Kuukeskusteluun

blackmagicwoman

Tällainen esimerkki löytyi Wikipediasta Occamin partaveitsen kohdalta:

"Triviaaleimmillaan Occamin partaveistä voi käyttää väärin liian pitkälle viedyssä skeptismissä:

Se, että kuukävelyt ovat lavastettuja studiossa, on paljon yksinkertaisempi selitys kuin että ihminen todella olisi käynyt kuussa. Siksi ei ole mitään syytä pitää kuukävelyjä muuna kuin lavastettuna televisioteatterina.

Edellä oleva selitys ei ota huomioon, että kuukävelyhuijaus vaatisi niin laajamittaisen salaliiton, että sen luominen ja salassapitäminen olisi todennäköisesti kuukävelyjen todellista suorittamista vaativampaa."

6

1046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on siellä

      Olisiko sittenkään vaativampaa salailu...? kyllähän hallitukset osaavat salailun taidon jos haluavat(mitä nyt en usko). Mutta kun Kuussa käynti nyt ei teknisesti mikään temppu ole, siis sillä teknologialla mikä ihmiskunnalla jo 60-luvulla oli hallussa.

      • siinä mikään

        muu mätä, kuin se että USA teki nuo kuulennot! Jos neukut olisi ne tehnyt niin täällä ei kovin montaa epäilijää olisi! Suomalaisiin trendikkäisiin USA:n vastustajiin on täällä iskenyt suosittu villitys USA:sta...salaliittoteorisointi :) Hassua että inhoamansa maa tarjoaa heille kuitenkin harrastukset, heh. USA:ssa tämä ala on vieläpä tuottoisa, jota tietty suomalaisetkin USA:n vastustajat tukevat. Onnea vaan heille!


      • tahvo.
        siinä mikään kirjoitti:

        muu mätä, kuin se että USA teki nuo kuulennot! Jos neukut olisi ne tehnyt niin täällä ei kovin montaa epäilijää olisi! Suomalaisiin trendikkäisiin USA:n vastustajiin on täällä iskenyt suosittu villitys USA:sta...salaliittoteorisointi :) Hassua että inhoamansa maa tarjoaa heille kuitenkin harrastukset, heh. USA:ssa tämä ala on vieläpä tuottoisa, jota tietty suomalaisetkin USA:n vastustajat tukevat. Onnea vaan heille!

        Oonhan mäkin maannut jopa aurinkossa


      • lol2
        tahvo. kirjoitti:

        Oonhan mäkin maannut jopa aurinkossa

        väliä onko kuussa käyty? Nykyteknologialla sinne kumminkin pääsisi, joten ihan sama onko siellä käyty vai ei. Turha sitä on yrittää todistaa ilman pitkällistä tutkimusta. Jos ei usko, että kuussa olisi käyty, niin miksi uskoisi sen enemmän kun lukee asiasta tehdyn tutkimuksen? Jokaisen täytyy selvittää asia itse uskoakseen ...mikä on toisaalta mahdotonta.


      • kuussa olemista?

        sitäkö tarkoitat?

        että senaattorit jo ennen lasileuka-arskaa menivät studiolle näyttelemään? varmaan byro-väki lavasti myös vietnamin sodan floridassa... ei kai vaan virenin voittojakin...?


    • jos?

      "Edellä oleva selitys ei ota huomioon, että kuukävelyhuijaus vaatisi niin laajamittaisen salaliiton, että sen luominen ja salassapitäminen olisi todennäköisesti kuukävelyjen todellista suorittamista vaativampaa."

      On vuodet 1969 - 1973.
      Oletetaan, että aluksi "salaliitoon" osallistui teknisen henkilökunnan ja astronauttien lisäksi vaikkapa esim. 150 hyvin hyvin tarkasti valittua asiantuntijaa. He allekirjoittavat vaitiolo sopimuksen ja saavat pankkitilille mukavan bonuksen vaikenemisesta. He vaikenevat vapaaehtoisesti (ja nauravat mielessään onnistuneesta kepposesta).

      Kuluu 10 vuotta (1979 - 1983) Koko maailma tietää, että kuussa on käyty ja kuukiviä tuotu alas. Muutama salaliittoon osallistuneista on pelannut rahansa Las Vegasissa, vaimo lähtenyt kaupparatsun mukaan ja lapset vierautuneet vanhemmistaan. Tyyppi päättää myydä jutun lehdille... valitettavasti kukaan ei usko häntä. Koska koko maailma TIETÄÄ, että kuussa on käyty. Tyyppi nauretaan ulos lehden toimituksesta ja uhataan poliisilla häirikköä kohtaan. Tyyppi masentuu ja alkaa ryypätä.

      Kuluu kaksikymmentä vuotta (1989 - 1993). Tyyppi on vanhainkodissa ja kertoo kaikille osallistuneensa salaliittoon, jossa kuussa käynti oli huijausta. Hoitaja kuuntelee ymmärtäväisenä, hymyilee ja palatessaan takaisin hoitajien lepohuoneeseen kertoo tyypin taas hourailevan ja hoitaja ehdottaa lääkityksen lisäämistä.

      "Ovatko ufot täällä"- lehden toimittaja kiinnostuu asiasta ja haastattelee tyyppiä. Innostuneena asiasta hän selvittää niiden 150 henkilön nimet ja ositteet. Valitettavasti näistä sadastaviidestäkymmenestä monia on kohdannut luonnollinen kuolema (ei siis murhattu tms.) Joku on kuollut auto-onnettomuudessa, syöpään, sydäninfarktiin... Mutta monet asuvat hulppeissa taloissa onnellisissa perheissä. He pahastuvat siitä, että joku toimittajan retale epäilee heidän osallistuneen salaliittoon (Vaitiolo sopimuksessa lukee, että bonus menetetään korkojen kanssa, jos se rikotaan). He vihastuvat ja ajavat toimittajan ulos ja ottavat lapsenlapsensa syliin ja he leikkivät iloisesti.

      Summa summarum:
      Salaliittoon osallistuneet olivat 1969 - 1973 luvuilla iältään 30 - 60 vuotiaita asiantuntijoita. Kuinka moni heistä on enää elossa ja ilman mitään murhaamista? Kuinka moni elossaolevista haluaisi riskeerata oman ja lastensa ja lastenlastensa tulevaisuuden?

      Kuusalaliiton paljastaminen edellyttäisi "syvä kurkun" materiaalia julkisuuteen ja lisäksi materiaalia vastassa olisi 40 vuotta kestänyt usko kuussakäymiseen. Se materiaali taitaa olla haudattu aika monen turvallisen oven ja turvaluokituksen taakse. Ken tietää miten asia on?
      Ehkä kuussa on käyty, ehkä ei?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe