä; ulko- tai jopa sisäfileetä. Ensin tehdään kastike erikseen - suurin piirtein tuon Parta-Arskan ohjeen mukaan, mutta kurkunliemen käyttöä voi jokainen itse harkita. Lisäksi Venäjällä käytetään oikeita venäläisiä suolakurkkuja, ei meikäläisiä herkkukurkkuja (jotka maistuvat hyvin erilaisilta). Smetanan jatkeeksi käytetään myös usein tavallista kermaa. Hyvin yleinen muunnelma on lisäksi se, jossa kastikkeessa on herkkusieniä (tuoreita).
Liha leikataan ohuiksi suikaleiksi. Juju on sitten se, että koska filee on valmiiksi eritäin mureata lihaa, fileesuikaleet ruskistetaan vain lyhyen hetken (pari-kolme minuuttia) erittäin kuumalla pannulla, eli suikaleet saavat jäädä sisältä jopa vähän roseeksi.
Sitten lopuksi ruskistetut suikaleet yksinkertaisesti lisätään valmiiseen smetana-kermakastikkeeseen (jossa siis voi olla myös niitä ruskistettuja herkkusieniviipaleita), sekoitetaan, ja päälle ripotellaan sopiva määrä silputtua suolakurkkua ( koristeeksi persiljasilppua). Saa ne kurkkukuutiot toki sekoittaa kunnolla soosiinkin, jos haluaa. Sitten tarjoillaan nopeasti, ennen kuin lihasuikaleet kypsyvät liikaa.
Ja luulenpa, että kysyjän "smetanahärkä" voisi olla tätä, mutta nimenomaan ILMAN suolakurkkua.
Jos joku nyt sanoo, että fileen käyttäminen on liian kallista, vastaan, että samalla rahalla, millä kaksi ihmistä käy esim. Rossossa syömässä jotakin pippuripihviä, ostaa jo kohtuullisen palan naudanfileetä kaupan lihatiskiltä.on käytetty sisäfilettä, öljyä, voita, sipulia, kuivattuja herkkutatteja, sinappijauhetta, kuohukermaa, smetanaa, mustapippuria ja suolaa.
Grigori Aleksandrovits Stroganov todella menetti hampaansa ja kokki keksi tarjota härkää suikaleina koska Stroganov ei pitänyt jauhelihasta. Alunperin tuo ruoka tehtiin marmoroituneesta sisäfileestä ja tarjottiin sinapilla maustetun kermakastikkeen kera. Myöhemmin siihen lisättiin herkkutatteja, jotka tekivät siitä vielä taivaallisemman.
Kurkunlientä ei tähän reseptiin kuulu.
Toisaalta ei ole täyttä varmuutta kuka on ruokalajin isä. Toiset väittävät että se on edellä mainittu diplomaatti Stroganov, mutta jotkut ovat sitä mieltä että se on Aleksandr Grigorijevits Stroganov, joka oli Novorossijan kenraalikuvernööri ja piti hoviaan Odessassa. Yleisesti pidetään selvänä että kokki oli ranskalainen tai ainakin ranskalaisen koulutuksen saanut kokki, koska kyseessä ei ole tyypillinen venäläinen ruoka. - Opiskelijaruokala
Kiril kirjoitti:
on käytetty sisäfilettä, öljyä, voita, sipulia, kuivattuja herkkutatteja, sinappijauhetta, kuohukermaa, smetanaa, mustapippuria ja suolaa.
Grigori Aleksandrovits Stroganov todella menetti hampaansa ja kokki keksi tarjota härkää suikaleina koska Stroganov ei pitänyt jauhelihasta. Alunperin tuo ruoka tehtiin marmoroituneesta sisäfileestä ja tarjottiin sinapilla maustetun kermakastikkeen kera. Myöhemmin siihen lisättiin herkkutatteja, jotka tekivät siitä vielä taivaallisemman.
Kurkunlientä ei tähän reseptiin kuulu.
Toisaalta ei ole täyttä varmuutta kuka on ruokalajin isä. Toiset väittävät että se on edellä mainittu diplomaatti Stroganov, mutta jotkut ovat sitä mieltä että se on Aleksandr Grigorijevits Stroganov, joka oli Novorossijan kenraalikuvernööri ja piti hoviaan Odessassa. Yleisesti pidetään selvänä että kokki oli ranskalainen tai ainakin ranskalaisen koulutuksen saanut kokki, koska kyseessä ei ole tyypillinen venäläinen ruoka.Amicalla stroganoffissa on yleensä kurkkua ja lihat lohkoina, smetanahärkä taas on ilman kurkkua ja suikalelihasta. Kastike noissa suhteellisen samanlaista, eroaa jossain määrin palapaistista, ilm. juuri smetanasta johtuen.
- Venäjältä kuuluu
Opiskelijaruokala kirjoitti:
Amicalla stroganoffissa on yleensä kurkkua ja lihat lohkoina, smetanahärkä taas on ilman kurkkua ja suikalelihasta. Kastike noissa suhteellisen samanlaista, eroaa jossain määrin palapaistista, ilm. juuri smetanasta johtuen.
