Aihe

Paljonko maksatte hirvenlihasta?

myyntiaikeissa

Pakastin on pullollaan hirvenlihaa ja lisää olisi tulossa. Mihinkä hintaan olette ostaneet/myyneet lihaa, kyseessä siis lihat jotka tuodaan suoraan metsältä, en aio niitä laittaa enkä erotella paisteja/keittolihoja. Luita ei ole.

43

14714

  Vastaukset

  • laskettu ns. ruhopainon mukaan 10€/kg.

  • Pakastimessa on hirveesti hirveä eikä saa itse läheskään kaikkea syötyä. Olen leikkauttanut lihat teurastamolla/savustamolla ja ne on eroteltu, eli paistit, käristyslihat, fileet, jauhelihat ym:t aina omassa vakuumipakkaukksessaan. Ostaja maksaa tällä hetkellä 7-8 e kilo.
   Poronliha saman hintainen samalla tavalla pakattuna.

  • Parina viime syksynä olen ostanut hirvenlihaa noin parikymmentä kiloa suoraan hirviporukan paloittelupaikalta.
   Lihat ovat olleet 0,5-1,5 kilon klönttejä, eikä niissä ole tainnut fileitä olla. Hyviä paistilihoja ja keittolihoja kumminkin.
   Läpi partin olen maksanut 4,5 euro/kilo, ja se on minusta sopiva hinta.

   Lihasoppaa varten on kaveri tuonut aina ison säkillisen putkiluita, joita olen sitten pilkkonut pakasteesta esimerkiksi naudanlihakeittoon ydinnesteen vuoksi.
   Ja makoisaa on ollut.

   Jos tuohon hintaan on lihaa tarjolla, voisin parikymmentä kiloa sitä ostaa.

   • Jos joku myy hirvenlihaa alle 5 euron niin halpaa on! Menee alle tuotantokustannusten!

    Joku oli nimittäin laskenut että kun lasketaan metsästyksen kulut: aseet, panokset, metsästysluvat, muut varusteet ja poltoaineet niin hirvenlihan kilohinnaksi metsästäjälle tulee 12 € / kilo.

    Mielestäni 6 - 7 euroa on hinta jolla itse voisin myydä sekalaista hirvenlihaa, luineen. Hinta on oltava vähintäin sama kuin poronlihalla.


   • Eräsmies! kirjoitti:

    Jos joku myy hirvenlihaa alle 5 euron niin halpaa on! Menee alle tuotantokustannusten!

    Joku oli nimittäin laskenut että kun lasketaan metsästyksen kulut: aseet, panokset, metsästysluvat, muut varusteet ja poltoaineet niin hirvenlihan kilohinnaksi metsästäjälle tulee 12 € / kilo.

    Mielestäni 6 - 7 euroa on hinta jolla itse voisin myydä sekalaista hirvenlihaa, luineen. Hinta on oltava vähintäin sama kuin poronlihalla.

    Jos hirvenliha on tehty luuttomas ja kysymyksessä on paistiliha, niin hintakin on oltava korkeampi.
    Naudan paisti maksaa kaupassa 12 euroa kg


   • Jussi.K kirjoitti:

    Jos hirvenliha on tehty luuttomas ja kysymyksessä on paistiliha, niin hintakin on oltava korkeampi.
    Naudan paisti maksaa kaupassa 12 euroa kg

    En missään tapauksessa maksa hirvenlihasta metsästäjälle enempää kuin naudanlihasta kaupassa.

    Metästäjän samaa hintaa pitäisi enneminkin verrata naudanlihan verottomaan tukkuhintaan, eikä verolliseen kuluttajahintaan.


   • Ostaisin 5-10kg hirvenlihaa keittoon ja paistiin.


  • eräs kauppias pyytää hirvenlihasta täällä Hangossa.

   jauheliha 15.90 kg
   potka 27.90 kg
   ulkopaisti 29.90 kg
   sisäpaisti 49.90 kg
   SISÄFILE USKOMATTOMAT 72.90 kg

   mahtaakohan suomesta löytyä ahneempaa kauppiasta?

