Kouluruoka on ravintoarvoltaan erittäin heikkoa ja huonoa kasvavalle nuorelle. Ruoka sisältää runsaasti turhaa rasvaa ja hiilihydraattia, mutta vain vähän proteiineja. Nuoret tarvitsevat proteiinia, eikä kouluruoasta sitä saa.
Ravintoarvot heikkoja
12
1420
Vastaukset
- Kiril
tuoreen norjalaistutkimuksen mukaan 15-16 vuotiaiden nuorten liiallinen makeiden virvoitusjuomien juonti ja hiilihydraattien syönti on syy-yhteydessä ylivilkkauteen, levottomuuteen ja oppimisvaikeuksiin. Kun vielä luonnollinen voi on korvattu rypsiöljyllä ja siitä valmistetuilla levitteillä niin omega-6 rasvahappojen osuus nousee liian korkeaksi ja vastaavasti omega-3 happojen osuus jää liian vähäiseksi.
- lisättäisiin
voita, niin makeisten aiheuttama ylivilkkaus vähenesi/jäisi pois, vai? Voilla ei ole tässä mitään merkitystä, makean syöntiä pitää vähentää.
- hille2
Ottaen huomioon, millainen ongelma korkea kolesteroli on maassamme, on ihan hienoa että oman kouluaikana voi on korvattu margariinilla. Rypsiöljy on muuten ravintorasvoista miltei paras, parempi jopa kuin oliiviöljy.
- Kiril
hille2 kirjoitti:
Ottaen huomioon, millainen ongelma korkea kolesteroli on maassamme, on ihan hienoa että oman kouluaikana voi on korvattu margariinilla. Rypsiöljy on muuten ravintorasvoista miltei paras, parempi jopa kuin oliiviöljy.
norjalaistutkimuksesta. Samassa tutkimuksessa myös todetaan, että voin korvaaminen rypsipohjaisilla levitteillä ja rypsiöljyllä ruoanlaitossa on johtanut ravinnon rasvahappokoostumuksen muuttumiseen ja samalla lisännyt mielenterveysongelmia.
Rypsiöljy ssältää aivan liikaa omega-6 rasvahappoa joka aiheuttaa psyykkisiä ongelmia lapsilla. Rypsiöljyssä on muita löjyjä vähemmän omega-3:sta ja sen puute näkyy tuossa norjalaistutkimuksessa. - Kiril
lisättäisiin kirjoitti:
voita, niin makeisten aiheuttama ylivilkkaus vähenesi/jäisi pois, vai? Voilla ei ole tässä mitään merkitystä, makean syöntiä pitää vähentää.
ja samalla turhia hiilihydraatteja, jotka muuttuvat sokeriksi. Kouluissa on aivan liian paljon perunaa, makaroonia, pastaa ja leipää, ei ne pidä nälkää ja lapset ovat viimeisinä tunteina väsyneitä ja kiukkuisia. Kun vielä terveellinen voi on korvattu margariineilla ja muilla teollisesti muokatuilla rasvoilla niin en ihmettele lainkaan lopputulosta.
- ovat sokeria
Kiril kirjoitti:
ja samalla turhia hiilihydraatteja, jotka muuttuvat sokeriksi. Kouluissa on aivan liian paljon perunaa, makaroonia, pastaa ja leipää, ei ne pidä nälkää ja lapset ovat viimeisinä tunteina väsyneitä ja kiukkuisia. Kun vielä terveellinen voi on korvattu margariineilla ja muilla teollisesti muokatuilla rasvoilla niin en ihmettele lainkaan lopputulosta.
"samalla turhia hiilihydraatteja, jotka muuttuvat sokeriksi"
KAIKKI hiilihydraatit ovat sokeria, mutta ne ovat joko nopeita tai hitaita.
Hitaat hiilihydraatit vapautuvat elimistöön tasaisemmin, eli ruuan glykeeminen indeksi on pieni. Näin mitään sokeripiikkiä ei tule ja olo on kylläinen pitempään.
Toisin kuin nopeissa hiilareissa, jolloin verensokeri nousee nopeasti ja samaten laskee nopeasti. Ei hyvä. - Kiril
ovat sokeria kirjoitti:
"samalla turhia hiilihydraatteja, jotka muuttuvat sokeriksi"
KAIKKI hiilihydraatit ovat sokeria, mutta ne ovat joko nopeita tai hitaita.
Hitaat hiilihydraatit vapautuvat elimistöön tasaisemmin, eli ruuan glykeeminen indeksi on pieni. Näin mitään sokeripiikkiä ei tule ja olo on kylläinen pitempään.
Toisin kuin nopeissa hiilareissa, jolloin verensokeri nousee nopeasti ja samaten laskee nopeasti. Ei hyvä.kaikki hiilarit ja hiilareiden kokonaismäärä ratkaisee ei hitaus tai nopeus. Elimistö polttaa kuitenkin hiilareita tuli ne missä muodossa tahansa. Kun jättää hiilareiden kokonaismäärän pieneksi niin elimistö siirtyy polttamaan rasvaa ja sillä on varsinkin laihduttajalle merkitystä ja elimistön jatkuva hiilareiden poltto vaan rasittaa elimistöä ja altistaa sairauksille.
- hille2
Kiril kirjoitti:
norjalaistutkimuksesta. Samassa tutkimuksessa myös todetaan, että voin korvaaminen rypsipohjaisilla levitteillä ja rypsiöljyllä ruoanlaitossa on johtanut ravinnon rasvahappokoostumuksen muuttumiseen ja samalla lisännyt mielenterveysongelmia.
