2-vuotiaan syöminen

petteriketterä

Meidän kuukautta vajaa kaksivuotias poika on todella huono syömään. Söi ennen mukisematta aamu-, sekä iltapuurot muut ruuat. Nykyään ei puuro kelpaa, ei ruoka. Ei mikään. Itku tulee kun yrittää istuttaa tuoliin. Itku tulee kun yrittää syöttää jos ei ite ota. Joskus sorkkii ruokaa ja vähän maistelee. Leipä, herkut ja jukurtit kyllä kelpaavat.
Onko tämä vain jotain ikää? Huolestuttaa kun poika ei päivässä välttämättä syö kun yhden leivän eikä muuta tarjolla olevaa laisinkaan.

20

14451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hembba

      eli tee ruoka-ajat paperille ja myös ruokalista. vaikka viikon ajalle. ajat tietysti aina samat, ja toteuta.
      esim. klo. 9.00 puuro
      12.30 makaroonilaatikko
      16.30 perunat, jauhelihakastike
      19.30 maustamaton jogurtti hillo ja puolikas hapankorppu

      Toteuta päivä ja kellonajat, ei ehdottomasti välipaloja, jos oikein kova niin aikaista ruokaa korkeintaa 15 min. Ja pidä annokset pieninä, ja mikä tärkeintä anna lapsen hoitaa itse syöminen, mene vaikka nurkan taakse piiloon.
      Alkaa se ruokakin maistua viim. viikon kuluttua. tai jo samana päivänä. Tärkeää on etukäteen suunnittelu ja noudattaminen! Ainiin, ruualla ei leipää ja maitokin ruuan päätteeksi. Vettä väliajoilla, jos jano.

      • pakota

        Siirrä aamupalan tarjoamista vähän myöhemmäksi. Moni aikuinenkaan ei pysty heti herättyään syömään mitään. Herkkulinjalle älä sorru. Jos lapsi tietää kitisemällä saavansa makeaa hän kitisee.

        Toinen juttu: Itse lakkasin syömästä puuroa juuri tuossa iässä enkä voi sitä edelleenkään sietää. Puuro on yksinkertaisesti pahaa. Voisitko korvata puuron jollain maistuvammalla vaikkapa ihan leivällä?


    • hembba

      Niin sehän on myös totta, että ruokahaluihin tulee selvä muutos jossain vaiheessa. Nimittäin jos isommilla lapsilla olisi vauvan ruokahalut, niin heistä kasvaisi norsun kokoisia. Kasvu siis onneksi hidastuu. Meillä 1v vauva syö moninkertaisesti verrattuna 3v isoveljeen.

    • tämä on jokaisella

      ollu meidän lapsella. ja keskimmäisellä juuri ehkä menossa ohitse.

      sairaalassa ollessamme (2 viikon hoito jakso puheenkehtiyksen takia) poika ei koskenutkaan sairaalan ruokiin vain söi ainoastaan leipää. Kotona ollessa en laita leipää edes pöytään ennenkuin on lautanen tyhjä. näin olen saanut kaksi tai kolme lusikallista menemään. nyt menee jo puoli lautallista. joka kerran pyydän lasta syömään vähän enemmän. sitten saa maidon ja leivän lopuksi jos vielä jaksaa syödä.