   • kallistahan se on. Meitin lähikaupassa hirven kulmapaisti oli 29,90€/kg mut ihailin lähinnä hintaa ja laskeskelin pakastimen sisällön teoreettista arvoa;) Toki joillekin lihaosuuksia tulee niin paljon, että on järkevää myydä pois, jos ei ite mitenkään saa kulutettua semmoisia määriä.


   • Hirven sisäfilettä on erittäin rajoitetusti tarjolla. Eihän tuo nyt niin hirveitä maksa. Naudan sisäfileen hinta on kaupassa ulkolaisen n. parista kympistä alkaen pihvikarjan sisukan 40 euron hintaan. Poron sisäfilee maksaa helposti 50 - 60 euroa kilo. Yhden hirven sisäfilepihvin 150g:n hinnaksi tulee reilut 10 euroa. Ei tuu mahottoman hintainen kurmee annos. Tuollaisia ei pistellä poskeen joka päivä.

    Ravintoilassa maksetaan mukisematta naudan sisäfilepihvistä ateriasta yli 30 euroa.


   • sisukka kirjoitti:

    Hirven sisäfilettä on erittäin rajoitetusti tarjolla. Eihän tuo nyt niin hirveitä maksa. Naudan sisäfileen hinta on kaupassa ulkolaisen n. parista kympistä alkaen pihvikarjan sisukan 40 euron hintaan. Poron sisäfilee maksaa helposti 50 - 60 euroa kilo. Yhden hirven sisäfilepihvin 150g:n hinnaksi tulee reilut 10 euroa. Ei tuu mahottoman hintainen kurmee annos. Tuollaisia ei pistellä poskeen joka päivä.

    Ravintoilassa maksetaan mukisematta naudan sisäfilepihvistä ateriasta yli 30 euroa.

    Itse en maksaisi hirven sisäfileestä juuri mitään.

    Syy: hirvi ei ole samanlainen nautaeläin kuin kahleissa elävä mullikka.

    Hirvellä ne filelihat joutuu oikeasti tekemään vähän töitäkin --> sitkistyvät.


  • Kaupunkilaisille kekimäärin 20-25 euroo kilo. Ei se ilman tule metsästä hirvenliha. Kauhee homma kaataa ja suolistaa metsään ja raahata pois.

  • Maalaistori lasipalatsi, hirven paisti ja file 99 euroa
   ja poron file tais olla 139 euroa.
   Että semmosta tänään

   • ei se hirvi sieltä metsästä yleensä pakastimeen pilkottuna kävele. Ensin se täytyy löytää, (valitettavasti) tappaa ja sit vetää se porukassa metsästä pois. Eli työhän alkaa vasta kaadon jälkeen. Sitten se viedään lahtivajalle, nyljetään ja pistetään riippumaan tarvittavaksi aikaa. Sitten porukka tulee, paloittelee ruhon, jakaa lihat, tai sit sopii myynnistä. Aikaa on mennyt passitukseen,nylkyyn, paloitteluun. Lisäksi rahaa pyyntilupiin, varustukseen yms. En itse enää myy alle 20 euroo kilo.


  • Se on tässä poron ja hirvenlihan hinnassa voimassa se vanha totuus, että "ei se ole hullu, joka ilkiää pyytää, se on pelkästään ahne. Hullu on se, joka siitä pyydetyn maksaa."

   Se, joka maksaa hirvenpaistista lähes satasen kilolta ja porosta lähes puolitoistasataa, kuten jossain juuri pyydettiin, on kyllä jostain päästä vialla. Laskekaapas esimerkiksi poronpihviannoksen ravintolahinta: itse pihvi 30 € muut tykötarpeet 5 €, palkat tms. tilakulut tuohon ainakin toinen mokoma päälle ja saadaan jo annokselle komea hinta; 70 €. Tuolla syö yhden Michelin-tähden paikassa koko aterian.

   • Eihän poro maksa läheskään tuollaisia.

    Puolikas poronvasaa paloiteltuna on 13 euroa kilo,

    Katsokaa vaikka www.savukoski.fi/ostaporo
    Ainakin tänne etelään tuovat kävelymatkan päähän.

    Osti, mielestäni oli aika hyvä. Noin 14 kiloa joista kolme oli luullista soppalihaa.


  • Laitetaanko pyyntiluvalle myös hinta ! Vaikkapa10 €/ha ! ! !

  • 40/kg kotkassa ulkofile, kalvot poistettu ja pihveiksi leikattuna, ei paha.

  • Voin maksaa 2 euroa kilo.

  • Hir.venliha on luomulihaa parhaasta päästä. Röntyistä tehtiin jauhelihaa a20€/kg
   Paistit ja fileet välillä 30-70€. Noilla hinnoilla ne ylimääräiset myydään, mutta paljon alle tuotantokustannusten. Varusteet 2000€, pyyntireissu 40€/tunti. Koira 1200€ kaikki muu hommaaminen päälle 40€ tunti. Reaalikustannuksiksi saattaa nousta jopa 1000€/ kilo. Ja maksaahan se kaatolupakin 120€.

   • Joo luuletko olevasi joku "marttyyri" kun joudut sitä hirvee metästään?? Hirviporukat on sitä kateellisempaa metästysporukkaa mitä tiedän. Niin ja kyllä ne varusteet kestää useemman vuoden ei niitä jokavuosi uusita. Toisekseen meidän porukalla ei oo ikinä ollu koiraa metässä ja aina on kaadot tehty. Kivääreitäkin o aika edullisia, vai onko se menny teilläpäi välineurheiluksi?? Hah hah iha naurattaa toi sun tuntipalkka...


   • Hyvä, että tuot esille varusteiden hinnat ym koirat. Mutta näissäkin lihan ostaja voi järkeillä, että haluaako ostaa lihansa kalliilla uudella kiväärillä ammutulla, joka maksaa 1000e/kg vai haluaako ostaa lihat perintökiväärillä ammutulla lihat 10-30e/kg. Kysymys voisi kuulua, että onko metsästys harrastus vai onko se työtä? Minulle se ainakin on harrastus ja myyn lihat asiakasystävälliseen hintaan, koska en itse saa niitä käytettyä. Kateus hiiteen!


   • Enpä ole viitsinyt laske kilohintaa ampumilleni teerille, mutta lienee tuhansia euroja, eivät tosin ole myynnissä.


  • Ja luomulihaa ei hirvestä saada mitenkään. Luomulihan kriteerit kun alkaa jo eläimen ravinnosta ja hirven syömisistä ei kukaan pysty rätinkiä pitämään. Näin ollen villistä riistasta ei ikinä saada luomulihaa. luomulihaa voidaan kasvattaa kuusipeuroista ja saksanhirvistä esim. Uudessa seelannissa tai niissä maissa, joissa noita saadaan tarhata ja tarhuri lähtee niistä luomulihaa kasvattamaan.

   • Joo ei todellaakaan riista ole luomua. Minulla on aitiopaikka katsella tätä touhua viljan viljelijänä. Peltoaukeallani liikkuvat rusakot, hirvet ja peurat, ruiskutan peltojani kasvinsuojeluaineilla, nämä em. eläimet laiduntavat pelloillani kaiken kesää varoajoista välittämättä, kun sitten vielä syksyllä ruiskutan jäämä viljaan ja juolavehnään glyfosaatin, syövät nämä eliköt kaiken niin pitkään kun vihreää riittää. Tähän aikaan kuuluu useampikin poks, poks ja hirveä, peuraa taikka jänistä viedään suolistettavaksi ja kohta on ilmoitusta lehdessä kutsuen maanomistajia hirvikeitolle! Maistuis varmaan sullekin!


  • Ashiaa puhutaan parissa viimeisessä viestissä.

   Jos pääkaupunkiseudulla on porukoita tai henkilöitä, joilla jää hirvelihaa (miksei peurankin) yli, niin myyntiin vaan. Ja järkevällä hinnalla. Sellasella, joka houkuttelee ostajia.