Rypsiöljy ssältää aivan liikaa omega-6 rasvahappoa joka aiheuttaa psyykkisiä ongelmia lapsilla. Rypsiöljyssä on muita löjyjä vähemmän omega-3:sta ja sen puute näkyy tuossa norjalaistutkimuksessa.En ole koskaan voinut näin hyvin eikä veriarvot plus BMI (19) ole olleet näin hyvässä mallissa, ja olen jättänyt voin käytännössä kokonaan pois. Samoin muutkin eläinrasvat on vähäisellä, koska en esim. syö lihaa lainkaan. Olen myös huomannut ihossa positiivisia muutoksia.
- Marlapää
Kiril kirjoitti:
norjalaistutkimuksesta. Samassa tutkimuksessa myös todetaan, että voin korvaaminen rypsipohjaisilla levitteillä ja rypsiöljyllä ruoanlaitossa on johtanut ravinnon rasvahappokoostumuksen muuttumiseen ja samalla lisännyt mielenterveysongelmia.
Rypsiöljy ssältää aivan liikaa omega-6 rasvahappoa joka aiheuttaa psyykkisiä ongelmia lapsilla. Rypsiöljyssä on muita löjyjä vähemmän omega-3:sta ja sen puute näkyy tuossa norjalaistutkimuksessa.Sanovat että jokaista mielipidettä tukee jokin tutkimus.
Eivätkä mielenterveysongelmat ole käsittääkseni oikeasti lisääntyneet- nykyisin ne vain näkyvät tökyvyttömyytenä. - Kiril
Marlapää kirjoitti:
Sanovat että jokaista mielipidettä tukee jokin tutkimus.
Eivätkä mielenterveysongelmat ole käsittääkseni oikeasti lisääntyneet- nykyisin ne vain näkyvät tökyvyttömyytenä.televisiossa että suomalaiset ovat terveempiä kuin koskaan. Terveempiä työkyvyttömiä.
- päin vastaisesti
hille2 kirjoitti:
En ole koskaan voinut näin hyvin eikä veriarvot plus BMI (19) ole olleet näin hyvässä mallissa, ja olen jättänyt voin käytännössä kokonaan pois. Samoin muutkin eläinrasvat on vähäisellä, koska en esim. syö lihaa lainkaan. Olen myös huomannut ihossa positiivisia muutoksia.
Minä jätin pois kaikki einekset ja margariinin, enkä osta mitään tuotetta, jossa lukee valmistusaineissa kovetettu kasvirasva, osin kovetettu kasvirasva tai pelkästään kasvirasva. Veriarvoni ovat loistavat ja bmi normaali. Käytän ei juoksevista rasvoista voita ja kasvikunnan rasvoista vain puhtaita öljyjä, etupäässä oliiviöljyä.
Oletko hille varma, ettet sinäkin ole karsinut tästä ryhmästä rasvoja pois?
Yhdessäkään tutkimuksessa ei ole kyetty osoittamaan voin olevan missään määrin haitallista, kun sitä ei syödä liikaa. Sama koskee eläinperäisiä rasvoja. Sama koskee kaikkia luonnollisessa muodossaan olevia kasvirasvoja, eli öljyjä ja käsittelemättömiä kasviraaka-aineita.
Sen sijaan tutkimuksissa on kyetty erottamaan juurikin teollisesti muodostuneiden transrasvojen aiheuttavan juurikin niitä ongelmia, joita eläinrasvojen ja voin on yleisesti uskottu aiheuttavan.
Transrasvoja on suositusten ulkopuolelle jätetyissä ruoka-aineissa mm. kekseisä, valmisleivonnaisissa sipseissä, makeisissa ja valmisruoissa ja niissä margariineissa, joita ei ole tarkoitettu leipämargariineiksi. Teollisuuden tiedotteiden mukaan nykyisissä pöytämargariineissa ja levitteissä ei ole merkittäviä määriä näitä transrasvoja. Mahtaakohan olla sattumaa, että näitä transrasvojen lähteitä ei suositella jokapäiväiseen käyttöön?
Yleensä ihminen, joka tekee ruokaremontin, vähentää juurikin transrasvojen saantia, mikä aiheuttaa terveysarvojen parantumista, laihtumista ja kaikkea hyvää. Lisäksi hyvä olo saa mielenkin virkeämmäksi, mikä taaskin lisää hyvää oloa. Myös kasvisten syöminen lisääntyy, mikä lisää ravinnon antioksidanttipitoisuutta ja ehkäisee näiltä osin rasvojen hapettumista kehossa, eli edistää terveyttä. Liikunnalla saadaan myöskin marginaalista hyötyä verenkierrolle ja aineenvaihdunnalle ja suurta hyötyä hapenottokyvylle.
Yksiselitteisesti voita ja eläinperäisiä rasvoja ei voida osoittaa syyllisiksi sydänsairauksiin. Kohtudella voita ja lihaa sopii syödä huoletta. Rasva ei ole edes lihottavaa. Siinä on tupla kalorimäärä hiilihydraattin verrattuna, mutta tokkopa kukaan syö 150g könttiä voita sohvalla. Aika moni pupeltaa kuitenkin 300g irtonamia yhden leffan aikana.
Parantunut terveys on monien osatekijöiden summa. Veriarvoihin rasvoista vaikuttavat tutkitusti positiivisesti öljyt, kalarasva ja maitorasva, haitallisesti teollisesti muodostuneet transrasvat. Korostan, että yhtään tutkimusta et löydä, jossa kyetään osoittamaan voin tai läskin olevan sydäntautien tai diabeteksen aiheuttaja.
- kouluruokaa
pitkään aikaan. Minulla on omat sapuskat, jotta saan reilusti protskuu ja mahd väh hiilareita. Kasviksia syön myös paljon.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034