      luulen että se kuuluu uhmaan. meillä ainakin kävi niin että lapsi oli tottunut siihen rutiiniin, että häntä pyydettiin syömään, ja kehotettiin. mutta lapsi kieltäytyi. kun annoin lapsen tulla pöytään ihan ominensa... ilmoitin vain ruoka on valmis. silloin poika alkoi syödä. olisiko kyse ruuista jota hän ei ehkä välttämätä inhoa mutta ei niiin kauheasti pidäkään... silloin meidän poikaa pitää vähän kannustaa syömään, ensin torutaan kun ei syö, kun saa menemään sitä ruokaa niin kehutaan ja kiitetään kun söi.
      jos ei syö ei saa myöskään mitään makeita välipaloja, (joihin kuuluu suklaavanukkaat, kaakaot, ihan kaikki makea) vain leipää ja maitoa ja se ruoka mikä ei kelvannutkaan. kyllä se siitä. zemppiä. kannattaa jos on kovin hoikka poika niin antaa edes jotain syödä. eräällä naisella (samalta kylältä kuin minä, mutta ei ystäväni, ei edes tuttuni, vaan ystäväni sisar) oli kerran lapsella jostain syystä ollut sellainen olo että ei huvita syödä, lapsi sai periksi kaiken ja lopulta kävi niin että lapsi oli kolmatta päivää syömättä mitään. vettä hän oli juonut. niin hän oksenteli. pää oli kipeä ja poika todella voi pahoin. ystäväni meni käymään sisarellaan ja syötti tälle puoli väkisin ruis leivän. pojan olo koheni silmissä. uskomatonta millaisessa tilanteessa äiti oli antanut periksi. hyvät ruoka tavat on opeteltava. ei leluja pöytään ei teeveetä auki silloin kun ollaan pöydässä ja koko perhe syö aina yhtä aikaa! näilläkin pääsee jo pitkälle

      • järki käteen

        Anteeks vaan, mutta lapsi ei kyllä tapa tai sairastuta itseään syömättömyydellä. Alle 3v lapsilla on melkeinpä jatkuvasti eri vaivoja, mm.hampaidenteko, flunssat ym. Meidän lapsella ei ainakaan tarvitse olla kummoistakaan vaivaa kun hän muuttuu ns. syömättömäksi. Ennen asia vaivasi minua suuresti, mutta nyt alan jo höllätä. On tärkeää antaa monipuolista ruokaa säännöllisin väliajoin ja silloin kun lapsi tahtoo. Tuputtaa ei saa ja jos lapsi tahtoo syödä esim. leipää, hyvä jumala, lapsi syököön sitten leipää, muuten lapsi alkaa kammoksua syömistä eikä tiedä mitä saa ja mitä ei syödä. Herkut on asia erikseen ja niitäkin saa antaa silloin tällöin esim.jälkkäriksi. Mutta korostan yksikään lapsi eí tapa itseään nälkään!!!!!


      • jokaisellejotakin
        järki käteen kirjoitti:

        Anteeks vaan, mutta lapsi ei kyllä tapa tai sairastuta itseään syömättömyydellä. Alle 3v lapsilla on melkeinpä jatkuvasti eri vaivoja, mm.hampaidenteko, flunssat ym. Meidän lapsella ei ainakaan tarvitse olla kummoistakaan vaivaa kun hän muuttuu ns. syömättömäksi. Ennen asia vaivasi minua suuresti, mutta nyt alan jo höllätä. On tärkeää antaa monipuolista ruokaa säännöllisin väliajoin ja silloin kun lapsi tahtoo. Tuputtaa ei saa ja jos lapsi tahtoo syödä esim. leipää, hyvä jumala, lapsi syököön sitten leipää, muuten lapsi alkaa kammoksua syömistä eikä tiedä mitä saa ja mitä ei syödä. Herkut on asia erikseen ja niitäkin saa antaa silloin tällöin esim.jälkkäriksi. Mutta korostan yksikään lapsi eí tapa itseään nälkään!!!!!

        lapsi ei todellakaan tapa itseään nälkään. meillä tyttö on ollut ajoittain huono syömään (ja on edelleen) ja aiemmin stressasin siitä paljon. jossain vaiheessa päätin etten enää stressaa ja annan tytön syödä niinkuin haluaa. tarjoan joka päivä aamupalan, lämpimän ruuan x2, välipalan ja iltapalan, joka päivä jotain menee, lisäksi melko paljon hedelmiä ja vihanneksia ruuan kanssa tai erikseen (tyttö osaa pyytää jos näkee toisen syövän ja tykkää todella paljon hedelmistä ja vihanneksista). mielestäni oma rauhallisuus on vaikuttanut paljon, samoin se, että kokeilen aterioilla eri vaihtoehtoja (jos esim. lämmin ruoka ei kelpaa tarjoan puuroa). nykyisin syöminen sujuu melko hyvin, paino nousee normaalisti ja lapsi kehittyy niinkuin pitää. Ei siis kannata ottaa paineita jos ei joka kerta syö, vaikka olisi useamman päivänkin syömättä. kyllä jokainen lapsi syö varmasti kun nälkä on tarpeeksi kova.


