Levite leivän päälle

Hei!
Kysyisin missä suhteessa sekoitetaan voi/oliiviöljy/vesi kun halutaan tehdä levite ilman lisäaineita. Olen joskus tehnyt mutta en muista enää suhteita. Kiitos etukäteen vastauksesta.
Ilmoita


summissa voita ja öljyä.

Mutta ehkä suunnilleen 100g/0,5 dl voita öljyä. Vettä en ole koskaan lisännyt, mutta ex-anoppi joskus kertoi laittaneensa.
Ilmoita
Minulla on tälläinen ohje jonka olen saanut yhdestä suurtalouskeittiöstä:

- 100g margariinia (käytettiin ihan floraa)
-1dl öljyä
-2dl vettä

levite myös maustettiin millä milloinkin.. mm. valkosipulijauhetta, pippuri sekoitusta tai kuivattua ruohosipulia käytettiin.
Ilmoita
saman verran jokaista: 500g voita, 5dl öljyä, 5dl vettä.
2 VASTAUSTA:
Itse käytän myös kaikkea saman verran ja toimii oikein mainiosti. Kannattaa käyttää kylmäpuristettua luomuöljyä ja luomuvoita, ei mitään margariinia.
egyptian lover kirjoitti:
Itse käytän myös kaikkea saman verran ja toimii oikein mainiosti. Kannattaa käyttää kylmäpuristettua luomuöljyä ja luomuvoita, ei mitään margariinia.
luomuvoita sais?
+Lisää kommentti
Kiitos vastauksista.
Tästä alkaa terveellisempi elämä. Ja itsetehdyn levitteen kanssa aito ruisleipä (100 %:a ruisjauhoa) taikinajuureella kohotettuna, ei hiivalla. Mukavaa syksyä kaikille.
Ilmoita
Jätä vesi pois kokonaan koska öljy on vettä kevyempää, ei sekoitu kunnolla.
Laita ensin voita vaikka 500 g kulhoon, sulata että on sopivasti löysää, ei kuitenkaan ihan litkuna. Vatkaimella sekoita kunnolla ja lisää öljyä noin 3-5 dl, aluksi kannattaa laittaa öljyä vähemmän ja seuraaviin sitten lisätä koska varsinkin laadukkaan öljyn maku saattaa tuntua aluksi oudolta (tuntuu kurkun päässä siltä että tekisi mieli yskähtää, ilmeisesti lehtivihreän vaikutus). Vatkaa sekaisin, kaada seos tyhjään margariinipakettiin ja laita jääkaappiin kohmettumaan.
Jos oliiviöljyn vihreä väri näyttää levitteessä "epäilyttävältä" osta kaupasta valossa ollutta, jo kellastunutta öljyä. Laatu on sama mutta väri vaihtuu valossa. Ja muistathan ostaa vain ekstra neitsyt oliiviöljyä (mielellään kreikkalaista), koska muut ovat raffinoituja sekoitusöljyjä, joiden laatu on selkeästi huonompi.
Ja on hyvää...
Ilmoita
Kokemuksen myötä olen löytänyt terveellisen ja hyvin levittyvän voi - öljyseoksen. Esim. laitan pieneen sopivaan kannelliseen laadukkaaseen muoviastiaan 200g laksoositonta tai tavallista voita huoneenlämpöistä, siihen olen laittanut 100g luomu pellavaöljyä ja 100g luomu oliviöljyä huoneenlämpöitä. Sitten olen sähkövatkaimella aluksi varovasti kaikein pienimällä nopeudella sekoitaen ja sitten lisäten tehoa, kunnes se on sekoitunut niin hyvin, että kaikki pienimmätkin voi kokkareet on hävinyt. Sekoitus kunnolla on terkeää, muuten sekoitus jää öljymäiseksi. Sitten rasia jääkaappiin. Voiöljy sekoitus leviää hyvin leivälle, ei ole lisä ja säilöntäaineita ja on terveellinen.
Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Itse en ole voita ja öljyä sekoitellut. Voi maistuu leivällä parhaimmalta ja öljyn voi lorauttaa esim. salaattiin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Levite leivän päälle

Hei!
Kysyisin missä suhteessa sekoitetaan voi/oliiviöljy/vesi kun halutaan tehdä levite ilman lisäaineita. Olen joskus tehnyt mutta en muista enää suhteita. Kiitos etukäteen vastauksesta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta