Joku Helinä avasi VIIME VUONNA kyselyn/keskustelun lihan purkittamisesta KOTIKONSTEIN.
Onko, nyt niin,että ko.homma on jotenkin verrattavissa ponun keittoon,eli salaista, kun KUKAAN EI KERRO KUNNON RESEPTEJÄ????Joku muistelee panneensa purkkeihin sitä sun tätä ja joku toinen keitelleensä jonkin aikaa jne..
Hirviporukat valmistavat joka syksy ainakin omiin tarpeisiinsa lihapurkkeja.
Kokeillaampa saisinko vastauksia mm.Paljonko lihaa laitetaan ja millaisia mausteita esim 400g:n purkkiin,mitä suolaa ja paljonko käytetään,laitetaanko sekaan jotakin jauhoja tai mausteseoksia ja kuinka paljon?Keittoaika painekattilassa ja lämpötilat jne. jne
LIHAN PURKITUS
12
14108
Vastaukset
- lihamies
Terve,
otapa esille esimerkiksi sivu www.savoset.com,
sieltä saat perustiedot purkitukseen resepteineen,
niitä voi sitten lähteä ominpäin soveltamaan oman maun mukaisiksi.
Terveisin
liha(vahko)mies- gulassia, jauhelihakastikep...
paistipaloja purkkiin. Huomenna tehdään mössölihaa ja tillilihaa.
- se nyt on retkiruokaa
hirveä ja noin 20% läskipossua, sitten ohjeen mukaan hirvipurkitusmausteseosta. Eli noin 50g/kg. Massaa purkkiin ja purkit painekeittimeen kahdeksi tunniksi, se on siinä.
Käyttö sille on retki/hätämuonana, ei siitä gourmettia saa. Paras on sellanen röhnäpannu mitä siitä saa. Parempaa tulee kun tekee hirvimakkaroita, kun hirvisäilykkeitä. Tosin tuo säilykkeen teko onkin sellanen puolpakko, kun ei pakkaseen aina mahdu noi lihaosuudet. - kokki
Kannattaa tosiaan kokeilla. Minä laitan noin 70%hirveä 30%sikaa,mielellään niskaa tai kaulaa.
Mausteeksi suolaa, pippurisekoitusta ja joskus laakerinlehden. Sitten vain tiiviisti purkiin ja kansi kiinni.
Enpä tiedä painekattila keittoajoista. Itte keitän aina muuripadassa, siinä kolme neljä tuntia.
Hyväähän tuo on ollut. Siitä saa ainakin nopesti ruokaa kun on kiire. Kuori perunat ja purkillinen lihaa sekaan vähän vettä ja sipulia parikymmentä keittominuuttia ja se on siinä. Persiljaa pinnalle.- muuripadassa
Avonaisessa astiassa kiehuvan veden lämpötila on 100`C. Autoklaavissa paineen alaisena veden kiehumispiste on 130`C. Se takaa varmat purkkituotteet ja henkiinjäämisen. Oletko kuullut botulliinibakteerista? Kai kirjoituksesi oli provo?
- hengissä?
Vieläkö henki pihisee muuripatamiehellä?
- määvaan
hengissä? kirjoitti:
Vieläkö henki pihisee muuripatamiehellä?
Ettei vaan olis tullu Botulliini-niminen noutaja muuripatamiehelle? Tuossa ylempänä Muikkua purkkiin-viestiketjussa on linkki Savo-Setin sivuille. Siellä on reseptejä ja ohjeita kalalle ja lihalle.
- aleksi66
tahtosin tietää että käykö painekattilan sijasta normaali uuni.samat lämpötilat saa kummassakin.ois vaan paljon helpompi tehdä pienempiä eriä sisällä kuin isoa satsia tallissa kaasupullon kanssa.paineen takia tuskin?niin että onko jokin syy miksei uunia voi käyttää?
- ettätuotaa
aleksi66 kirjoitti:
tahtosin tietää että käykö painekattilan sijasta normaali uuni.samat lämpötilat saa kummassakin.ois vaan paljon helpompi tehdä pienempiä eriä sisällä kuin isoa satsia tallissa kaasupullon kanssa.paineen takia tuskin?niin että onko jokin syy miksei uunia voi käyttää?
Tai oikeammin Autoklaavi, missä lämpötila( paine) nousee tarpeeksi korkealle. Eli peltipurkkisäilöntään ei kai tavallinen painekattila riitä. Autoklaavin sisällä oleva paine pitää purkit jonkunnäkösessä kuosissa. Siellä savosetin sivuilla mainittiin, että autoklaavi keittämisen aikana pullistuneet purkit palautuvat ennalleen jäähtyessään. Tee testi kotona: laita vaikka lihapullapurkki uuniin 130´C asteeseen ja katso miten käy! Kerro sit meillekin tänne mikä oli lopputulos.
- painetta
aleksi66 kirjoitti:
tahtosin tietää että käykö painekattilan sijasta normaali uuni.samat lämpötilat saa kummassakin.ois vaan paljon helpompi tehdä pienempiä eriä sisällä kuin isoa satsia tallissa kaasupullon kanssa.paineen takia tuskin?niin että onko jokin syy miksei uunia voi käyttää?
Paineistetussa astiassa keittämisessä mukana on vastapaine, mikä auttaa purkkeja pysymään kuosissaan. Mitähän mahtaa tapahtua säilykepurkille tavallisessa paineistamattomassa kattilassa keitettäessä? En vastaa seurauksista! Saa kokeilla omalla vastuulla.
- Anonyymi
painetta kirjoitti:
Paineistetussa astiassa keittämisessä mukana on vastapaine, mikä auttaa purkkeja pysymään kuosissaan. Mitähän mahtaa tapahtua säilykepurkille tavallisessa paineistamattomassa kattilassa keitettäessä? En vastaa seurauksista! Saa kokeilla omalla vastuulla.
Näin on. Koko paine homma perustuu siihen että purkin sisällä on sama paine, kuin purkin ulkopuolella. kilon ylipaineessa vesi alkaa vasta kiehua 120 asteessa.
- Anonyymi
painetta kirjoitti:
Paineistetussa astiassa keittämisessä mukana on vastapaine, mikä auttaa purkkeja pysymään kuosissaan. Mitähän mahtaa tapahtua säilykepurkille tavallisessa paineistamattomassa kattilassa keitettäessä? En vastaa seurauksista! Saa kokeilla omalla vastuulla.
Ja se on kamala paikka jos 120 asteinen paineistettu vesi pääsee vapaaksi paineettomaan tilaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034