    • 2VEE

      EIKÄ SYÖ! Aikasemmin kyllä söi. Nyt ei kelpaa puuro, ei peruna, ei keitot. Jauheliha ja makaronia söis vaikka joka päivä. Huolestuttaa vaan kun ei syö hedelmiä tai vihanneksiakaan, ne kun ovat tosi tärkeä osa ruokavaliota. Piilottaminen ei auta, rontti noukkii pois ne. Sinänsä ei ole mitään hätää, poika on ihan pulskassa kunnossa, mutta ensiäitinä pohdin myös, että tuleeko tästä tulevaisuudessa jotain ongelmia. Huutamalla ei saa tahtoaan läpi, mutta minkäs teet kun toinen ei yksinkertaisesti syö mitä tarjotaan.

      Neuvoja en sinulle osaa antaa, mutta mua ainakin helpotti tietää ettei olla ainoita tän ongelman kans.

      • ÄÄk!

        ...hedelmä sosepurkkeja ruuan kanssa...kyl pitäs maistua!Ihan kait se on sama missä muodossa ne on jos suostuu sit syömään.


      • Grive

        Meillä tehosi tämä lapsiin, saivat olla mukana ruokaa laittamassa.
        Valitsin ruokia kuten jauheliha/tortillaa.
        Raastoin porkkanan ja kesäkurpitsan sekaan jo paistaessa jauhelihan, annoin lasten kaataa raasteen astiasta.
        Lapset näki itse kun leikkelin tomaatit ja salaatin. Olivat mukana kun tein esim. tzatsikia.
        Innolla popsivat sitä mitä päivää ennen ei kirveelläkään :)


    • ei niinkään

      syöminen ole välillä vastentahtoista, vaan lapsi ei malta istua pöydässä.

      Koska olen mummi, voin vähän lelliä lasta.

      Laitan pöydän reunalle herkkupaloja: esim.pieniä omenan paloja ja pieniä leivänpaloja tai muuta, josta tiedän lapsen pitävän (ei kuitenkaan makeisia).
      Kyselen tulisiko kissa syömään?
      Hän sitten ohimennessään napsii alkupaloja.

      Tiedämmehän jokainen sen, että sairaus tai paha mieli vie ruokahalun.

      Nämä alkupalat herättävät usein ruokahalun ja lapsi tulee pöytään syömään innolla ruokansa.

      Joskus, jos lapsi on ollut sairaana ei ruoka maistu niin näillä pienillä herkuilla kuitenkin saa mahan täytettä.
      Välillä, kun lapsella on hyvä ruokahalu, hän sitten itse pöydässä syödessään puhelee: näin kissa syö.

    • miimuskis

      Ei leipää, herkkuja ja jukurttia ennenkuin ruokaa on mennyt sopivassa määrin alas. Eiköhän se nyt ole jo selväkin?

      Kyllä se siitä sitten, vähitellen. Kun annetaan aikaa syömiselle ja syödään yhdessä, niin tulee hyviä ruokatapoja samalla.

    • <3<3

      meidän 2 vee tyttö ei suostu syömään aamuissin mitään eikä päivälläkään..en pakota syö sitten kuin on nälkä!!

      • Mummo

        Aivan oikein ei lasta tarvii pakottaa ,kyllä lapsi syö jos sillä on nälkä, yleesä lapsena huonosti syövät ovat sitten vanhemmiten normaalipainoisija.


    • .....

