miten saa pehmeän makuisen sukllaavanukkaan/kiisselin? olen kokeillut jo kaikkea mitä oon saanu päähäni mut niistä joko tulee kauheen paksua tai sitte kauheita möykkyjä jotka maistuu suoraan sanottuna paskalle... kellään ideoita?
suklaavanukas/kiisseli!!!
2
13050
Vastaukset
- puuha-pete.m
Suklaavanukas
7,5 dl maitoa
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl pikakahvia
1 dl maissijauhoa
Mikrossa:
1. Mittaa kaikki aineet mikron kestävään kulhoon.
2. Sekoita.
3. Vanukas valmistuu 10 minuutissa täydellä teholla.
4. Sekoita vanukasta noin 2 minuutin välein, jotta maissijauhot turpoavat tasaisesti.
5. Kaada vanukas kylmällä vedellä huuhdottuun kakkuvuokaan (1L) .
6. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
7. Irrota vanukas veitsellä vuoasta.
8. Kumoa tarjolle.
Suklaariisivanukas
3/4 dl puuroriisiä
5 dl täysmaitoa
100 g maitosuklaata
n. ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 prk persikoita
1. Keitä riisit kypsiksi hiljakseen kiehuvassa maidossa noin 30 minuuttia.
2. Lisää kypsään kuumaan puuroon maitosuklaapalat.
3. Sekoita kunnes ne ovat sulaneet puuron joukkoon.
4. Makeuta sokereilla.
5. Anna puuron jäähtyä kokonaan.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen kylmään puuroon.
7. Tarjoa säilykepersikkalohkojen kanssa.
8. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä.
9. Voit annostella vanukkaan myös korkeisiin laseihin kerroksittain persikkalohkojen kanssa.
Kevyt suklaakiisseli
4 dl maitoa
3 rkl sokeria
3 rkl kaakaota
2 1/2 rkl ohrakasta
1 1/2 tl vaniljasokeria
1. Sekoita sokeri, kaakao ja ohrakas kylmän maidon joukkoon.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Anna hautua pari minuuttia.
4. Mausta vaniljasokerilla ja kaada 2-3 annosmaljaan tai isompaan kulhoon.
5. Tarjoa kylmänä tai haaleana pakastevadelmien tai -hillon kera.
6. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Suklaariisivanukas
4:lle
3/4 dl puuroriisiä
5 dl täysmaitoa
100 g maitosuklaata
n. 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 prk persikoita
1. Keitä riisit kypsiksi hiljakseen kiehuvassa maidossa noin 30 minuuttia.
2. Lisää kypsään kuumaan puuroon maitosuklaapalat.
3. Sekoita kunnes ne ovat sulaneet puuron joukkoon.
4. Makeuta sokereilla.
5. Anna puuron jäähtyä kokonaan.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
7. Sekoita se varovasti nostellen kylmään puuroon.
8. Tarjoa säilykepersikkalohkojen kanssa.
9. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä.
10. Voit annostella vanukkaan myös korkeisiin laseihin kerroksittain persikkalohkojen kanssa.
Kerroskiisseli suklaasta ja vaniljasta
Kiisselipohja maizenan kiisseliohjeella mutta hiukan paksumpana.
Suklaakiisseliin kaakaota vähän tummaa suklaata, suklaaraastetta ja kookoshiutaleita pinnalle.
Suklaavanukas
4-5 annosta
1/2 l maitoa
1 1/2 dl sokeria
3 rkl maissijauhoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl margariinia
1 tl vanilliinisokeria
1. Sekoita kattilassa ilman lämpöä sokeri, kaakaojauhe, maissijauho ja suola.
2. Kaada maito joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen.
3. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se alkaa kiehua.
4. Keitä seosta sekoittaen kunnes se sakenee.
5. Ota kattila liedeltä ja sekoita seokseen margariini ja vanilliinisokeri.
6. Kaada seos 4-5 jälkiruokamaljaan.
7. Peitä kulhot talouskelmulla.
8. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
9. Halutessasi voit koristella annokset kermavaahdolla.
Suklaakiisseli
3 rkl perunajauhoja
1 l luomumaitoa
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
1. Sekoita ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa sekaisin.
2. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee.
3. ÄLÄ KEITÄ!
4. Mausta jäähtyneenä vaniljasokerilla.
Suklaavanukas soijamaidosta
1 dl sokeria
4 rkl maissijauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
5 dl soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria
1. Yhdistä ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa.
2. Sekoita hyvin.
3. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
4. Anna jäähtyä hieman ja lisää vaniljasokeri joukkoon.
5. Nauti kylmänä.
Oma parasherkku-suklaakiisseli
1 keskikokoinen kananmuna
7 dl Kevyt maitoa
½ dl perunajauhoja
180 g taloussuklaata (punainen kääre)
1. Riko paksupohjaiseen kattilaan kananmuna.
2. Lisää 6 dl Kevyt maitoa joukkoon.
3. Sekoita ½ dl perunajauhoja 1dl:aan Kevyt maitoa hyvin keskenään.
4. Kaada munamaito seokseen.
5. Murskaa esim. lihanuijalla suklaa pieniksi murusiksi. Voit toki jättää muutaman palan kokonaiseksi.
6. Kaada suklaa kattilaan.
7. Levy päälle.
8. Hämmennä koko ajan kunnes pulpahtaa muutaman kerran.
9. Ota kattila liedeltä.
10. Kaada esim. tarjoilumaljaan tai kahteen syvään lautaseen tulee noin 2 lautallista.
11. Anna jäähtyä ja koristele kermavaahdolla ja suklaapalasella.
12. Bon Appetit! - Nam
Toivotaan et joku noista on hyvää ♥
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044