Tekisi mieli uppopaistaa lanttusuikaleita. Mistä saisi laardia, jossa paistaa. Marketin hyllyssä en ole huomannut.
Mistä laardia
13
8459
Vastaukset
- !!!
Todella hyvä kysymys! Olen itsekin pitkään miettinyt. Löytyy vain naudarasvaa(!) kaupasta. Mutta siis mistä saa puhdasta sian ihraa, ei minkään porsaanlihapalan kyljessä, vaan ihan eroteltuna ikään kuin "voin" muotoisena ja paketissa?
- uppopaistaja
Hmmm, naudanrasvaa, mistä sitä löytyy? Kumpihan noista on lopulta herkullisempaa.
- Laardisti
uppopaistaja kirjoitti:
Hmmm, naudanrasvaa, mistä sitä löytyy? Kumpihan noista on lopulta herkullisempaa.
Ainakin aikaisemmin myytiin Kokki-paistorasvaa ja se oli muistaakseni tehty naudan rasvasta. Laardia ei taida enää Suomesta saada. Ehkä jotkut Kauko-idän tuotteita myyvät kaupat pitävät sitä valikoimissaan.
Naudanrasvassa paistetut ranskalaiset ovat herkkua. - !!!
Laardisti kirjoitti:
Ainakin aikaisemmin myytiin Kokki-paistorasvaa ja se oli muistaakseni tehty naudan rasvasta. Laardia ei taida enää Suomesta saada. Ehkä jotkut Kauko-idän tuotteita myyvät kaupat pitävät sitä valikoimissaan.
Naudanrasvassa paistetut ranskalaiset ovat herkkua.Taisi olla juuri Kokkia se näkemäni naudanrasva. Mutta siitä on nyt muutama vuosi, tässä jokin aika sitten kun etsin ei löytynyt Kokkiakaan.
- ikävä
Laardisti kirjoitti:
Ainakin aikaisemmin myytiin Kokki-paistorasvaa ja se oli muistaakseni tehty naudan rasvasta. Laardia ei taida enää Suomesta saada. Ehkä jotkut Kauko-idän tuotteita myyvät kaupat pitävät sitä valikoimissaan.
Naudanrasvassa paistetut ranskalaiset ovat herkkua.Tuosta Kokki-naudanrasvasta tykkäs talvilinnut ku hullu puurosta. Laitoin tyhjään huuhdeltuun maitopurkkiin puolilleen kaurahiutaleita, ja kaadoin päälle paketin varovasti sulatettua Kokki-paistorasvaa. Ja herkkupaketti verkkopussiin(sipuli), ja sit alko pidot. Luin joskus jostain lintujen talviruokintakirjasta, että talitintin elämä ei ole kovin pitkä muutenkaan, joten sille voi tarjota tätä "kolesterolipommia"! Ja hyvin kelpas: parhaimmillaan samassa jöötissä kiinni 7kpl talitiaista. Kyllä se oravillekin kelpasi, kunhan vaan ensin löysivät sen. Ei taida enää löytyä tätä Kokki-rasvaa. Valmistusmaa oli ruotsi. Aine: 100% naudantali. Kasvirasvat linnut jättää syömättä, ne on niin saakelin koviakin, että tarttis tintillä olla linkkari mukana.
- laardia..
Valurautapannulle tekis toi laardi hyvää. En vaan oo kaupoissa nähnyt.
- Poro Tallinnasta
seuraavalla Tallinnan reissulla jättäisi vaikkapa yhden mäyriksen ostamatta ja hankkisi sen sijaan laardia. Täältä lahden etelärannalta nimittäin löytyy - joka marketista!:)
- takapajula
Kylläpä tympii, Suomi on kauhea takapajula, pulaa peruselintarvikkeista. Ei tunnu saavan edes paistorasvaa kaupasta. Alkaa olla monipuolisen ruuan valmistaminen mahdotonta. Sietämätöntä.
- Kiril
takapajula kirjoitti:
Kylläpä tympii, Suomi on kauhea takapajula, pulaa peruselintarvikkeista. Ei tunnu saavan edes paistorasvaa kaupasta. Alkaa olla monipuolisen ruuan valmistaminen mahdotonta. Sietämätöntä.
takapajula. Kaikenlaisia kevyt nimikkeellä varustettuja pakkauksia löytyy pilvin pimein mutta ei kunnon tavaraa.
- Laardisti
Hei!
Vastatkaapa tällä palstalla,mistä kaupoista Suomenmaassa löytyisi kunnon
laardia vaikkapa posiennakolla tilarruna? - namirasvaa
Kun kurkkii kauppojen pakastusaltaisiin, niin joistakin löytyy sitä "valkoista lihaa"
eli sianpintaa. Siitä saa hyvää paistoainetta.
Ajaa vain jäisenä lihamyllystä läpi ja valkoinen jauheliha kattilaan, jossa vähän vettä.
Kun sen keittää saa kirkasta rasvaa, jossa voi uppopaistaa vaikka mitä.
Rasvan kun lopuksi maustaa sipuli/omena suikaleilla ja keittää niitä muutaman minuutin, kaataa sen purkkiin, niin saa herkkulevitettä leivän päälle. Sakut kutsuu sitä smaltsiksi. - Anonyymi
Sian rasvaa kaipaan itsekin. Stockan ässästä saa ankan rasvaa.
- Anonyymi
Hanhen rasva kaikista parasta paistamiseen. Tulee aivan huippuhyvän makuiset ja rapeat uuniperunat. Ei tarvitse edes uppopaistaa vaan 3-4 rkl riittää pellilliseen. Perunat pitää keittää ensin pari minuuttia, ravistella voimakkaasti lävikössä, jotta pinta rikkoutuu, pyöritellä pienessä jauhomäärässä (rapea pinta) ja sulassa hanhen rasvassa. Sen jälkeen uunipellillä 200-225C grillivastuksen alla välillä kääntäen 30-40 min.
Hanhen rasvassa tulee tosi hyvää friteerattuna esim. ranskanperunat ja kalat, mutta uuniperunat tulee tosiaan vähälläkin rasvalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12661Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1481208Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491105- 127988
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?205921Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13835Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 72825
- 39812