   Jos esim. brassinaudan sisäfile maksaa 19,90 kilo, niinkun usein täällä pääkaupunkiseudulla, niin miksi helvetissä kukaan maksiais jonkun amatöörin veistelemästä ja mahdollisesti jo pakkaukseen pilaantuvasta hirvelihaköntistä yli 15 euroa/kilo, oli se sitten vaikka sisäfilettä?

   Jos sitä haluaa myydä, niin sopivan alhanen könttähinta vaan kaikelle myytävälle, eihän se metsästäjä ihan oikeasti edes saa siihen lihaan niitä tuotantokustannuksia samalla tavalla kun lihakarjan kasvattaja. Tai jos saa, niin kannattanee vaihtaa harrastusta, tulee meinaan niin maan perkeleen kalliiksi syöttää läpi vuoden niitä hirviä ja vastata niiden eläinlääkärikuluista, saatika että rakentelee niille lämpimiä navettoja metsään.

   Myymisessä ja ostamisessa pätee sellanen laki, että jos ostaja väkisin tarvitsee jotain eikä kilpailua ole, niin myyjä voi melko vapaasti määrätä hinnan. Kun taas ostaja ostaa lähinnä elintason vuoksi jotain (file?) ja kilpailua on olemassa (tuontinaudanfile 19,90 e/kg?) niin täytyy olla aavistuksen ruuvit löysällä että maksaa hirvensisäfileestä yli 25 e/kg ja muusta lihasta yli 10 e/kg.

   Mutta kuten sanottu, niin saahan sitä aina pyytää. Voisi vaan olla jotenkin kokonaistaloudellisesti järkevää, että ylimääräiselle lihalle löytyisi sellainen järkevä yleishintataso... vaikka fileet noin 20 e/kg, paistit noin 13 e/kg ja sekaliha (siis lähinna jauhelihatarpeet) noin 5 e/kg. Näillä hinnoilla uskoisin kaupan käyvän ja kysyntää syntyvän, eikä porukan jäsenillä olisi painetta "hävittää" lihaa ja toisaalta taas olisi mahdollisuus oikeasti tienata edes niitä bensarahoja. Kun todellisuudessahan se on harrastus. Kukaanhan ei pakota sinne metsään.

   • on typerää sekoittaa muiden elukoiden lihan hintoja
    tähän keskusteluun joka haluaa ja arvostaa hirv lihaa ostaa maksaa ja syö sitä.
    joka myy hirvlihaa halvalla ei arvosta sitä itse. elikkä hinta voi olla todella vaihteleva,
    hirvenlihan arvostus saavutetaan syömällä sitä ja jolla lihaa ei ole, ei voi sitä
    arvostaa tai arvostella.


  • tässä teille tuorretta naudan lihaa: menette kauppaan ja katsotte lihatiskille sinä näkyy tuorre naudan file 25e/kg mietitte hetken että ai ai kallista on en osta... ja sitten kolmen päivän kuluttua menette samaiselle tiskille naudan palapaisti 10e/kg mietitte onse vähän hintava.... ja taas kolme päivää tiskillä on helvetin iso kyltti jossa lukee naudan jauhenliha 4.99e/kg. ensin myytiin filettä ei mennyt kaupaksi sitten myytiin palapaistia ei mennyt kaupaksi ahaa sanoo lihamestarit ja vääntää siittä sitten jauhenlihaa kun ei ole mennyt vielä kaupaksi tämä meidän palapaisti... tulet kauppaan ja ostat halpaa tuorretta jauhenlihaa eihän siinä ole kulunut kun 9päivää ja teurastus aika n6 päivää niin yht:n.15 päivää..... että kyllä mää ainakin syön mielummin itse kaadettua mettän elävää koska siinä tietää mistä se liha on peräisin ja millai laitettua ja etenkin kuinka vanhaa!!!!!

   ps. kyllä oma hirven lihasta paremmin on otettu kalvot ja ylimääräiset paskat pois kun kaupan!!

   • Ja ostajallahan ei ole mitään takeita että miten metsästäjän myymä lihan on käsitlety, kyllä siinä aina suuremman riskin ottaa kuin kaupasta naudanlihaa ostaessa. Hirvi on voinut riippua ensin liian lämpimässä lahtivajassa ja sitten lujua auton peäkontissa ennen pakkaamista ja pakasramista.