      En tiedä, mitä tuleva tuo tullessaan, mutta sen olen oppinut, että ruokahalu katoaa hyvin hyvin helposti. Meidän pikku neiti syö suhteellisen hyvin ja melkein mitä vaan - kun hänellä on kunnon nälkä ja tilanne on oikea, tuputtaa ei passaa yhtään. Pienetkin välipalat, niin voi unohtaa kunnon ruuan syömisen. Aamulla tarjoan aina jotain puuroa, täytyy välillä vaihdella ettei kyllästy. Kaurapuurokin maistuu ihan hyvin kun on pitänyt muutaman päivän taukoa. Aamupalan jälkeen lähdemme yleensä kauppaan tai jonnekin ja ollaan jonkin aikaa ulkona. Samalla reissulla nukahtaa raittaisiin ja ottaa päiväunet siinä. Sen jälkeen sisälle ja hetki saatetaan olla vaan. Sitten kunnon ruokaa (n. 4-5h aamupalasta). Aamupalan ja kunnon ruuan välissä en annan minkäänlaista suupalaa, ei siis voi antaa yhtään mitään, koska muuten tyttö ei syö kunnon ruokaa. Sitten taas pidetään taukoa useampi tunti ennen seuraavaa ateriaa.

      Meidän tyttö syö itse (ei syö, jos syötetään), joten sitten kun hän työntää lautasen pois niin sitten lopetetaan syöminen, jälkiruuaksi annan palan hedelmää. Laitan siis tarjolle ruuan ja hän syö tai on syömättä. JOs ei maistu tarjottu ruoka, niin sitten ei syödä sillä kertaa. Äärettömän helposti tekee mieli tarjota jotain muuta, "täytyyhän sen jotain syödä" -ajatuksen
      pyöriessä mielessä. Mutta, lapsellakaan ei aina ole varmaan niin nälkä. Jos meidän tyttö ei ole aamulla herättyään kakannut, niin tuntuu, että silloin ei aamupuurokaan maistu juurikaan.

      Johdonmukaisuus on kai yksi avainsanoista näissä syömisasioissa - niinkuin lapsen kasvatuksessa taitaa yleensäkin olla!

      En tiedä, onko tästä sinulle mitään apua, mutta toivotan teille kuitenkin mieluisia ruokailuhetkiä. Niitäkin varmasti joukkoon mahtuu :)

      • minni123

        kerrompas nyt meidän tarinan... poika on 2v ja tänäänkin söi aamupalaksi 1/2 ruisleivän ja banaanin ja seuraavan kerran suostui syömään 3palaa paprikaa ja 4 viipaletta kurkkua päivällisellä eli siis lounas ja välipala jäi välistä, tämän jälkeen söi vauvojen (5kk) puuron neljän tunnin päästä ja tällä tyylillä poika on elänyt nyt 4kk!! paino on tippunut paljon, puol vuotta sitten neuvolassa painoi 12.6kg nyt 2v neuvolassa 12.7 eli paino laskussa 10%. Meillä on myös tyttö joka on nyt 6kk ja syö puolet enemmän kuin poika päivässä joten älkää äidit hätäilkö jos ei yksi ateria maistu se on ihan normaalia vielä ja siihen voi vaikuttaa hampaat, korvatulehdukset ja mm. sekin että lapsella ei vain ole tarvetta ruoalle eli ei ole niin sanottu kasvukausi... ottakaa lohtua tästä viestiä ja yrittäkää ajatella positiivisesti että menee sentään jotain! labra kokeet kohta ja sitten selvitetään ettei ole mitään vakavaa sairautta.


