Tekisi mieli uppopaistaa lanttusuikaleita. Mistä saisi laardia, jossa paistaa. Marketin hyllyssä en ole huomannut.
Mistä laardia
13
7655
Vastaukset
- !!!
Todella hyvä kysymys! Olen itsekin pitkään miettinyt. Löytyy vain naudarasvaa(!) kaupasta. Mutta siis mistä saa puhdasta sian ihraa, ei minkään porsaanlihapalan kyljessä, vaan ihan eroteltuna ikään kuin "voin" muotoisena ja paketissa?
- uppopaistaja
Hmmm, naudanrasvaa, mistä sitä löytyy? Kumpihan noista on lopulta herkullisempaa.
- Laardisti
uppopaistaja kirjoitti:
Hmmm, naudanrasvaa, mistä sitä löytyy? Kumpihan noista on lopulta herkullisempaa.
Ainakin aikaisemmin myytiin Kokki-paistorasvaa ja se oli muistaakseni tehty naudan rasvasta. Laardia ei taida enää Suomesta saada. Ehkä jotkut Kauko-idän tuotteita myyvät kaupat pitävät sitä valikoimissaan.
Naudanrasvassa paistetut ranskalaiset ovat herkkua. - !!!
Laardisti kirjoitti:
Ainakin aikaisemmin myytiin Kokki-paistorasvaa ja se oli muistaakseni tehty naudan rasvasta. Laardia ei taida enää Suomesta saada. Ehkä jotkut Kauko-idän tuotteita myyvät kaupat pitävät sitä valikoimissaan.
Naudanrasvassa paistetut ranskalaiset ovat herkkua.Taisi olla juuri Kokkia se näkemäni naudanrasva. Mutta siitä on nyt muutama vuosi, tässä jokin aika sitten kun etsin ei löytynyt Kokkiakaan.
- ikävä
Laardisti kirjoitti:
Ainakin aikaisemmin myytiin Kokki-paistorasvaa ja se oli muistaakseni tehty naudan rasvasta. Laardia ei taida enää Suomesta saada. Ehkä jotkut Kauko-idän tuotteita myyvät kaupat pitävät sitä valikoimissaan.
Naudanrasvassa paistetut ranskalaiset ovat herkkua.Tuosta Kokki-naudanrasvasta tykkäs talvilinnut ku hullu puurosta. Laitoin tyhjään huuhdeltuun maitopurkkiin puolilleen kaurahiutaleita, ja kaadoin päälle paketin varovasti sulatettua Kokki-paistorasvaa. Ja herkkupaketti verkkopussiin(sipuli), ja sit alko pidot. Luin joskus jostain lintujen talviruokintakirjasta, että talitintin elämä ei ole kovin pitkä muutenkaan, joten sille voi tarjota tätä "kolesterolipommia"! Ja hyvin kelpas: parhaimmillaan samassa jöötissä kiinni 7kpl talitiaista. Kyllä se oravillekin kelpasi, kunhan vaan ensin löysivät sen. Ei taida enää löytyä tätä Kokki-rasvaa. Valmistusmaa oli ruotsi. Aine: 100% naudantali. Kasvirasvat linnut jättää syömättä, ne on niin saakelin koviakin, että tarttis tintillä olla linkkari mukana.
- laardia..
Valurautapannulle tekis toi laardi hyvää. En vaan oo kaupoissa nähnyt.
- Poro Tallinnasta
seuraavalla Tallinnan reissulla jättäisi vaikkapa yhden mäyriksen ostamatta ja hankkisi sen sijaan laardia. Täältä lahden etelärannalta nimittäin löytyy - joka marketista!:)
- takapajula
Kylläpä tympii, Suomi on kauhea takapajula, pulaa peruselintarvikkeista. Ei tunnu saavan edes paistorasvaa kaupasta. Alkaa olla monipuolisen ruuan valmistaminen mahdotonta. Sietämätöntä.
- Kiril
takapajula kirjoitti:
Kylläpä tympii, Suomi on kauhea takapajula, pulaa peruselintarvikkeista. Ei tunnu saavan edes paistorasvaa kaupasta. Alkaa olla monipuolisen ruuan valmistaminen mahdotonta. Sietämätöntä.
takapajula. Kaikenlaisia kevyt nimikkeellä varustettuja pakkauksia löytyy pilvin pimein mutta ei kunnon tavaraa.
- Laardisti
Hei!
Vastatkaapa tällä palstalla,mistä kaupoista Suomenmaassa löytyisi kunnon
laardia vaikkapa posiennakolla tilarruna? - namirasvaa
Kun kurkkii kauppojen pakastusaltaisiin, niin joistakin löytyy sitä "valkoista lihaa"
eli sianpintaa. Siitä saa hyvää paistoainetta.
Ajaa vain jäisenä lihamyllystä läpi ja valkoinen jauheliha kattilaan, jossa vähän vettä.
Kun sen keittää saa kirkasta rasvaa, jossa voi uppopaistaa vaikka mitä.
Rasvan kun lopuksi maustaa sipuli/omena suikaleilla ja keittää niitä muutaman minuutin, kaataa sen purkkiin, niin saa herkkulevitettä leivän päälle. Sakut kutsuu sitä smaltsiksi. - Anonyymi
Sian rasvaa kaipaan itsekin. Stockan ässästä saa ankan rasvaa.
- Anonyymi
Hanhen rasva kaikista parasta paistamiseen. Tulee aivan huippuhyvän makuiset ja rapeat uuniperunat. Ei tarvitse edes uppopaistaa vaan 3-4 rkl riittää pellilliseen. Perunat pitää keittää ensin pari minuuttia, ravistella voimakkaasti lävikössä, jotta pinta rikkoutuu, pyöritellä pienessä jauhomäärässä (rapea pinta) ja sulassa hanhen rasvassa. Sen jälkeen uunipellillä 200-225C grillivastuksen alla välillä kääntäen 30-40 min.
Hanhen rasvassa tulee tosi hyvää friteerattuna esim. ranskanperunat ja kalat, mutta uuniperunat tulee tosiaan vähälläkin rasvalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kyllä suoraan
Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.661592Voisitko nainen kertoa mulle
Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun1621349- 881192
- 1181169
Miehelle naiselta
Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te421033- 67818
- 104805
Olen syvästi masentunut
En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi89686Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa
Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-184683Mitä vastaat jos
Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍36634