    Toisekseen hirvenliha voi olla vaikka kuinka vanhasta lehmästä.

    En todellakaan maksa hirvenlihasta enempää kuin naudasta.

    Jos saan kohtuu hinnalla niin muutaman kimpaleen hankin käristystä varten.


  • kiväärinpatruunan hinta / kolmasosa hirvenruhoa.

  • Hei, olen kiinnostunut n.10kg erästä hirvenlihaa keittoon ja paistiin sopivaa osiota.

   Onko 10e/kg hyväksyttävä kauppahinta?

  • Hulluja nuo suomalaiset.
   Aivan käsittämättömiä puhuvat useimmat hinnoista.
   Mikään ei saa maksaa mitään.

   Punaniska kaupunkilaisjuntit jotka valittavat hintaa pitää viedä metsästysretkelle.
   Suolistamaan ja kiskomaan se hirvenraato. Sitten myymään saalis kauniisti paloiteltuna pilkkahintaan.

   Palkkaa nuo paskiaiset ilkeävät pyytää sikana.

   Pannaanpa punaniskat töihin vaikka 4,5 € kilohinnalla sehän tekee puhtaana semmoset 400 euroa brutto/ hirvi.

  • Kyllä vaan tulee hirvenlihasta herkullista lihakastiketta.
   Tapaan ensin keittää lihan, johon lisään suolan, laakerinlehdet, maustepippurit ja sen jälkeen vielä paistaa uunissa folioon käärittynä.
   Sipulia vaan pannulla paistaa, voita ja jauhoja ruskistaa.
   Keitinvettä tietenkin kastikkeen liemeksi.
   Ei ole sen parempaa ja herkullisempaa ruokaa, kuin perunat ja hirvenlihakastike.
   Vielä kun laittaa hyytelöpuolukkahilloa ja maustekurkkuja, niin kyllä vie kielen mennessään.
   Kermaakin voi lopuksi lisätä, mutta älyttömän hyvää ilmankin.

  • Hei, ostaisimme koiralle hirvenlihaa järkevään hintaan 6-7€ , ei luita- koira pienikokoinen lahotto. Hirvejauhelihaa saa eläinkaupoista 6,8€/kg., mut liha- liha kaivataan myös vaihteluksi😊 Asumme Raisiossa.

  • en ottas vaikka iliman saisin, kuivaa lihaa on.

  • eipä kukaan osta enää, hirven lihaa, sitkeetä on .

  • teetä makkaraksi, ne menee kaupaksi, sian lihaa sekaan.

  • ostaisin hirvenkieliä kohtuu hinnalla.

  • Ostin hirvenlihaa, paistia viisi kiloa uudeksi vuodeksi ja maksoin 4,90E/kg. Jauhelihaa olisi ollut myynnissä 3E/kg, mutta en ottanut. Paistit laitoin jo marinoitumaan.

  • Maalaiset on aina jonkin verran tyhmempiä,.helsinkiläinen duunari on fiksumpi kuin oululainen insinööri, eikä tämä ole vitsi. Kokemusta molemmista on. Pidemmätä ajalta 70 -luvlta asti. Sorry vaan demarit.

   • Onko helsinkiläinen hirvikin fiksu?


  • Jos jollakulla olisi tässä järkevän matkan päässä Helsingistä peuran ruhoja myynnissä niin vosin ostaa pari. Hirvikin kelpaa mutta epäilen ettei sitä kellään ole myyntiin asti.

   Teurastettu ja nyljetty mielellään karkeapaloiteltu ruho jonka saan autoon, noudan alle 200 km päästä Helsingistä. Tarjoan 200 - 300e rohon koosta riippuen em. tavalla käsiteltynä (n 5 - 7 e / kilo).

  • Minulta löytyy peuran lihaa valmiiksi leikattuna ja pakattuna läheltä Helsinkiä.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9680
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   283
   5013
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   92
   3178
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   54
   2963
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   1390