      • toivo kadonnut
        minni123 kirjoitti:

        kerrompas nyt meidän tarinan... poika on 2v ja tänäänkin söi aamupalaksi 1/2 ruisleivän ja banaanin ja seuraavan kerran suostui syömään 3palaa paprikaa ja 4 viipaletta kurkkua päivällisellä eli siis lounas ja välipala jäi välistä, tämän jälkeen söi vauvojen (5kk) puuron neljän tunnin päästä ja tällä tyylillä poika on elänyt nyt 4kk!! paino on tippunut paljon, puol vuotta sitten neuvolassa painoi 12.6kg nyt 2v neuvolassa 12.7 eli paino laskussa 10%. Meillä on myös tyttö joka on nyt 6kk ja syö puolet enemmän kuin poika päivässä joten älkää äidit hätäilkö jos ei yksi ateria maistu se on ihan normaalia vielä ja siihen voi vaikuttaa hampaat, korvatulehdukset ja mm. sekin että lapsella ei vain ole tarvetta ruoalle eli ei ole niin sanottu kasvukausi... ottakaa lohtua tästä viestiä ja yrittäkää ajatella positiivisesti että menee sentään jotain! labra kokeet kohta ja sitten selvitetään ettei ole mitään vakavaa sairautta.

        Meidän tyttö on nyt 1-vuotias eikä ole kolmen kuukauden aikana suostunut syömään MITÄÄN muuta kuin puuroa. Joskus saattaa syödä esim. jogurttia, mutta en viitsisi puuron lisäksi pelkkää jogurttia syöttää, ettei tottuisi makeaan. Kaikki keinot on kokeiltu ja alkaa tuntua todella toivottomalta! Olen antanut valmisruokia ja itsetehtyjä ruokia, sormiruokaa, todella monipuolista ja kaikkea mitä mieleen juolahtaa on kokeiltu! On yritetty tehdä ruokahetkestä kaikin puolin viihtyisä, mutta tyttö vain sylkee kaikki ruuat ulos, jos jollain keinolla ne suuhun saa. Tyttö liikkuu paljon ja ulkoilemme päivittäin. Kuitenkaan minkäänlaista ruokahalua tai edes nälkää ei tunnu olevan. Hassua kuitenkin on se, että lautasellisen puuroa tyttö syö noin minuutissa. Ei kai lapsi voi pelkällä puurolla elää! Painoakaan ei ole tullut lisää ja tyttö kun on muutenkin pienikokoinen ja melkein keskonen alan olla todella huolissani! Neuvolassa en ole saanut minkäänlaista apua eikä myöskään ensikodista ( jossa asumme ) tunnu saavaan edes minkäänlaista tukea saati sitten konkreettista apua.


      • Suututtaa!
        minni123 kirjoitti:

        kerrompas nyt meidän tarinan... poika on 2v ja tänäänkin söi aamupalaksi 1/2 ruisleivän ja banaanin ja seuraavan kerran suostui syömään 3palaa paprikaa ja 4 viipaletta kurkkua päivällisellä eli siis lounas ja välipala jäi välistä, tämän jälkeen söi vauvojen (5kk) puuron neljän tunnin päästä ja tällä tyylillä poika on elänyt nyt 4kk!! paino on tippunut paljon, puol vuotta sitten neuvolassa painoi 12.6kg nyt 2v neuvolassa 12.7 eli paino laskussa 10%. Meillä on myös tyttö joka on nyt 6kk ja syö puolet enemmän kuin poika päivässä joten älkää äidit hätäilkö jos ei yksi ateria maistu se on ihan normaalia vielä ja siihen voi vaikuttaa hampaat, korvatulehdukset ja mm. sekin että lapsella ei vain ole tarvetta ruoalle eli ei ole niin sanottu kasvukausi... ottakaa lohtua tästä viestiä ja yrittäkää ajatella positiivisesti että menee sentään jotain! labra kokeet kohta ja sitten selvitetään ettei ole mitään vakavaa sairautta.