Venäjällä olen kuullut myös toisesta stroganoffin tapaisesta ruoasta, jossa on myös suolakurkkuja, smetanakastike ym. Mutta perusraaka-aineena ensin jäädytetty naudan maksa, josta leikataan leikkelekoneella tms. hyvin ohuita leikkeleitä. Nämä paistetaan nopeasti pannulla ja lisätään valmiiseen kastikkeeseen, kuten yhdessä edellä olevissa reseptissä toimittiin fileen kanssa. Onko täällä tietoa, mistä ruoasta on kysymys, vai onko tämäkin variaatio?
- Kiril
vielä Stroganoff ja seuraavaksi tulee Sinebrychoff. Kyse on kuitenkin Stroganov pihvistä eli Befstroganov eikä noff.
- stroganoffi hullu
Kiril kirjoitti:
vielä Stroganoff ja seuraavaksi tulee Sinebrychoff. Kyse on kuitenkin Stroganov pihvistä eli Befstroganov eikä noff.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Stroganoff
Vain suomalainen vääntää kaksiähvää veeksi ;) - Goya
Kiril kirjoitti:
vielä Stroganoff ja seuraavaksi tulee Sinebrychoff. Kyse on kuitenkin Stroganov pihvistä eli Befstroganov eikä noff.
Tässä menee nyt filologia ja gastronomia keskenään sekaisin.
Stroganov on oikea tapa transskriboida nimi venäjänkielestä suomeen - oli ainakin vielä Neuvostoliiton aikana. Vanha emigranttityyppinen tapa on sitten tuo Stroganoff ja Sinebrychoff. Mutta kun tuo ruokalaji on tullut Suomeen varmaan jo Suomen jopa kuuluessa Venäjään (eli ennen 1917), on historiallis-gastronomis-filologisesti ihan OK kirjoittaa ruokalajin nimi suomeksi myös muodossa Stroganoff, vaikka itse tykkäisin enemmän "oikeammasta" Stroganov-muodosta. - Kiril
Goya kirjoitti:
Tässä menee nyt filologia ja gastronomia keskenään sekaisin.
Stroganov on oikea tapa transskriboida nimi venäjänkielestä suomeen - oli ainakin vielä Neuvostoliiton aikana. Vanha emigranttityyppinen tapa on sitten tuo Stroganoff ja Sinebrychoff. Mutta kun tuo ruokalaji on tullut Suomeen varmaan jo Suomen jopa kuuluessa Venäjään (eli ennen 1917), on historiallis-gastronomis-filologisesti ihan OK kirjoittaa ruokalajin nimi suomeksi myös muodossa Stroganoff, vaikka itse tykkäisin enemmän "oikeammasta" Stroganov-muodosta.Stroganov-muodosta, koska ruokahan ilmestyi venäläisiin keittokirjoihin 1800-luvun lopulla. Venäjällä asuvien sukulaisten ja tuttavien kesken ei tulisi mieleenikään käyttää -ff muotoa. Koska ruoasta on kuitenkin niin paljon muunnoksia, jotka poikkeavat alkuperäisestä, kuten esim. kurkunliemen ja kurkkujen lisääminen, niin voisi olla parempi että näissä tuontimuunnoksissa käytettäisiin Stroganoffia ja juotaisiin Koffia. Amigan henkilöstöruokalan -noff saa olla ihan rauhassa, mutta jos puhutaan aidosta niin sitten -nov. Eihän niitä voi verrata samana päivänä.
- asldktjai
Kiril kirjoitti:
Stroganov-muodosta, koska ruokahan ilmestyi venäläisiin keittokirjoihin 1800-luvun lopulla. Venäjällä asuvien sukulaisten ja tuttavien kesken ei tulisi mieleenikään käyttää -ff muotoa. Koska ruoasta on kuitenkin niin paljon muunnoksia, jotka poikkeavat alkuperäisestä, kuten esim. kurkunliemen ja kurkkujen lisääminen, niin voisi olla parempi että näissä tuontimuunnoksissa käytettäisiin Stroganoffia ja juotaisiin Koffia. Amigan henkilöstöruokalan -noff saa olla ihan rauhassa, mutta jos puhutaan aidosta niin sitten -nov. Eihän niitä voi verrata samana päivänä.
Jos sinä et pidä jostakin, niin se ei tarkoita etteikö se voisi olla oikein.
Jättäisit suosiolla kieliasiat muille, herra "Amiga". Kaikkessa ei tarvitse päteä, varsinkaan kun ei tiedä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suureksi onneksesi on myönnettävä
Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️851758Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu
Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia1201174YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä581036- 62926
Hyvin. Ikävää nainen,
Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan74836- 57790
Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta
Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli78789Linnasuolla poliisi operaatio
Kamalaa menoa taas meidän ihanassa kaupungissa. https://www.uutisvuoksi.fi/paikalliset/864606029786Missä kaikessa olet erilainen
Kuin kaivattusi? Voin itse aloittaa: en ole vegaani kuten hän. Enkä harrasta tietokonepelejä lainkaan.39757Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin
Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.43756