Millainen ruokailu teillä?

Siina.

Kouluruoissa on valtavia eroja.
Joissakin paikoissa, kuten entisellä ala-asteellani, sai ehkä kerran puolessa vuodessa juustoa tai kinkkua vielä harvemmin leivän päälle. Ruisleipä oli aina kylmää ja kovaa, joskus kerran kuussa tuoretta. Vaaleata leipää oli todella, todella harvoin. Hedelmiä ei ollut koskaan. Välipalamyyntiä ei ollut. Ruokailuaika oli vain 15 min!

Nyt ylä-asteella on mahtavat sapuskat! Leipä on oikeastaan aina lämmintä, on joka viikko vaaleata ja melkein joka päivä ruista. On myös ollut karjalanpiirakoitakin! Hedelmiä on silloin tällöin. Paistettuja perunoita on pari kertaa kuussa.

Lempiruokani ovat lasagne, siskonmakkarakeitto ja puuro marjakeitolla. :) Mutta melkein kaikki ruoat ovat hyviä, nuo ovat todella hyviä. Onneksi ruokailu on 30 min, ehtii syödä ruoan ilman kiirettä.
Salaatit ovat myös hyviä. Otan useimmiten lähes puoli lautasellista.

Välipalamyynti on upea juttu! Valikoimat meillä:
- leipä (ruis ja sämpylä) juustolla, kurkulla, tomaatilla, voilla ja paprikalla, mukaan tulee ilmainen mehulasi (tiivistettä). (1 e)
- kaksi erilaista pasteijaa (0,7 e/kpl)
- grandeja (0,5 e)
- tuoremehuja 2,5 dl purkeissa (0,8 e)
- suklaamuffinseja (n. 0,8 e)
- dallaspullia (n. 0,8 e)
- sokerihuurrettuja hillomunkkeja, kahta erilaista (n. 0,6 e)
- sokerihuurrettua munkkia ILMAN hilloa (n. 0,7 e)
- hedelminä banaania, luumua, omenaa, persikkaa ja päärynää (o,3 e/kpl)

Kertokaa omista ruokailuistanne ala- ja yläasteella, jos olet lukiossa tms. niin sitten myös siitä. :)
Olisi kivaa nähdä, millaisia eroja ruokailujen välillä on. Kiitos!

9

1050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keijukainen<3

      Meillä lukiossa ruokavuorot vaihtelevat jaksottain, koska samassa ruokalassa syö lukio, yläaste, ala-aste ja päiväkoti, eli noin 800-900 ihmistä henkilökunta.
      Ruoka on aivan hyvää..kasvisruokaa kerran viikossa (toki liharuuan sijasta saa aina kasvisruokaa!!) Puuroa ja mehukeittoa aina perjantaisin, muuten ihan perus ruokia..keittopäivinä aina pehmeää leipää ja jälkiruokaa, monenlaisia salaatteja, aina tarjolla näkkileipää, Ruoka on lämmintä ja terveellistä koska koulussamme yritetään ehkäistä 2. tyypin diabetestä.. :D

    • Pööööö*

      Ruuat on ihan syötäviä, vaikka aika rasvaisia ja suolaisia. Ihan perusruokaa, keittoja, kastikkeita, yms. Yleensä myös on edellisten päivien jämiä tarjolla. Suosikkeja tonnikalapasta ja kasvissosekeitto. Ja salaatit on tosi hyviä ja niitä on joka päivä erilaista. Leipää on joka päivä tarjolla (tosin pelkkää näkkäriä) ja aina keiton kanssa ruisleipää. Noita juustoja ja leikkeleitä aika harvoin. Hedelmiä ruokailun yhteydessä ei koskaan, maksullisella välipalalla kyllä. Ruokailuaika 30min. Tuo teidän välipalatarjoilu kuulostaa kyllä tosi epäterveelliseltä, eihän tuolllaiset tyhjän energian kaloripommit auta jaksamaan! Meillä on aina vain leipää...

    • Otetaanpa esimerkkipäiviksi vaikkapa viime viikon keskiviikko ja torstai.

      Keskiviikkona oli tonnikalapastaa. Hieman tulista, mutta muuten hyvää. Sitä syötiin (ihme kyllä) haarukalla ja veitsellä.

      Yleensä sitten on seuraavana päivänä edellisen päivän jämiä lisäksi jos niitä jää. (sydänVIIKON sapuskoita syötiinkin sitten kaksi viikkoa...)

      Torstaina olikin sitten yököttävää vaaleanvihreää pinaattikeittoa. Edellisen päivän jämätkin olivat tarjolla. Keittoon en koskenut, koska viimeksi teimme järisyttäviä löytöjä...(ei siitä sen enempää)
      Otin lautaselle eilisen päivän tonnikalapastaa ja ihmettelin missä haarukat mahtoivat olla. Oli pelkkiä lusikoita ja veitsiä. Kysäisin asiaa keittiöltä ja he sanoivat vain: "Nyt on keittopäivä!" Se näyttikin sitten hienolta syödä tonnikalapastaa lusikalla.

      Seuraavana päivänä oli uunimakkaraa ja perunasosetta. Ihme kyllä, sitä syötiin haarukalla. Oli myös soppaa tarjolla, mutta lusikoita ei näkynyt missään. Onpa tämä kummallista touhua! Täytyykin syysloman jälkeen kirjoittaa hieman palautetta keittiölle että ovat tarkkaavaisempia. Kuka sitä nyt haarukalla keittoa söisi?!

      Eräs nimeltä mainitsematon tyyppi kuitenkin piti enemmän pinaattikeitosta ja otti sitä mukiin jotka ovat tarkoitettu juomakupeiksi. Sitten hän ryysti sen mukista ja väisteli toisten oppilaiden mulkoilevia katseita xD

    • Persiljakorva

      hyvää varsinki ku otan korvista persiljaa sekaan.

    • välipalat

      leipä mehu ja maito, sekä hedelmät pitäisi riittää.
      olen pikkusiskostani ylpeä kun löysi seiskalla rusinarasiat reppuun, ne pienet. ja sai kaverinsakin pois karkeista :D

      • yuyfu

        meillä välipala myynnissä on
        Patonkii
        Karjalan piirakoita
        mehua
        Play juomia, laseissa tai purkeissa
        kolmioleipiä
        hedelmiä
        rahkoja, vanukkaita ja viiliksiä
        satunnaisesti munkkeja ja tollaista. :)

        välipalalla koululla on "välituntia" yheden aikaan puoli tuntia.

        Ruokailussa on 45 minuuttia 10.45-11.30

        ja aamulla on lisäks pieni tauko.


    • ammattikoululainen

      joo, kyllä ammattikoulussa on paremmat ruuat kun entisellä ylä-asteellani. Esim oikeaa pottu muussia ei ollut koskaan vain valmis pottumuusseja kuten "Mummon muussi". Se oli todella pahaa kun sitä otti haarukkaan niin se niin kuin sementtiä en valehtele! ite pääsin nyt tänä syksynä ammattikouluun ja siellä mää oon syöny paljo paremmin, ja meillä on kahvi tarjoilu aina klo 14:00 aikaan. Pulla kahvit maksaa 1 euron. Mutta en tiiä onko muilla ammattikouluilla tämmöistä.

    • yksi vaan

      Vanhassa koulussa tuntui, kuin ruokailusta olisi tarkoituksella tehty epämiellyttävä! Ruokaillessa ei saanut puhua edes hiljaa, kaikkea oli syötävä ainakin ruokalusikallinen, ellei sitten hullu kouluavustaja tullut nipottamaan ja kasaamaan lautasta täyteen. Jokaisessa pöydässä oli yhteinen voirasia, joka oli hyvin epähygieninen, kun ekaluokkalaiset imivät sen voin siitä YHTEISESTÄ veitsestä. En silloin koskaan voidellut leipääni. Ruoka oli kylmää, leipä ja porkkana kivikovaa. Salaatti oli lämmintä, juuri sen takia saatiin aikaan joku vatsatautiepidemia.
      Ruokala ei ollut edes viihtyisä, vai mitä te sanoisitte oranssiseinäisestä rakennuksesta (siis sisältä oranssista) jossa sälekaihtimista näkyy viimeisen vuoden ruokalista.

      Mutta nyt uudessa koulussa ruokala on viihtyisä ja ruoka tasokkaampaa, samaa ruokaa tosin. Ainut vaan, että uuden koulun keittäjää tympeämpää ihmistä saa etsiä.

    • HDS

      Itse olen käynyt lukion ja nyt opiskelen ammattikoulussa. Voin kyllä todella sanoa, että saman kaupungin kouluruoissa on mittavat erot.

      Lukiossa on samat ruuat kuin peruskouluissa eli Saarioisten valmisruokia, puolivalmiita ruokia eli keittolan henkilökunta lämmittää ne tai sitten koulun "erikoisuuksia" eli esimerkiksi italianpataa omakeksimällä nimellä. Keittopäivinä oli pehmeää leipää, useimmiten tummaa joka on kyllä parempi vaihtoehto kuin vaalea.Muuten tarjolla oli näkkäriä. Myös hedelmiä tarjottiin todella harvoin.

      Toista on saman kaupungin amitsussa. Siellä syömme ilmaiseksi lämpimän ruuan, salaatin (joka todellakaan ei ole kiinankaali-kurpitsasalaattia), pehmeän leivän, joka valitaan tumman ja vaalean väliltä, sekä JÄLKIRUOAN. Useimmiten ruoka on ihan ravitsemuarvoiltaan hyvää, ehkä hieman liian suolaista. Jälkiruoka motivoi kummasti jaksamaan loppupäivän. Ero lukion ruokaan on se, että amitsun kokit tekevät ruoan alusta alkaen itse, valmisruokaa on todella harvoin.

      Siitä olen kyllä kiitollinen, että tuollaisen ruoan saa ilmaiseksi. Monet yliopistossa opiskelevat kaverini kummastelevat, että tuollaistako ruokaa saa ilmaiseksi?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      933
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      48
      821
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      721
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      677
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      81
      652
    9. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      613
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    Aihe