        Täälläkin yksi hyvin huono ruokailija 3v. Kieltäytyy täysin syömästä ruokaa. Hedelmät ja leipä menee. Mutta ei mikään ruoka (ei lihat, kasvikset, peruna, makaroni, riisi, kastikkeet, puurot, keitot, ei mikään)! On ollut aina huono ruokailija, mutta nyt alkaa mennä jo ihan överiksi. Ennen kelpasi edes pinaattikeitto ja makaroni, nyt eivät kelpaa enää nekään. Ruoka-ajat ovat säännölliset, mutta neitiä ei kiinnosta. Useimmiten ei edes suostu maistamaankaan. Ei auta tarjota ruokaa enää uudestaankaan, ei syö. Nappula saattaa olla syömättä aamupalasta (1 viipale leipää) iltaan asti, koska kieltäytyy syömästä mitään ruokaisampaa ruokaa.

        Alan olemaan jo aika väsynyt tähän...


    • hellokity

      Meillä menee näin kotona: klo 08-09 aamupalaksi puuroa, klo 11,30-12 on lämmintä ruokaa, sitten päiväunille. klo 14-15 on velliä tai jugorttia tai hedelmää. klo 18 on taas lämmintä ruokaa. klo 20,30-21 on taas puuroa ja nukkumaan!

      Tyttöni täyttää kuukauden päästä 2vee ja hänelle kelpaa parhaiten mun tekemää. Ennen ruokapöydässä on ollut vaikeuksia, hän ei ikin suostunut syömään mitään ilman leluja tai kirjoja kädessä. Annoin hänelle kirjaa käteen ja silloin hän suostuu syödä ja paljonki. Noh, pääaisia että syö! Mutta onneksi syö tyttö nykyään paremmin ilman lelujen ja kirjojen avulla sillä olen ollut tiukka ja kannattaa.. ;) syötän ite tytölle puuroa ja loput hän ite syö.

      Tyttöni rakastaa riisiä, kanamunaa, maitokaakaota, ja muista ruuista.

      Jos teidän lapsi ei suostu syömään, ei se mitään. Hän kyllä syö kun on kova nälkää ja uskokaa, ei ne kuole nälkään! :) Tsempiä!

    • Vieläkö normaalia?!

      Meidän pieni kaksivuotia neiti on ollut jo erittäin kauan syömättä juurikaan yhtään mtn,neuvolassakin vaan hymyillään ja sanotaan ettei lapsi itseään nälkään tapa,muistakaa ruttininomaiset syöntihetket yhdessä ja ajat ym ym ym.Kaikki ollaan kokeiltu ilman tulosta.Saattaa mennä päiviä,että tyttö on syönyt vaan puolikkaan ruisleivän tai omenan palan.jäätelöä käski antaa lastenlääkäri jos ei muuta meinaa syödä,että saa edes tarvitsemiaan rasvoja.Uskomatonta,ettei tähän tilanteeseen ole mtn poispääsyä:( Tietenkin itsellä on aivan kamala huoli jatkuvasti ja turhautuminen asiasta.Ja väkisinkin se menee siihen ,että olet kipon kanssa perässä juoksemassa,että josko jotain saisi menemään alas.Koitetaan keksiä joka pv että mitähän hän söisi,mutta mkn ei tunnu auttavan.Vitamiineja syötetään,sanasolia meni aiemmin.Kertokaa ihmeessä vinkkejä tai ihan mitä vaan,että saisin lapseni syömään.En voi uskoa että että kaksi vuotias pärjää syömällä kuin lintu!Ainoa lohtu on se,että neiti jaksaa pysyä virkeänä.Kiukuttelu on jatkuvaa.Maitoa lippais yhtenään,sekin vaihdettiin yhdessä välissä vedeksi ja päiväunille annettiin vaan maitopullo ja illalla nukkumaan käydessä.Maitoa ei anneta kun päiväunille,äivällä yksi pullo ja illalla nukkumaan mentäessä,ettei hän täytä mahaa maidolla.Vuoden ikäinen poikamme syö kaksinkertaisen määrän tyttöön verrattuna.AAPUUVA! :/

    • Jorma689

      Meilläkin syödään aina 2-vuotiaita välipalaksi. Mukavaa vaitelua arjen keskelle kun saa ihmislihaa! mutta perunamuussi tulis halvemmaks :/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe